Close
Faqja 3 prej 8 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 80
    i/e regjistruar Maska e Xhuxhumaku
    Anėtarėsuar
    19-11-2003
    Vendndodhja
    sopr'un'curva
    Postime
    13,379
    Julius,

Dije qe ne luften e Korese nga viti 1953-56 me duket, kur ushtrite e bashkuara amerikano-evriopine u zbythen para koreano-verioreve te Kim-Ir -Senit, te ndihmuar nga Rusia dhe Kina. Qene vetem ushtret turq qe i bene balle koreaneve, dhe kthyen frontin deri sa u arrit marrveshja ne paralelin 38.

Eshte ajo ushtri turke, ku ne radhet e saj ka pasur shume gjenerale me origjine shqiptare, e cila ka ruajtur rendin dhe laicitetin e Turqise deri me sot.

Tani shume nga ju mund t'a doni greqine me zemer e shpirt, po ca eshte e vertete eshte e vertete, ushqtria turke eshte ushtria me e mire e evropes.

Sa per shkeljet e hapesires ajrore, dhe ligjet nderkombetare, greket duke na pare te dobet ne bene masakren e Peshkopise, Revolucionin e vonuar "demokratik" te 97, ku shume nga ju nga jugu, e keni jetuar vete bemat e te denuarit per jete ne burgjet greke, Zan Caushit me shoke.

Kshu qe mos ju vije keq per grekun, se grekut i qan zemra edhe per Marsejen...lol, po s'ka dhembe per ta kafshu, na kafsho neve qe jemi gollomesh....
    --- La Madre dei IMBECILI e sempre in cinta...

---voudou.. ---

.... ...
    Anėtarėsuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Citim Postuar mė parė nga i_pakapshem
    Me ligje nderkombtare, Cheney dhe Bush jane kriminele lufte dhe duhen te arrestohen dhe te cohen ne Hage. Apo ndodh kjo gje?
    Ligjet nderkombtare dhe organizatat nderkombtare jane jokes sepse nuk i merr njeri parasysh, duke filluar nga Amerika (superfuqia e vetme e botes) qe i thyen te gjitha tere kohen. Pse duhen turqit ti zbatojne athere kur kane dhe meshtetjen e Amerikes? Ata jane superfuqia e ballkanit, plus qe ushtarakisht jane superfuqia e gjithe evropes.
    Epo dhe ti i ben lemsh portokallet me mollet (si i thone ketu.) Me ligj nderkombetar edhe Kissinger eshte kriminel lufte dhe fitues i cmimit Nobel. Jimmy Carter eshte nje nga presidentet "flamurtar" per te drejtat e njeriut, dhe sipas ligjit edhe kriminel lufte. Edhe? C'lidhje ka kjo me zonat ajrore dhe ujore te nje vendi apo nje tjetri? Amerika eshte superfuqi aka polici i botes dhe detyrimisht keto jane pasojat. Ka grupe "liberale" qe akuzojne Klinton per kriminel lufte per "krime" ndaj serbeve, edhe? Atij kori do i mbajme iso?

Nejse qe te mos e zgjas shume muhabetin se me le pa pune sot more i uruar . Sa per mbeshtetjen e US ndaj Turqise ashtu e do politika. Ne vitet 80 edhe Sadami kishte mbeshtjetjen e US, biles ne te nejten kohe qe kryente genocide ndaj kurdeve per te cilat akuzohet sot. Ku ndodhet tani?

Sa per Turqine superfuqi, po, superfuqi ushtarake, ama ne Anatoli nderkohe qe kishte plasur gripi i shpendeve, femijet loznin pula te ngordhura (se i pashe vete ne TV) dhe u semuren te shkretet. Sikur te shpenzonin pak me shume te ardhura ne zhvillimin e zonave lindore e rurale ne pergjithesi mire do benin, por pune per ta.

Shkurt muhabetit, sic e thashe ne postimin e pare, te shohim hallet tona, pa Greqia dhe Turqia nje avaz kane. Ama per inat te vjehrres nuk do fle me mullinane une, . Puuuu, sa vone me vajti, po mora ndonje speeding ticket i_pakapshem, ta cova ty lol.

PS: Sa per administraten e sotme amerikane jam shprehur ne temat perkatese.

Caesar Tulipanus Maska e Julius
    Anėtarėsuar
    21-05-2003
    Vendndodhja
    ne boten e cudirave.
    Postime
    1,767
    Citim Postuar mė parė nga i_pakapshem
    Hajde pastaj na bjer fakte qe te tregojne se kush ka ushtrine me te forte ne Europe. Kalamanlleqe? hmmmm per ato kalamanlleqet qe them une u vrane dy pilote luftarak po ashtu dhe u shkatrruan dy avione. Po ate incidentin ne Qipro e digjove, kur nje grek shkoi dhe hypi te shtiza e flamurit turk ne kufirin e vendosur, dhe u mundua ta hiqte flamurin turk, por pa vajtur ne gjysem nje snaiper turk e vrau. Sjane kalamanlleqe jo, se kto konfrontime te vogla ushtarake ndodhin kudo ne bote pa urdhrat e kryeve te shtetit. Ushtaret pakistanez dhe indiane tere kohen i leshojne predha dhe murtaja me top njeri tjetrit, ose qellojne me mitroloz dhe automatik. Behet dha ce te bere fjales bile. Spaska luftra ne epoken e sotme qe thua ti kshu?
    Midis Turqise dhe Greqise nuk ka e as do kete lufte, te jesh i sigurt. Per Qipron eshte tjeter gje, po do mendimin tim as atje nuk do kete lufte por situata do rrije e tensionuar per shume vjet akoma. Aty ne Amerike qenka viti 2006 po ketej nga Evropa te ka ngel ora kur Turqise i thoshin "Porta e Larte". Ik shiko njehere si eshte gjendja e shtetit dhe e ushtrise me te "forte" ne Europe e pastaj flasim.
    Ezekiel 25-17.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    29-09-2004
    Postime
    1,466
    Citim Postuar mė parė nga Lioness
    Epo dhe ti i ben lemsh portokallet me mollet (si i thone ketu.) Me ligj nderkombetar edhe Kissinger eshte kriminel lufte dhe fitues i cmimit Nobel. Jimmy Carter eshte nje nga presidentet "flamurtar" per te drejtat e njeriut, dhe sipas ligjit edhe kriminel lufte. Edhe? C'lidhje ka kjo me zonat ajrore dhe ujore te nje vendi apo nje tjetri? Amerika eshte superfuqi aka polici i botes dhe detyrimisht keto jane pasojat. Ka grupe "liberale" qe akuzojne Klinton per kriminel lufte per "krime" ndaj serbeve, edhe? Atij kori do i mbajme iso?

Nejse qe te mos e zgjas shume muhabetin se me le pa pune sot more i uruar . Sa per mbeshtetjen e US ndaj Turqise ashtu e do politika. Ne vitet 80 edhe Sadami kishte mbeshtjetjen e US, biles ne te nejten kohe qe kryente genocide ndaj kurdeve per te cilat akuzohet sot. Ku ndodhet tani?

Sa per Turqine superfuqi, po, superfuqi ushtarake, ama ne Anatoli nderkohe qe kishte plasur gripi i shpendeve, femijet loznin pula te ngordhura (se i pashe vete ne TV) dhe u semuren te shkretet. Sikur te shpenzonin pak me shume te ardhura ne zhvillimin e zonave lindore e rurale ne pergjithesi mire do benin, por pune per ta.

Shkurt muhabetit, sic e thashe ne postimin e pare, te shohim hallet tona, pa Greqia dhe Turqia nje avaz kane. Ama per inat te vjehrres nuk do fle me mullinane une, . Puuuu, sa vone me vajti, po mora ndonje speeding ticket i_pakapshem, ta cova ty lol.

PS: Sa per administraten e sotme amerikane jam shprehur ne temat perkatese.
    Pak a shume dmth cdo gje eshte subjektive, apo jo? Edhe turqit thone kshu: Une se firmosa marrveshjen per venien e kufive ajorere dhe detare, athere pse ta zbatoj?

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    29-09-2004
    Postime
    1,466
    Citim Postuar mė parė nga Julius
    Midis Turqise dhe Greqise nuk ka e as do kete lufte, te jesh i sigurt. Per Qipron eshte tjeter gje, po do mendimin tim as atje nuk do kete lufte por situata do rrije e tensionuar per shume vjet akoma. Aty ne Amerike qenka viti 2006 po ketej nga Evropa te ka ngel ora kur Turqise i thoshin "Porta e Larte". Ik shiko njehere si eshte gjendja e shtetit dhe e ushtrise me te "forte" ne Europe e pastaj flasim.
    Julius kurre mos thuaj kurre. Ti po thua qe s'jane por nuk po bie ndonje prove se kush eshte ushtria me e forte ne Europe. Do shkoj ti gjej provat vet, vetem se tani s'kam kohe. Nje gje di une ama, me turqit sterviten forcat ajrore Izraelite (fluturojne ne Turqi dhe i kryejne manovrat atje). Do me thuash qe edhe Izraelitet skane ushtri te forte?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2003
    Postime
    2,796
    cne acarohen prap mardheniet? ata sikur e forcuan shoqerin turko-greke me kenge (se di a mbani mend Antzela Dimitriou sa shume e donte populli turk)

MULTUM IN PARVO Maska e Antipatrea
    Anėtarėsuar
    29-01-2006
    Vendndodhja
    Gjithandej, por ne te njejten kohe, asgjekundi !
    Postime
    605
    Sa jam kenaqur kur kam lexuar lajmet dje...
    Meqenese kam mbaruar shkollen ne Turqi dhe piloti turk ne fjale ka qene nje vit para meje, po jua them une me plot gojen qe Turqia ka ushtrine me te forte ne Europe....Sa per Greqine as qe behet fjale, per 24 ore turqit dalin ne Janine, se ne Athine po e po....

i/e regjistruar Maska e Xhuxhumaku
    Anėtarėsuar
    19-11-2003
    Vendndodhja
    sopr'un'curva
    Postime
    13,379
    Citim Postuar mė parė nga Antipatrea
    Sa jam kenaqur kur kam lexuar lajmet dje...
    Meqenese kam mbaruar shkollen ne Turqi dhe piloti turk ne fjale ka qene nje vit para meje, po jua them une me plot gojen qe Turqia ka ushtrine me te forte ne Europe....Sa per Greqine as qe behet fjale, per 24 ore turqit dalin ne Janine, se ne Athine po e po....
    Antipatrea,

Jo deri ne Janine, se do marresh ban ne forum...lol
    --- La Madre dei IMBECILI e sempre in cinta...

---voudou.. ---

...
    Anėtarėsuar
    26-11-2003
    Vendndodhja
    PARIS me Xhej-n jo Lopezin jo :P o mo e mir se Lopezi
    Postime
    1,428
    Turqia ka ushtrine me te fort ne rajon edhe Europ.

Grekun e bojn pluhr e hi per 24 ore me dash. Lufte s'do kete se s'ka b*** Greku te luftoj kunder Turqise. Para disa vjetesh kur nji ushtar Grek hipi ne maj te shtylles per te ulur flamurin Turk ne Qipro, homologu tij nga ana tjeter ja mati edhe ia keputi plumin mu ne ball. As gek as mek Greket. Domosdo...

Gjithashtu duhet te dini se gjendja ekonomike nuk eshte treguesi drejt per drejt i fuqise ushtarake. Turqia eshte shteti qe shpenzon me shume ne industrine ushtarake. Edhe ligjin ne Turqi e ben ushtria e cila eshte mbi kryeministrin edhe presidetin.

Thjesht nje pershkrim i gjendjes...
    HOLLAND...

MULTUM IN PARVO Maska e Antipatrea
    Anėtarėsuar
    29-01-2006
    Vendndodhja
    Gjithandej, por ne te njejten kohe, asgjekundi !
    Postime
    605
    Nje pershkrim me i sakte i gjendjes :
    Pas grushtit te shtetit ne 1981 ,i udhehequr nga shqiptari Qeana Evren, i cili ne ate kohe ishte shef i shtabit te pergjithshem te forcave turke, u miratua kushtetuta turke , e cila i jep shume te drejta ushtrise dhe kjo kushtetute eshte akoma ne fuqi edhe sot...Megjithte duhet thene se ushtria eshte forca me perparimtare dhe bashkekohore sot ne shtetin turk. Po te mos jete per ushtrine turke, turqia katandiset si siria apo irani apo iraku...

Faqja 3 prej 8 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Video e ushtarėve grekė nė Internet indinjon shqiptarėt
    Nga Ingenuous nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 207
    Postimi i Fundit: 22-09-2011, 14:58
  2. Acarohen marredheniet greko-turke
    Nga Dr Rieux nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 37
    Postimi i Fundit: 05-05-2005, 21:17

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •