Close
Faqja 4 prej 8 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 79
    i/e regjistruar Maska e vrojtuesi
    Anėtarėsuar
    06-04-2006
    Vendndodhja
    Nė tokat shqiptare
    Postime
    237
    Ja e edhe fotoja e kėrkuar pėr postimin e mėparm
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  

Ere... Maska e bluemoon
    Anėtarėsuar
    17-11-2005
    Vendndodhja
    Ne nje pike te vockel vese mbi nje fije bari...
    Postime
    228
    - Interesante WAL... po e ke vene re ti qe kur e dashuron nje njeri nuk te bezdis asgje e tij...

- Eshte interesante aroma e duhanit... mua personalisht me pelqen... Im ate ka pire historikisht duhanin dhe aroma e duhanit mua me ben te ndihem e sigurt...me ben te ndihem ne shtepi... me ben te ndihem mire...

- Sa per femrat qe pine duhan, une i barazoj me meshkujt qe pine duhan. Eshte nje zgjedhje shume personale ku nuk duhet te fuse njeri hundet. Jetojme ne nje shoqeri qe "kerkon te na ruaje me cdo kusht" e kerkon "te na shkaterroje me cdo kusht". Ne emer te mbrojtjes qe desheron te na ofroje, na shtyp lirite themelore e ne emer te diktatures qe kerkon te na imponoje, na dhuron liri te panevojshme.

instinkt i vetembrojtjes!
    Anėtarėsuar
    24-05-2002
    Vendndodhja
    ne bahcen e shtepise time
    Postime
    351
    Citim Postuar mė parė nga bluemoon
    - Interesante WAL... po e ke vene re ti qe kur e dashuron nje njeri nuk te bezdis asgje e tij...

- Eshte interesante aroma e duhanit... mua personalisht me pelqen... Im ate ka pire historikisht duhanin dhe aroma e duhanit mua me ben te ndihem e sigurt...me ben te ndihem ne shtepi... me ben te ndihem mire...

- Sa per femrat qe pine duhan, une i barazoj me meshkujt qe pine duhan. Eshte nje zgjedhje shume personale ku nuk duhet te fuse njeri hundet. Jetojme ne nje shoqeri qe "kerkon te na ruaje me cdo kusht" e kerkon "te na shkaterroje me cdo kusht". Ne emer te mbrojtjes qe desheron te na ofroje, na shtyp lirite themelore e ne emer te diktatures qe kerkon te na imponoje, na dhuron liri te panevojshme.
    Jam dakord qe femrat qe pine duhan dhe meshkujt qe pine duhan jane te barazvlershem ne gjykim. Dhe sigurisht eshte zgjedhje personale e gjithsecilit.
    Por jo.... Shoqeria nuk ta ndalon duhanin ne emer te mbrojtjes se shendetit tend, por ne emer te mbrojtjes se shendetit te atyre qe nuk e pine dhe qe kane bere zgjedhjen e tyre personale qe ti rrine larg. Duhani nuk eshte i ndaluar me ligj. Me ligj eshte e ndaluar te pihet ne ambiente publike dhe per mendimin tim, kjo eshte nje nga gjerat me pozitive ne lidhje me te drejtat dhe lirite e individit!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Lule Portokalli : 25-06-2006 mė 13:33
    Ji Vetvetja!

Ere... Maska e bluemoon
    Anėtarėsuar
    17-11-2005
    Vendndodhja
    Postime
    228
    Nuk eshte ceshtja te denimi qe i behet duhanit neper vendet publike Lule Portokalli... Ja te te jap nje shembull:

Nje shoqja ime, web developer, aplikoi per pune tek WHO. E di qe u terhoq sepse njera nga kerkesat ishte qe kandidati te mos pinte cigare? Gjithashtu kandidatit i kerkohej te mos pinte alkool. E per te vazhduar akoma diskriminimin, personit i beheshin analiza te plota mbi gjendjen shendetesore...

Personalisht jam dakort me ndalimin e duhanit ne vendet publike, por dreqi ta haje askush nuk mund te futet ne shtepine time e te me detyroje te mos pi duhan. Pastaj, e keqja para se gjithash na vjen nga therrimet mikroskopike te pluhurit qe i thithim perdite neper qytetet plot smog... dhe gjeja e tmerrshme e eshte se askush nuk shqetesohet per te drejtat e njeriut kur i hipen makines se vet... shqetesohemi per duhanin qe pine femrat!!!!!

Anėtarėsuar
    24-05-2002
    Vendndodhja
    Postime
    351
    Citim Postuar mė parė nga bluemoon
    Nuk eshte ceshtja te denimi qe i behet duhanit neper vendet publike Lule Portokalli... Ja te te jap nje shembull:

Nje shoqja ime, web developer, aplikoi per pune tek WHO. E di qe u terhoq sepse njera nga kerkesat ishte qe kandidati te mos pinte cigare? Gjithashtu kandidatit i kerkohej te mos pinte alkool. E per te vazhduar akoma diskriminimin, personit i beheshin analiza te plota mbi gjendjen shendetesore...

Personalisht jam dakort me ndalimin e duhanit ne vendet publike, por dreqi ta haje askush nuk mund te futet ne shtepine time e te me detyroje te mos pi duhan. Pastaj, e keqja para se gjithash na vjen nga therrimet mikroskopike te pluhurit qe i thithim perdite neper qytetet plot smog... dhe gjeja e tmerrshme e eshte se askush nuk shqetesohet per te drejtat e njeriut kur i hipen makines se vet... shqetesohemi per duhanin qe pine femrat!!!!!
    Bluemoon,

Nese nje kompani perjashton nga kandidatet e mundshem per punesim, ata qe pine cigare apo alkool, ky nuk mund te quhet diskriminim. Aresyeja qe nuk quhet diskriminim eshte sepse keto te dy zakonet ( po i quaj keshtu) kane ndikim sado te vogel dhe lidhje me biznesin. Ato qe pijne cigare kerkojne me shume minuta leje per te dale perjashta dhe per te pire duhan dhe gjithashtu, ato jane me te predispozuar ndaj semundjeve gje qe sjell mungesa ne pune. Ndoshta te duket llogjike e ashper kjo, por ne baze te ketyre llogjikave te ashpra zhvillohen bizneset duam apo nuk duam ne.

Cfare te ben te mendosh qe njerezit shqetesohen me shume per therrimet e tymit te duhanit, ne krahesim me ndotjet e tjera? Ngaqe u hap kjo tema ketu ne forum per duhanin?
    Ji Vetvetja!

Ere... Maska e bluemoon
    Anėtarėsuar
    17-11-2005
    Vendndodhja
    Postime
    228
    Atehere, WHO nuk eshte nje kompani por Organizata Boterore e Shendetit. Prisja me shume respekt per individin nga Kombet e Bashkuara te pakten ne forme

Per sa i perket ndikimit mbi biznesin qe ka cigarja: (Dikush mund te dale shpesh jashte edhe per te marre fryme. Njeriu duhet te ndihet mire ne ambjentin e vet te punes ndryshe produktiviteti bie...aq me teper kur kemi te bejme me pozicione ku eshte e nevojshme krijimtaria... )Megjithate nuk me duket llogjike e ashper kjo qe pershkruan ti me siper: ME DUKET KAFSHERI. Nje kompani mund te pretendoje, megjithate, nga njerezit te mos pijne duhan ose alkool ne ambientet e punes, por nuk mund te pretendoje qe ata te mos e pine duhanin ose alkoolin. (Une nuk jam pro alkoolit psh, por ka njerez te cileve u shijon nje gote birre ne vape. Ti mendon se duhet te penalizohesh ne punen tende per nje martini qe pi te shtunen ne darke?)

Per sa i perket problemit te ndotjes nga makinat, njerezit shqetesohen shume, po sa veta kane hequr dore nga makina? Edhe plz, duke qene se nuk me njeh, perpiqu te mos me nenvleftesosh vetem sepse mendimet e mia nuk perkojne me ato te tuat. Jam shume e informuar per problemet e ambientit. Punoj cdo dite me to.

Per sa i perket kesaj temes per duhanin, une jam dakort te diskutohet, po kjo ndarja meshkuj / femra me duket irrituese... opinion personal qe nuk pres te pranohet nga te tjeret... Mendoj se ka probleme me te rendesishme problemi i femrave qe pijne duhan: Psh problemi i femijeve qe pine duhan, problemi i shtetit qe ka monopolin mbi duhanin, problemi i makinave shperndarese te duhanit ose problemi i femijeve qe e shesin duhanin...a nuk te duket keshtu?

burnt... Maska e ash
    Anėtarėsuar
    05-12-2005
    Postime
    103
    Fillimisht te me falin joduhanpiresit/et e kesaj teme per tymin qe u sjell avatari im

Fushata antiduhan po kalon ne nje histeri te papare dhe eshte tamam DISKRIMINIM DHE SHKELJE E TE DREJTAVE DHE LIRIVE TE NJERIUT ne kete bote ku ligjerohen edhe gjera te tilla si martesa e homoseksualeve dhe e drejta e tyre per te adoptuar dhe rritur femije (!)

E perse u dashka hyre vetem ne logjiken e atyre qe nuk pijne duhan ? Pse jo edhe ne logjiken e atyre qe pijne duhan? Atehere le te gjendet nje e mesme e arte nese mund te gjendet. Nese jo, atehere le t'i lene gjerat sic jane ne rrjedhen e tyre shume shekullore. Te dyja palet kane te drejte!
    Nese WHO-se i dhimbset kaq shume shendeti i publikut atehere le te detyroje Padronet e Globit te eleminojne ndotjen atomike, me te rrezikshmen e te gjithave!!!
    Por sigurisht qe kjo eshte e gjitha nje farse pas se ciles fshihet nje marketing shume me i sofistikuar se sa deshira humane per mbrojtjen e shendetit publik!

Mendoj se vetem pasi mund te kemi nje planet pa arme atomike berthamore, vetem atehere mund te synojme nje planet pa tym duhani!!! Perndryshe e tera kjo eshte nje HIPOKRIZI GLOBALE SIC JANE TE GJITHA TENDENCAT GLOBALE.
    Te vendoset nje REND I RI BOTEROR edhe mbi cigaren qe une pi shkujdesur ???

Po e mbyll postimin tim me thenjen e nje burri te madh dhe te nje puropiresi brilant:

"Puroja ime eshte e vetmja gje ne bote qe digjet ekskluzivisht per mua!" ( Churchill)
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ash : 25-06-2006 mė 15:10
    gone with the wind...

Anėtarėsuar
    24-05-2002
    Vendndodhja
    Postime
    351
    Pra ju, i jepni te drejtat vetes tuaj te zgjidhni ate qe ju pelqen te beni dhe i mohoni te drejtat individeve te tjere, kujtdo kopmanie qofte, ose WHO qe te beje ate qe i pelqen? Pra llogjika dhe zgjedhja juj qe e pelqeni qenka e shendoshe dhe njerezore dhe llogjika dhe zgjedhja e atyre qe nuk e pelqejne dhe nuk ju pranojne qenka kafsherore?
    Une nuk e kuptoj kete.

Nese ka te tjera gjera me te rendesishme per tu diskutuar per sa i perket ndotjes se ambientit ( Bluemoon, nuk jam marre kurre me probleme te tilla dhe nuk kam te drejte te te nenvleftesoj dhe nuk te kam nenvleftesuar), kjo nuk do te thote aspak qe te mos diskutohet pirja e duhanit.

Gjithsesi, duhani nuk eshte i ndaluar me ligj asgjekundi. Eshte thjesht ceshtje pranimi ose mospranimi individual ose kolektiv. Nuk ka te persekutuar apo persekutues dhe sic thote ash me siper.... "Te dy palet kane te drejte", per sa kohe qe nuk rrine prane me njeri tjetrin.
    Ji Vetvetja!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-06-2003
    Postime
    1,550
    Citim Postuar mė parė nga Dito
    E nis kete teme me nje qellim mireberes dhe aspak me tendencen per t'i hequr te drejten seksit tjeter.
    Perdite ne rruget e qytetit ku une punoj e jetoj, shoh gjithmone e me shume femra qe tymosin cigare njera pas tjetres. Do te doja te dija mendimin tuaj mbi kete aspekt dhe demin qe shkakton tek femrat ky ves mashkullor.
    Do te doja mendimin tuaj se si e njeh historia femren ne lidhje me duhanin, dhe shume gjera te tjera qe ju deshironi te shprehni ne kete teme.

Dito.

dito demtimi i shendetit eshte i njejte per te dya sekset lali

po per sa i perket femrave qe pine duhan, per mua eshte turn off...............mendoj qe sju shko fare cigarja................ky e opinioni im ee, mo e merrni per ters

Mbi te gjitha Dashuria Maska e xixe xixellonja
    Anėtarėsuar
    13-02-2006
    Vendndodhja
    Amerik - Miami
    Postime
    404
    Citim Postuar mė parė nga Dito
    E nis kete teme me nje qellim mireberes dhe aspak me tendencen per t'i hequr te drejten seksit tjeter.
    Perdite ne rruget e qytetit ku une punoj e jetoj, shoh gjithmone e me shume femra qe tymosin cigare njera pas tjetres. Do te doja te dija mendimin tuaj mbi kete aspekt dhe demin qe shkakton tek femrat ky ves mashkullor.
    Do te doja mendimin tuaj se si e njeh historia femren ne lidhje me duhanin, dhe shume gjera te tjera qe ju deshironi te shprehni ne kete teme.

Dito.
    ...me falni ne shprehje, por mua me jep pak si gerdi kur te shof diken duke pier duhan, pa marr parasyesh se a eshte Femer apo Mashkull.

...me duket qe shumica e atyre qe e pijn, nuk jan te vedijshem, se qka jan duke pier...dhe qe permbajtje ka Duhani...
    "Dashuria e vertetė dhe e sinqertė nuk shuhėt kurrė"

Faqja 4 prej 8 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Duhani dhe demet qe ai shkakton...!!!
    Nga new-man nė forumin Shkenca dhe jeta
    Pėrgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 16-06-2009, 05:42
  2. Duhani dhe ndikimi i tij
    Nga Estella nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 66
    Postimi i Fundit: 16-04-2007, 11:55
  3. A duhet te ndalohet duhani ne vende publike?
    Nga ganoid nė forumin Ekonomi & biznes
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 19-02-2005, 20:02
  4. Ndalohet duhani nė vende publike nė Shqipėri
    Nga Larsus nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 03-06-2004, 12:03
  5. Aborti, Kush ka te drejten e jetes?
    Nga Estella nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 99
    Postimi i Fundit: 05-02-2003, 06:25

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •