Femra dhe Duhani!
Femra qe pi cigare per mendimin tim ka tipare burri ; dhe sja vle as ti flasesh si femer ,e urrej pik femeren qe pi cigare
Femra dhe Duhani!
Femra qe pi cigare per mendimin tim ka tipare burri ; dhe sja vle as ti flasesh si femer ,e urrej pik femeren qe pi cigare
Sa bukur eshte kur ne shpirt ke gjithmone ngrohtesi. FaLeMiNdErIt.
Postuar mė parė nga Dito
Dito, mu te shemtuta me duken qe te dyja ato fotot.
Megjithate, me simpatike eshte ajo goca qe pi cigare. Dhe po te jete i njejti njeri, ka shprehi fytyre me te lezetshme se te ajo qe nuk po pi cigare.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Gogla e Kuqe : 25-06-2006 mė 18:09
Ignore List: Snow~Drop
Cigarja ka te njejtat efekte si tek mashkulli dhe tek femra. Plaken me shpejt meshkujt duhanxhinj? Plaken me shpejt edhe femrat duhanxhije. Kancer mushkerije po ashtu s'diskutohet qe ndodh tek te dy.
Ndryshimi eshte vetem kur femra eshte shtatzene, qe shtohet rreziku per femijen (qe mund te deshtoje ose te linde me te meta). Por kur femra eshte shtatzene ajo jo vetem qe nuk duhet te pije, por as mund te thithe tymin e cigares ne menyre dytesore, si p.sh. nga i shoqi! Keshtu qe kur femra eshte shtatzene qe te dy burre e grua duhet ta lene cigaren. Gjithashtu edhe kur i kane femijet e vegjel nuk duhet ta pine se femijeve ju behet nje lloj azme (reactive airway disease).
Gjithashtu nese femra perdor pilulen (kontraceptiv oral) dhe ne te njejten kohe pi cigare, rritet rreziku per te pasur ndonje bllokim ne enet e qarkullimit te gjakut (thromboze), qe eshte shume me pasoja.
In the sweetness of friendship let there be laughter, for that's how heart finds its morning and is refreshed.
DEA27 Ju pershendes.
Une thjesht ngrita nje teme te cilen sipas botekuptimit tim vlen t'a trajtojme sebashku.Postuar mė parė nga DEA27
Mbase mund te jem totalisht gabim sepse njerez jemi edhe gabojme, por mund te jem edhe totalisht ok sepse sipas asaj qe une kam konceptuar ne vetvete, kur jam shprehur me fjalen ves/zakon mashkullor nuk kam dashur te paraqes mburrje me frazen por nje veti kryesisht mashkullore dhe per kete nuk ka hije dyshimi pasi historia keshtu me duket flet. Gjithsesi jam i hapur dhe mirepres komentet tuaja.Postuar mė parė nga DEA27
Ketu jam disi i habitur, sepse nese nje teme qe nuk ka kuptim nuk vlen t'i pergjigjes sipas pikpamjes suaj!Postuar mė parė nga DEA27
Vertet, cfare beni ju ne kete teme perderisa ajo eshte krejt pa kuptim per ju?
Dito.
Nese pranojme civilizimin e botes ku jetojme, pranojme qe ka dhe nje etike te punes (ndryshe do te ishim akoma ne rendin skllavopronar ose feudal...po ne, kryesisht ne perendim, pretendojme se kemi nje shoqeri te zhvilluar te rregulluar nga ligje qe respektojne njeriun e dinjitetin e tij). Ekzistojne te drejtat e kompanive sic ekzistojne dhe te drejtat e te punesuarve. Nese nje kompani me paguan per te punuar per te, une jam dakort t'i sherbej sipas rregullave te saj, per oret per te cilat me paguan. Mirepo, kur dal jashte, ato jane oret e mia...oret e jetes sime e une mund t'i shfrytezoj si te dua.Postuar mė parė nga Lule Portokalli
Nuk eshte kafsherore se nuk me pelqen mua, eshte kafsherore sepse tenton te monopolizoje jeten time kur ka te drejte te monopolizoje vetem oret e mia te punes! Liria ime mbaron aty ku fillon liria e tjetrit, por derisa une nuk prek lirine e tjetrit, duhet te jem e lire te jetoj lirine time...apo jo?
Patjeter, por ketu hasen ca epitete idiote per duhanpiresit e behen moralizma pa vlere... Ne kete teme kam pare pak diskutim e shume ofendim per femrat duhanpirese e per duhanpiresit ne pergjithesi! Ne pergjithesi jam plotesisht dakort me ash.Postuar mė parė nga Lule Portokalli
(Ndoshta jam gabuar ne lidhje me nenvleftesimin, por me erdhi pak e hidhur ajo menyra jote e te pyeturit! Feel free to ignore it)
Ashtu eshte, nuk eshte akoma i ndaluar me ligj e eshte ceshtje mospranimi individual e/ose kolektiv...po do te dish nje gje? Diskriminimet me te medha nisin ne emer te mospranimit individual e/ose kolektiv!Postuar mė parė nga Lule Portokalli
ajo qe eshte pozitive ne kete debat eshte fakti se perfundimisht debatohet per duhanpiresit dhe jo per femrat duhanpirese (siē ishte qellimi i hapesit te temes) Kategoria "femra duhanpirese" s'ka per mua asnje kuptim!!!!
ajo qe eshte negative eshte jotoleranca e atyre qe nuk pijne duhan. jam dakort me ash dhe bluemoon: na lini rehat!!
duhani demton shendetin - e dime!
demton RENDE shendetin ne fakt babybellD
po edhe goja hama mban shume ere, dhe harroje te puthesh pastaj ndonje jo-duhanpires, se rrezik do i perzihet dhe do gromesije ne goje, e mos me keq loool
lol
ne Shqiperi nuk besoj se eshte shume problem se e pijne shumica, keshtu qe pakica jane ata qe nuk e pijne, dhe ata i bie te jene te diskriminuarit
por ne Amerike p.sh. pakica e pijne. P.sh. kur shkoja ne shkolle, vetem ne dica cepa te menjanuara te universitetit te lejonin ta pinje, dhe shume pak veta shikoje qe e pinin
kurse ne Shqiperi me kujtohet nje klase ne nje fakultet qe e kishim ndezur tere cishim, perfshi presorin lool
lol
gogla, e kam pire per shume vite duhanin
ASGJE nuk funskionon plotesisht, pasi tek e fundit era qelbet te vjen jo vetem nga goja, por edhe nga fyti/rruget e frymemarjes
pa llogaritur qe ngelet ne rroba, e kudo tjeter
keshtu lereni edhe juve duhanin sa nuk eshte vone; asgje nuk eshte e pamundur, eshte vec ceshtje vullneti dhe qendrushmerie![]()
Femrat pin duhan, ashtu si cunat...disa me shum, disa me pak. Per vete, nuk e pelqej dhe pranaj nuk e aprovoj. Megjithate, c'do njeri ben si don.
Krijoni Kontakt