koha eshte skllaveria e njeriut
koha eshte skllaveria e njeriut
NESSUNA VITA PUO' DIRSI COMPLETA SENZA UN PIZZICO DI FOLLIA (COELHO)
Koha eshte ajo.
MAKTUB
koha nuk egzistonte perpara se te isha lindur une,as tani nuk egziston,kam une iluzionin qe egziston.
Nje shprehje qe e permbledh bukur nocionin e kohes nga Harvey MacKay:
Koha eshte falas, mgjth shume e ēmuar. Njeriu nuk mund ta zoteroj kohen, por mund ta vej ne perdorim ate. Nuk mund ta mbaj me vete, por mund ta shpenzoj. Kur e humb, nuk mund ta fitoj kurre mbrapsht.
(Time is free, but it's priceless. You can't own it, but you can use it. You can't keep it, but you can spend it. Once you've lost it you can never get it back.)
Mos shkruaj gjė kur je me nerva, sepse, ndėrsa plaga e gjuhės ėshtė mė e keqe se e shpatės, mendo ēka mund tė jetė ajo e pendės
Dhe keshtu...te luftosh me kohen behet refreni i dites
koha eshte vete jeta jone
iluzion nqs nuk duam ta pranojmekoha eshte iluzioni me i madh.
Jeto sot se neser nuk i dihet
Ndonjehere perceptohet kalimi i kohes si me i shpejte(koha fluturon),do te thote qe zgjatja duket inferiore se sa eshte ne realitet,ne te kundert ndodh qe ta perceptosh kohen si me te ngadalte(nuk mbaron kurre).Rasti i pare shoqerohet me situata te pelqyeshme,ndersa i dyti aplikohet me situata me pak interesante,ose pritje(merzitje).Nderkohe qe na duket qe koha kalon me shpejtesi kur ne fleme.Problemi i perceptimit te kohes eshte ne korrelacion te ngushte me problemet relative te funksionimit dhe te fiziologjise se trurit.
Ne, njerėzit pra, duhet tė jemi tė lumtur, nga se gjithė ati abstraksioni pėr kohen i japim pak kuptim.
Koha nuk ekziston nė kuptim tė plot tė fjalės, por gjurmėt tona ekzistojnė dhe e nxjerrin kohėn nga hiqi e boshėsia e pafundme.
Koha ėshtė kujtesa jonė nėpėr tė cilėn zvrritem pareshtur...
Sidoqoftė, mirmėngjes Jetė!
A Egziston Lumi?
We loved with a love that was more than love...
Per mua koha eshte nj pasuri e madhe ...!!!
Koha eshte e vetmja gje qe te gjith e kemi pa marr parasysh se a jemi te varfer apo te pasur...!!!![]()
I don't like to fuss or fight, just tryin' to live life right ! Florim Qerimi
Krijoni Kontakt