Tema Eshte Absurde
Tema Eshte Absurde
S.O.S!!!!uomo in mareeeeeeeeeeeeeee......................
Ska Kuptim Mos Te Vij Keq SKE BAZA SKE SHEMBUJ APO ARGUMENTE MOR BURR.
CTE TE THEM UNE ME MA MBUSH TI MENDJEN ME ARGUMENTE DHE JO ME FJALE E FJALI TE ZGJATURA QE QENDROJNE VETEM PARIMISHT JO DE FACTO
ti mund ta përsërisësh tre herë e katër herë po fakti që ti "s'po shef gjo" nga shembujt e sjella, s'domethon që ne të tjerët jena të verbër dhe që ti aktualisht ke ndërtu nai argument duke lujt kartën e injorantit (jo në sens fyes, po të atij që s'di, s'do me dit, s'shef e s'do me pa).
se ça të shty me u përgjigj ty robo, po që po kamuflohet e rikamuflohet pa asnji pozicionim duke fol në tym simas interpretimit tat të atyre që thotë tjetri. p.sh.
robi thotë uzurpim termash, ti thu uzurpim gjuhe! (1) tu i vonë ksisoj fjalë të tjera në gojë simas interpretimit tat e jo asaj që po thotë ai. unë e mora vesh për uzurpim termi biles mu në mes të bisedës. ai shembulli i racionalizmit aty lart nuk bohet më konkret se aq, nqs e ke parasysh ça du të them. rejjani s'po uzurpo gjuhën, po termin direkt duke modifiku rrjedhën e mendimit në atë farë feje saqë të qesi ato përfundime qesharake in circulus demonstrando. po që mos ta tjerrim shum, nqs fjala zot paska kuptim për ty se siç thu:Postuar më parë nga çuço
fjala zot eshte e shqiperuar ose me sakt eshte fjale e gjuhes shqipe e adaptuar kuptimit fetar qe permban
tashi un desha me u kap ke ky adaptimi i fjalës ndaj "kuptimit" fetar se e shof shumë problematike me dy pika:
1. Adaptimi i fjalës ndaj një kuptimi, kur bëhet në bazë përshtatjeje në lidhje me fjalën dhe konceptin që kjo përmba, do quhej përshtatje. Po kur ia ndrysho statusin nga fjalë me kuptim, në fjalë pa kuptim, ose në fjalë me kuptim të kundërt të vetë kuptimit fillestar të saj si dhe duke e hyp kët modifikim si kuptim kryesor të fjalës që morri për ta "adaptu", kjo pa nji pa dy do quhej "uzurpim". (tashi pa e tjerr më thuj ça të vje në menje meiherë sapo nigjo fjalën "zot" dhe të them un se a ka uzurpim apo jo të fjalës)
robi thotë uzurpim termi, ti thu adaptim kuptimit fetar (2)- si të dush, me sa duket të tingëllo keq në ndjenja dhe "botën spirituale" fjala uzurpim
2. "Kuptimi fetar" ilustro më tej temën, n.q.s. ke mor aspirin apo depon sot dhe po ndjek deri këtu. Mu në mes të bisedës, pra mone, ti po don me fut togun "kuptim fetar" si të një natyre me termin "kuptim" (se përndryshe do përdorshe termin e saktë: "moskuptim"). Cili ësh pra "kuptimi fetar" se mu më duket sikur je duke uzurpu pa vetëdije fjalën "kuptim" për me përfshi apo për me i zëvendësu konceptin me atë të moskuptimit, të irracionales. Atje ke tema e përkufizimit të "zotit" ky muhabet bje në sy meiherë biles.
Alle Serben müssen sterben
pse beni si dijetar mor burr. eshte shume e thjeshte uzurpim do te thote te pushtosh(mbytesh)> kur flitet per gjuhe do te thote gjuha qe ne flasim shqip eshte zevendesuar nga terma te tjere ne mase aq te madhe saqe e quajme uzurpim.
nje shembull eshte: BURIM-RESORS*( kjo e dyta eshte e huazuar seshte shqiptare)
TANI TE LUTEM SHUME O LEGJIONAR JO LLAFE POR SHEMBUJ TE TILLE ME TREGO PER TEMEN TUAJ TE FAMSHME.
SME INTERSOJNE BOTKUPTIMET "FETARE" E "ANTIFETARE" TE ASNJERIT ME KUPTON APO JO
SHIKO TUA SHPJEGOJ ME QARTE SE CA HALLI KENI JU .KETU SBEHET FJALE AS PER TERMINOLOGJI QE ESHTE PJESE E GJUHES PO TI SE QUAN TE TILLE, AS PER GJUHEN APO NDIKIMIN E FESE TE GJUHA . KETU BEHET FJALE PER RACIZEM PER NJEREZ QE KANE KOMPLEKSE NE VETVETE ME FENE DHE PERPIQEN NE CDO LLOJ MENYRE PER TE HEDHUR BALTE ME SHKRIME KOTI QE NUK QENDROJNE. E DI SI DUKET SI NDONJE SEKT SATANIST SI SHTRIGA DUKENI. CA BONI SE LATE NAM E KENI KAP TE GJITHE ME FENE. LERINI ME VLLA ROBT TE LIRE TE BESOJNE CTE DUAN ASHTU SIC BESON EDHE TI.
PS;sa per sqarim une nuk besoj per vete por per kulture une e di se cdo te thote fe dhe i kam lexuar dy gjera sepse ne fund te fundit feja ka ngritur qyteterime te te tera dhe ka qene faktori kryesor i nje qyteterimi ne histori .
dakord, po më duket se robt e kanë të qartë se ç'domethënë uzurpim apo jo?pse beni si dijetar mor burr. eshte shume e thjeshte uzurpim do te thote te pushtosh(mbytesh)>
Tani, thjesht do desha të më ndriçoje pak se ku u tha kjo nga KVS, kiniku, apo unë? Se ç'ke i farë tendence ti plako që të fusësh interpretimin tat në gojën e dikuj tjetri! Pash nerin se u bona kurioz ma cito pak se ku doli kjo, se ose unë jom i verbër, ose ti je duke thith avuj robo... ose je duke lexu me nai temë tjetër kshu që na jep adresën që të morim vesh dhe ne se ngelëm në errësirëkur flitet per gjuhe do te thote gjuha qe ne flasim shqip eshte zevendesuar nga terma te tjere ne mase aq te madhe saqe e quajme uzurpim.
Po ça lidhje ka me temën kjo? Plako e ke lexu temën?nje shembull eshte: BURIM-RESORS*( kjo e dyta eshte e huazuar seshte shqiptare)
siurno, po kjo prap ça lidhje ka me temën? Kush t'pyti?TANI TE LUTEM SHUME O LEGJIONAR JO LLAFE POR SHEMBUJ TE TILLE ME TREGO PER TEMEN TUAJ TE FAMSHME.
SME INTERSOJNE BOTKUPTIMET "FETARE" E "ANTIFETARE" TE ASNJERIT ME KUPTON APO JO
aha ktu deshe me dalë...SHIKO TUA SHPJEGOJ ME QARTE SE CA HALLI KENI JU .
dhe fillon ora psikologjisë... komplet jashtë teme po s'ka gjë se kena opinion analitik për personat dhe meqë kena mundësi ta shprehim... oburra shërbim falas
Pik spari, pi nai limonat mër plak dhe pastroje dhe shkumën nga buzët se po të shofin njerzia... Pik sdyti, e ke lexu titullin e nënforumit ku po shkru? Pik s'treti, nxorrëm gjo nai ligj ne ku njerzit janë të ndalum me besu dhe nuk e morëm vesh si e qysh? Mirë që tkena ty m'i llaf që na i thu, se kshu jena hutu fare. Pik skatri që kur nuk kena të drejtë me shpreh mendim meqë bien ndesh me bindjet e tua... bje llafi?KETU SBEHET FJALE AS PER TERMINOLOGJI QE ESHTE PJESE E GJUHES PO TI SE QUAN TE TILLE, AS PER GJUHEN APO NDIKIMIN E FESE TE GJUHA . KETU BEHET FJALE PER RACIZEM PER NJEREZ QE KANE KOMPLEKSE NE VETVETE ME FENE DHE PERPIQEN NE CDO LLOJ MENYRE PER TE HEDHUR BALTE ME SHKRIME KOTI QE NUK QENDROJNE. E DI SI DUKET SI NDONJE SEKT SATANIST SI SHTRIGA DUKENI. CA BONI SE LATE NAM E KENI KAP TE GJITHE ME FENE. LERINI ME VLLA ROBT TE LIRE TE BESOJNE CTE DUAN ASHTU SIC BESON EDHE TI.
Ky shënimi osh interesant për faktin se përmba dy falsitete logjike në nji fjali:PS;sa per sqarim une nuk besoj per vete por per kulture une e di se cdo te thote fe dhe i kam lexuar dy gjera sepse ne fund te fundit feja ka ngritur qyteterime te te tera dhe ka qene faktori kryesor i nje qyteterimi ne histori .
i pari ësht argumentum ad misericordiam - argument prej mëshire / me i llaf nuk duhet me fol atë që mendojm se ajo që mendojm del a posteriori kundër fesë dhe ne duhet ta kena mëshirë fenë dhe mos ta ngacmojm? m'le të qesh tashi
i dyti ësht non sequitur mër plak - nuk rrjedho / si rrjedho që meqë feja ka ngrit nji qytetërim çfarëdo diku, dhe ka rrafshu nja 4 të tjerë knej nga ne, ne nuk duhet të flasim mendimet tona nëpër këto tema?
aty me i llaf ku kujtova se më nfun u shtru i farë veni për bisedë inteligjente, ja ku hyjn ne psikologët e indinjum... un do filloj t'i lutem Krishnës që t'i bojë njerzit me lexu temën, të mos i vejn fjalë të tjera në gojën e tjetrit duke e çu rrjedhën logjike n arushën e modhe se u mërzitëm me robër që vetë postulojnë e vetë hedhin poshtë postulatet e veta që kujtojnë se i tha tjetri, t'i bojë të mësojnë se b-të me kllapa katrore, i-të me kllapa katrore dhe tasti caps-lock përdoren me karar e jo mrrap ttabakes ose pai zotin tuj duheni çu ke Crukthi për t'u firmos romakçe
mods pls compost the irrelevant
Ndryshuar për herë të fundit nga Legjion : 21-05-2006 më 09:49
Alle Serben müssen sterben
(1)
e tyre fetar duke uzurpuar fjalët dhe konceptet e duke i përdorur ato në mënyra që jo vetëm bien ndesh me kuptimin normal të tyre, por shpesh i humbasin krejt kuptimin.
i ndryshojnë përkufizimet apo kuptimet e fjalëve, vetëm e vetëm që të akomodojnë "zotat" e tyre përkatës sipas doktrinave përkatëse.
Ndoshta duhet përdorur kjo temë si përmbledhëse e termave të gjuhës që janë uzurpuar nga feja.
Si një shënim do të desha të thoja se nuk ishte synimi im që të kapej kjo temë nga pikëpamja e pastërtisë së gjuhës apo diçka e tillë, por nga pikëpamja e mujshimit të gjuhës nga feja, pavarësisht origjinës kombëtare të termave, ku kjo zë peng termat për vete duke turbulluar qëllimshëm bisedën apo dhe vetë rrjedhën racionale të mendimit
Çështja që bie në sy është hutimi që krijohet në arsyetim kur termi zhvishet e vishet fetarisht duke e futur në fjali si njësi të mirëqenë me kuptimin e ndryshuar dhe të marrë si premisë.
(2)
JAM KURJOZ TE DI KUSH JANE KETO A MUND TE MI ME THUASH NDONJE ? SE U BENE KAQ KOHE QE JETOJ NE SHQIPERI DHE NUK I NJOH APO SKAM NDESHUR ME KETE FENOMEN TE "UZURPIMIT TE GJUHES SHQIPE NGA FJALORI FETAR"
tamam tamam as dy fjale nuk i gjen dot te ketij rasti qe ne shqiptaret i kemi zevendesuar.
DHE SI MUND TI THEMI UZURPIM? SE KUPTOJ
nje shembull eshte: BURIM-RESORS*( kjo e dyta eshte e huazuar seshte shqiptare)
kush gjen lidhjen e 1-shit me 2-shin, vazhdon të ketë falas tre javë në Shizuoka
teorikisht replika 2 i përket kësaj teme po praktikisht po gjeti njeri cilës temë i referohet realisht 2-shi, ka dhe nji yamaha 500cc për javën e parë (pa benzinën)
Ndryshuar për herë të fundit nga Legjion : 21-05-2006 më 10:13
or ti mik a eshte tema : FEJA KUNDER GJUHES????????????????????
ME THUAJ SI MUND TE JETE FEJA KUNDER GJUHES TANI NE SHEK E 21 KUR AJO ESHTE ME E DISTANCUAR SE KURRE NDAJ CDO ASPEKTI SOCIAL.??????
DHE SI MUND TE JETE FEJA KUNDER GJUHES KUR KA QENE PER MIJEVJECARE PJESE E GJUHES SE CDO POPULLI NE BOTE?
PS; DHE PERSA I PERKET SHIZUKAS DHE YAMAHAS MBAHE CIK GOJEN OK?
atë mendova dhe unë... që ke lexu vetëm titullin - do nai kikirik?
fetaret thone qe zot dmth dashuri, dhe dashuri dmth zot
pra dhe une e zot fort te zoturen time se eshte shume e lezetshme
paqe dashuri prosperitet luledele integrim euroatlantik ylbera ne qiell qingja dildo etj
Krijoni Kontakt