Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 15 prej 15
    i/e regjistruar Maska e DardanG
    Anëtarësuar
    18-02-2006
    Postime
    441
    Citim Postuar më parë nga Beni-usa
    Jakup Biçiklisti 300,000 Euro shtëpi në Prishtinë kah i ka marre more
    ato pare, po Hashim Biçiklisti ku jeton?? Ata krimet e veta mundohen
    me i mbuluar duke sulmuar te tjeret.

Shumë interesante ishte edhe fjalia "Partitë që e çuajnë veten se kanë
    dal nga lufta nuk kanë antarsi sa ka pas LDK-ja ushtrë në UÇK-ë"
    Ah, more Beni Rusta! Përse i bie në qafë "Jupës" tonë "shënjëtorë"! E shihni se si sillet dhe c poza merr para kamerave, sikur të ishte një Sheh Mizë"!Lëre të mburret dhe të flij i qetë në shtëpinë e tij në Velani! E sa për para, se ku i mori ai 300 mijë euro, mund ta llogaritesh bicikletën e shitur, dy lopë dhe dy tri dhi dhe ca të tjera qër ia dha hua "Llapi" dhe ja 300 mijë euro!

i/e regjistruar Maska e ZANOR
    Anëtarësuar
    25-09-2002
    Postime
    1,114
    te verberit merren me bicikleta e nuk e shohin vetveten:

Ministri Astrit Haraqija ka pasur edhe një problem tjetër sa u përket veturave të vjedhura. Ai është zënë duke vozitur një veturë të vjedhur, në kohën kur ai ishte kryeshef ekzekutiv në komunën e Gjakovës. Më 24 shkurt të vitit 2003, Haraqija është ndalur nga policia në pikën kufitare të fshatit Vermicë të Prizrenit. Vetura e tipit “Jeep Grand Cherokee”, me targa 337 KS 837, ngjyrë të gjelbër, e vjedhur në Stokholm të Suedisë në vitin 2000, drejtohej “aksidentalisht” nga ministri i tashëm. Pas kontrollit, policia ka konstatuar se bëhet fjalë për një veturë të vjedhur e të kërkuar nga Interpoli.
    Burime të “Lajmit”, nga policia e Pejës, bëjnë të ditur se para një muaji Haraqija është marrë në pyetje nga njësiti për krime ekonomike i rajonit të Pejës lidhur me këtë “incident”.
    as kete nuk e shohin qorrat:

Veturën Audi 80 me ngjyrë të zezë që Sali Kavazi nga Peja e kishte blerë nga Haraqija, por në dokumente me një emër tjetër, me një shumë prej 2 400 €, doli se kishte dokumente false.
    Vetëm atëherë iu kujtua fjala e Haraqisë që ia kishte thënë në momentin kur e kishin bërë pazar veturën e cila ishte sjellë nga Gjermania në Kosovë.
    “Nëse del problem me veturën, eja edhe mu lajmëro. Unë do t’i kthej paratë”, kujton Saliu fjalët e ministrit.
    Ndërkohë, të martën Haraqija e ka harruar edhe tregtinë që ka bërë me pejanin, e lëre më premtimet që ia ka dhënë blerësit.
    “Nuk e di nëse kam bërë tregti më këtë person”.
    Problemi doli në shesh, por Haraqija nuk u duk më para taksistit Kavazi.
    Me profesion jurist, ai ka provuar gjashtë herë për t’u takuar me Haraqinë, që t’ia kthejë atij veturën me dokumente false dhe t’i marrë paratë që ia kishte dhënë.
    Ministri e ka injoruar. Atëherë ai e ka paraqitur rastin e Haraqisë në policinë e Pejës.
    si eshte me mire te udhetosh: me biciklete apo me 'audio'?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-08-2005
    Postime
    98
    Citim Postuar më parë nga rrezon
    si eshte me mire te udhetosh: me biciklete apo me 'audio'?

Me siguri se pasi e ka shtëpinë prej 300,000 eurosh ka edhe biçiklet por
    edhe ndonjë veturë të shtrenjtë pyetja ishte prej nga Jakup Krasniqi u
    pasurua brenda natës, erdhi me biçiklet në Prishtinë pas luftes kurse tash
    jeton në shtëpi Luksoze prej 300,000 mos vallë i keqpërdori parat tona
    të mërgimtarve që i kemi dhëne në fondin Vendlindja Thërret, këta njerz
    të dyshimt duhet të shikohet se çka kanë pasur para lufte dhe çka kanë
    tash dhe të shikohet prej nga u pasuruan.

i/e regjistruar Maska e ZANOR
    Anëtarësuar
    25-09-2002
    Postime
    1,114

Exclamation Ligji mbi hetimin e prejardhjes se pasurise!

Citim Postuar më parë nga Beni-usa
    Me siguri se pasi e ka shtëpinë prej 300,000 eurosh ka edhe biçiklet por
    edhe ndonjë veturë të shtrenjtë pyetja ishte prej nga Jakup Krasniqi u
    pasurua brenda natës, erdhi me biçiklet në Prishtinë pas luftes kurse tash
    jeton në shtëpi Luksoze prej 300,000 mos vallë i keqpërdori parat tona
    të mërgimtarve që i kemi dhëne në fondin Vendlindja Thërret, këta njerz
    të dyshimt duhet të shikohet se çka kanë pasur para lufte dhe çka kanë
    tash dhe të shikohet prej nga u pasuruan.

edhe une jam per hetimin per prejardhjen e pasurise se secilit, deri edhe me ardhjen e disave te 'pasuruar' edhe ne diaspore, prej nga blene shtepia e pallate, me cfare hapen biznese, deri edhe me hulumtimin e pasurise se vet udheheqesve te Fondit 'vendlindja thrret', e atyre te 3%-shit - e jovetem te atyreve udheheqes, lider e ministra qeveritar edhe te japi logari secili qe eshte i involvuar ne keqperdorime te djereses se popullit edhe te gjykohen ne shkallen me te rende te korrupcionit edhe te mos shihen kurrme ne arenen politike as qeveritare, por te denohen ashtu sikur e kane merituar. por nje minister mashtrues me vetura te vjedhura, e te perfitoj turpshem, e te shpetoj si 'i pergdheluri' edhe te mashtroj me nje intervju, ku shihet se i takon nje rrethi shume te gjere mashtruesish e keqperdoruesish te medhej deri tek presidenca. per ate ai merr guxim te flet ne ate menyre (qe dihet se kush eshte e cfare guximi ka, po rrofte rrethi i korrupcionit edhe i ardhte fundi sa me shpejt). kjo intervju e tij shihet se as 20% nuk jane mendime e fjale te tij, por te nje grupi ''autoresh'' qe po ''mahnitin'' me guxim e dituri hahaaa thuase nuk e dijme kush eshte astrit haraqia me voth n'vesh, e pse e respekton serbia, e me cfare rrethi veproi e vepron!

edhe i del duçi heret a vone seciles pasurie deri tek afera e $3 milione te zhdukur ne shqiperi edhe secilin fond ne kosove - sepse edhe te keqperdorojne djeresen e popullit e shtetit te kosoves, djeresen e ndihmen e te gjithe botes shqiptare edhe te mos shpallen boterisht me liste, te mos gjykohen edhe te na paraqiten 'te medhej' nuk iu shkon kungulli mbi uje askuj!

i/e regjistruar Maska e Llapi
    Anëtarësuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979
    NË SKENË IDEOLOGËT E RINJ TË LDK-SË, ASTRIT HARAQIA DHE NASER RUGOVA

Si e sheh LDK-në dokumenti i hartuar nga Astrit Haraqija për krijimin e politikave të reja në këtë parti

NË SKENË IDEOLOGËT E RINJ TË LDK-SË, ASTRIT HARAQIA DHE NASER RUGOVA

Disa muaj para mbajtjes së kongresit zgjedhor të LDK-së, Astrit Haraqija ka hartuar një dokument tre faqesh në të cilin parasheh formimin e disa forumeve dhe grupeve të LDK-së, të cilat do t’i ndihmonin konsolidimit të mëtejmë të partisë.
    Një ndër to është edhe Grupi Ideator, i cili do të përbëhej nga ekspertë të fushave të ndryshme apo një lloj KOP-i, si ai i PD-së në Shqipëri

Shkruajnë: LEONARD KERQUKI & DRILON ZOGAJ

Prishtinë, 5 qershor – Gjashtë muaj nga vdekja e presidentit Ibrahim Rugova, ministri Astrit Haraqija ka hartuar dokumentin e politikave të reja në Lidhjen Demokratike të Kosovës (LDK) duke përmbushur kështu – siç thotë ai - një nga porositë që ia la ish-presidenti.
    Në një dokument tri faqesh, të cilin e ka siguruar “Lajm”, ministri i Kulturës dhe anëtari i Kryesisë së LDK-së, Astrit Haraqija, parasheh formimin e strukturave të reja për hartimin e politikave partiake, si Forumi Nacional, Forumet Lokale, Partneriteti me Shoqërinë Civile, Asociacionet Profesionale, si dhe Grupet Ideatore (Think Tank apo një lloj KOP-i si ai i Sali Berishës).
    “Dokumenti është hartuar me qëllimin më të mirë – që t’i ndihmojë partisë”, tha Haraqija për “Lajm”, të hënën.
    Sipas dokumentit, me formimin e këtyre forumeve dhe partneritetit me shoqërinë civile, do të mënjanohen apo të zvogëlohen mosmarrëveshjet e hapura në konferencat kryesore partiake. Po ashtu, do të inkurajohet një proces i debatit, një diskutim dhe konsultim.
    Deri më tash dokumenti u është dorëzuar presidentit Fatmir Sejdiu, kryeparlamentarit Kolë Berisha, nënkryetarit Eqrem Kryeziu, zëvendëskryeministrit Lutfi Hazirit dhe ministrave Milihate Tërmkolli e Agim Veliu.
    Megjithëse jogjithëpërfshirës si dokumenti i Haraqisë, edhe Naser Rugova, nipi i ish-presidentit, po bën përpjekje për krijimin e një forumi të intelektualëve të rinj, pra një projekt pak a shumë i ngjashëm me atë të Sali Berishës dhe PD-së.
    Sipas dokumentit të hartuar nga ministri i Kulturës, këto sisteme të reja duhet t’iu ofrojnë një mundësi më të madhe institucioneve jashtëpartiake – grupeve të presionit, grupeve të interesit, shoqatave profesionale, OJQ-ve, grupeve ideore, në mënyrë që të inkuadrohen dhe të kontribuojnë në këtë proces.
    “Elementi qendror gjatë hartimit të propozimeve të hollësishme të politikave nga grupet e ndryshme duhet të përmbajë disa elemente.
    E para, hartimin e dokumenteve të politikave që mbulojnë çështje të gjera, siç janë arsimi, shëndetësia, zhvillimi i qëndrueshëm ekonomik apo transporti, si themele të sistemit.
    Së dyti, një proces konsultimi midis anëtarëve të partisë, organizatat e jashtme, siç janë grupet e presionit apo shoqatat profesionale, OJQ etj. Dhe së treti, një kombinim i komiteteve të politikave, forumeve dhe stafit, por edhe grupeve parlamentare për të autorizuar dhe miratuar dokumentet dhe për ta drejtuar gjithë procesin”, thuhet në dokument.
    Një efekt i sistemit të politikës të bazuar në dokumente, sipas idesë së Haraqisë, është që t’i hapet rrugë konsolidimit dhe impenjimit të anëtarëve të partisë dhe institucioneve jashtëpartiake.
    Ministri Haraqia shpreson se ky dokument do të pritet mirë nga udhëheqësit e partisë dhe të inkorporohet në praktikë, në mënyrë që LDK të jetë edhe më e konsoliduar pas kongresit zgjedhor të saj.

“Reforma” e Naser Rugovës nuk e entuziazmon LDK-në

Nipi i ish-presidenti Ibrahim Rugova, Naser Rugova, ka bërë të ditur për “Lajm” se shumë shpejt do të paraqitet me një ide interesante – krijimin e një forumi të intelektualëve të rinj të LDK-së, të quajtur “Reforma”.
    “Do të jetë një forum ku do të mblidhen një numër i madh intelektualësh dhe kuadrosh të rinj të fushave të ndryshme”.
    Rugova nuk heziton ta krahasojë këtë ide me KOP-in (Komiteti i Orientimit të Politikave) e Sali Berishës, komitet që ndikoi në rikthimin në pushtet të PD-së.
    “Tash për tash në këtë grup jemi diku 15 deri 20 veta, ku janë të kyçur njerëz edhe nga Akademia e Shkencave, nga Universiteti dhe nga institutet shkencore ...”, thotë ai, pa treguar emrat e anëtarëve të këtij forumi.
    “Unë jam si udhëheqës moral, por është edhe koordinatori dhe gjithë të tjerët. Grupi do të konstituohet para kongresit të LDK-së, sepse tashmë mbi 70 për qind e punës është kryer”.
    Mirëpo, Kryesia e LDK-së është ende e painformuar dhe nuk duket shumë e entuziazmuar me idenë e Naser Rugovës. Disa nga anëtarët e Kryesisë së LDK-së thanë se nuk i dinë detajet dhe se nuk presin shumë nga ide të tilla.
    “Parimisht unë nuk jam kundër idesë që afër LDK-së të qëndrojnë grupe të organizuara të intelektualëve, të cilët do t’i asistojnë partisë dhe do ta ndihmojnë atë. Por, nuk jam i informuar se e ka ndërmarrë dikush këtë nismë ...”, tha për “Lajm” Adem Salihaj.
    Do t´i luftoj spiunet dhe tradhtaret e kombit deri ne vdekje.

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Tema të Ngjashme

1. Adem Demaçi
    Nga lum lumi në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 309
    Postimi i Fundit: 29-11-2016, 17:56
  2. Kështu foli Tahir Zemaj
    Nga Nice_Boy në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 123
    Postimi i Fundit: 01-01-2014, 18:52
  3. Intervistë me Myftiun e Kosovës, Mr. Naim Tërnava
    Nga Drini_i_Zi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-01-2009, 19:13
  4. Demaçi themelon "Forumi Qytetar i Kosoves"
    Nga mani në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 37
    Postimi i Fundit: 20-03-2004, 13:33

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •