Pershendetje te gjithve!!
Do kisha deshire qe ne kete teme
te diskutonim rreth kishes se Shna Ndoit ne Lac te Kurbinit.
Eshte nje nder kishat e vetme ne Shqiperi qe frekuentohet nga te gjitha fete.
NoName![]()
Pershendetje te gjithve!!
Do kisha deshire qe ne kete teme
te diskutonim rreth kishes se Shna Ndoit ne Lac te Kurbinit.
Eshte nje nder kishat e vetme ne Shqiperi qe frekuentohet nga te gjitha fete.
NoName![]()
Mos do te thuash "nje nder kishat e shumta",Postuar mė parė nga NoName
![]()
Eshte nje vend i shejte dhe un besoj shum
gjergji, ke plotesisht te drejte![]()
Postuar mė parė nga gjergj_kastriot
NUK DUA TI KUNDERVIHEM MENDIMIT TUAJ , NE SHQIPERI KA SHUME KISHA POR ASNJERA NGA ATO NUK MUNDE TE NGJASOJE ME TE ,KJO KISHE KA BER AQE SHUME SA QE KA BER PER VETE SHUME BESIMTAR TE FEVE TE NDRYSHME TE SHKOJNE PER TE KRYER RITET E KISHES..................
Me kete doja te te thoja qe kjo kishe njifet dhe vete vatikani ne itali e i kane kushtuar nje vemendje te vecante qe shume shpejte nje titulle te larte nga VATIKANI..................................
Sa per dijeni diten qe feston kisha diten e vet me 12 . QERSHOR te cdo viti ne kishe brenda nuk behet fjale te ket vende ,por gjate rruges 500 -600 metra para se shkon larte nuk munde te kaloshe nga njerzit , flejne perjashte .
Me thoni ju ne cfar kishe tjeter ndodhe ky fenomen qe ndodhe aty,mos llogarit qe gjithe ditet e javes shkojne njerez te feve te ndryshme , mos harrojm qe eshte KISHE KATOLIKE.
Edhe rreth qabes ne arabi mblidhen me shume se ne Lac.
A mos do te thote se edhe ai na qenka vend i shenjt?
Kur Jezusi u takua me gruan tek pusi, i tha se do te vij dita qe njerezit nuk do shkojn as ne ate mal e as ne kete mal per te adhuruar Perendine, por do adhurojn ne zemrat e tyre.
Vendi ku zoti ndodhet eshte ne vet besimtarin e jo ne lisa e nje kodra.
asopaj
Personalisht kam qen dy here ne kishen e Shen Ndoit ... ne ate kohe te tjera mendime kisha rreth fese, tani eshte thjesht nje relike e cmuar (mendimi im ky).
Natyra perreth me ka len shum shum mbresa, megjithese po flasim per ketu e nja 10-12 vjet te shkuara, nuk e di sa ka ndryshuar tani.
Kisha e lacit eshte nje nder kishat me em ze ne fene katolike.
Eshte nje kishe qe eshte permendur per mrekullite e saj dhe qe frekuentohet na te gjitha fete.
Te le pa mend besimi fetar te njerez te shumte te feve te ndryshme.Per mua ky shenjt eshte ai qe me ka ndihmuar ne cdo hap te jetes time dhe besoj shume ne te
.
I chose to love you in silence, for in silence I find no rejection
Ne kishen e Laēit kan ndodh mrekulli nga me te ndryshmet. Un kam jetuar ne Laē edhe per neve ai vend eshte me te vertete i shenjte. Kisha e Laēit eshte vend qe ndodhin mrekulli, edhe kam degjuar, edhe kam pare mrekulli ne ate vend.
Nuk besoj ne kisha e ne xhamia, ama kisha e Laēit eshte komplet ndryshe, eshte vend i shenjte.
me date 13 qershor, ne ato male ske ku te ulesh ne asnje cope vend, ajo eshte dite e shenjte, edhe ja vlen te fleshe aty.
There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.
Personalisht nuk besoj shume ne kisha dhe xhamia . Por jane disa vende te shenjta qe nuk ke sesi te mos i besosh .
Kisha e Laēit eshte vend i shenjt , dhe ka prova per kete jo thashetheme ,por ka bere shume Mrekulli.
Desha te permend ketu edhe nje vend tjeter te shenjt. Ne malin e Shkelzenit ne rrethin e Tropojes ndodhet nje varr i shenjt , dhe thone se ka lidhje me Kishen e Lacit . Edhe aty cdo vit ( ka nje date te caktuar , por e kam harru, e di qe korrik-gusht) dalin ne Shkelzen edhe pse eshte shume larg ne maje te malit , dhe duhet te pakten 6-7 ore kembe nga ku perfundon rruga e makines te dalesh , por ne ate date te vitit mbushet plot dhe flejn gjithe naten aty , ne mal dmth.
Burrat Udhėheqin Botėn, Ndėrsa Gratė Udhėheqin Burrat
Krijoni Kontakt