Ata nuk janë thjesht të famshëm se kanë fituar trofe. Fakti se pas këtyre të fundit kanë gjetur edhe “njeriun” ideal, ka vënë në punë jo vetëm paparacët, por edhe revistat dhe të përditshmet më të mëdha në botë. Disa nga bota e sportit kanë preferuar të mbeten aty duke zgjedhur, të dashurën ose bashkëshorten po nga sporti. Disa janë pleksur me kineastë, aktorë, biznesmenë, ashtu sa për të ndërruar shijet. Gjithsesi ajo çka i bën ata të jenë mbi të tjerët, është thjesht fakti se janë më të mirët, më të bukurit dhe më tërheqësit ndër të gjitha çiftet e tjera.
Gazeta “Tirana Observer” duke iu referuar të përditshmes angleze “Times” publikon sot 50 çiftet më të bukur në botën e sportit. Në vend të parë të kësaj liste janë dy emrat të mëdhenj të sportit të tenisit. Gjermania rekordmene Stefi Graft para tre vjetësh vuri kurorë pikërisht me një tjetër rekordmen në këtë sport, amerikanin Andre Agasi. Sipas “Times”, ky është çifti më i bukur dhe tërheqës për momentin në botën e sportit. Pas tyre medaljen e “argjendtë” e ka merituar Pavel Bur dhe Ana Kurnikova. Kjo e fundit pas love story me këngëtarin Enrike Iglezias ka gjetur qetësi në prehrin e një lojtari hokej, Pavel Bur. Në vend të tretë edhe pse jo më një çunak renditet trajneri i Mançester Sitit, Sven-Goran Erikson me Faria Alam. Në fakt dashuria e tyre shpërtheu në kohën kur suedezi kishte në dorë timonin e përfaqësueses angleze të futbollit. Alam, asokohe sekretare e Federatës Angleze të Futbollit bëri publike historinë e dashurisë së saj me Eriksonin, duke shtuar jo pak dozat e pakënaqësisë së këtij të fundit ndaj publikimit të jetës së tij private. Bie në sy se në dhjetëshen e parë bën pjesë edhe çifti Ronaldo-Milene Dimingues. Braziliani i martuar me Milene në kohën kur erdhi tek skuadra e Interit në vitin 1997. Fryt i dashurisë së tyre është edhe Ronald, djali i vetëm i fenomenit brazilian, tashmë nëntë vjeç. Pas këtij çifti vijnë sipas radhës pesë tenistë të tjerë.
Ana Kournikova-Mark Filipousis, Kim Klajsters-Lejton Hevit dhe Martina Hingis-Serxhio Garsia janë tre çiftet që mbyllin dhjetë më të mirët e kësaj liste. Më tej në vendin e 13-të vihet re çifti Jose Mourinjo-Jose Mourinjo. Nuk është një shaka. Duke iu referuar karakterit të trajnerit portugez, një tip i dashuruar pas vetes së tij, “Times” ka dashur të ironizojë me të. Nuk ka femër që mund të përmbushë Mourinjon më mirë se ai vetë.
LISTA
1. Stefi Graf dhe Andre Agasi
2. Pavel Bur dhe Ana Kournikova
3. Faria Alam dhe Sven-Goran Eriksson
4. Kris Evert dhe Xhimi Konors
5. Nomar Garsiapara dhe Mia Ham
6. Xhon Lojd dhe Kris Evert
7. Ronaldo dhe Milene Domingues
8. Ana Kournikova dhe Mark Filipousis
9. Kim Klajsters dhe Lejton Hevit
10. Martina Hingis dhe Serxhio Garsia
11. Marion Xhons dhe Tim Montgomeri