Close
Faqja 4 prej 6 FillimFillim ... 23456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 51
    viva voce
    Anėtarėsuar
    05-09-2005
    Vendndodhja
    NY
    Postime
    758

Kodi i DaVincit

Te them te drejten me intrigoi kjo teme.
    E kam lexuar librin ne fillim shqip dhe mu duk nje perkthim i dobet...po shume i dobet. Nuk e di CV e perkthyesit por perkthimi i tij ishte nje masaker e origjinalit. I mbushur plot dialektizma dhe sajesa fjalesh. Tere bota i thote "albin", ky birbua tone i thote"cubash" lol dhe fjalen qe zihet me shume ne goje e ka bastarduar....kur mbaron librin te mbetet vetem kjo fjale ne mendje "cubash"Ha, ha, ha."cubash" ku e gjeti kete fjale xhanem?! !!!!Cubash
    Dhe origjinalin e lexova pikerisht pastaj per te bere krahasimin.
    Zot na ruaj ku kemi katandisur me perkthimet ne shqiptaret.

Sa per librin ai eshte nje roman...fantastik. i shkruar nga nje njeri me aftesi te shkelqyera per te treguar. Eshte liber i tipit action-fiction me pak personazhe, por duke qene i shkruar nga nje studiues, ndoshta shkencetar, e pse jo, shkrimtari manipulon me faktet historike shume lehte. Eshte po aq e lehte te themi per nje mjek te tregoje se si"bacili i kokut"hengri mushkerine e filan infermieri dhe Rifadina(antibiotik por qe mund te paraqitet si nje femer e bukur)...e vrau Bacilin. Pra une mendoj deri ketu jemi ne rregull...nje shkencetar qe shetit ne fushen e tij te shkences...nje shkrimtar(lexo tregimtar) i talentuar...nje histori e zakonshme...asnje pershkrim...intriga e thjeshte...Luver, Vatikan, qytete te medha, gjithshka normal dhe mbas kesaj fillon ajo pjese qe e ben romanin "best seller":
    Autori trazon figura qe jane tabu.Krishti me femer...lol, thelbi i krishterimit eshte para syve te mekatareve i trazuar me duar...lol. Edhe te tjereve u ka vajtur mendja per kete sigurisht...ky Krisht 33vjet jete, nuk pati nje femer? Por feja e trajton kete figure ne menyre te atille qe s'ka pse te presesh pergjigje..[B].cdo pergjigje eshte paradoks Krishti eshte bir Perendie, dhe s'ke pse hyn ti te pyesesh budallalleqe thote populli ( a kane mumjet syze? Behen te tilla pyetje? Paradokset jane paradokse dhe logjika nuk ka vend atje.[/B] Pra per sa kohe dikush pranon qe Krishti eshte hyjni, nuk duhet shkuar me tej...ne jemi tokesore dhe s'dime c'jane hyjnite. Sidoqofte une personalisht e kam pelqyer ate liber.
    DP
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga dp17ego : 23-05-2006 mė 21:50
    sereno

echo Maska e Dara
    Anėtarėsuar
    30-11-2005
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    694
    Per disa "grimca" nga filmi klikoni :

http://www.msnbc.msn.com/id/12519511...bctid=27610644
    My whores left me no time to get married.

Perjashtuar Maska e romeoOOO
    Anėtarėsuar
    27-08-2005
    Postime
    1,542
    Pa ofenduar asnji po ky Kodi da Vinci edhe shkrimtari vet po ma shpifin shume.

Nejse lexim te kendshem!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    23-03-2006
    Postime
    13

Smile po me vjen keQ

Filmin nuk po e pelqeni shumica as librin......Kisha katolike edhe vet katoliket para se te ipet filmi deklaruan qe do te bejne vetvrasje se e dojn edhe e respektojn fen e tyre shum, por fatkeqesisht nuk po e respektojn, nese jan fakte te rrejshme pse nuk e bejn kete per fen e tyre, kjo do te thot qe nuk e dojn fene e as nuk e respektojn.
    Po te ndodhte nje gje e tille tek muslimanet besoni qe do ta ndalnin kete padrejtesi te madhe. Per karikaturat e Muhamedit te gjith u quan edhe e ndalen, besoni qe kurr nuk do te ndodh me.
    Mos kritikoni po ndalojeni keto genjeshtra.
    Tungi fidaaa

gone Maska e helene
    Anėtarėsuar
    26-02-2003
    Vendndodhja
    shume larg
    Postime
    913
    Vetem 1 pytje kom une :
    -Ajo Piramida ne luver pse ka 666 Shkalle??? Ik e shife edhe me jep pergjigje !

Un e kom lexu librin dhe i kom akoma idet e fresketa !
    Dua te shof patjeter ate film qe diten e pare qe te vij ne tirane !

Dhe nuk perkojne kot gjonat ! Ne vitin 2026 eshte thene qe do zbulohet me se fundmi sekreti me i madh ne bote Si,nga,Dhe pse u vra KENEDI .. Dhe kjo perkon pikerisht me mbylljen e epokes se peshkut ( shenjes horoskopike te krishtit ) ! Fillon epoka e ujorit qe eshte quajtur dhe EPOKA E ZBULIMIT TE PERGJITHSHEM !
    Te des sa per zemer e ke mare kete pune
    Piramida ka 666 shkalle! Pohim i mare si i vertete nga ty, aq shume madje sa i thua atij shko e shife: Ti e ke pare? Ku e di qe s'ka nje shkalle me pak nje shkalle me shume dhe e kane bere kastile numrin 666 per te te impresionuar?

Kur lexon kshu me mendimin qe gjithshka thote Dan Brown eshte e vertete, apo me deshiren per te zbuluar nje mister, nese te thone qe Krishti ka qene Shenja Oroskopike e Peshkut e beson, po nuk te shkoi ne mendje psh qe Krishtlindja eshte ne 25 Dhjetor?????
    Sekreti me i madh ne bote:Si u vra Kenedi?????? Pse bota te gjitha te tjerat i ka mare vesh edhe Kenedi ka ngelur tani?

Kur te shifemi po deshe e diskutojme Dan Brown

Une librin s'e kam lexuar se me duket kot gjithe ajo buje qe beri,po kritikat dhe mendimet e studiuesve i kam lexuar dhe i kam pare ne programet qe lidheshin me librin.Filmin doja ta shikoja thjesht sepse ishte thriller dhe mendoja qe do ishte realizuar mire te pakten, po po ndryshoj mendje.

...gjenķ... Maska e mad
    Anėtarėsuar
    18-03-2004
    Vendndodhja
    Prage [EU]
    Postime
    1,321
    Dhe nuk perkojne kot gjonat ! Ne vitin 2026 eshte thene qe do zbulohet me se fundmi sekreti me i madh ne bote Si,nga,Dhe pse u vra KENEDI ..
    nese nga nje liber, dhe nje film ti hedh poshte kaq kollaj 2006 vjet krishterim, si ka mundesi qe akoma nuk e ke idene se si dhe pse eshte vrare JFK, kur Kevin Kostner u ngjir ne filmin e Oliver Stone, duke dhene prova aq bindese, sa te hedhnin poshte cdo lloj supozimi dhe vendimi te gjykatave amerikane ne ate kohe.

-Ajo Piramida ne luver pse ka 666 Shkalle???
    Une se di me sa vemendje e ke lexuar librin, ose dokumentat e tjere, po ato qe supozohet te jene 666, nuk jane shkallet, por panelete xhamit, qe perbejne konstruksionin e piramides se Louvrit. dhe meqe do te dish dicka, panelet jane me shume se aq:
    -sipas te dhenave te muzeut, struktura eshte e perbere nga 673 panele(603 rombe+70 3kendsha)
    -sipas te dhenave te zyres se I.M.Pei, arkitektit qe e ndertoi me kerkese te Miteranit, ka 698 panele te tilla.

filmin e pashe, me dat 18, kur kishte premieren ktu. me thene te drejten, duke patur edhe librin e lexuar, filmi i bie shkurt shume skenave, bisedave, detajeve, te cilat mbushin librin dhe i japin atij ate lloj terhqje, qe eshte vertetuar ne te gjithe boten. por, nga ana tjeter, ne nje hapesire kohore 150 minuteshe, nuk mund te behet me shume sec ka bere Howard. filmi eshte goxha i realizuar, dhe duhet pranuar qe shume kritika negative per filmin, vijne nga tema qe trajton, qe bie ndesh me teorine fetare te krishtere.

ne si shqiptare nuk kemi gjuhe te dokumentuar deri ne shekullin e 15-te, pse qenka kaq i veshtire per tu pranuar fakti qe nje organ kaq i fuqishem, sic ka qene dhe akoma eshte kisha, te mos jete e afte te mbuloje dicka te tille?!?!

une do kisha qef qe 'Digital Fortress' te kthehej ne film, si libri im i preferuar nga Brown, do ishte shume me i realizuar sesa 'Kodi'. ndoshta eshte vetem mendimi im.

{^_^}
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga mad : 24-05-2006 mė 08:04
    ::|maDes!gn © 2009|::

echo Maska e Dara
    Anėtarėsuar
    30-11-2005
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    694
    Citim Postuar mė parė nga mad
    une do kisha qef qe 'Digital Fortress' te kthehej ne film, si libri im i preferuar nga Brown, do ishte shume me i realizuar sesa 'Kodi'. ndoshta eshte vetem mendimi im.

{^_^}
    E perkrah edhe une mendimin e mesiperm. Do te rendisja me pas Deception Point, Angels and Demons dhe en fund "Codin"
    My whores left me no time to get married.

NJE TOQE NGA BERATI Maska e Ligesia
    Anėtarėsuar
    26-09-2005
    Vendndodhja
    Ne qytetin e miut
    Postime
    64
    Film kot fare, vajta me nja dy shqiptare te tjere dhe ic nuk na pelque. 30 minutat e fundit biles kemi filluar ne shqip te shanin qe po te kishte pasur ndonje shqiptar tjeter do te ishte skandalizuar. Filem kot dhe libri duhet te jete kot, ky autor eshte kot fare, ka bere nje liber para ketij ku ky protagonisti gjen nje fizikante qe i kane vrare babin dhe luftojne, the iluminati.

Perjashtuar Maska e diikush
    Anėtarėsuar
    12-07-2003
    Vendndodhja
    konaku i ri
    Postime
    2,069
    Citim Postuar mė parė nga Ligesia
    Film kot fare, vajta me nja dy shqiptare te tjere dhe ic nuk na pelque. 30 minutat e fundit biles kemi filluar ne shqip te shanin ...
    kete medemek ti e ke per mburrje qe shanit ne mes te filmit ne kinema?

NJE TOQE NGA BERATI Maska e Ligesia
    Anėtarėsuar
    26-09-2005
    Vendndodhja
    Ne qytetin e miut
    Postime
    64
    Citim Postuar mė parė nga diikush
    kete medemek ti e ke per mburrje qe shanit ne mes te filmit ne kinema?
    pse jo, po argetoheshim se ky film ishte plere. Shko pak tek rottentomatoes dhe shiko se cfare thone kritiket. Film i mefshte. Po te ishe aty do ishe kenaqur me gallaten, po deshe neser do vete per x-men po ashtu mund ta regjistoj po qe dhe ai kot.

Faqja 4 prej 6 FillimFillim ... 23456 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Pėrgjigje: 212
    Postimi i Fundit: 06-05-2008, 18:09
  2. Dokumentari "Kodi i Shqipes" xhiruar nė Londėr
    Nga Shijaksi-London nė forumin Emigracioni
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 21-09-2006, 10:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •