Te them te drejten me intrigoi kjo teme.
E kam lexuar librin ne fillim shqip dhe mu duk nje perkthim i dobet...po shume i dobet. Nuk e di CV e perkthyesit por perkthimi i tij ishte nje masaker e origjinalit. I mbushur plot dialektizma dhe sajesa fjalesh. Tere bota i thote "albin", ky birbua tone i thote"cubash" lol dhe fjalen qe zihet me shume ne goje e ka bastarduar....kur mbaron librin te mbetet vetem kjo fjale ne mendje "cubash"Ha, ha, ha."cubash"ku e gjeti kete fjale xhanem?!
!!!!Cubash
Dhe origjinalin e lexova pikerisht pastaj per te bere krahasimin.
Zot na ruaj ku kemi katandisur me perkthimet ne shqiptaret.
Sa per librin ai eshte nje roman...fantastik. i shkruar nga nje njeri me aftesi te shkelqyera per te treguar. Eshte liber i tipit action-fiction me pak personazhe, por duke qene i shkruar nga nje studiues, ndoshta shkencetar, e pse jo, shkrimtari manipulon me faktet historike shume lehte. Eshte po aq e lehte te themi per nje mjek te tregoje se si"bacili i kokut"hengri mushkerine e filan infermieri dhe Rifadina(antibiotik por qe mund te paraqitet si nje femer e bukur)...e vrau Bacilin. Pra une mendoj deri ketu jemi ne rregull...nje shkencetar qe shetit ne fushen e tij te shkences...nje shkrimtar(lexo tregimtar) i talentuar...nje histori e zakonshme...asnje pershkrim...intriga e thjeshte...Luver, Vatikan, qytete te medha, gjithshka normal dhe mbas kesaj fillon ajo pjese qe e ben romanin "best seller":
Autori trazon figura qe jane tabu.Krishti me femer...lol, thelbi i krishterimit eshte para syve te mekatareve i trazuar me duar...lol. Edhe te tjereve u ka vajtur mendja per kete sigurisht...ky Krisht 33vjet jete, nuk pati nje femer? Por feja e trajton kete figure ne menyre te atille qe s'ka pse te presesh pergjigje..[B].cdo pergjigje eshte paradoks Krishti eshte bir Perendie, dhe s'ke pse hyn ti te pyesesh budallalleqe thote populli ( a kane mumjet syze? Behen te tilla pyetje? Paradokset jane paradokse dhe logjika nuk ka vend atje.[/B] Pra per sa kohe dikush pranon qe Krishti eshte hyjni, nuk duhet shkuar me tej...ne jemi tokesore dhe s'dime c'jane hyjnite. Sidoqofte une personalisht e kam pelqyer ate liber.
DP
Krijoni Kontakt