Close
Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 50
    Sami Frasheri Maska e Arrnubi
    Anëtarësuar
    19-07-2003
    Vendndodhja
    dynja
    Postime
    741
    Perse myslimaneve u vret syte kryqi? Ne fakt, qe te kuptosh kete qe pyet duhet te kuptosh dallimin midis Krishtit te Krishterimit dhe Isait te Islamizmit. I pari nderohet si Zot i te Krishtereve, i dyti nderohet si profet.

Nese muslimanet do te pranonin kryqin, ata do te pranonin Krishtin si Zot e jo si profet. Por ata nuk e bejne nje gje te tille dhe prandaj jane ata qe jane sot.
    Jezusi ishte profet sipas se vertetes hyjnore ndersa sipas Palizmit dhe keshillit te Nikeas ai u shpall zot nga prifterinjte.Kjo quhet dhe vdekja e monoteizmit.

40 Ai që ju pranon, më pranon mua; dhe ai që më pranon mua, pranon atë që më ka dërguar.
    (Pranojeni Muhamedin a.s si profet)
    41 Ai që pranon një profet në emër të një profeti, do të marrë shpërblimin që i takon profetit; dhe ai që pranon të drejtin në emër të të drejtit, do të marrë shpërblimin që i takon të drejtit.(Mateu 10)

Jezusi ishte profet

Gjoni 4/ 19; 9/ 11, Luka 7/ 39, Gjoni 7/ 52; 9/ 15,17

Mateu 13/ 57: "…por Jezusi u tha atyre: Asnjë profet nuk përcmohet përvecse në vendlindjen e vet dhe në shtëpinë e vet

Gjoni 6/ 14: "Atëherë njerëzit, kur panë shenjën që bëri Jezusi thanë: Me të vërtetë ky është profeti që duhet të vijë në botë."

Luka 7/ 16: "Atëherë të gjithë u mrekulluan dhe lëvdonin Perëndinë duke thënë: Midis nesh doli një profet I madh dhe Perëndia e vizitoi populin e vet.."

sipas Mateut 21/ 11: "Dhe turmat thoshin: Ky është Jezusi, profeti nga Nazareti I Galilesë."

Jezusi ishte Ndermjetes midis Zotit qe eshte NJE dhe njerzve

"Sepse ka vetem nje Perendi, dhe nje ndermjetes ne mes Perendise dhe njerezve njeriu Jezus Mesia.(I Timoteut 2:5)

Jezusi ishte i derguar i Zotit

16. Jezusi atëherë iu përgjigj atyre dhe tha: Doktrina ime nuk është e imja, por e Atij që më ka dërguar. (Gjonit 7/16)

Gjonit 14/ 24: "…dhe fjala që po dëgjon nuk është e imja, por e Atit që më ka dërguar
    "Dhe kjo është jeta e përjetshme, të të njohin ty të vetmin Zot të vërtetë dhe Jezu Mesian që ti ke dërguar."Gjonit 17/ 3

Gjoni 8/ 26-28: "26…por Ai që më ka dërguar është I vërtetë dhe gjërat që kam dëgjuar nga Ai them botës. 27. Ata nuk e kuptuan se ai po u fliste atyre për Atin. 28. Atëherë Jezusi u tha atyre: Kur ta keni njohur birin e njeriut, atëherë do ta njihni se unë jam dhe se nuk bëj asgjë prej vetes, por I them këto gjëra ashtu si Ati më ka mësuar
    Sa budalla eshte "Odisea"

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    o albo e permende kryqin me ne fund he????

po mire pyet njeher cifutet qe ata jan testimues drejt per drejt te historise sesa ne dhe ju 'kristuanet' bashke.
    pyeti ti ata -'a ishte zoti [per ata] ai njeriu qe kryqezuan???

pse duhet ta ngushtosh horizontin e opisioneve duke then -'po pranove kryqin do pranosh qe ai esht zot?

pse kaq pak opsione....me kujton liderin e vangjelisteve kur nje mysliman e pyeti per jezusin qe cfare ishte?-dhe ky i fundit e di cfare i tha?

i tha-' jesuzi esht o zot ose genjeshtar ,,o zot ose imposter, o zot ose i cmendur..

harroi te shtonte zoteria i nderuar edhe nje opsion tjeter -' o zot ,ose profet'--ah por jo .kjo as qe behet fjale ,sepse ateher do gjendeni ne nje debat shume te forte dhe bibla do ndryshonte komplet domethenien [e sajuar nga ju vet]

pse u vrane prifterinjte e egjiptit ne 50 kur pak vite me pare u zbulua ungjilli sipas shen thomas ?--sepse vatikani smund te ndryshoj nje sistem qe e ka ngrit per 1600 me rradhe [pse na doli nje ungjill shume ndryshe nga ungjijte e tjere]

e njejta gje do ndodhe po te hidhet si opsion kjo gje ne 'tavoline'.....un nuk pranoj nje bibel si fjale te zotit ,kur ajo u perkthye ne gjuhen greke sipas qejfit dhe sipas interesit nga persona qe skan pase as besim as frike ndaj ndershkimit te ZOTIT ..

...dhe jeta ime u fal Maska e Peniel
    Anëtarësuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    -|- Atje ku njeriu takohet me Perëndinë
    Postime
    1,257
    Përse nuk e pranojnë myslimanët kryqin?

E dinë ata se çfarë është kryqi?

Çfarë ai përfaqëson në vetvete?

Cila është domethënia e kryqit për të krishterët?

Albo ka kapur thelbin dhe ka thënë një të vërtetë të madhe. Por nëse është e mundur nga ana e myslimanëve që diskutojnë këtu në këtë temë, të sjellin mendimet e tyre apo edhe çfarë feja e tyre mëson lidhur me kryqin. Besoj se kështu do të kemi një përgjigje të plotë lidhur me pyetjen që është shtruar në këtë temë.

Nën Hirin e Tij,

ns
    קָדֹושׁ קָדֹושׁ קָדֹושׁ יְהוָה צְבָאֹ

I Shenjtë I Shenjtë...

KuMaNoVa-D A R D A N I Maska e SmArTs_WAY
    Anëtarësuar
    09-07-2006
    Vendndodhja
    Kumanovë
    Postime
    49
    Pëshëndetje...

Mbase jam anëtarë i ri duhet patjetër tju shpreh një pëshëndetje të sinqertë nga unë.

Mbase mendova edhe unë që të shkruaj në këtë Forum me ato mundësi që kam.

Tema: Pse myslimanët nuk pranojnë kryqin?

1. Ne Muslimanët nuk mbajm kryq e as që e vlerësojmë atë, sepse është një risi e kot, pa asnjë bazë.

2. Kur as të krishterët nuk e dijnë pse e mbajnë, pse ne ta rrespektojmë..

3. Po i pyete të krishterët pse e mbani të thotë: "Shko pyeta Priftin".

---- Kanë qenë dy student, njëri musliman dhe njëri i krishterë, dhe ky muslimani e ka pyetur, Pse e mbani kryqin, ai ka thene: "sepse ka vdekur Jezusi në të", ai është përgjigjur, Po të kishte vdekur Ai (Jezusi) në det, a peshkun apo ujin do ta kishit varur----

këtu tregohet injoranca e këtyre simboleve fare të pa baza..

Shtrohet pyetja, a ka vdekur Jezusi në Kryq????

vauhdojmë më pas...ok...

përshendetj
    Asketi SmArTs_WAY
    Ebu Dawud AbdulMuhsin ibn Jahja el Albani el Darekutni

Rob i All-llahut! Maska e Omari
    Anëtarësuar
    14-03-2006
    Postime
    189

Es selamu alejkum wr wb

Vertet jo besimtaret jane te humbur dhe nuk i shohin argumentet e qarta.

Ata vet jan deshmitar se misioni i Isait a.s apo Jezusit ishte qe te udhezonte njerezimin dhe te largonte ata nga idhujt qe i adhuronin e qe perbeheshin prej figurave te ndryshme nga guri, druri, hekuri dhe gjerave tjera, pas vdekjes se tij çka bene? Moren kryqin ne gji dhe e ngrisin ate lart, aq lart sa qe kur arrisin ne pik te caktuar edhe vet pyesin vehten çbej un? A nuk eshte kjo gje e kote?

Pse te puth nje Kryq?

A nuk eshte kjo veti e idhujtareve????

A nuk me keshilloi Jezusi dhe Muhammedi a.s qe te mos besoj ne idhuj? Gjera te tilla mund te ju sherbejne vetem femijeve si kukulla dhe lodra per te lozur e jo nje njeriu te rritur sepse do dukej shum qesharak nese nje i rritur te merte me vehte nga te shkonte nje kukull te cilen do ta perkedhelte pa nderpre???

Kthjelluni o njerez se vertet jeni ne erresir te tmerrshme, Kryqin e shpiken njerezit qe ishin nen ndikim te Djallit i cili beri çmos qe Misionin e Jezusit ta bej te pa vlefshem pikerisht ne kete menyr dhe disa menyra tjera kur Djalli devijoi njerezit nga besimi i vertete ne 1 Krijues i cili nuk ka shoq, i beri ata idhujtar duke i imponuar njerezve nje figure te cilen ata do ta puthin e perkedhelin vazhdimisht, dhe i mashtroi ata duke ju then se Jezusi ishte Zoti vet dhe 10000 dredhi tjera me te cilat i ka ngaterruar gjerat dhe tash vet te krishteret nuk i dine dhe i kan te pa qarta.

Per tegjith ata qe thone se Jezusi ishte Zoti vet me tregoni kujt i lutej Jezusi vazhdimisht ne gjuj me duar dhe sy te drejtuar kah qielli??? Vetvehtes??? Qesharake apo jo?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Omari : 09-07-2006 më 09:21

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    esht me e qarte po e formulohet pyetja keshtu .

per cfare arsye ta pranoj kryqin?

Anëtarësuar
    09-07-2006
    Vendndodhja
    Kumanovë
    Postime
    49
    Pëshëndetje...

I nderuari Omar, postimi yt është shumë i qartë për ata që kanë mendje të shëndoshë.

Mbase të krishterët nuk kanë dituri për të diskutuar për këtë temë,
    Po patët dëshir të diskutojmë rreth se:

Kujt iu ka lutur Jezusi?
    A ka qenë Jezusi Perëndi?
    Bibla çka thotë për Jezusin?
    Çka arrihet prej dashurisë ndaj Kryqit?
    Si ka mundësi një send i metalt të të afrojë tek Zoti?
    Si ka mundësi të të dojë Zoti nëse ti po e puthje një metal?
    Çka thotë Mateo, Luka, Gjoni, etj, për Marien, lavire apo e ndershme?
    Pse kaq shumë kundështimi ndërmjet Bibles?
    Bibla fjalë e Zotit apo e 40 autorëve?
    Si ka mundësi fjala e 40 autorëve të quhet fjalë e Perëndisë?
    Si ka mundësi që të krishterët vet pohojnë se Biblën e kanë shkruajtur 40 autorë, ndërsa në të njejtën kohë thonë, ajo është fjalë e Perëndisë?
    Si ka mundësi që një + një + një =të jet e barabart me një?
    Si ka mundësi që Prifti tia falë mëkatet mëkatarit, vallë qfar lidhje ai ka me Zotin?
    Si ka mundësi të quhet Jezusi Zot, kur ai edhe nevojën në toalet (WC) e ka kryer, a i takon kjo një Zoti?
    Pse filluan shtrembërimet pas vdekjes së Jezusit?
    A u gozhdua Jezusi?
    Kush e tradhtoi Jezusin?
    Pse shumë të krishterë e braktisin Krishterizmin?
    Pse nuk ka interesim për Krishterizmin?
    Si mund të konsiderohet afrim tek Zoti, nëse njeriu e malltreton vetën duke u futur në ujë të ftohtë dimrit?
    Pse të krishterët nuk dijnë ë japin përgjigje për këto pyetje?
    Pse Çifutët nuk e pranojnë tërë Biblen, (apo të dy Dhjatat)?
    Pse të krishterët iu ikin debateve me musliman?
    Pse në sallat e Ahmed Didat, Jusuf Islam, e Jusuf Estes, të gjithë pranojnë Islamin?
    Pse prej vitit 1973 me qindra miliona e braktisën krishterizmin dhe u convertuan në Islam?
    Pse Islami i jep vlerë të madhe Isaut (Jezusit) e nuk e quan Zot?
    Pse Islami Zotin e veçon me cilsi të veçanta, siç i takon atij Subhanehu ue teala?
    A thërreth Islami në terrotizëm, dhe a thërret krishterizmi në terrorizëm.?

Dhe shumë pyetje të tjera, po deshët të gjithëve ju përgjigjemi (inshAllah)...
    jemi këtu biidhnilah deri sa kemi kohë, kemi edhe dituri për të ju kundështuar ideologjitë e juaja qesharake.

me rrepskt asketi smarts way
    Enu Dawud AbdulMuhsin ibn Jahja el Albani el Darekutni
    Kumanove, Maqedoni, 09,07,2006

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga Omari
    Vertet jo besimtaret jane te humbur dhe nuk i shohin argumentet e qarta.
    ku ke argumente te qarta ti?

Pse te puth nje Kryq?

A nuk eshte kjo veti e idhujtareve????

Po haxhinjte ne meke qe puthin ate gurin e qabes ?
    mua me duket e njejta gje.

po qe se i thua te krishtereve idhujtare sepse puthin kryqin edhe ju duhet te quheni ashtu,
    Nese justifikohesh se gjoja ajo qe beni ju eshte shenje respekti apo dashurie, atehere e njejta gje eshte dhe me te krishteret. Kryqi eshte simbol dhe kur puth kryqin eshte simbolike ashtu si ju puthni gurin qe ka rene nga qielli.

Rob i All-llahut! Maska e Omari
    Anëtarësuar
    14-03-2006
    Postime
    189

Es selamu alejkum wr wb

Citim Postuar më parë nga xfiles
    ku ke argumente te qarta ti?

Po haxhinjte ne meke qe puthin ate gurin e qabes ?
    mua me duket e njejta gje.

po qe se i thua te krishtereve idhujtare sepse puthin kryqin edhe ju duhet te quheni ashtu,
    Nese justifikohesh se gjoja ajo qe beni ju eshte shenje respekti apo dashurie, atehere e njejta gje eshte dhe me te krishteret. Kryqi eshte simbol dhe kur puth kryqin eshte simbolike ashtu si ju puthni gurin qe ka rene nga qielli.
    Shenje rrespekti apo adhurim e vlerson ti ate qe ju ndjeni ndaj Kryqit? E dini se ne shum raste kam krijuar bindje se ju me shum adhuroni nje Kryq prej druri ose prej guri se sa vet Jezusin, ajo qe haxhinjte vetem e shikojne e disa prej tyre edhe e puthin nuk eshte rregull islame, perkundrazi dijetaret mundohen ti parandalojne njerezit qe te bejn gjera te tilla te cilat e logjikshme qe ndodhin ne nje mase prej 3 miljon njerezish e mes te cileve ka edhe prej tyre qe nuk i din gjerat mire, nuk ka asnje fakt kur Muhammedi a.s apo All-llahu ne Kur`an na thot te puthim nje gur ose nje dru ose nje xhami ose nje liber pamvarsisht eshte Kur`ani apo Qabja, Islami ndalon ashper vetit e tilla njejte sikurse Jezusi i cili qellimin kryesor e kishte ti largonte njerezit nga idhujt prej druri e guri.

Fakt qe e dim tegjith se mbi 50% e njerezve ne planet kan kryq ne qaf, kan kryq mbi kok kur flejne, dhe se paku nje here ne dit puthin ate gje kjo qe tregon nje sukses te Djallit i cili ka rrit qe njerezit ti mashtron dhe pas vdekjes se Jezusit ti kthen prap ne Idhujtar!

Anëtarësuar
    09-07-2006
    Vendndodhja
    Kumanovë
    Postime
    49
    Pëshëndetje...

Omar ishte shumë i qartë mirëpo unë do t'a shtoja një tregim sa për ilustrim.

Në librin "Dialogu me mikun ateist", kur futen në debat për puthjen e gurit të zi, debatuesi musliman i tha (me sa më kujtohen fjalët): "Kur ty t'a sjell ndokudh shumë i dashur një telegram, dhe ti e përqafon letrën,", dhe e sheh se sa qartë është, se ajo muslimanët që e puthin e kanë prej dashurisë "se Profeti aty ka shkelur apo prekur. Prandaj kjo bëhet vetëm prej asaj dëshire të madhe që ta vendoj dorë apo këmbën aty ku e ka vënduar Profeti. E nuk shpresohet aty shpëtim e as afrim tek Zoti.

Ndërsa sa i përket kryeqit ndryshon, sepse prej kryqit shpresohet shpëtimi ( )... merreni me mend çfarë injorance, një dru të të sjell shpëtim.

Mbeteni të përshëndetur...

SmArTs_WAY
    Ebu Dawud AbdulMuhsin ibn Jahja el Albani el Darekutni
    Kumanove, 10.07.2006
    Ndryshuar për herë të fundit nga SmArTs_WAY : 10-07-2006 më 10:21

Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Dialogu i Muslimanit me Krishterin
    Nga forum126 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 147
    Postimi i Fundit: 07-05-2013, 10:59
  2. Muhamedi a.s. sipas këndvështrimit të krishterë
    Nga presHeva-Lee në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 10-04-2010, 22:15
  3. Islami ne trojet iliro-shqiptare gjate shekujve
    Nga Klevis2000 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 67
    Postimi i Fundit: 24-11-2007, 10:59
  4. Marrdhëniet Izraelo-Palestineze hyjnë në një erë të re.
    Nga Albo në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 181
    Postimi i Fundit: 29-10-2003, 12:19
  5. Perse jo te gjithe e pranojne kryqin e Krishtit?
    Nga john smith në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 27
    Postimi i Fundit: 09-07-2002, 23:57

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •