Jezusi ishte profet sipas se vertetes hyjnore ndersa sipas Palizmit dhe keshillit te Nikeas ai u shpall zot nga prifterinjte.Kjo quhet dhe vdekja e monoteizmit.Perse myslimaneve u vret syte kryqi? Ne fakt, qe te kuptosh kete qe pyet duhet te kuptosh dallimin midis Krishtit te Krishterimit dhe Isait te Islamizmit. I pari nderohet si Zot i te Krishtereve, i dyti nderohet si profet.
Nese muslimanet do te pranonin kryqin, ata do te pranonin Krishtin si Zot e jo si profet. Por ata nuk e bejne nje gje te tille dhe prandaj jane ata qe jane sot.
40 Ai që ju pranon, më pranon mua; dhe ai që më pranon mua, pranon atë që më ka dërguar.
(Pranojeni Muhamedin a.s si profet)
41 Ai që pranon një profet në emër të një profeti, do të marrë shpërblimin që i takon profetit; dhe ai që pranon të drejtin në emër të të drejtit, do të marrë shpërblimin që i takon të drejtit.(Mateu 10)
Jezusi ishte profet
Gjoni 4/ 19; 9/ 11, Luka 7/ 39, Gjoni 7/ 52; 9/ 15,17
Mateu 13/ 57: "…por Jezusi u tha atyre: Asnjë profet nuk përcmohet përvecse në vendlindjen e vet dhe në shtëpinë e vet
Gjoni 6/ 14: "Atëherë njerëzit, kur panë shenjën që bëri Jezusi thanë: Me të vërtetë ky është profeti që duhet të vijë në botë."
Luka 7/ 16: "Atëherë të gjithë u mrekulluan dhe lëvdonin Perëndinë duke thënë: Midis nesh doli një profet I madh dhe Perëndia e vizitoi populin e vet.."
sipas Mateut 21/ 11: "Dhe turmat thoshin: Ky është Jezusi, profeti nga Nazareti I Galilesë."
Jezusi ishte Ndermjetes midis Zotit qe eshte NJE dhe njerzve
"Sepse ka vetem nje Perendi, dhe nje ndermjetes ne mes Perendise dhe njerezve njeriu Jezus Mesia.(I Timoteut 2:5)
Jezusi ishte i derguar i Zotit
16. Jezusi atëherë iu përgjigj atyre dhe tha: Doktrina ime nuk është e imja, por e Atij që më ka dërguar. (Gjonit 7/16)
Gjonit 14/ 24: "…dhe fjala që po dëgjon nuk është e imja, por e Atit që më ka dërguar
"Dhe kjo është jeta e përjetshme, të të njohin ty të vetmin Zot të vërtetë dhe Jezu Mesian që ti ke dërguar."Gjonit 17/ 3
Gjoni 8/ 26-28: "26…por Ai që më ka dërguar është I vërtetë dhe gjërat që kam dëgjuar nga Ai them botës. 27. Ata nuk e kuptuan se ai po u fliste atyre për Atin. 28. Atëherë Jezusi u tha atyre: Kur ta keni njohur birin e njeriut, atëherë do ta njihni se unë jam dhe se nuk bëj asgjë prej vetes, por I them këto gjëra ashtu si Ati më ka mësuar
Krijoni Kontakt