Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 37
    i/e regjistruar Maska e Gerti
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    London
    Postime
    3

Besimi tek Allahu(Zoti)

o Eda desha te te sygjeroja dicka qe as un dhe as ti dhe asnje njeri nuk mund ta shikoj Zotin.
    dhe per sa i perket qe nuk ka Zot sipas mendimit tuaj.
    Nuk do te ish krijuar e gjith kjo bote dhe i gjith planet.
    sepse po lindin njeres cdo dite dhe ato i dergon dikush ti mund te thuash vijne nga marrdhanjet (seksuale midis burrit dhe Gruas)por kemi Faktin qe Jezusi i njohur si profeti i fese kristjane dhe i njohur ne fene Islame si profeti Isa, ka lindur pa baba dhe kete e beson e gjith bota.

Falenderimi i takon vetem Allahut te Madherueshen dhe asnje tjeter.
    Rrof Shqiperia vdekje e armiqve

Shqipetare e krenare Maska e Eda H
    Anėtarėsuar
    22-04-2002
    Vendndodhja
    Fizikisht ne Massachussetts, me shpirt e zemer e mendje ne Shqiperi. A-MER-IK. kjo eshte amerika e perkthyer ne shqip
    Postime
    477

Smile

Pershendetje.
    Thua po te mos ishte zoti( Nuk do te ish krijuar e gjith kjo bote dhe i gjith planet) me falni po kjo pergjigje nenkuptoje qe zot eshte e egziston e s'ka rruge tjeter, se po s'qe ai nuk do te kishte jet, kjo eshte cfare di beson e bindja jote, deshire e besimit tend. por shkenca ka provua shume gjrera dryshe, si jemi krijuar ne, revullushion, etc etc. (por kemi Faktin qe Jezusi i njohur si profeti i fese kristjane dhe i njohur ne fene Islame si profeti Isa) kjo gje nuk ka si te ndodhe asnje here, se jan prova pas provash qe nje gje e till s'ka ndodhur shkencerisht, llogjikisht, experitalisht etj etj, por sic e dim njerzit kan nxjerr shume pralla, e legjenda gjate jetes, e kjo eshte e vertet. e kan bere qimen trra, e kjo eshte e vertet etj etj. a mund te jete mundesi qe jesusi ka qene njeri i zakonshem, por goje mas goje, fjal pas fjale, gjerat jan disformuar, zmadhuar, keqkuptuar....???
    me shume respekt
    eda

i Krishtere Maska e i krishteri
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

Pergjgje

ehj te dashur miq une po shohe qe ne vende te rregullohen idet por po pleksen, kjo ndodh sepse ne vend ti lexojme mire gjerat qe shkruhen por japim pergjigje pa e pare mire se per ēfare flitet! Eda ti ndoshta nuk ke kuptuar basen Perendine. ne shkrimet e shenjta hebraike kur Perendia do krijonte njeriun tha: "ta bejme njeriun sipas shembelltyres sone". po ta shikojme me mire ne hebraisht(qe eshte gjuha qe jane shkruajtur shkrimet e beslidhjes se vjeter) aty duket si ka folur Perendia(ne Zanafillen 1:26), te keshilloj ta lexosh ne shkrimet e shenta hebraike!!!

Tani nje gje une nuk kam kuptuar, pse kur nje person ka lexuar vetem njeren ane edhe mbane per te vertet vetem anen qe ka lexuar, pa e pare mire anen tjeter? Kjo ndodh me shkencen me myslymanet me katoliket me ortodoksit me deshmimtaret e Jehovait(shkencen po e ve pak menjane per ēastin).

keto fete edhe fete e tjera e kane shtremberuar fjalen e Perendise edhe njerezit nuk jane te lire per te zgjedhur. keto kur nje femije lind ne njeren prej ketyre feve ndodh nje gje shume e keqe, ajo qe femija rritet edhe detyrohet neideollogjine e kesaj feje pa qene i lire qe te zgjedhi(edhe keshtu njerezit flasin keq per perendine sepse nuk e njohin por jane te detyruar). Njera nga gjerat qe qe kane vene keto fe jane mos te shohet ne kisha sepse eshte mekat(per myslymanet) edhe mos te shkohet neper xhamira ose kisha katolike, ortodokse( per deshmimtaret e jehovait) sepse eshte mekate: Pse ndodh kjo?

Perendia dha lirine e mendimit te fjales edhe te zgjedhjes, kush jemi neve qe ndalojme femijet tane qe te lexojne biblen ose te shkojne neper kisha (per myslymanet) edhe te kene njohuri te madhe edhe ne fund te zgjedhin? Tani ēdo fe ka krijuar historine e vet edhe infuencon ose i detyron njerezit qe te zgjedhin fene edhe rrugen e tyre. Une qe po flas jam i krishtere, isha myslyman, kam vizituar edhe kam shkuar ne kishen katolike per4vjete me radhe, d.m.th. kam kerkuar te gjeje te verteten. Une kuptova nje gje qe jemi neve qe e kemi shtremberuar Perendine, e kemi treguar si nje person te eger(qe n.q.s. ti nuk e bene ose largohesh nga feja jote ai do te denoje), edhe shume veta p.sh. katolik italian e nemin Perendine sepse keshtu jane rritur(te detyruar edhe nuk e kane njohur perendine)! Kjo eshte ajo qe djalli ka harritur te realizoj ne njerezit( qe njeriu te prishet me duart e veta), qe te kuptojne i thone italianet "il fischio per fiasco"(fishkellimen per koēumja)! Ndersa per shkencen kam nje gje per te thene: nuk e di por nje personazh nuk e gjene ne vende te tjera veēse ne vendin e vet, po shpiegohem: ashtu si "anjshtanjin" nuk e gjene tek muzika ose tek letersia, keshtu edhe Perendia nukGjendet ne vend tjeter veēse ne fjalen e vet. e di qe juve ju eshte bere koka dhalle sepse po shikoni shume fe qe po e shtremberojne Perendine edhe ju aq doni edhe hidhni balte mbi te verteten! nje pyetje kam per ju ateiste: fillimi nga ka ardhur sepse shkenca thote qe asnje gje nuk del nga hiēi edhe kthehet ne hiē(dua nje pergjigje)!!!

Ngaqe me kerkojne po ju le te gjitheve me nje keshille: per myslymanet: te lexoni jo vetem kuranin por edhe biblen, n.q.s. mendonii se bibla eshte ndryshuar atehere merrni ate temijra vjeteve qe ekziston akoma( beslidhja e vjeter ne hebraisht edhe ajo e reja ne greqisht), neper museume fetare. ndersa per fete e tjera mos u basoni ne ēfare flet feja juaj ose prifti por ne ate qe flet Bibla sepse fete tuaja e kane shtremberuar fjalen e perendise (jo ne fjale por ne predikim)!!!

me falni qe isha i gjate edhe te me falni n.q.s. ju kam ofenduar ne ndonje gje. mendoj se nuk ju kam ofenduar!!!

me dashurine e zotit Jezus ju pershendes!!!

Zoti ju bekofte!!!
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

Anėtarėsuar
    22-04-2002
    Vendndodhja
    Fizikisht ne Massachussetts, me shpirt e zemer e mendje ne Shqiperi. A-MER-IK. kjo eshte amerika e perkthyer ne shqip
    Postime
    477

Smile

pershendetje. pse ndryshojen theniet ne bibel e kuran, me kalimin e kohes? kush i dyshon keto e ne c'baze behen dryshimet? Kush i autorizon keto ndryshime? apo i ndryshojen sipas vendit e kohes, e i kethenjen edhe gjerat? bibla me kuranin nuk kan si dryshojen sepse jan mesimet e fjalet zotit, apo i shkruaj ne i ribotojem, sa here te duam, e sa here na pelqen, ose e shikojme qe ca gjera nuk hyne me ne esap?? thash se keto gjere nuk dryshohen, se nuk i shruan vete personi apo njeriu, jan vetem fjale per fjale, fjalet e zotit, cfare do e kerkon ai nga ne, mesimet e tij, e nuk hyne ribotimet, ndrimet nga njerez te thjesht.
    me shume respeket
    eda
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Eda H : 04-05-2002 mė 16:51

Nderi i Forumit Maska e Acid_Burn
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Postime
    1,028

Kur dhelpra nuk mundi ta kapi rrushin tha se ishte i papjekur....

e nderuar EDA

Nuk e kam te qarte a beson diku apo je ateiste = komuniste. Te flasesh per Zotin nuk eshte njesoj si te flasesh ta zeme per ... nejse. Me lejoni t'ju shtoj pak informacionet qe keni ne kete drejtim.

Mendia e shendoshe nuk mund ta pranoje se dicka krijohet nga hici vetvetiu apo rastesisht. Kur ti shef nje tavoline te bukur thua: ua cfare mjeshtri paska qene ai qe e ka bere. Kur sheh nje kompjuter te ri ndoshta thu : "vertet mendje holle ai qe e ka bere" dhe nese ate moment te kujtohet tavolina menjihere mendon se mjeshtarat perkates nuk qenkan njesoj. Nse i hedh syte lart ne qiell apo poshte nen toke do shohesh ekzistencen e nje Krijuesi tjeter. Krijues qe disponon shume me teper inteligjence force arsye urtesi meshire por edhe ndeshkim se ata te paret. Nese dikujt i thone i zoti i shtepise apo i zoti i asaj apo kesaj ketij i thone ZOT I GJITHESISE.

Nese ti e pranon kete dmth qe Zot ka dhe eshte nji. Leme te te tregoj edhe dicka tjeter. te thuash se ku eshte zoti ? apo pse nuk e shof zotin apo te tjera te kesaj natyre bie ndesh me logjiken. Pse ??? Tani ta tregoj.

Zoti nuk eshte fuqi por karakterizohet nga fuqia fuqia eshte cilesi Zoti jo. Zoti nuk i perngjan kru=ijesave. Nuk eshte e vertet qe Zoti e ka kriju njeriun sipas shembeltyres se vet sepse kjo bie ndesh me logjiken duke fillu prej testikulave e me rradhe.....
    Zoti i Gjithesise ka krijuar cdo gje. Kur themi cdo gje kemi parasysh edhe konceptet edhe dimensionet. Pra derisa Zoti e ka kriju "ku-ne" dhe "si-ne" Ai ka ekzistu para tyre pe ku dhe pa si. Edhe pasi i krijoi vazhdon te ekzistoje sikur ka ekzistu pa si dhe pa ku. Sa i perket asaj qe syte tane nuk e shohin Zotin coni nepermend ate qe syte tane por edhe shqisat e tjera kane frekuenca te caktuara. Ne jemi te krijuar ne kete forme. Nse nuk sheh nuk do te thote qe cfare nuk sheh nuk ekziston. Askush orej jush nuk mun ta shohe mendien e tij (jo trurin), por kjo sdo te thote qe ju nuk keni mend.

Ndoshta kjo qe shkrujta eshte pak e veshtire per tu perceptu, por cfare me be se duhet me e zgjeru diapazonin e mendies duke pasur parasysh qe sendet perceptohen prej mendies dhe pranohen prej shpirtit

faleminderit.
    RIPPR

Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

Pergjigje acid_burn

Nuk e di se ēfare je ti por une te them nje gje qe ti nuk e ke kuptuar pse Perendia e ka krijuar njeriun sipas shembelltyres se vet. Perendia nuk e ka krijuar ne trup(materie) si vetveten por ne keto gjera:
    1- i ka dhene frymen e vet.
    2- i ka dhene shpirtin qe te zgjedhe te dalloje. D.m.th. te jete i lire

tani po te tregoj pak ndryshimin midis frymes edhe shpirtit sepse mendoj se nuk e di edhe prandaj dhe nje pergjigje te tille(nuk ta theme per te te ofenduar):
    Njeriu ndahet ne tre pjese, fryme, shpirt, edhe trup.
    1- fryma na jep vetem jeten
    2- shpirti eshte ai gje na bene te mendojme, te ndihejme, edhe ne funde te zgjedhim
    3- trupi. neve me trup veprojme(flasim degjojme shikojme, ushtrojme fuqi, prekim, shijohim etj.)edhe ne funde me trupin plotesohet njeriu human, ose tokesor!!!!

shikoj mire gjerat.

per te tjerat ke te drejte!!!

Ne zotin Jezusin te pershendes!!!
    DASHURIA

Anėtarėsuar
    22-04-2002
    Vendndodhja
    Postime
    477

Smile

Pershendetje. mire zoti na krijoi, po pse ca me fatin i mallkoi, e ca me fatin i lumturoi. ca ju jep e ca su jep gje, ca i le te shijojen e te gezojen, ca vetem vuajte, shqetesime, ca i jep pasurin e ca ju jep farferin, ca gezimin e cave hidherimin, cave ju jep bukurin, e cave ju dhuron shemtin, ca jetojen sa merziten, cave ua mbyll jeten me pak. edhe zoti paska me te zgjedhur,e me majte me hater.......
    tham se ne qoftese do te besh nje krahasim me nje person te pahariteshem te ndershem, te drejt, te arsyshem, pahile, painat, me fales, me shpirtmire e paster, krahasohe si rob te zotit. ku vajten gjithe keto predikime...... pra pyetja eshte kur eshte zoti, ne keto raste?. e jo kush na krijoj ne? Kur e sheh te keqin qe ben keq, e le te lire, kur sheh mashtruesin qe mashtron e le te lire, etj etj. e kur sheh nje qe vuan, qe punon me djeresne ballit ndershmerisht, me gjak, nuk ka ndoje ndihem... e krijimi jone ose prejardhja jone eshte nje fare enigme, feja predikon Even e Adamin, shkenca majmunta e lemsh e li. e sa per diheni une jam besimtare e besoje, por jan ca pyetje qe te shqetesojne, nuk jan shume te qarta, nuk jan bardh e zi, jan te koplikuara, shume gjera nuk kan shpjegim, vetem keshtu jan then, e keshtu thuet pa u thelluar. me shume i beje keto pyetje per te marr opinione, e mendime te njerzeve te ndryshem.
    me shume respekt
    eda

Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

EDA H

Ehj ndoshta ti nuk ke kuptuar ate qe neve i themi bazen ose themelin. Ti shkon direkt tek dritaria edhe nuk di se nga vin themeli edhe pse eshte(ne menyre figurative)!
    Ehj Eda ne fillim pyet pse Perendia na solli ne kete bote edhe kur te kuptosh pse na solli nuk do te kesh nevoje qe te besh pyetjet e tjera qe bere!!!
    Pse je keu ne toke Eda, pse rron, kush eshte qellimi i jeteses?
    Edhe fillo edhe lexo Biblen edhe ti lutesh Perendise sepse ateher do te kuptosh te verteten e dashur Eda!!!

Pyetjet qe ti me bere jane keto(nuk po te perqesh por po te tregoj se ēfare pyetjeje ti besh vetes):
    per kasollen, pse dritaret nuk rezistijne pse nuk qendrijne murat, pse nuk qendron dera ose ēatia? ose kjo pyetje edhe per shtepite pa themele(si ajo vila qe u ndertua ne tirane nga nje ingjinier por harroj ti vinte themelet edhe u shemb)!!!

Ehj Eda po te jape nje keshille edhe do te shohesh qe keto pyetje edhe te tjera nuk do ti beshe me! Kerko te verteten ndaj Jezusit edhe pranoje si Shpetimtarin tend edhe si Zotin tende edhe atehere do te kuptosh shume gjera (do te te hapen syte e zemres), sepse thuhet : ato qe syte nuk i kane pare edhe veshet nuk i kane degjuar edhe nuk jane dukur nder njerez jane ato qe Perendia ka pergatitur per ata qe e kerkojne!!!
    DASHURIA

ANTIKRISHT I NDERUAR Maska e Satanisti
    Anėtarėsuar
    06-05-2002
    Vendndodhja
    FERR
    Postime
    78
    me falni por juve thoni qe boten doemos qe e ka krijuar zoti
    per kete perfeksion e bla bla bla
    por une po them vetem nje gje:
    nqs ky perfeksion do te mungonte a do te ekzistonte valle bota se bashku me ne?(pra kjo eshte mrekullia e natyres sone,e universit tone pjelle e shperthimit famemadh,dhe ne e injorojme,dhe kush neve pasardhesit e majmunit,kafshe mbi dy kembe)

eda vazhdo keshtu sic e ke nisur

mos i ler te tjeret te te strehojne ne terrin e tyre,ne injorancen fetare.

Me respekt!

Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

satanist

Ty do te te breje ajo krenaria qe ke edhe qe nuk perulesh Perendise, si mola qe ha derrasen ashtu do te te mbarij edhe mekati yt! Une nuk jm per te mbushur mendjen(nuk e beri Zoti edhe do ta beje une),por per te thene eksperiencen time edhe shpetimin tim edhe ate qe ti nuk mund ta besosh venien e duarve mbi te semure edhe qe jane sheruar shume prej tyre!!!

po te vemi tek llogjika une te beje nje pyetje te thjeshe fare, Kush e krijoi gjithesine(universin)?
    DASHURIA

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •