Close
Faqja 8 prej 10 FillimFillim ... 678910 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 93
    i/e regjistruar Maska e huggos
    Anėtarėsuar
    02-08-2002
    Vendndodhja
    Hell-As
    Postime
    869
    Postuar mė parė nga huggos
    e njoha lumturinė
    nga zhurma e madhe
    qe beri...
    .. ndersa largohej.
    .

Postuar mė parė nga Puhiza
    E si u ndieve Huggos?
    Lakuriq
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga huggos : 01-11-2002 mė 19:54

Moderatore
    Anėtarėsuar
    09-06-2002
    Postime
    1,812
    Sepse nuk e njohim fjalen PAQE!
    Kenga me e larte qe mund te degjoje njeriu eshte belbezimi i shpirtit njere

i/e regjistruar Maska e auld buddy
    Anėtarėsuar
    18-10-2002
    Vendndodhja
    pisa, italia
    Postime
    19
    tung, te gjitheve!
    une them qe lumturine e kemi te gjithe rreth e rrotull, e gateshme ta prekim. por jane komplekset tona qe na bejme te mos e shohim e ndjejme, ose ta shtyjme per ta ndjere "ne nje moment me oportun". kjo nuk varet nga rrethanat e momentit e as nga kushtet ekonomike shoqerore. varet nga karakteri i njeriut dhe vulnerabiliteti i tij karshi influencave ekonomiko- shoqerore qe e bombardojne me rrethana. per kete aresye shohim mullixhiun qe eshte gjithenje i lumtur(ai qe kenaqet me pak), mbretin gjithenje te trishtuar(ambiciozi dhe ciniku), eshte pastaj njeriu i paqarte per ate qe ka dhe s' di nese duhet te jete i lumtur apo jo, eshte ai qe s' di nese duhet te lumturoje dhe ai qe pyet te tjeret se ne ē' raste duhet te jete i lumtur, e qe i thone se s' ka perse te jete i lumtur kur stambolli digjet. pra eshte ēeshtje karakteri. s' ke ē te besh per te kontrolluar veten, si per ēdo gjendje tjeter shpirterore. varemi shume nga influenca e te tjereve, dhe sidomos nga gjendja shpirterore e te tjereve, influences te se ciles nuk i shpetojme dot.
    ndersa per diferencen ndermjet lumturise dhe gezimit them qe gezimi eshte rezultat i nje veprimi ose situate dhe eshte i ceket ne koshience dhe i shkurter ne kohe(edhe se mund te jete si shume pakicash = lumturi), lumturia eshte gjendje shpirterore, dhe zgjat me shume se gezimi se eshte e thelle. per fat te keq, sidomos ne shqipetareve, jeta e tanishme na ofron situata qe pengojne gezimin ose lumturine. kur i kemi na ben pershtypje, dhe e kuptojme qe eshte gje e rralle e gati e panatyrshme. kjo sepse shohim te tjeret dhe mendojme se si mund te ishim ne rrethana te tjera(pak si prezuntuoze). ilaēilum kush mjaftohet me pak, se per ndryshe nuk ka ilaē, duhet "transplantim", dmth ndryshim radikal karakteri!!! ne fakt shume nga ne varen teresisht ne llotot e totot. sot s te ndihmojne as filmat, as muzika, as librat, as vajzat e as djemte. secili te vleresoje vete ose ta beje vete lumturine me pak, as time goes by. mjafton te mendojme qe shume njerez do te ishin shume te lumtur me keto qe kemi ne, shoqerisht e ekonomikisht. po ne atehere pse s' qenkemi te lumtur me tonat ?!! me e bukura eshte se jo vetem ne presim nga te tjeret, por edhe te tjeret presin nga ne. vete e prishim e vete e ndreqim po te duam.
    mendoj une.
    te fala! genci.

i/e regjistruar Maska e nimf
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Interzone
    Postime
    253
    ornament,
    zonjusha here skuqet here zverdhet ne c'do fjali tenden.
    megjithate ne fund te fundit paqe sigurisht.

ps: mesazhet private i ke plot (egoizmin se harrova jo.)

E gjifa Maska e Henri
    Anėtarėsuar
    14-04-2002
    Vendndodhja
    Kanada
    Postime
    1,086
    lumturia me duket si nje nga ato qellimet e shumta per te me terhequr vemendjen nga hiēi; pak a shume krimbi valavites i shkuar ne ēengel (grep) qe e ndjell peshkun qe ish nisur per pshurrjen e mengjesit me ojna e naze. Une nuk mund te ndalem tani; une duhet te jetoj akoma; nje nga gjerat qe me ka mbetur pa arritur eshte lumturia, o e kap dhe ia hap (kafken) , o s'vdes! Dale, edhe pak se e kapa, do ta kap, po e kap, edhe pak, edhe paaaak, po vdeees! Epo si duket paskam kapur lumturine prandaj. Ne te qindten e sekondes, kur lumteria po me mbush me ngopje aq sa i them dhe dheut hapu, me shkojne ne mend GEZIMET e castit qe me sollen deri ketu; cigaret, kafja e mengjesit, peshku im me i preferuar per dreke...

_____________ Maska e ornament
    Anėtarėsuar
    27-04-2002
    Postime
    872
    Nimf-e, a ta marrim dhe ket tjetren (Henri-n) me dredh nga nji dahon me NE, treshe, e ta "krijojme" nga nje rreth te vogel transparent e te bardhe mbi kokat tona, si tek pikturat e Rilindjes mbi kokat e shenjteve, (heq koken qe ato rrathet jane tym duhani, perzier me ashish ;/ hehe,).

Sa avangarde ju gocat, si me pas lind ne France. A e di qe francezet, i thone heureux (i lumtur) dhe bonheur (lumturi) ne te dy fjalet gjejme heure (ore, ēast), pra ka kuptimin qe i jepni ju, qe do te thote nuk mund te kemi veē disa ēaste te lumtura, ose disa kenaqesi te vogla dhe asgje tjeter.
    Ndersa lumturi eshte diēka solide, e thelle, jo reale, qe rrjedh e zgjat (lumi) deri ne det (parajsa), he ē'popull i thell qe jemi.
    Nejse ika, se po me del tym nga veshet me duket, te fala juve.

Vajza e Eres Maska e Puhiza
    Anėtarėsuar
    28-06-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    355
    Interesante kjo e ores ne frengjisht...je ne le savais pas ....
    Tingujt e heshtjes sė mendimeve te pathėna
    perplasen nė detin e renkimit pamor,
    Lotet e kuq gjurmėt keqaz mbulojnė
    U mpiksėn tingujt, ngrirja filloi
    Heshtja ime u trishtua...

i/e regjistruar Maska e xhelil
    Anėtarėsuar
    12-05-2002
    Vendndodhja
    uk
    Postime
    82
    LUMTURIA

Sa kohe qe neriu jeton jeton ne lumturi dhe arsya mendoj une eshte e thjeshte : Qe te jeshe ne jetene kete boteeshte lumturia me e madhe per kedo.
    Neve na duhet te pranojme se perderisa shkruajme ne kete forum do te thote se jetojme dhe a nuk eshte kjo lumturi .
    A nuk eshte lumturi ajo qe eshte fateksi per dike tjeter?
    Po cdon me shume se jeten se ne q. se. do te deshim me shume atehere cdo gje do te merrte fund me vetevrasje?
    Kur jeton eshte ajo qe ti mundohesh qe te gjesh ndoshta pergjate gjithe jetes tende por sigurishte qe nuk ka te beje me lumturine.
    A nuk jeton i lumtur nje terrorist?
    A nuk jeton i lumtur nje perdhunues.
    A nuk jeton i lumtur nje hajdute pulash ose parash.
    lumturia eshte ekzistence kush ekziston eshte ne lumturi .

faleminderit per mirekuptimin.

i/e regjistruar Maska e nimf
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Interzone
    Postime
    253
    hahaha ornament,
    tani vertet po imagjinoj ne me cigare ne dore gjate rilindjes duke i shit p... da vincit sa te madh e kemi rrethin mbi koke. edhe meqe jemi ne rilindje nga lejohet te zihemi ca dhe me njeri tjetrin kush e ka me te madh rrethin (jo se duhet...).
    Te lista e xhelilit duhet me vene edhe 'a nuk jeton i lumtur nje egoist.' jeton aq i lumtur sa...
    mire qe disa heqin dore nga lumturia e tyre per ideale me te medhaja (psh lumturine e te tjereve) se te ishte per egoistat...
    xh. spahiu do thonte: po cigaret kush do i pije cigaret?

ps. nuk jam kaq e keqe jo.

i/e regjistruar Maska e xhelil
    Anėtarėsuar
    12-05-2002
    Vendndodhja
    uk
    Postime
    82
    Nuk kam deshire qe te hyje ne debate ne vecanti
    shkrimi im nuk sjell lumturi
    vetem mendimin dhe gjykimin tim ndaj lumturise.
    Si qenje njerezore qe jam nuk mund qe te jeme perfekte dhe nuk kam aftesi dhe kapacitet te atille qe te jap keshilla dhe ide per lumturine.
    Ate qe une e bera eshte nje gjykim i imi por i ndergjegjshem ndaj kesaj teme dhe nuk besoj se brengosa ose ofendova ndonjerin .
    Faleminderit per mirekuptimin.

Faqja 8 prej 10 FillimFillim ... 678910 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Shqiptarėt, popull jo i lumtur!
    Nga Davius nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 39
    Postimi i Fundit: 06-05-2010, 17:51
  2. Pink: Jam biseksuale dhe e lumtur
    Nga Xhuxhumaku nė forumin Muzika botėrore
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 11-05-2009, 18:22
  3. Si ta besh te Lumtur Partnerin( Femren, Mashkullin)
    Nga Roi nė forumin Grupmoshat e komunitetit
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 27-03-2009, 00:49
  4. Lumturia
    Nga nitROSHI nė forumin Letėrsia shqiptare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 03-10-2006, 18:48

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •