Hobbit, jam shume "e lumtur" per ty qe te zgjat lumturia me teper se nje cast.
Hobbit, jam shume "e lumtur" per ty qe te zgjat lumturia me teper se nje cast.
Jemi si nuk jemi te lumtur.............une per vete shumicen e rasteve jom e lumtur......proud to be that way :P
What da hell?
Tironcja, fakti qe ti e shprehe lumturine tende, e deklarove perpara nesh, tregon qe ti nuk ishe plotesisht e lumtur deri sa e kryve ket shprehje te saj. Ti akoma (megjithese per momentin mund ta quash veten te lumtur) nuk do te jesh PLOTESISHT, deri sa perseri ta shprehesh kete "lumturi te re" tenden perpara kuvendit popullor, ta zeme, por kjo s'ngelet me kaq, ti do te kerkosh ta shprehesh ate (tashme te rene) perpara senatit amerikan, e keshtu me rradhe. Siē e sheh dhe vete ēdo gje shkallezohet deri ne pakthyshmeri.
Une morra piken me te larte te saj, ate pike nga ku s'ka me kthim, VDEKJEN, jo vdekjen natyrale, por ate te KOMANDUAR nga NE, VDEKJEN PER NJE IDEAL.
Ndersa NIMF(si gjithnje), morri si shembell piken me te ulet te saj, ate "te pirit nje cigareje". Kjo e tregon GJERESINE e hendekut qe ndan nje FEMER nga nje MASHKULL. Nje femer KENAQET ME FARE PAK GJE (lumturi).
Per shumicen e njerezve LUMTURIA (kenaqesi e perhershme) nuk egziston. Une do te thoja qe PO! ajo egziston, ajo eshte NJE KUJTIM, nje GDHENDJE NE KOHE, per mendimin tim nje NJERI nuk mund te jete I LUMTUR, ndersa NJE SHPIRT PO!
ZOTI (SPIRITUS SANTUS) ESHTE I LUMTUR.
Si dhe KUJTIMI HERONJVE.
![]()
gjithe supriza je ti ornament, me vjen keq qe une s'qekam e tille. sipas meje po nuk dite te shijosh gjerat e vogla, nuk do dish ti cmosh ato te medhate.
pastaj, me keqardhje them qe idealizmi nuk ka qene asnjehere norma ne funksionimin e qenies sime deri tani. ehe po, une mund te jem e lumtur edhe pa arritur asgje.
ky eshte nje ndryshim mes nesh qe nuk tregon as gjeresi hendeku, as pikat me te larta e te uleta tonat, as kompleksin e femrave ne pergjthesi. per me shume gjithmone-sine time!
ps. te duhet te jesh gjithmone kaq personal? kam nje pershtypje qe ke marre persiper te me konformosh me standartet e tua.![]()
nimf, pershtypja jote eshte e gabuar, une s'kam marre asgje persiper, ne forum kaloj kohen, ti je larg, ndryshe do ta dridhnim nga nje duhan bashke.
Kur diskutoj flas ne menyren "asnjanese e te papercaktuar", kuptohet mbrenda limiteve te gjuhes time qe disponoj, pra une them NE, ndersa ti ( e te tjere) thua UNE. Dallimi eshte ketu.
Tjeter, TI thua RELATIVITET, une them HIERARQI (pushtet i shkallezuar e relativ), te gjithe mund te dashurojme por jo njesoj, te gjithe mund te jemi te lumtur, por jo njesoj. Une them vetem me E LARTA (dashuri, lumturi) kane vlere, Ti (shembull) thua VETEM IMJA eshte e rendesishme, pra ka vlere. Cili nga te dy NE eshte me egoist (personal). TI apo UNe (e, e zvogelova ne shenje nderimi).
Paqe zojushe,
ps, "La femme n'est pas encore capable d'amitié. Mais dites-moi, vous les hommes, lequel d'entre vous est capable d'amitié?" ( Ainsi parlait Zarathoustra)
E di cfare?
Une them se eshte e mundshme qe ta arrijme lumturine por jane disa gjera apo shkaqe qe na pengojne te jemi te lumtur. Keto une i quaj bindje apo pershtypje te gabueshme aq sa rrugen drejt lumturise e shoh si ajo rrezja e drites ne fund te nje tuneli.
Keshtu psh. pres qe lumturine ta gjej neser ( gabim), mendoj se meqe nuk kam dicka qe nuk kam, ajo qe me mungon mund te me fale lumturine, ideja dhe deshira qe kam nganjehere per et ndryshuar boten duke shpresuar me kot se pas ketij ndryshimi mund te fshihet lumtuaria.
Nejse,
une mendoj se ajo qe me ben te lumtur apo te trishtuar nuk eshte bota dhe njerezit perreth meje, por eshte ajo qe bluhet e sterbluhet ne mendjen time.
Dikush tha " Sa marrezi eshte te kerkohet fole shqiponje ne fund te oqeanit, aq marrezi eshte te kerkohet lumturia ne boten e jashtme" . Dhe une u binda dhe fillova te zbuloj erresiren time jo vetem per ta zhdukur ate por per te kuptuar dhe pare se cfare eshte drita.....
Tingujt e heshtjes sė mendimeve te pathėna
perplasen nė detin e renkimit pamor,
Lotet e kuq gjurmėt keqaz mbulojnė
U mpiksėn tingujt, ngrirja filloi
Heshtja ime u trishtua...
Mendoj se lumturia na mungon per shkak se nuk e njohim mire veteveten. Nuk jemi ne gjendje te perkufizojme aftesite, caqet, deshirat... dobesite...Postuar mė parė nga Puhiza
Dhe une u binda dhe fillova te zbuloj erresiren time jo vetem per ta zhdukur ate por per te kuptuar dhe pare se cfare eshte drita.....
Dhe fillojme (per vetveten) te krijojme idhuj, imazhe.. endra.. por pa marre edhe mendimin e shpirtit i cili duhet te kete fjalen e fundit nese vertet do te deshironte te ndryshonte.. te pershtatej apo te kompromentohej ne emer te "kesaj lumturie"...
Besoj se e ke kapur shume bukur Puhiza.. Vetem kur kemi zbuluar driten mund te shohim vete... e mund te ndihmojme edhe te tjeret te shohin e te ecin...
miqesisht,
huggos
Ne kontekstin qe njeriu jeton nje jete te lumtur dhe begati shte me se e qarte se njeriu e eshte nje realtet dhe si ligj filozofik dhe biologjik nuk duhet te harrojme se jeta eshte nje proces biologjik nga ana e procesit fiziologjik por gjithashtu edhe nje spiritual dhe filozofik lumturia ekzizton edhe tek kafshet
Buda ishte mbret dhe la pallatin mbraterore gruan femijen e tij per lumturi ne kallamishte
Sa jeton jeton ne lumturi.
e njoha lumturinė
nga zhruma e madhe
qe beri...
... ndersa largohej.
miqesisht,
huggos
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga huggos : 01-11-2002 mė 16:56
E si u ndieve Huggos?
Tingujt e heshtjes sė mendimeve te pathėna
perplasen nė detin e renkimit pamor,
Lotet e kuq gjurmėt keqaz mbulojnė