Nuk e kuptoj se pse njeriu nuk e arrin dot kurre ate qe quhet lumturi...ate qe eshte paqtimi i gjithckaje me veten...
Nuk e kuptoj se pse njeriu nuk e arrin dot kurre ate qe quhet lumturi...ate qe eshte paqtimi i gjithckaje me veten...
Tingujt e heshtjes sė mendimeve te pathėna
perplasen nė detin e renkimit pamor,
Lotet e kuq gjurmėt keqaz mbulojnė
U mpiksėn tingujt, ngrirja filloi
Heshtja ime u trishtua...
Nuk jemi te lumtur sepse nuk lumturojm njeri.
Pse kjo quhet lumturi?
Si mendoni ju te tjeret cfare quhet lumturi.
Pranej kapet nga koka o Lule, madje jo vetem lumturia.![]()
Po ca ti bosh, plumi me plum nxirret, e helmi me helm sherohet.
Per mua lumturia nuk eshte te arrij ate qe dua...por te kenaqem me ate qe kam...por “sic e thote dhe lulja, ato bishtat qe zgjaten e zgjaten jane te pashtershem...
Tingujt e heshtjes sė mendimeve te pathėna
perplasen nė detin e renkimit pamor,
Lotet e kuq gjurmėt keqaz mbulojnė
U mpiksėn tingujt, ngrirja filloi
Heshtja ime u trishtua...
Lumturia per mendimin tim nuk eshte nje iluzion, por eshte nje realitet, por ndoshta menyra dhe vendi ku e kerkojne njerzit eshte e gabuar...
Pak a shume pergjigjen e ke permendur vete Puhiza. Nese nuk egziston paqtimi i brendshem, nese njeriu nuk ka paqe me vetveten, as qe mund te flasim per lumturi, ose ajo thjesht do te jete aq sa mban flaka e kashtes qe digjet...
Give light and the darkness will disappear of itself.
Erasmus (d. 1536)
(fatkeqsisht) Lumturia nuk eshte materiale (dhe lum ne per kete..) !!
Shume mendojne se lumturia eshte plotesimi i te gjitha atyre pikave qe ne mendojme se do te na bejne te lumtur.. por me pas pikat shtohen e shtohen derisa vdekja na arrin e na kalon me pare...
Mendoj se lumturia nuk ka te beje me anen materiale (para.. makina.. llotari..) por ate shpirterore (paqe.. clirim..) dhe ate psikologjike.. (kontroll te plote te mendjes.. buzeqeshje..)
E si rrjedhoje per ta gjetur duhet te kerkojme pak me thelle ne shpirt... e jam i sigurte se do te gjejme nje pergjigje tronditese atje...
miqesisht,
huggos
detyra ime ėshtė qė me gjithė fuqinė time t'i shėrbej kėtij brezi; duke bėrė kėshtu, njėkohėsisht, kam dhėnė kontributin tim mė tė mirė edhe pė brezin e ardhshėm... - george mueller
lumturia ekziston. Ekeqja eshte se s'kemi te ngopur. Kur arrijme dicka, na duket pak, dhe kerkojme per dicka me teper
asnjehere nuk arrihet lumturia apo gezimi i pafund,,dmth edhe njeriu nuk eshte perfekt as lumturia nuk arrihet asnjehre.....
Prį, mallkue njaj bir Shqyptari,
Qi ketė gjuhė tė Perendķs,
Trashigim, qi na la i Pari,
Trashigim s'i a lźn ai fmķs;
Edhč atij i u thaftė, po, goja,
Qi e perbuzė ketė gjuhė hyjnore;
Qi n'gjuhė t'huej, kśr s'āsht nevoja,
Flet e t'veten lźn mbas dore.
AT Gjergj Fishta
Krijoni Kontakt