Postuar mė parė nga Puhiza
Lumturia eshte shume e perkryer per te qene njerezore .....dhe njerezit...jane....
... te padenje per te mbartur te perkryeren.
Postuar mė parė nga Puhiza
Lumturia eshte shume e perkryer per te qene njerezore .....dhe njerezit...jane....
... te padenje per te mbartur te perkryeren.
Why are we unhappy?
Because 99.9 percent
Of everything we think,
And of everything we do,
Is for ourselves---
And there isn't one.
StarCraft
postuar me pare nga Puhiza
Per mejtimin tem (te perkohshem), njeriu e arrin ate qe quajme lumturi, por, kjo faze eshte e paqendrueshme per arsyen se vete njeriu nuk eshte konstant ne nevoja dhe deshira.Nuk e kuptoj se pse njeriu nuk e arrin dot kurre ate qe quhet lumturi...ate qe eshte paqtimi i gjithckaje me veten...
Por kjo nuk do te thote qe njerzit nuk e arrijne lumturine.
Mendoj se njeriu me i lumtur eshte ai qe vdes i lumtur.
Zakonisht, kur njeriut i afrohen vitet e fundit te jetes, ai ben nje fare kompromisi me veten per nevoja kimike (do t'i emertoja).
Po une kam nje pyetje qe (do te desha t'u shoh t'i pergjigjeshit) e cila eshte rrjedhoje e natyrshme e debatit qe keni ngritur.
Juve flisni per Lumturine. Pak a shume mendimet tuaja perputhen ne vija t etrasha. Imagjinoni veten ne nje tavoline te madhe (imagjinoni them se si duken bathet veshtire te mblidhet forumi me te vertete), e ju jeni duke diskutuar me rradhe per Lumturine. Secili nga ju flet ato qe ka postuar... Ne nje moment, cohem une e ju pyes:
Perse duhet te jem i lumtur (xhanem)?
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Sokoli : 23-10-2002 mė 03:11
sokol nuk e dij si ta shpjegoj po kur lexova pyetjen tende ndjeva nje kenaqesi dhe nje lumturi brena meje dhe nje buzeqeshje pushtovi faqete e mija te faleminderit sa here te merzitem do ti bej kete pyetje vetes
perse duhet te jem i lumtur ?
You can waste a whole lifetime
trying to be
what you thing is expected of you
but you'll never be free.
Nuk e di Sokol, nuk e di se perse duhet te jemi te lumtur, ndoshta per ta ndier veten pjese e deshirave dhe evolucionit te te gjithe ndergjegjes njerezore, ndoshta per te mos u ndier teresisht vetem ne konceptimet tona qe here here jane me te denja per te qene ashtu sic jane dhe jo ashtu sic thone "ata". Ndoshta per ta provuar, ndoshta se kemi frike, ndoshta ...
Tingujt e heshtjes sė mendimeve te pathėna
perplasen nė detin e renkimit pamor,
Lotet e kuq gjurmėt keqaz mbulojnė
U mpiksėn tingujt, ngrirja filloi
Heshtja ime u trishtua...
Lumturia nuk ėshtė cak qė tė arrihet por udhė nėpėr tė cilėn kalohet.Postuar mė parė nga Puhiza
Nuk e kuptoj se pse njeriu nuk e arrin dot kurre ate qe quhet lumturi...ate qe eshte paqtimi i gjithckaje me veten...
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Imer : 24-10-2002 mė 00:48
Jam i lumtur qe u ngrita ne mengjes dhe vesha pantallonat,packa qe trupi me dhemb se nuk u clodha mire nga lodhja e djeshme, jam i lumtur qe piva kafene e mengjezit ,jam i lumtur qe sot do zihem prap me Andrean,jam i lumtur qe sot kamundesi te ha nje drek qe me pelqen(peshk)jam i lumtur qe sot do dal per te pire nje gote (xihn tonik)me shoqeri sigurisht,
JAM I LUMTUR QE JETOJ
(keni ndonje kundershtim![]()
)
Dashuria eshte si nje hekur flakerues, qe kur e kap te djeg, me kalimin e kohes plaget mbyllen por shenjat do te ngelen perjete.
Liri ne mendim......Respekt per nje mendim te kundert
Pergjigjia me e mire per nje njeri qe hiqet sikur i di te gjitha eshte heshtja.
Ej Ari,
me lumturove dhe mua...
faleminderit ...
Tingujt e heshtjes sė mendimeve te pathėna
perplasen nė detin e renkimit pamor,
Lotet e kuq gjurmėt keqaz mbulojnė
U mpiksėn tingujt, ngrirja filloi
Heshtja ime u trishtua...
Sinqerisht do te ishai lumtur nese do te mundesha te beja njerezit te ishin te lumtur,sigurisht nese do te ishte ne doren time.
Lulja do ta deshiroje nje dicka te tille nese do te mundeshe(nese flasim per te njejten LUMTURI)![]()
Dashuria eshte si nje hekur flakerues, qe kur e kap te djeg, me kalimin e kohes plaget mbyllen por shenjat do te ngelen perjete.
Liri ne mendim......Respekt per nje mendim te kundert
Pergjigjia me e mire per nje njeri qe hiqet sikur i di te gjitha eshte heshtja.
Lule, you are scaring your bashkforumas!
Krijoni Kontakt