Close
Faqja 3 prej 10 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 93
    xumparja
    Anėtarėsuar
    12-10-2002
    Vendndodhja
    SHBA
    Postime
    570
    Sa here q e pytsha nonen pse nuk jom i lumtur une, ajo me thoshte, se ke shejtonin ne bark pranej.
    Jini o vlla te lumtur, se nuk duhet shume per tte qen i lumtur, mjaft tia mushesh menjen vetes.
    ja un i them vetes(me te drejte) qe jom mo i bukri, mo i mencmi e mo i forti ne bote.
    Dhe jom i lumtur, dhe kam besim ke vetja, besim e konfidence qe shfaqen neper mjet syve, besim dhe konfidence te cilat vajzat i shohin dhe i bejne per vete, besim e konfidence qe te ben leader mes shokeve, besim e konfidence e shoqni e dashuri qe te bejne te lumtur.
    Po nejtet duke pyetur vehtenpse, nuk keni gjo ne vije.
    Ky osh mendimi im modest.
    Qetesi!
    Shoket lexojne!

instinkt i vetembrojtjes!
    Anėtarėsuar
    24-05-2002
    Vendndodhja
    ne bahcen e shtepise time
    Postime
    351
    Njeriu ka nevoje per shume gjera, lumturia eshte njera nga ato, qofte edhe per nje cast....
    Ji Vetvetja!

Perjashtuar Maska e Prototype
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    1,450
    nuk jemi te lumtur sepse nuk duan njeri tjetrin ....

yells `aziz! light!` Maska e AsgjėSikurDielli
    Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    the black light
    Postime
    1,786
    Lumturia eshte nje grusht meshire qe na jipet cdo dite.

Duhet ta paramendosh nje spital dhe ne te nje maqine per matjen e pulsit. Do duhej ti paramendosh vijat e nje zemre normale qe hedh normalisht. Ne kushte te tilla, ato duhej te ishin nje me e gjate, kurse nje teper e shkurte.

E tash, ajo e gjata eshte helmi qe e bartim kurse e shkurta lumturia qe na dhurohet. Nese e shikon thelle, pulsin nuk mundesh ta ndryshoh ne asnje menyre. Zemra e jote do rrahi gjithmone ne nje menyre standarde gjersa te vdesish.

Keshtu qe lumturine duhet kerkuar ne ate vijezen e vogel dhe shijuar aty. Cdo gje qe eshte e tepert nuk te ben mire.

Hajde shnet,

StarCraft.

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,963
    Postimet nė Bllog
    22
    Po te jesh i pasur, perseri nuk je i lumtur !
    Po te jesh i varfer, perseri nuk je i lumtur !
    Po te jesh budalla, perseri nuk je i lumtur !
    Po te jesh i zgjuar, perseri nuk je i lumtur !
    Po te punosh, perseri nuk je i lumtur !
    Po te mos punosh, perseri nuk je i lumtur !
    Po te jesh beqar, perseri nuk je i lumtur !
    Po te jesh i martuar perseri nuk je i lumtur !
    Kur lind, nuk lind duke qeshur por duke qare, e nuk je i lumtur !
    Kur vdes, nuk vdes me deshire por me dhimbje e nuk je i lumtur !

Perpara se te pyes veten se cfare me ben te lumtur, une e pyes se cfare nuk me ben te lumtur?

- Frika
    - Padituria

Frika eshte ajo qe na mban gjalle (do te shprehej dikush). Kjo tregon qarte se cfare pushteti ka frika ne jeten e cdo njeriu. Frika se vdesim, frika se semureme, frika se humbim ata qe duam, frika se ndahemi nga te afermit, frika se nuk mbarojme dot shkollen, frika se nuk gjejme dot nje pune, frika ndaj vetmise, frika nga lufta, frika nga kriminelet, frika nga Zoti. Vetem femija i vogel dhe budallai nuk e njohin friken !

Padituria eshte ajo qe na bluan perbrenda pa e ditur. Kjo burimin e ka nga mos njohja e identitetit si njerez, pse kemi ardhur ne kete bote, perse jetojme? perse duhet qe te vdesim? cfare ndodh pas vdekjes? cfare duhet te bej derisa jam gjalle? Te gjitha keto pyetje jane si ai erozioni qe na gryen mendjen dhe zemren dite per dite dhe na ben te ndjejme frike, te humbasim perspektiven e jetes, te mos dime se cfare rezervon koha per ne ne ditet qe vine.

Besimi mposht friken + paditurine

Une mendoj se po arrita qe te mposht friken dhe paditurine, une do te jem ne gjendje qe te jem i lumtur. Kur kam qene femije, i sigurt ndihesha vetem ne pranine e familjes dhe te afermve te mi me te medhenj se une. Kjo bente qe ata shoke me te medhenj ne moshe te stepeshin kundrejt meje pasi ne mendjen e tyre shkonte mendimi se ai eshte kusheriri i filanit dhe nese une e rrah kete, ai do te me rrahi mua. Une besoja se nese ai shoku me i madh do te me godiste me grusht, kusheriri im do te me vinte ne ndihme e do ta rrihte ate. Ky mentalitet feminor aplikohet kudo.

A u ka shkuar ndonjehere ne mendje se perse gati te gjithe njerezit e kesaj bote besojne ne fe/sekt/Zot/idhull? Cfare u ofon feja ketyre njerezve? Feja ketyre njerezve u permbush pikerisht keto 2 gropa te medha te krijuara nga erozioni i frikes dhe paditurise. Feja u jep pergjigje pyetjeve te tyre dhe i mbush me shprese e besim se ne qiell ka nje Zot qe shikon dhe u qendron prane te gjithe sherbetoreve te Tij (kjo mposhte friken). Feja predikon qe njerezit nuk duhet te kene frike nga askush dhe nga asgje, vetem ndaj Zotit !

Por nje nga shkaktaret e frikes eshte edhe padituria; mosnjohja e asaj qe njerezit quajne "fat". Cili do te jete fati im ne kete bote? Do te jesh 100 vjet apo do te vdes neser? Duhet te punoj e roptohem per te bere sa me shume leke, apo duhet te jetoj me pak te ardhura? Cfare eshte e shenjte ne jeten time? Si mund te mbroj te afermit e mi? Si mund te kerkoj lumturine time?

Te gjitha keto pyetje jane humane qe i bejne gati te gjithe njerezit ne nje moment ne jeten e tyre. Feja serrisht eshte i vetmi subjekt qe ka marre persiper tu japi njerezve qetesine qe kerkojne, duke u ofruar pergjigje. Fe e sekte te ndryshme konkurrojne per te fituar shpirtrat dhe mendjet e njerezve, dhe njerezit rendin pas FJALES se Zotit, qe gati te gjitha fete pretendojne te shpallin. Pra esenca kuruese qenka e VERTETA por te shohesh dhe kuptosh te verteten nuk eshte nje mision i lehte dhe as i shkurter. Kur e verteta gjen strehe ne mendjen dhe zemren e njerezve, kjo u fal atyre paqen dhe sigurine qe e shkelin me kembe si friken edhe paditurine. E Verteta e ushqen dhe forcon Besimin, maredhenien me te forte ndjesore qe njeh njerezimi, At - Bir. Egziston edhe nje fjale e urte shqiptare:

"Sikur ta dinte i biri sa e do i Ati, ai do te cmendej!"

E VERTETA + DASHURI = BESIM <=> LUMTURI

Moderatore
    Anėtarėsuar
    09-06-2002
    Postime
    1,812
    Sepse nuk kenaqemi me ato qe kemi!
    Kenga me e larte qe mund te degjoje njeriu eshte belbezimi i shpirtit njere

Vajza e Eres Maska e Puhiza
    Anėtarėsuar
    28-06-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    355
    Dhe sepse po ta kishim gjetur lumturine, nuk do dinim se cfare te benim me ne kete jete.....
    Tingujt e heshtjes sė mendimeve te pathėna
    perplasen nė detin e renkimit pamor,
    Lotet e kuq gjurmėt keqaz mbulojnė
    U mpiksėn tingujt, ngrirja filloi
    Heshtja ime u trishtua...

i/e regjistruar Maska e Mirron
    Anėtarėsuar
    29-08-2002
    Vendndodhja
    Hellas
    Postime
    29
    lumturia per mendimin tim eshte nje gje shume e virtytshme,eshte dicka e falur d.m.th thjesht si nje dhurate.kur tikush te ben nje dhurate p.sh.per ditelindje apo dhe per festa te tjera,pra dikush qe kerkon te te dhuroje (ose te beje te lumtur) dicka sado e vogel qofte te ben te ndihesh mire.Nuk e di por sot shume mundohen qe te mbushin kete boshllet brenda ne shpirt duke gjetur menyra nga me te ndryshme ne meyre qe te gjejne pak lumturi,e cila zgjat per nje kohe te shkurter, duke u argetuar apo duke shpenzuar kohen me gjera te ndryshme dhe prap se prapi nuk arrijme qe te jemi te lumtur.Lumturia nuk blihet por dhurohet........

Duke shperndare TRAKTE Maska e DEBATIKU
    Anėtarėsuar
    12-08-2002
    Vendndodhja
    po ju ku jetoni?
    Postime
    221
    Lumturi eshte ndjenje dhe si te gjitha ndjenjat nuk mund ta shprehesh me fjale kur e ke nuk tregon kur se ke e kerkon.
    Une nuk mendoj se nuk jemi te lumtur por te pakenaqur njeriu nuk kenaqet cfardo qe te kete keshtu dhe kur eshte i lumtur nuk gezohet por bie ne pesimizem dhe mendon se mund (mund) te ishte me i lumtur.

me respekt dashuri DEBATIKU
    You can waste a whole lifetime
    trying to be
    what you thing is expected of you
    but you'll never be free.

Vajza e Eres Maska e Puhiza
    Anėtarėsuar
    28-06-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    355
    Lumturia eshte shume e perkryer per te qene njerezore .....dhe njerezit...jane....
    Tingujt e heshtjes sė mendimeve te pathėna
    perplasen nė detin e renkimit pamor,
    Lotet e kuq gjurmėt keqaz mbulojnė
    U mpiksėn tingujt, ngrirja filloi
    Heshtja ime u trishtua...

Faqja 3 prej 10 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Shqiptarėt, popull jo i lumtur!
    Nga Davius nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 39
    Postimi i Fundit: 06-05-2010, 17:51
  2. Pink: Jam biseksuale dhe e lumtur
    Nga Xhuxhumaku nė forumin Muzika botėrore
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 11-05-2009, 18:22
  3. Si ta besh te Lumtur Partnerin( Femren, Mashkullin)
    Nga Roi nė forumin Grupmoshat e komunitetit
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 27-03-2009, 00:49
  4. Lumturia
    Nga nitROSHI nė forumin Letėrsia shqiptare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 03-10-2006, 18:48

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •