Close
Faqja 2 prej 10 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 93
    Vajza e Eres Maska e Puhiza
    Anėtarėsuar
    28-06-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    355
    Vertet huggos,

por ajo rruga shpirterore eshte me e veshtira dhe shpeshhere ne, njerezit e ngaterrojme ate me kenaqesite momentale te cilat jane thjesht nje flirt me mendjen pasi ajo lumturia e thelle vjen vecse nga shpirti yne,
    Tingujt e heshtjes sė mendimeve te pathėna
    perplasen nė detin e renkimit pamor,
    Lotet e kuq gjurmėt keqaz mbulojnė
    U mpiksėn tingujt, ngrirja filloi
    Heshtja ime u trishtua...

*Forever* Maska e malli
    Anėtarėsuar
    24-09-2002
    Vendndodhja
    Antwerpen
    Postime
    668
    shyqyr Zotit jam e lumtur, se pa lumturi nuk jetohet
    **Gezimi , lumturia, deshperimi dhe loti im varet nga ti.

Anėtarėsuar
    28-06-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    355
    Pse nuk na tregon dhe ne per lumturine tende mall? Cfare te ben te ndihesh ashtu? Dhe si eshte ?

miqesisht puhiza

i/e regjistruar Maska e Mirron
    Anėtarėsuar
    29-08-2002
    Vendndodhja
    Hellas
    Postime
    29
    Ku mund te ndjehet i lumtur njeriu ne gjerat materiale apo ne gjerat frymore?Na ishte nje mbret dhe ky mbret kishte gjithcka,por nuk kishte......na ishte nje i varfer nuk kishte asgje por kishte....

Anėtarėsuar
    28-06-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    355
    Eshte relative lumturia Mirron. Nuk perjashtohet mundesia qe dhe mbreti te jete i lumtur, qe dhe ai fukarai te mos jete i lumtur. Ose e kunderta, sic e thua ti.

Fakt eshte se materialja nuk eshte vlere per te te sjelle lumturine. Te mirat materiale as qe mund te krahasohen me pasurine e shpirtit. Nje fjale e mire psh, ka shume here me shume vlera se nje milion dollare. Nje fjale qe te ndryshon jeten...e te mbush me shprese...
    Leket shkojne e vijne,...shpirti ngelet tek ty...dhe te rritcdo dite...dhe te ben me te mire...me te bukur.,..
    Fatkeqesi eshte ne fakt te mos e kuptosh qe je i lumtur ne momentin kur ndoshta je shume prane saj. Vetem kur i humbasim gjerat, atehere bindemi per rendesine e tyre. Shume keq e?
    Nejse, po te jemi nje cike te kujdeshem,.,.edhe mund ta ndalim vrapin e saj..

i/e regjistruar Maska e The Hobbit
    Anėtarėsuar
    27-08-2002
    Postime
    211
    Eshte e vertete ajo qe Puhiza pohon me lart.
    Para pak kohesh lexova per nje interviste qe nje gazetar arriti t'i merrte vajzes se milionerit Rokfeler, ku ndermjet te tjerash i tha:

"-Do doja shume te me thoni, ju qe i perkisni shtreses se larte qe ehste per te patur zili, nese mund te arrij ne perfundimin se jeni e lumtur".
    - E lumtur??!! - u pergjigj. Mos valle mundet dikush te bleje me para lumturine? Jo, nuk jam e lumtur dhe mund ta thoni tek te gjihte dhe ne ēdonjerin qe me ka zili.

Megjithate une do te thosha se lumturia ne fakt eshte kaq gje e ēuditshme, sa me teper e ndan me te tjeret, kaq me shume mbetet per ne dhe mendoj se ajo perkryhet, kur fillojme qe ta ndajme...
    Give light and the darkness will disappear of itself.
    Erasmus (d. 1536)

i/e regjistruar Maska e Mirron
    Anėtarėsuar
    29-08-2002
    Vendndodhja
    Hellas
    Postime
    29
    pra ``mbreti`` une quajta ata qe gezojne cdogje prej pasurise se tyre por qe ata kurr nuk jane te lumtur,dhe ``i varferi``qe nuk ka asgje eshte i lumtur se nuk ka frike te humbase ,sepse ska cfare te humbase.
    Jam shume dakorte me ato qe thua Puhiza,une di dike qe mund te te beje te lumtur,ashtu sic e thua qe te te jepe jete dhe shprese,po por kjo eshte ne doren e secilit prej nesh nese duam apo jo qe ta pranojme.

Anėtarėsuar
    28-06-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    355
    E c'rendesi ka sa zgjat lumturia Lule e Dimrit? Rendesi ka qe ne nje moment te caktuar, sado i shkurter qofte, shpirti yt eshte i ngazellyer dhe se ti ndihesh mire per vete faktin se ke arritur te prekesh ate qe quhet e pamundur...

instinkt i vetembrojtjes!
    Anėtarėsuar
    24-05-2002
    Vendndodhja
    ne bahcen e shtepise time
    Postime
    351
    Puhiza,

E bukur kjo qe ke shkruar. Vertet ska rendesi sa zgjat. Njeriu jeton caste dhe sa me shume caste te lumtura te kete aq me mire eshte per te.

Lumturia eshte gjendje shpirterore kur per nje shkak apo per nje tjeter te duket vetja si ne qiell, e mbushur dhe e kenaqur.

Ne pergjithesi nuk zgjat shume. Por edhe kur kalon, kujtimi i castit te sjell kenaqesi sa here qe e kujton.

A jemi te lumtur? Sigurisht qe po. Edhe me nihilisti ka caste te lumtura. Varet shume se si e shikon jeten. Nese lumturine e kerkon, ate e gjen patjeter qofte edhe per nje cast.

Eshte akoma me bukur ta ndash ate me te tjeret. Kur di si te falesh lumturi, eshte nje kenaqesi e dyfishte.
    Ji Vetvetja!

i/e regjistruar Maska e The Hobbit
    Anėtarėsuar
    27-08-2002
    Postime
    211
    Dmth sipas jush, lumturia e castit eshte ajo qe i mungon, dhe ka nevoje njeriu, apo dicka me teper....???
    Give light and the darkness will disappear of itself.
    Erasmus (d. 1536)

Faqja 2 prej 10 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Shqiptarėt, popull jo i lumtur!
    Nga Davius nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 39
    Postimi i Fundit: 06-05-2010, 17:51
  2. Pink: Jam biseksuale dhe e lumtur
    Nga Xhuxhumaku nė forumin Muzika botėrore
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 11-05-2009, 18:22
  3. Si ta besh te Lumtur Partnerin( Femren, Mashkullin)
    Nga Roi nė forumin Grupmoshat e komunitetit
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 27-03-2009, 00:49
  4. Lumturia
    Nga nitROSHI nė forumin Letėrsia shqiptare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 03-10-2006, 18:48

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •