Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 21
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    11-02-2006
    Postime
    75
    Shume thenks per pergjigjet tuaja.
    E di qe ne nje takim te pare nuk mund ta vleresosh nje njeri apo nivelin e tij, por pavaresisht, ne nje takim te pare te krijohet nje pershtypje per ate njeri dhe ne baze te kesaj pershtypjeje arrin te vleresosh edhe nivelin e tij pavaresisht se mund te zhgenjehesh me vone.
    Megjithate nje pyetje shtuese (duke marre mendim edhe nga hope31) eshte se cilat jane kriteret qe bejne nje njeri ta quajme me nivel. Me te vertet kjo ka nje rendesi te madhe...

i/e regjistruar Maska e EXODUS
    Anėtarėsuar
    15-06-2003
    Vendndodhja
    Intravenous..
    Postime
    1,667
    cilat jane kriteret qe bejne nje njeri ta quajme me nivel
    1.karakteri
    2.karakteri
    3.karakteri

ThjeShtENjeMysAfiR Maska e fatijonuk
    Anėtarėsuar
    16-03-2006
    Vendndodhja
    In the land of the unkown man
    Postime
    137
    Citim Postuar mė parė nga imprint
    Pershendetje...
    Desha te beja nje pyetje per te marre mendimet tuaja.

Si e dalloni nje njeri me nivel (kulturor) qe ne takimin e pare?
    Nje njeri dallohet per here te pare ne nivelin kulturor bazuar ne nivelin kulturor qe ti ke ne vetvete.

i/e regjistruar Maska e DEA27
    Anėtarėsuar
    18-08-2004
    Postime
    511
    qe kur hap gojen duket ske nevoje te vazhdosh gjate!
    gjuha slang eshte shenja e pare dhe kryesorja qe ska nivel
    por nje gjuhe e paster formale eshte shenja kryesore qe ky person ka nivel kulturor!!!1
    failure is not an option!

i/e regjistruar Maska e EXODUS
    Anėtarėsuar
    15-06-2003
    Vendndodhja
    Intravenous..
    Postime
    1,667
    Meqe jemi te kjo tema te flasim kaiēik per kulturen ne perdorimin e gjuhes, se eshte folur per se ploti!

Gjuha shkon ku dhemb dhembi. Eshte cik indirekte kjo ne plan te pare po po ta vrasesh rakipen pe tamami do kaptosh se thenia 'konkuron krah per krah' me kete muhabetin e gjuhes 'letrare' apo 'kulturore' tek perdorimi i saj nga lloj stylish njerezish (you name them.) Tashi, marrim nje shembull taze pe furres. sot me vjen nje msg privat ku me thuhet se anetaret u ankokan ka une se fjalori im eshte i ē'thurrur dhe se une kam ate kapacitet qe ta mposht kete ves. (lol) Po mire thashe me vete ēa mendje i bejne yzmet kta lloj njerezish qe vine e me 'plasin' kto lloj muhabetesh pa pik 'kripe' m'u ne prag te shpis?! A nuk eshte kjo paradoksale?! D.m.th fjalori im eshte 'pe perdheri' po une kam mundesi ta 'ri-perpunoj' duke marre shkas ka niveli im?! lool
    Ta thom edhe nje llafke e ta mbyll: Ata qe perdorin fjalor pe pėrdheri, por kane edhe 'bazament' kulturor flasin ashtu pa syze, pasi 'e ndjejne' se duhet folur ashtu atehere KUR duhet! kur e do puna. dhe kta lloj njerezish nuk jane ata lloj njerzish qe mendojne ca e ca qe s'me vine as ne fund te gishtit te vogel, por jane ata lloj njerezish qe e njohin jeten me te mirat e te keqiat e saj!

Mirupjekshim...per se miri, ama!

p.s imprint. aman po s'ja vure veshin ksaj me lart...jo po de qe te na dalesh faqebardhe ne ate 'sikletin' tend! lol
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga EXODUS : 15-05-2006 mė 10:18

Manitu Maska e kiniku
    Anėtarėsuar
    08-07-2005
    Vendndodhja
    Mos tė na vijė cudi se cdo frymor nga vete natyra priret tė kerkoj ushqim; Lukreci
    Postime
    869
    "Mos i besoni pėrshtypjes sė parė, sepse zakonisht ajo ėshtė e saktė" thonė..hehe...

Shumė gjėra mund tė dallosh qysh nė takimin e parė. Nese njeriu ka shtrengim dorė, nese tė shikon drejt nė sy pasi njėherė tė "mat" nga kėmbet deri nė kokė, (thuajse do ti bėhesh armik), me njė timber zėri tė qartė, jo miklues, nese nuk i percjell fjalet me gjeste, fizikus tė drejtė, rruar\floket e rregulluara, me njė hije buzqeshje; atėherė njeriu ka njė horizont e njė botėkuptim tė qėndrueshem pėr jeten.

Pastaj, fillon fjalori i tijė tė vihet nė shprehje. Fjalori tregon potencialin, kufijtė e pėrceptimit. Jo vetem fjalet, por edhe body language tregon shumė, levizjet\reflekset perpjestohen me moshen qė ka. Ecja e drejte shpreh vetebesim. Etj-etc.

Mirpo, thonė se pėr tė verejtur kualitetet e tjerit, duhet tė i njohesh ato, cfardo qofshin.
    Where have all the good men gone
    & where are all the gods?

femmedecarriere Maska e Visage
    Anėtarėsuar
    27-04-2006
    Vendndodhja
    LarG ... aty ke veriu i veriut
    Postime
    587
    Ne radhe te pare niveli kulturor i nje njeriu eshte nje vleresim shume personal sepse varet nga niveli kulturor i vleresuesit dhe nga c'fare vleresuesi cakton si indikime te nivelit te larte.

psh. Nje me nivel te larte per ty mund te mos jete me nivel te larte per mua.

Por ne pergjithesi, ka shume menyra nga mund te njihet niveli i larte ne takim te pare: menyra e te folurit eshte nje nga kryesore, shumellojshmeria e fjalorit, veshja, sjellja, tipet e bisedave qe mund te besh zhvillosh me njeriun dhe menyra qe ai/ajo shpreh mendimet ne nje bisede.

i vetlarguar Maska e Arcimedes
    Anėtarėsuar
    26-12-2005
    Vendndodhja
    Holland
    Postime
    591
    Syte e nje njeriu me tregojne mua nivelin e atij njeriu. Neqoftese syte e tij/te saj ma shtojne mua kureshtjen, atehere ai njeri ka dicka te njejte me mua, ose dicka qe ma terheq mua vemendjen.

Kam pare dhe kam njohur disa njerez, qe per momentin kujtoja qe nuk ishin te ditur, te pasur, apo ne gjendje te mire shpirterore. E kunderta eshte vertetuar dhe un kam mesuar shume.

Dikur pashe ne nje rrugice nje dentist qe po hante supe bashke me njerezit e rrugve. Dentisti dukej mjaft i varfer nga veshja dhe dukej sikur ishte i palare, mirepo kur fola pak me te, un u habita per pasurine dhe per profesionin qe kishte ai. Kam qene edhe ke vila e tij ne periferi te Nijmegen per vizite.

Konkluzi: pamja se jashtme un mundohem qe mos ti kushtoj me aq rendesi sa me perpara. Syte e nje njeriu tregojne shume dhe neqoftese ato mua me terheqin, pa marre parasysh arsyjen (me terheqin ne menyre pozitive, apo negative), atehere un atij njeriu i kushtoj vemendje neqoftese me jepet mundesija, sepse pastaj dua qe ta zbuloj ate dicka qe me terheq.
    I vetlarguar per arsyje fshirje shkrimesh nga moderatore arrogante si puna e Dariusit me shoke....

Unquestionable! Maska e Cupke_pe_Korce
    Anėtarėsuar
    24-06-2002
    Postime
    1,602
    Citim Postuar mė parė nga kiniku
    Pastaj, fillon fjalori i tijė tė vihet nė shprehje. Fjalori tregon potencialin, kufijtė e pėrceptimit. Jo vetem fjalet, por edhe body language tregon shumė, levizjet\reflekset perpjestohen me moshen qė ka. Ecja e drejte shpreh vetebesim. Etj-etc.

Mirpo, thonė se pėr tė verejtur kualitetet e tjerit, duhet tė i njohesh ato, cfardo qofshin.
    kingo, se ke keq ti dreq jo. Fjalori tregon potencialin, e padyshim kufijte e te pakufishmes. Andej nga anet tona, pleqte tregojne nje histori, qe eshte mjaft domethenese per ate qe po themi ketu:

Donte te martohej njeri, dhe i kishin gjetur nuse. E mire, bukuri. Dhe tani do vinin me te pare de. I bene azer te tera dhe kur po niseshin, keta te tjeret qe e shoqeronin (c'u thone ketyre te tjereve qe kane nje barre mend mor amani) e, keta te tjeret, po e mesonin dhendrin si te sillej kur te vinin te nusja...se doemos do qene mbledhur soj e sorollop ata per ta "peshuare." Degjo dhender - i thone - kur te veme sot te nusja, ti mos rri si i shushatur; duhet te mbahesh me te larter, degjove? Mire- thote dhendri. Edhe, - vazhdojne keta - kur te flasesh, thuaj ndonje llaf te madh ore dudum, jo te na turperosh. Patjater, u pergjigjet dhendri. E, vajtne te nusja, u pershendoshne, edhe ky dhendri beri menjane dhe vajti e qendrovi me nje hambar, si me te larter. Filloj ahengu, muhabeti po e po, prit krushqit te thosh ndonje llaf dhendri, dhendri hic. Po he o dhender - i thote njeri - thuana ndonje llaf. E dhendri si u krekos mire e mire, i pergjigjet: buall.

prandaj them, fjalet shokeni, fjalet.
    Summertime, and the livin' is easy...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    11-02-2006
    Postime
    75
    E bukur kjo qe ka shkruajtur Cupke pe Korce megjithese e kam degjuar dhe here te tjera.
    Por mendoj se ka edhe gjera te tjera qe nuk jane permendur per ta dalluar nje njeri me nivel. psh. shoqerine qe ai ka e rri. Besoj se dhe kjo eshte e rendesishme, ndonese jo gjithmon. Ketu eshte dicka, se nuk mund ta mesosh qe ne takimin e pare shoqerine e nje personi.....
    Me thuaj me ke rri te te them se cili je.

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Terrorizmi, problem serioz ndėrkombėtar
    Nga Kryeplaku nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 275
    Postimi i Fundit: 11-11-2020, 06:04
  2. Sheikh Muhamed Nasuridin Albani
    Nga forum126 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 19-08-2009, 11:01
  3. VetĖperceptimet E QytetĖrimeve
    Nga ORIONI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 05-06-2007, 16:36
  4. Formula e shpėtimit tė njeriut
    Nga INDRITI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-03-2004, 19:19
  5. Emri Shqip Onomasiologjik "Arbėria" - Nezir Myrta
    Nga Henri nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 02-08-2002, 02:51

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •