Albo po te drejtohem ty sepse me beri pershtypje shkrimi, sic e kam deklaruar jam ortodoks i zones se Permetit dhe di shume gjera persa i perket kishes atje madje At Vasil Thomollarin e njoh vete personalisht. Per mua eshte i drejte shqetesimi i te gjitheve persa i perket kesaj ceshtjeje. Duke qene se iniciativa eshte zyrtare dhe ka te beje me marredheniet midis dy shteteve duhej si fillim te njoftohej shteti shqiptar per kete, ne rruge zyrtare. Nuk do te ishte lajm i tille nese organet vendore e gjyqesore do te ishin njoftuar per hapjen e varreve. Kjo gje nuk eshte bere. Nga pohimet e njerezve qe jane marre me kete pune madje del se u eshte kerkuar te mos flasin per kete ceshtje. Une e shoh me dyshim gjithe ngjarjen, si fillim greket nuk na respektuan si shtet perderisa nuk njoftuan, gjithashtu nuk mund te hapesh varre kuturu, duhet te kesh te dhena se ku, sa dhe si jane varrosur ushtaret greke. Une nje gje te vetme po mendoja mqse kam njerez nen dhe ne ate toke e si permetar qe je besoj se ke dhe ti. Po sikur te shkonin e te hapnin varrin e tet gjyshi si do reagoje? Une vete po ta them me bindje te plote do e kisha kap priftin e do ia shkulja mjekren me duart e mia!!
Ti zgjidhjen e sheh te varrosen ne Kelcyre te manastiri, kjo gje per mua duhet perjashtuar! Varrosja e ushtareve aty do te thote bombe me sahat per ne, sepse nuk te garantoj qe ndonje i indinjuar apo i krisur te veje e t'i vere ndonje bombe manastirit ne fjale. Pas kesaj do te shihje reagimin e Greqise dhe relatat e mira midis dy shteteve. Eshte shume tu kerkosh shqiptareve madje tu imponosh respekt kundrejt nje shteti qe nuk ka te njejtat ndjenja per ne. Se fundmi, brenda teje nuk e di si ndjehesh po une te keshilloj te mos e shohesh ortodoksine si ideal. Me beso jam marre shume, di shume gjera per te, pa frike pohoj se di me shume gjera se ty, kam marre mesime fetare per nje kohe te gjate etj. Ne gjendjen si eshte sot ortodoksia eshte shume larg ideales. Mos u perpiq te mbrosh me argumente boshe dicka qe nuk qendron. Nese kane hapur varre shqiptaresh ne Permet kane bere gabim e duhen denuar.
Krijoni Kontakt