At Nikolla Marku: Janullatosi, biznes me eshtrat e Shqiptarëve
Kisha Ortodokse Autoqefale “Shën Maria” Elbasan me drejtues At Nikolla Markun Ka reaguar dje ndaj skandalit të trafikut të eshtrave në Kosinë të Përmetit. Në një mbledhje të Këshilli i Kishës Ortodokse Autoqefale “Shën Maria” Elbasan mbledhjen e jashtëzakonshme të tij, janë analizuar veprimet e ulëta antihumane e antishqiptare të ndodhur në fshatin Kosinë të Përmetit, si vijim i skandalit që kishte në krye z.Anastasios Janullatos, si kryebekues i ushtrive pushtuese në Shqipëri. Sipas një njoftimi për shtyp, nga ana Kishës së Elbasanit, hidhen akuza të forta në adresë të kryepeshkopiut të Shqipërisë Janullatos.Në të thuhet se ky i fundit ka për qëllim që të zhdukë edhe kishën autoqefale të Shqipërisë. “Kriza më e fundit që ka përfshirë filialin grek të Tiranës, e ka zbuluar akoma më tepër misionin e mbrapshtë helenist sistematikisht antishqiptar “Janullatos”, si një mision që ka pasur në qëllim të tij gjithnjë zhdukjen e autoqefalisë së ortodoksisë shqiptare duke ecur ngushtësisht me çështjet e ashtuquajtura “vorioepirote”.”, thuhet në njoftimin për shtyp. Në mbledhjen e djeshme është vlerësuar se rasti i fshatit Kosinë në Përmet tregoi se gjendja ka arritur në një pikë të padurueshme me provokime nga më të ulëtat ndaj shtetit dhe kombit shqiptar, duke prekur madje tani së fundi edhe varret. “Duket që z.Janullatos nuk ngopet në procesin e tij greqizues ndaj të gjallëve, por po kërkon të na greqizojë edhe të vdekurit, së bashku me shoqata minoritarësht, që më së shumti i ngjajnë sillogjeve “vorioepirote” sesa emrit që mbajnë”, vazhdon njoftimi. Sipas kishës së Elbasanit, Janullatos që pret gjithnjë zyrtarët politikë grekë që vizitojnë Shqipërinë, apo që pret e përcjell aktivistët “vorioepirotë” që iu “këputet” shpirti për këtë vend, nuk mund të mospërfshihej në një çështje shoviniste si kjo e fundit që në dukje është çështje eshtrash, por në brenda të saj përmban pastër pretendimet e vjetra “vorioepirote” kundër Shqipërisë, përmban një aspekt tjetër të luftës së qarqeve shoviniste greke kundër Shqipërisë: Greqia kërkon të na pushtojë edhe me kocka. Për fat të keq, kishat e drejtuara nga filiali grek i Tiranës, që nuk marrin kurrë mundimin të nderojnë për shembull klerikun martir Papa Kristo Negovani, po kthehen në qendra të magazinave të inventarit të kockave, duke sjellë ndër të tjera edhe “biznesin” e turpshëm të kockave në vend. Sipas njoftimit, “Veprimet e drejtuesve të fililialit grek të Tiranës, të mbuluar nën maskën “Kisha Ortodokse Autoqefale e Shqipërisë”, duke u përzier me të vdekurit, e duke trazuar të gjallët janë çështje të ulëta, antihumane, antifetare, duke qenë në vetvete më afër djallit sesa Zotit”. Veprimet në fjalë konsiderohen nga Këshilli i Kishës Ortodokse Autoqefale “Shën Maria” Elbasan si veprim poshtërues, që nuk përputhet me asnjë mision fetar dhe për këtë gjë kërkojmë nga autoritetet shtetërore marrjen e masave përputhshmërisht me ligjin. Konvertimi i fshatarëve të vdekur vite e vite më parë në “luftëtarë” grekë, mund të na sjellë në episode të tjera që do të mund të ishin akoma më të rëndë si ky i fundit. Akoma më e rëndë konsiderohet ndërhyrja në punët e brendshme të Shqipërisë si rasti i konsullit grek të Gjirokastrës, ndërsa gjejmë rastin të përshëndesim qëndrimin kombëtar të disa deputetëve të Kuvendit të Shqipërisë.
Gazeta Sot.
Krijoni Kontakt