Close
Faqja 19 prej 30 FillimFillim ... 9171819202129 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 181 deri 190 prej 297
    Shife icik ket..timin Maska e miko
    Anëtarësuar
    05-04-2003
    Vendndodhja
    Në botën e çudirave
    Postime
    755
    Citim Postuar më parë nga Tannhauser
    'C'fare mund te gjejme tjeter kunder Kishes'?
    Ky "konstatim" ngre nje tjeter pyetje:

Pse perdorni Kishen ortodokse shqiptare per te fshehur veprimet antiligjore ? Ketu po flitet per pazarlliqe dhe asnje spo akuzon kishen ne pergjithsi,por persona konkrete e me fakte konkrete.

Ps.Fakti qe tani nje shtetas grek (nqs kane qene te tille...) ka mundesine tani per te hyre me lirshem ne Shqiperi (eshte e kunderta me c'bejne me ne..) nuk i jep automatikisht dhe te drejten e "eksploatimit" se tokes shqiptare,pa autorizimin nga organet kompetente.
    .........................

i/e regjistruar Maska e vrojtuesi
    Anëtarësuar
    06-04-2006
    Vendndodhja
    Në tokat shqiptare
    Postime
    237

Smile Kërkoj disa sqarime nga ti?

Nuk e konsideroj veten si njohës i këtij problemi me varre por pasi që si çdo tjetër lexoi dhe vrojtoj shkrimet e tuaja duhet ti them ca gjëra që vërtet nuk i ke të kjarta pa marrë parasysh MERITAT TUA PËR FORUM APO DEKLARIMET TUA PËR SHQIPTARË TË BASHKUAR etj.

[QUOTE=Albo]
    Te njejten gje mund te thote edhe ai greku ne mes te Athines. Perse duhet te mbajme ne ne mesin tone 600 000 shqiptare qe punojne/jetojne/mesojne ne Greqi, kur keta nuk na mbajne 100 varre ushtaresh te vdekur ne token e tyre?!
    1. Pse ti dhe shokët tu vazhdimisht duhet të ia mbani krahun Greqisë?
    2. Pse ti mendon se Greqia i mban ata shqiptar?
    3. Ata shqiptar në Greqi kanë shkuar për pushime në det apo për të punuar?
    4. Ata shqiptarët që janë në Greqi a punojnë punë udhëheqëse apo punë krahu me mëditje?

Problemi i varreve te ushtareve greke ne toke shqiptare nuk do te ekzistonte, nese Italia fashiste nuk do te kish pushtuar Shqiperine dhe nuk do te kish goditur Greqine gjoja "per clirimin e Camerise". Ishte nderhyrja e pushtuesit italian, ashtu sic ishte edhe nderhyrja e Turqise per 500 vjet, qe prishi bashkejetesen midis dy popujve me te lashte te Ballkanit.
    1. Çka mendon të kërkojm nga OKB etj që ta rregullojmë historinë sipsa shijës sonë sot?

Ministri grek i mbrojtjes ka maredhenie te shkelqyera me ministrin shqiptar te mbrojtjes ashtu si kryeministri shqiptar ka maredhenie te shkelqyera me ate grek
    .

1. Cilat janë ato marrëdhënie të këtyre ministrave?
    2. Mos dalin bashkë në vikend apo luajnë golf?
    3. Cilat punë i kanë rregulluar në mes shteteve të tyre??????

......................... ka edhe shum pyetje tjera por po iu lë tjerëve që ti vazhdojnë .........

Përshëndetje nga Kosova!

i/e regjistruar Maska e Era1
    Anëtarësuar
    19-12-2004
    Postime
    1,307
    Mqse ti i nderuar greqidashuronjes do te debatosh me mua jam e gatshme ti pergjigjem fanatizmit tend grek.

Shqiperia nuk ka qene ndonje shtet ku futeshe e dilje kollaj. Ti, ne qofte se ke lindur pas 1991-2 atehere justifikohesh te besh pyetje te tilla. Fillimisht, kerkimet kane filluar nga vitet 1995-6 (dhe jo vetem ne Permet).
    Ismail Kadare e shkroi librin Gjenerali i Ushtrise se vjeter ne kohen kur ne Shqiperi nuk hyje dhe dilje kollaj.Nuk ka rendesi ditelindja ime , sepse dhe mrekullite e Jezusit nuk i kemi pare por i kemi lexuar.
    Kerkimet te kishin vazhduar mqse paskan filluar kohe me pare.
    Ashtu siç i moren te tjerat eshtrat le ti merrnin dhe keta.

Kam dhene nje arsye disa postime me larte.
    Arsyeja e mos arsyes ma detyron arsyen qe me arsye ti drejtohem zoterise suaj.
    Zoteri arsyeja juaj eshte e juaja kurse une kam arsyen time.

Asnje mbishkrim i tille nuk eshte vendosur (dhe nuk kane per te vendosur). Dhe mund te ta vertetoj duke sjelle fotografi nga lapidari i ngritur ne kodren 731.
    Eshte kerkuar te vendoset.

Keta trima kane luftuar kundra Italianeve.
    Nuk kam lexuar qe Italia te kete pasur lufte kunder Vorioepirit.

Kjo pergjigje eshte per pyetjen: 'C'fare mund te gjejme tjeter kunder Kishes'
    Mos e ngaterro kishen me maskaraden e rrasos se zeze te hajduteve.
    Firma ime eshte : SHQIPTARE

Larguar.
    Anëtarësuar
    02-11-2005
    Vendndodhja
    në Blog
    Postime
    1,121
    Mqse ti i nderuar greqidashuronjes do te debatosh me mua jam e gatshme ti pergjigjem fanatizmit tend grek.
    Une nuk kam shprehur ndonje greqidashuri ne forum por ti e gjete, bile me gjete dhe fanatizem. Une perdor llogjiken, dhe me duket se eshte mire ta perdoresh dhe ti, sa me shume pa e bere personale.

Ismail Kadare e shkroi librin Gjenerali i Ushtrise se vjeter ne kohen kur ne Shqiperi nuk hyje dhe dilje kollaj.
    Une ate liber qe kam lexuar quhej 'Gjenerali i Ushtrise se Vdekur' dhe jo i Ushtrise se vjeter. Po Besoj se eshte gabim qe e bere nga shpejtesia e shkrimit, duke dashur te pergjigjesh ne 'fanatizmin' tim. Por edhe keshtu, prape nuk mund te krahasohen marredheniet e Shqiperise me Italine dhe marredheniet me 'monarkofashistet greke'. Deri ne vitet 1971-2 Shqiperia dhe Greqia nuk kishin as marreveshje tregetare.

Nuk ka rendesi ditelindja ime , sepse dhe mrekullite e Jezusit nuk i kemi pare por i kemi lexuar.
    Te besoj qe nuk ka rendesi ditelindja jote, por krahasimi midis Ungjillit dhe Kadarese nuk eshte dhe shume i suksesshem.

Ashtu siç i moren te tjerat eshtrat le ti merrnin dhe keta.
    Arsyeja e mos arsyes ma detyron arsyen qe me arsye ti drejtohem zoterise suaj.
    Zoteri arsyeja juaj eshte e juaja kurse une kam arsyen time.
    Kur ben pyetje, e ben (besoj) te pergjigjen te tjeret, edhe pse ti mund te kesh pergjigjen e vete.

Eshte kerkuar te vendoset.
    Nga kush? Degjove vet te afermit e ushtareve te thone nje gje te tille? Apo do me thuash se e ke lexuar dhe kete. Se une ne te gjitha mbishkrimet qe kam pare deri tani, nuk pash te permendet nje gje e tille.

Nuk kam lexuar qe Italia te kete pasur lufte kunder Vorioepirit.
    Dhe nuk do lexosh. Do lexosh vetem se Italia luftoi kunder Greqise.

Mos e ngaterro kishen me maskaraden e rrasos se zeze te hajduteve.
    Nuk e ngaterroj, por perderisa ne Shqiperi ka ligje dhe prokurori qe po merren me ceshtje te tilla, mos ngatero poziten tende si moderator me rolin e prokurorit.

i/e regjistruar Maska e Labeati
    Anëtarësuar
    31-07-2003
    Vendndodhja
    North America
    Postime
    1,232
    Nji (pik)pyetje kam:

Ky Agron prifti me shoke thone se kane qene familjaret e ushtareve qe privatisht kane organizue hapjen e varreve, e ky vete vetem ka ba shartet e fese.

Mirepo, ku HUMBEN keta familjare? A kane identifikim me emen e mbiemen?

Pse keta "familjare" mbasi hapen varret e veta (me skica te sakta e me emra - simbas priftit qe ka qene prezent), nxoren eshtrat e te afermve, mandej u zhduken e i lane si "deng pa marke" ne dere te priftit?

Cili familjar ban gjith ket mund, vjen ketu, kerkon, paguen paret, nxjerr eshtrat, mandej iken e i len ne meshire te fatit? (dmth te priftit Agron-Vasil).

e jo 1 a 2 por plot 69 kutia (familje) duhet te kene qene ketu, e paskan kalu pa i pa askush. nderkohe qe Priftin e Alqin i kane pa te gjithe, te tjeret paskan qene te "pa-dukshem".

Ne se ka qene pune private, familjaret vijne e marrin leje ne Min.Jashtme dhe ate te Rendit, pushtetin lokal etj, e me leje ne dore, hapin vorret, marrin eshtnat e ikin ne pune te vet.

Per mue kjo pune jo vetem bjen ere, por asht qelbe krejtesisht. Qeveria greke thote nuk din asgja, por konsulli i saj ne Gjinokaster u paraqit direkt tek prifti sapo policia e kontaktoi ket te fundit. Kaq i randesishem te jete nji prift fshati per konsullin qe te vrapoje me nji telefon te ketij tij?

Anëtarësuar
    19-12-2004
    Postime
    1,307
    Por edhe keshtu, prape nuk mund te krahasohen marredheniet e Shqiperise me Italine dhe marredheniet me 'monarkofashistet greke'. Deri ne vitet 1971-2 Shqiperia dhe Greqia nuk kishin as marreveshje tregetare.
    Po mbas ketyre viteve çben familjaret apo vazhduan gjumin letargjik dhe tani vapa e madhe me shi i zgjoi?

Te besoj qe nuk ka rendesi ditelindja jote, por krahasimi midis Ungjillit dhe Kadarese nuk eshte dhe shume i suksesshem.
    Pothuajse te gjitha gjerat nuk i shohim por i dime.

Kur ben pyetje, e ben (besoj) te pergjigjen te tjeret, edhe pse ti mund te kesh pergjigjen e vete.
    Ne emer te kujt me pergjigjeni ju?

Nga kush? Degjove vet te afermit e ushtareve te thone nje gje te tille? Apo do me thuash se e ke lexuar dhe kete. Se une ne te gjitha mbishkrimet qe kam pare deri tani, nuk pash te permendet nje gje e tille.
    kam pare dhe lexuar ne mediat e shkruara dhe vizive.

Dhe nuk do lexosh. Do lexosh vetem se Italia luftoi kunder Greqise.
    Atehere pse duhet te vendosen neshkrimet : Rane ne mbrojtje te Vorioepirit?

Nuk e ngaterroj, por perderisa ne Shqiperi ka ligje dhe prokurori qe po merren me ceshtje te tilla, mos ngatero poziten tende si moderator me rolin e prokurorit
    .

Kisha harruar qe jam moderatore dhe per me teper une jam moderatore tek Ekonomia jo tek Politika dmth ketu jemi njesoj si ti si une.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-09-2003
    Vendndodhja
    varavingo
    Postime
    1,084
    Une nuk kam shprehur ndonje greqidashuri ne forum.
    Nese nuk je greqidashamires nje gje eshte e sigurte qe ti je antishqiptar. Mundohesh te sjellesh lloj bullushtra ketu qe te bindesh njerzit ti me ate priftin qe kto eshtra jane te ushtarve greke. Me harta te vjetra dhe zhgaravina mundoheni tu mbushni mendjen njerzeve qe kto jane ushtar grek. Greqis ku i dhimben keta ushtar le te beje analiza DNA te eshtrave meqe familjaret i kerkojne.

Investimi me i madhe i greqis ka qene instalimi i karrocjerve neper kisha duke i veshur me rroba te zeza dhe me kryqe ne kto vatra te nxehta. Greket e dinin qe ky investim do tua shperblente nje dite. Dhe ja ku e ke prifti shqiptar deklaron pa asnje lloj baze: eshtrat jane te ushtarve grek. Amerika kur gjente eshtrat e ndonje piloti ne maj te malit dhe aty prane gjenin dhe avionin e rezuar aty ku sjeton kemb njeriu para se te thonin eshte piloti amerikan benin analiza e dna.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    29-09-2004
    Postime
    1,466
    Une nuk kam shprehur ndonje greqidashuri

Nga tja fillosh. Nga firma jote ne greqisht. Nga fakti qe je dropullit. Nga fakti qe ne cdo teme qe edhe sikur te bej nje cak me greqine, ti poston dicka komplet fare pa lidhje me llogjiken e semure greke vetem e vetem per te hedhur poshte cdo gje shqiptare dhe per ta bere ate greke. Edhe ne temen per muziken klasike, ti vajte dhe bere muziken e Yanit muzike klasike vetem pse ai eshte grek! Bach e Beethoven po rrotullohen ne varr kur digjojne kshu gjerash! Jo c'ne ku shpreh qreqidashuri ti! Vetem se i ben shqiptaret grek, gjuha shqipe vjen nga greqishtja thua, vepren e Koles e qua komedi etj etj.

Nejse ti dhe albo jeni me mision ne mendjen tuaj te semure qe mbase duke hapur nje forum te ashtequajtur "shqiptar" mund ti bini plot shqiptare ktu dhe pastaj te beni propaganden e greqise me shpresen qe mbase do keni ndonje lloj impakti. Shprese e kote. Shkrimet e tua dhe sidomos te Albos jane komplet pa lidhje, dhe thyen rregullisht nga antare qe me vertet jane te ditur ne fushat per te cilat debatohet.

Pergjigja jote cilat ngelet? Mospranimi i te vertetes me fanatizem te semure dhe thirrja e antarve "baloz". Sic tha dhe diikush, je me vertet patetik dhe qesharak.

p.s. Pergjigja e albos: Futi te fshire shkrimeve. lol
    Ndryshuar për herë të fundit nga i_pakapshem : 07-06-2006 më 14:04

Anëtarësuar
    19-12-2004
    Postime
    1,307
    Camet jane per vete minoritet grek ne toke shqiptare, ata jane shtetas greke te debuar nga toka e tyre greke. Dhe jo vetem kaq, por ata qe ti quan "came" jane camet e besimit musliman, qe jane minoritet brenda vete minoritetit cam ne Greqi qe eshte atje dhe sot e kesaj dite dhe jane came te besimit orthodhoks. Kerkesat e vete cameve eshte rikthimi ne tokat e tyre, rikthimi i shtetesise greke, rikthimi i pronave e me rradhe.
    Nuk eshte postim per kete teme por mqse eshte shkruar ne kete teme dua te them qe:
    çamet nuk jane grek por shqiptar qe ndarjet e kufijeve i lane jashte Shqiperise.
    Te thuash qe çamet jane greke eshte njesoj si te thuash qe Kosovaret jane serb.

Ashtu siç ti ndihesh i ofenduar dhe i share kur shahet Janullatosi keshtu ndihemi dhe ne shqiptaret te ofenduar dhe te share kur ti i quan çamet grek.

Promete (i lidhur) Maska e Kryeplaku
    Anëtarësuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    në realitetin e hidhur
    Postime
    2,218
    Tanhauser,

nese ke qejf te shkruash me llogjiken atehere mos i vej kufinje se e demton rende vella...

ti thua qe camet u debuan ne 44 nga trupat rebele.... po gjyqet kush i beri?

kush te tha ty qe denimi me vdekje te heq te drejten e pronesise dhe te trashgimise se saj?

cilat jane menyrat qe dikush te humbi nenshtetsine greke?

pra sic vetkuptohet Camet gezojne akoma edhe sot, pas 60 vjetesh, te drejten qe te kerkojne te drejtat e tyre!

shenim: familjaret e te denuarve kane te drejten ligjore te trashgojne cdo pasuri te tyre ne te njejten kohe qe nuk detyrohen te kryejne ndeshkimin e te denuarit. Akoma edhe femijet e te denuarit lindur jashte Greqise kane te drejten te kerkojne midis gjyqit trashgimine e nenshtetesise se prindit, sepse edhe pse i denuar me vdekje dikush vazhdon te tek nenshtetesine e vet der ne momentin e vdekjes... dhe nga kjo shtetesi lindin shume gjera te tjera! Kurse nga ana tjeter ligjet gjyqesore i referohen vetem atij qe gjykohet! Pra me pak fjale Camet kane shume te drejte per ato qe kerkojne, dhe nese kishim nje qeveri te hajrit tema do ishte zgjidhur prej kohesh! Shteti grek me paturpesine me te madhe ne cdo rast referohet tek "ndeshkimi i Cameve per krime lufte"..... ndeshkim te tille nuk kane marre as Gjermanet per Luften e Pare dhe te Dyte Boterore e as per Holokaustin e 6000 000 Hebrenjeve ... kurse shteti grek denoi 2100 Came per reth 170 apo me pak viktima greke (shiko tek "makedoniko praktoreio eidiseon" librin qe doli mbi camerine aty permendet edhe balanci i "krimeve" te Cameve) pra me pak fjale per nje grek u denuan reth 13 Came! Ndaj Cameve u be gjenocid sepse pertej menyres dhe numrit ata u detyruan te braktisin tokat e tyre.... dhe kjo mjafton qe te njihet si gjenocid nga Traktatet Nderkombetare mbi Krimet ndaj Njeriut dhe mbi Gjenocidin!

Ndjehem me turp sesi akoma edhe sot ceshtja e Cameve nuk ka kaluar nga ndonje Gjykate Nderkombetare, i vetmi vend ku i takon te shqyrtohet!

Saper respektin e minoriteteve Greqia eshte shume shume shume mbrapa Shqiperise sepse nese Tirana mund te ket bere abuzime te medha me minoritetet, Athina ka bere me te madhin e te gjithave.... nuk i njeh te drejten e vetpercaktimit (keshtu Turkut dhe Bullgarit Musliman i thone "kombesi muslimane" qe edhe lektikisht nuk perben gje tjeter vecse skizofreni). Pra minoritetet ne Greqi kane shume te drejta saper sy e faqe por nuk kane te drejten e identitetit! Kush permend Traktatin e Lozanit ne kete aspekt ben nje gabim te madh... harron qe kur u nenshkrua ky traktat Greqia nuk ishte anetare as e OKBs e as se Keshillit per Europen ku pothuajse kane kaluar te gjitha traktatet nderkombetare mbi minoritetet dhe ku sqarohet qarte se e drejta themelore e minoritetit eshte ajo e vetpercaktimit (c'lesh minoriteti do ishte perndryshe?). Nga andej e tutje eshte qesharake sesi Athina akuzon Tiranen pse e perkufizon gjeografikisht domethenjen minoritare ne nje moment qe reth 8 000 minoritaret turq ("muslimane") te Dodekaneses nuk kane asnje shkolle fillore ne gjuhen perkatese (ne kundershtim me disa nxenes himariote -jo me shume se 40- qe per cudi ende qenkan ne Himare dhe donkan shkolle ne gjuhen "meme").

Keto abuzime dhe kontradita qesharake te shtetit fqinje behen per dy shkaqe: 1) Tirana nuk ka ze ne Europe se na kane marre te gjithe per matrapaze e alkolike dhe 2) se Turqise nuk i behet vone shume per te drejtat e "kombesise muslimane" te Greqise perderisa vet Turqia nuk i ka mire muhabetet me minoritetet ... keshtu atje ku do i hap syte shume e atje ku nuk i intereson i mbyll!

flm tanhauser dhe mos na ngatro Greqine me Suedine (i duhet shume pune akoma Papandreut )

Faqja 19 prej 30 FillimFillim ... 9171819202129 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 21
    Postimi i Fundit: 13-12-2010, 10:02
  2. Bashkim Gazidede prononcohet në media për ish-detyrën si kreu i SHIK
    Nga Brari në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 01-11-2006, 13:17
  3. Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 25-01-2005, 02:27
  4. Ortodoksia dhe Shqipëria
    Nga shendelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 258
    Postimi i Fundit: 07-04-2004, 18:16
  5. Beratasit dhe çifutët
    Nga Brari në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 27-06-2003, 10:12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •