Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 17
    fushori Maska e Ermal 22
    Anėtarėsuar
    19-07-2005
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    549

Shpjegimet e nje hoxhe te shkolluar

Tek websajti albislam.com eshte nje tip hoxhe [ mund te behet 1 dite] qe u pergjigjet pyetjeve te myslimaneve. Por ngrihet pytja cfare tolerance a cfare mesimesh u jepen besimtarve myslimane dhe kah po shkon ky besim nder shqiptare?
    Ata qe kane ndermend te bejne shaka te mos postojne hic pasi kjo teme eshte per myslimaet tone dhe cfare mendojne ata

["Hoxha" ėshtė Bekir Halimi, Shkup, recensent fetar nė AlbIslam.Com dhe anėtar i redaksisė, pėrkthyes dhe publicist i librave tė shumta. Studimet i vijoi nė Univerzitetin e Ammanit nė Amman/Jordani dhe poashtu gjatė asaj kohe ndjeki mėsime pranė dijetarit tė njohur, muhaddithit tė shekullit, Muhammed Nasiruddin Albani (rahimehullah). Bekir Halimi jeton dhe punon nė Shkup/Maqedoni.
    po me fotografite pse kaq te ashper

fushori Maska e Ermal 22
    Anėtarėsuar
    19-07-2005
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    549
    kjo pergjigja jep nje mesazh jo fort miqesor.
    i mesohet myslimanit qe te martohet per dokumenta dhe ta shfrytezoje kete martese per ta bere nusen myslimane. por shton se nusja duhet ndare ne qofte se ajo nuk behet myslimane.

si mendojne myslimant tane, a eshte e drejte qe ti lejohet me fe nje besimtari te martohet per letra dhe me qellim konvertimi?

fushori Maska e Ermal 22
    Anėtarėsuar
    19-07-2005
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    549
    pergjigja e trete ngjall frike pasi i shkolluari i thote myslimanit se qameti do vije dhe flet per ballafaqime me jomyslimanet

e habitshme pasiqe i shkolluari islamik flet per clirimin e Rromes dhe shton qe qafirat nuk e ndalin dot kete proces.

ca behet keshtu me keto profecira?

i/e regjistruar Maska e Borix
    Anėtarėsuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    Une kam folur shume per filozofine prapanike te fese, dhe sidomos asaj islame, dhe nuk e lodh me gurmazin. Keto argumente flasin vete (madje qajne e ulerasin). Mbi te tille njerez une do te materializoja shkrimet inteligjente te Nietzsche-s...
    "The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-02-2006
    Postime
    182
    Ky person eshte nje nga 1.8 miliarde muslimanet e botes dhe shkollimi i tij nuk i jep te drejte te jape fetva (dekrete per te gjithe muslimanet e botes).
    Ka dijetare te rangut boteror te cilet jane udherrefyes per muslimanet ne bote.
    Tani te sjell une referencen e atij Arqipeshkvit homosksual ne Sh.B.A qe e argumenton homoseksualizmin e tij me ane te bibles ?

Jeni shume larg diskutimit te mirefillte racional.
    kjo me shume se sa diskutim i ngjan nje gare perverse per te germuar neper skuta e per te gjetur ndonje cikerrime gabim.
    Germoni germoni.........

V per Vendeta Maska e ORIONI
    Anėtarėsuar
    10-12-2003
    Vendndodhja
    Shkup-Prishtine-Ulqin-Tirane-Cameri
    Postime
    919
    Citim Postuar mė parė nga Ermal 22
    kjo pergjigja jep nje mesazh jo fort miqesor.
    i mesohet myslimanit qe te martohet per dokumenta dhe ta shfrytezoje kete martese per ta bere nusen myslimane. por shton se nusja duhet ndare ne qofte se ajo nuk behet myslimane.

si mendojne myslimant tane, a eshte e drejte qe ti lejohet me fe nje besimtari te martohet per letra dhe me qellim konvertimi?

(Duke u bazuar tek bibla)Mos u bej me hipokrit se papa.Sorry "me katolik".

Pergjigja e Hoxhe Bekirit e thote qarte se nuk lehet martesa per dokumenta por nese merr nje kristiane ben sevap se nga politeiste e ben monoteiste.

Edhe na bjer dhe fetva te tjera sidomos ato qe lejuan djegien e grave se ishin shtriga dhe fetvate per djegien e xhoradano brunos etj.

www.albislam.com
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ORIONI : 16-05-2006 mė 05:57

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar mė parė nga ORIONI
    (Duke u bazuar tek bibla)Mos u bej me hipokrit se papa.Sorry "me katolik".

Pergjigja e Hoxhe Bekirit e thote qarte se nuk lehet martesa per dokumenta por nese merr nje kristiane ben sevap se nga politeiste e ben monoteiste.

Edhe na bjer dhe fetva te tjera sidomos ato qe lejuan djegien e grave se ishin shtriga dhe fetvate per djegien e xhoradano brunos etj.

www.albislam.com
    pse sipas teje kristianet jane politeiste???
    dhe sipas teje eshte e drejte te ndash gruan sepse nuk kthehet myslimane?
    sipas teje gruan e merr vetem per ta kthyer ne myslimane per te shkuar ne xhennet? ku e le dashurine apo ndjenjat?
    apo jane detaje te parendesishme perpara idealeve tuaja.

ALBVIRTUALI Maska e The Dardha
    Anėtarėsuar
    04-05-2002
    Vendndodhja
    TIRANE
    Postime
    439
    E kam perseritur edhe ne tema te tjera kur eshte folur per menyra per Kristianizimn apo Muslimanizimin e shoqerive, kjo eshte nje rruge qe edhe studiuesi Samuel Hantington ka shkruar nje pjese per "Perplasjen e Civilizimeve" pas Luftes se Ftohte si e vetmja lufte ne Arenen Nderkombetare. Eduard Said (Palestinez) ka nje mendim te kundert me ate te Hantingtonit...

Ai sqaron (Hangtingtoni) se do te kete nje perplasje te besimeve fetare, ku njera ane do te forcoje tjetren te ndryshoj fene e saj, ne cdo lloj menyre qe te mundet. Kur lexoj gjera te tilla me vjen keq por shkolla Jordane apo cdo lloj shkolle tjeter, duhet te moderohen sepse duhet te evitohet me cdo kusht lindja e ekstremitetit. Muslyman Katolik apo Ortodoks nuk do te doja kurr te arihej imponimi apo forcimi i njeres ne kuriz te tjetres. (Te pakten per mua nje studius i mardhenieve nderkombetare nuk me duket e moralshme). Jam plotesisht kundra ku shkruhet per clirimin e Romes, per martesen jane ngritur disa ceshtje qe ndodhin por jo ne mase te atille.
    Me respekt The Dardha
    C'ESHTJA SHQIPTARE MBI TE GJITHA

V per Vendeta Maska e ORIONI
    Anėtarėsuar
    10-12-2003
    Vendndodhja
    Shkup-Prishtine-Ulqin-Tirane-Cameri
    Postime
    919
    Citim Postuar mė parė nga xfiles
    pse sipas teje kristianet jane politeiste???
    dhe sipas teje eshte e drejte te ndash gruan sepse nuk kthehet myslimane?
    sipas teje gruan e merr vetem per ta kthyer ne myslimane per te shkuar ne xhennet? ku e le dashurine apo ndjenjat?
    apo jane detaje te parendesishme perpara idealeve tuaja.
    Ku e di ti ceshte dashuria hyjonore dhe dashuria njerzore.Ti se di cfare i bashkon shpirtat dhe cfare i ndan.Ti nuk e di cdo te thote te dashurosh dhe as qe e ke provuar ndonjehere ma merr mendja.Ti ke provuar te adhurosh dashuren ose te dashurin por jo ta dashurosh.Jam kurioz kush eshte qellimi i jetes tende?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar mė parė nga ORIONI
    Ku e di ti ceshte dashuria hyjonore dhe dashuria njerzore.Ti se di cfare i bashkon shpirtat dhe cfare i ndan.Ti nuk e di cdo te thote te dashurosh dhe as qe e ke provuar ndonjehere ma merr mendja.Ti ke provuar te adhurosh dashuren ose te dashurin por jo ta dashurosh.Jam kurioz kush eshte qellimi i jetes tende?
    ku e di une????
    ku e di ti se ēkam provuar une o ndyresire,
    me njeh ti mua apo te ka folur allahu, apo muhamedi te ka dalur ne enderr.

me ēfare guximi pretendon te dish se ēkam provuar une?
    ta uroj me gjithe shpirt ate qe kam provuar dhe ndjej une kudo qofsh , te pakten ta mbyllesh gojen e te mos pretendosh se di me mire se qafirat ē'eshte dashuria apo ndjenja.

qellimi i jetes sime nuk eshte ti bie me qafe te tjereve vetem se nuk i mendojne gjerat si une.
    Dua te jetoj por dua edhe te tjeret te jetojne e nuk dua tje di se kush beson ne allah apo krisht deri sa te mos me bjeri me qafe.

Po qellimi jetes tende kush eshte ,
    te luftosh qafirat, jobesimtaret, te marresh nje grua sa per te bere kalamanj e duke uruar ta kthesh myslimane sa per te shkuar ne xhennet?
    lum si ti me tregtine qe ben me allahun.

nje keshille ty dhe gjithe miqve te tu te forumit qe flasin per ndjenjat e te tjereve pa i njohur duke e kujtuar veten se dine gjithēka:
    sikur ju te kishit ndjenja do arrinit te kuptonit se jeta nuk eshte vetem fe, dhe se jeta e atij qafirit eshte po aq e vlefshme sa e juaja.

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Biografitė e Figurave Eminente Ne Islam!!!
    Nga fisniku-student nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 48
    Postimi i Fundit: 02-09-2009, 08:43
  2. Emrat e perendise dhe shpjegimet e tyre
    Nga AuGuSt_ nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 14-08-2004, 12:28
  3. 78-vjecari,4 vjet emigrant per te shkolluar mbesat.
    Nga kolombi nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 20-02-2004, 14:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •