-
Pjesė nga libri "Qesh e njesh"
Pjesė nga libri "Qesh e njesh"
Hapja
Njė ditė, njė tip i ēuditshėm mė ndalon:
"Ēfarė teme ka ai libri yt?" Unė i thashė:
"Kam mbledhur gazmoret e dialogjet ma tė mira, qė i kam shkruar prej vitesh, e tashti nė demokraci."
"Ashtu, - mė tha. Po a tė del ndopak libėr i trashė?" Po libri, mor i dashur, nuk vlerėsohet nga trashėsia, po ē'ka kanė shpikė trutė e mia. Ti Po ja ban si ja bani njė pėrgjegjės i vatrės sė kulturės nė fshat, qė shkon me ble pllaka gramafoni, se nė atė kohė nuk kishte magnetofon, e i thotė shitėsit, "M'i jep 200 pllaka gramafoni." Shitėsi i thotė: "A don muzikė tė lehtė apo tė randė?" Fshatari i pėrgjigjet: "Ēfarėdo muzike, se gomari ka me i bajtė."
Komisari
E more shoku Komisar, 45 vjet qė e ke kullotė Partinė e Punės, vetė shkruj e vetė vulos, e njeri mos me tė thėnė mos. Tashti tė kanė ra puplat, re nga fiku...
- Gabohesh djalosh, unė jam ai qė kam qenė, unė nuk kam ra nga fiku, por ē'ti bėsh, ka ra fiku...
Edukatorja
- O mami, o mami, du dy gurabija sot.
- Pėr ē'farė tė duhen dy gurabija?
- Se njėrėn ma han edukatorja...
Transferimi
Dėgjo moj bijė, tani jam transferuar nė Shkodėr. Ti je vajzė e re, 17 vjeēe, e ke mendjen taralele. Shkodra ėshtė qytet i madh, qytet me kulturė, janė njerėz tė humorit, janė qejfli. Ti, tė pastė mamaja, shoqėroju me vajza e mos u ndalo me asnjė djalė, se kaq bukur ta prishin mendjen shkodranėt, sa nuk ke qejf me u thanė Jo...
Doktori i psikiatrisė
- Doktor, po mė merren mendt.
- A e din pse tė merren mendt?
- Pse? - Ke kokėn e madhe e trutė e vogla, e tė sillen nėpėr kokė. Derisa tė zajnė vend trutė, mos u shqetėso.
Doktor ekspres
Burrė e gru shkojnė tek doktori: Doktor a mund t'ju shqetėsojmė?
Doktori: Zhdeshu zojė!
Gruja: Burri ashtė i sėmurė, zotni doktor...
Doktori: Ashtu, atėherė burri juaj tė nxjerrin vetėm gjuhėn.
-
Regullat e Postimit
- Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
- Ju nuk mund tė postoni nė tema.
- Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
- Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
-
Rregullat e Forumit
Krijoni Kontakt