Po e filloj nga fjala jote e fundit aldi, se une nuk jam pikreferimi i askujt qe mbron Esha'arite, Maturidite apo edhe sufistet.Postuar mė parė nga alDI
Po kaloj ne fillimin tend, se une nuk kam fshehur asgje nga doktrina qe i eshte atribuar Ibn Arabiut, per Hulul dhe Ittihad, sic duket nuk e ke lexuar mire se c'ka thene ibn arabiu ne fjalen e tij.
Gjithsesi, ne Sheriat ka nje baze te te gjykuarit ose me mire e thene ka nje "ka'ideh" qe thote: "gjyko "ala dhahir"- pra me c'eshte prezantuar, me ate qe X person mban ne veten e tij le te gjykoje Allahu dhe une s'jam Allahu qe te gjykoj Ibn Arabiun se c'mban ai ne vetveten e tij dhe nuk e nxjerr por e mban te fshehur, une di se sipas Ibn Arabiut, ai mohon te kete folur per "hulul dhe ittihad", per me teper ai thote se eshte kufer, te gjitha cka jane thene per hulul dhe ittihad, sipas Ibn Arabiut jane shpifje kunder tij.
Une si Rapsod them ketu se ato qe shkruhen ne librat e Ibn Arabiut per Hulul dhe ittihad jane Kufer, kete e thote edhe Ibn Arabiu. Prej kesaj kuptohet se:
1-ose i eshte permbajtur kesaj doktrine dhe ka kthyer mendim me vone
2- ose eshte shpifur kunder tij dhe se Ibn Arabiu s'ka thene gje
Dhe po e mbyll sqarimin tim me thenien e tij:
"kush pretendon per Hulul, feja e tij eshte ma'lul"
Krijoni Kontakt