Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 18 prej 18
    Ragnald
    Anėtarėsuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    http://www.nytimes.com/books/97/08/1....10boxert.html

http://content.cdlib.org/xtf/view?do...3&brand=eschol

a mundet te hapni ndonje topic per ndonje ''psikanalist'' te vertete.....

si mundet te hapni nje teme per nje rob qe ka qen paranoid,genjeshtar[genjeu robte qe ka qen i abozuar kur ka qen femije] ,dhe imoralist [la gruan e tij dhe u martua me nje paciente te tij......sipas profesionit qe ka pas s'lejohej nje gje e tille].....

dhe e fundit ...libri i tij interpratation of the dreams ......kam studiuar psikologji ne nje kolegj ketu ne londer ku rri ...dhe e pyeta profesorin nje dite per librin e froydit 'interpratation fo the dreams'....me tha- ai liber vetem ne nje vend i takon te rrije.... e pyeta - ku?....me tha ...- ne plehera....

ja nje interviste e marre nga timothy wilson profesor ne universitetin e virginia rreth freud's work in psychology.

RFE/RL: What about some of his other ideas -- that children have sexual fantasies?

Wilson: Freud wrote so much and he contradicted himself so much that it's hard... There's no doubt that he was wildly wrong in many ways. Everyone would agree that many of his ideas were wrong. The specific one that you mentioned I think, most theorists today would just say that he was probably too obsessed with sex.

RFE/RL: And the notion that women are incomplete men?

Wilson: Oh, completely wrong. I mean he was just absurd in his treatment of women. I think that was clearly one of his huge gaffes that I think is almost laughable today

RFE/RL: Yes, what about his contributions to the practice of psychotherapy today?

Wilson: There's a lot of doubt about that today as to whether psychoanalytic therapy is the best treatment for disorders. I mean that's a huge area that -- I wouldn't say it's necessarily ineffective. But I think there's a lot of questioning about what the best kinds of therapies are. That's just another example of where he remains controversial.

ja dhe dy nga idete me absurde te froydit qe e ben ate nje ''metal i ndryshkur '' ne profesionin e tij

WASHINGTON May 5, 2006 (RFE/RL) -- More than a century has elapsed since Sigmund Freud scandalized Victorian society with his idea that all male children want to sleep with their mothers, and that idea has been discounted by all but a handful of staunch Freudians. Likewise, many of his other ideas, such as "penis envy," have also failed to garner any empirical support.

a merret ky njeri per model ne profesionin e tij?

do ishe absurde qe flitej me per kete rol negativ ne shoqerine njerezore
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga nausika : 24-06-2006 mė 10:28

pirg hologramesh Maska e Inteligjentja
    Anėtarėsuar
    08-10-2005
    Vendndodhja
    Ne kontinentin e Kurrkundit
    Postime
    862
    Citim Postuar mė parė nga Visage
    Aman vetem per Freud mos me fol, se po te ishte gjalle, me grusht do t'ia fusja. Duhet edhe t'a cmojme tani si doktor/shkencetar?

Lexoni iher Dora: A case study, librin e tij, qe ka shkruar dhe pastaj hajde me thuaj per llogjiken e tij. C'llogjike iher? I mungonin shume derrasa nga sistemi qendror Freudit. E kam patur per te lexuar kete liber ne shkolle per nje klase, dhe mezi e kam lexuar, jo vetem une po edhe 30 veta te tjeter qe ishin ne te njejten klase. Llogjika e tij na acaronte te gjitheve kaq shume, saqe nuk lexonim dot me shume se 2 faqe ne dite nga libri.

Dhe kam shkru nje hartim 30 faqe, duke analizuar librin e Freudit, dhe te metat e tij. Kaq shume gjera te mangeta kam gjetur ne ate liber saqe e kam bere hartimin ne kohe record.
    Dhe plus, kam lexu shume libra te tjere, te cilat kritikonin Freud, menyren e studimeve te tij, kredibilitetin e tij dhe konkluzionet e tij. Edhe une jam dakort me ta.
    hmmmm do jesh inatosur zotrote nga nota e hartimit se s'ka mundesi tjeter! :P Freudi eshte i veshtire per tu lexuar e sidomos per tu kuptuar, kjo eshte e vertete.

Po nejse, nuk ka vend per merira. Frojdi do mbetet nga te medhenjte e filozofise me apo pa aprovimin tend edhe te klases (edhe te zyshes madje ). Ai qe i pari qe tregoi interesim, eksperimentoi dhe madje arriti te kishte rezultate mbi trurin e pacienteve te tij. Perpara metodave te tij (te quajtura ekzotike per kohen) te semuret mendore rriheshin ne menyra barbare, jetonin ne mizerje ne spitale psikiatrike ku vetem banesa nuk mund te quhen. Sa e sa skizofrene e te semure mendore jane djegur si heretike? E sa e sa te tjere jane terhqeur verdalle , te prangosur, cirqeve, per tu tallur e peshtyre nga njerez qe i shihnin ose si monstra ose si forme argetimi? E pra ishte ky Frojd, ky cifut i percmuar, ky pires i rregullt i drogave ai qe mori mundimin te fliste me te semuret. Keshtu lindi procesi i psikoanalizes qe eshte nje nga arritjet me te medha te shekullit 20'. Zigmund Frojd filloi te fliste , te pyeste dhe te mbante shenime mbi femijerine dhe traumat qe nje njeri ka pesuar gjate jetes. Ne kete menyre ai arriti te diagnostikonte dhe deri te sheronte vetem me bashkebisedim. Se ca llapet tjeter keq per te mua s'me interson. Vetem nga ana humanitare po ta mendosh, sa njerez bejne jete normale sot si pasoje e psikanalizes, kupton qe studimet e tij jane te pashlyeshme.

Ja edhe nje foto sa per t'a kujtuar.
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Inteligjentja : 15-07-2006 mė 02:52
    Homo sum; humani nil a me alienum puto.

Perjashtuar Maska e diikush
    Anėtarėsuar
    12-07-2003
    Vendndodhja
    konaku i ri
    Postime
    2,069
    inteligjentja, Frojdi ishte mjek psikiater e me pas psikolog, jo filozof

dhe ai nuk ishte Snoop Dog qe pinte droge, pavaresisht se ka bere eksperimente teper te kontrolluara dhe ka sherbere vete si pacient (research participant) gjithashtu

apo meqe eshte emer i degjuar, o burre te tregoheni qe keni horizont

Anėtarėsuar
    08-10-2005
    Vendndodhja
    Postime
    862
    Snoop Dogu-un se njoh? Filozof edhe ky apo psikiater?

Sinqerisht qe me ato qe thua te habit. Faleminderit per ndricimin qe sjell ne forum pergjithesi por postimet e mia vetjake te sugjeroj te mos i citosh fare.
    Sa per varesine e tij nga kokaina (nje lloj DROGE) kete nuk e them se e mendoj apo e besoj, por sepse eshte provuar nga te tjere. Gjithsesi,horizontet e mia (te sado permasave qe qofshin) nuk kane rene aq poshte sa te pergojohen apo te behen objekt i pseudo-shakave te tua. Sa per filozofine qe me aq vrull ja hedh poshte, po te jap nje hint shume te vogel qe te te mbushet mendja se linja midis artit/politikes/shkences/ekonmise dhe FILOZOFISE eshte shume e brishte ndaj mendoji gjysem here me teper ato qe shkruan.

Perjashtuar Maska e diikush
    Anėtarėsuar
    12-07-2003
    Vendndodhja
    konaku i ri
    Postime
    2,069
    lol

snoop dogu, qe thua ti fazhizle, nuk eshte filozof; pyet delisen se ta shpjeon ajo me mire se c'eshte lol

filozofia eshte disipline qe meret me gjithshka, dhe cdo njeri gjenial, pavaresisht nga sfera e vet e studimit ka pasur nje ndikim ne filozofi patjeter, por Frojdi njihet se pari dhe me shume se cdo gje per ndikimin e tij ne Psikologji, pasi ajo ishte dhe disiplina qe ai ndoqi dhe u be i famshem

leqe kot qe te argumentojme, se ne fakt ti te drejte ke

une nganjehere harroj qe forumi eshte si puna e internetit ne pergjithesi; cdo njeri ka te drejte te shkruaje per cdo gje lol

do mundohem te permbahem edhe kur lexoj ashtu me rigon ne forum, te servirura si bifteke lool
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga diikush : 15-07-2006 mė 04:08

Anėtarėsuar
    08-10-2005
    Vendndodhja
    Postime
    862
    Meritat si psikolog e si shpikes se psiko-analizes nuk ja kam hequr me duket. Madje per to kam folur gjate gjithe postimit por mqs u kape tek nje e dhene ekstra ok , hajde te flasim edhe per te po deshe.

Ketu s'po flasim per te drejtat se gjygjet nuk me pelqejne dhe jane ehde me te pavenda ne shpirtin dhe qellimin e forumeve.Po keto s'kam ndermend te ti mesoj une se ti vete je cun i madh.

Ca ishin ato te rigonosurat mo? Akullore valle?

DIZER_7 Maska e dizer7
    Anėtarėsuar
    24-05-2006
    Vendndodhja
    EARTH
    Postime
    176
    Po ju gjetet njerin qe tha dicka kunder frojdit,dhe i hodhet poshte gjithe punen e tij?

Besoj se ata qe nuk e pranojne vepren e tij,nuk kane lexuar librat e tij.
    sidomos neper shkolla,tregon vetem per konluzionet,jo per per shpjegimet.
    Rastin e dores,dhe per portofolin e saj qe po mbante ne dore,frojdi e shpjegon shume mire,e lidh edhe me mekanizmin e mendimeve te dores edhe me endren e saj.frojdi ishte njeri qe i shpjegonte gjerat me menyra shume bindese.

Ka akoma grupe shkencetaresh qe perpiqen te deshifrojne librat e tij dhe te nxjerin kuptimet qe vete frojdi donte te jipte,dhe jo sic duan ti nxjerin disa.
    e verteta eshte se frojdi eshte i veshtire per tu kuptuar,(keshtu qe visage,mos shpejto ta kritikosh),dhe nje te keqe qe kishte qe se nuk jipte shume shembulla per shpjegimet e tij.

Ka me dhjetra psikologe qe e refuzojne frojdin,po ka me mijra te tjere qe e mbeshtesin dhe e adhurojne vepren e tij.sot psikologjia bazohet ne teorite qe ai na la ne libra.Ato qe tha frojdi,me te shumtat jane vertetuar nga studimet shkencore,dhe sot nuk i ve njeri ne dyshim.me teper thuhet se ai i veri me teper rendesi seksit nga c'ka ne te vertete.
    Shume rralle bota nxjer njerez te tille......
    PS:ai qe nuk i ka lexuar librat e tij mos te flasi kot se eshte ofendim per nje gjeni te tille te kritikohet nga te paditur
    Po Do Paqe, Behu Gati Per Lufte!

pa shume llafe, kush eshte i interesuar per te lexuar Freud-in ne kete link keni versionin elektronik te te gjithe veprave te tij ne anglisht (24 volumet
    standarte).

http://rapidshare.de/files/2498705/0393011283.rar.html

Password: 203.172.134.198:80

Size: 4MB

Shperndajeni sa me shume te mundeni, sidomos studenteve ne Shqiperi (psikologji, filozofi, e ku di une...).
    Lie down on the couch, what does that mean?
    You're a nut! You're crazy in the coconut!

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Tema tė Ngjashme

1. Lindja
    Nga AsgjėSikurDielli nė forumin Muzika shqiptare
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 04-05-2010, 12:06
  2. Lindja e Shqiptarizmit ne syte e te huajve
    Nga King_Gentius nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 02-08-2005, 17:10
  3. Teoria e psikoanalizės sė Frojdit
    Nga Liri_st nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 01-07-2005, 00:52
  4. Lindja e femijes se pare "Djale"tradita shqiptare pse gezon familja?
    Nga Letersia 76 nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 61
    Postimi i Fundit: 04-09-2002, 19:15
  5. Lindja dhe zhvillimi i qyteteve Ilire
    Nga W-A-N-T-E-D nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 15-07-2002, 16:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •