Krijese e lire........
Krijese e lire........
E kam pas lexu njeher,qe se mbaj mend mire ne cilin liber,dikur shume para zhvillimit te civilizimit edhe kishin dyshime nese ishte njeri femra apo jo....Se kaq ishte dhe vetedijesimi i asaj kohe.Gjate historis se njerzimit,gjithmone shoqeria duke u zhvilluar dhe vetedijesuar pasi kalohen dhe disa etapa vjen edhe deri aty ku femra ka te drejte te votoj,me qe per shume kohe e kishte te ndaluar,kurse sot femra edhe mund te jete vete udheheqese!
Prandaj sot themi se jemi te vetedijesuar sa qe keto tema nuk jan me per tu diskutuar,vete titulli i temes ben diskriminim.
Tipi i njeriut nuk eshte i prer me thike,dhe nje pjes ti kaloj mashkullit nje pjes i kalon femres,keshtu qe sic ka meshkujt te mire apo me pak te mire ka dhe femra.Natyra na ka krijuar te ndryshem,por jo me pak te rendesishem,te jesh ndryshe nuk eshte se je mi i mire apo me i keq,je thjesht ndryshe.
Me vjen keq nga disa mendime qe lexova,se per te pas nje mendim te pergjithshem duhet te bazohesh diku,dhe historia na tregon shuem qart se cfare roli kishte femra ne shoqeri,dhe kontibuti i saj deri ne ditet e sodit.....Edhe femra sikurse meshkujt kan bere vepra heroike (biles per nga natyra edhe me te dhimbshme) vepra dashurie,vepra kulturore,ect...Prandaj nuk mund te thoni nje mendim per femra duke u bazuar te x apo y qe keni njoft.
Femra, nga të gjitha krijesat, ka kapacitetin të dojë, të transformojë gjestet më të vogla në momente të paharrueshme.
ndoshta ska te beje me temen,por ka te beje me femren
![]()
Loti nuk sjell dhimbje,por dhimbja sjell lot,mos thuaj o Zot kam 1 dhimbje,por o dhimbje kam 1 Zot
.....zemra e mashkullit,![]()
Shkenca (06-11-2013)
Pergjigjia gjendet ne kete kenge:
Et si tu n'existais pas
Dis-moi pourquoi j'existerais?
Pour traîner dans un monde sans toi
Sans espoir et sans regret
Et si tu n'existais pas
J'essayerais d'inventer l'amour
Comme un peintre qui voit sous ses doigts
Naître les couleurs du jour
Et qui n'en revient pas
Et si tu n'existais pas
Dis-moi pour qui j'existerais?
Des passantes endormies dans mes bras
Que je n'aimerais jamais
Et si tu n'existais pas
Je ne serais qu'un point de plus
Dans ce monde qui vient et qui va
Je me sentirais perdu
J'aurais besoin de toi
Et si tu n'existais pas
Dis-moi comment j'existerais?
Je pourrais faire semblant d'être moi
Mais je ne serais pas vrai
Et si tu n'existais pas
Je crois que je l'aurais trouvé
Le secret de la vie, le pourquoi
Simplement pour te créer
Et pour te regarder
Et si tu n'existais pas
Dis-moi pourquoi j'existerais?
Pour traîner dans un monde sans toi
Sans espoir et sans regret
Et si tu n'existais pas
J'essayerais d'inventer l'amour
Comme un peintre qui voit sous ses doigts
Naître les couleurs du jour
Et qui n'en revient pas
E godet duron…, e vret mbijeton…., e lendon reziston…, ka dhimbje sherohet…, rrezohet por vazhdon te eci perseri…, qan por than dhe lotet…, shembet ringrihet…, humbet shpresat por i ringjen ato…, fundoset por arrine del ne siperfaqe perseri…, bishe por edhe e bukur…, e ftohte por edhe e dashur…, hidherohet por gjen kunder helmin…, ska force por e gjen fuqin…, humbet por pranon vetem fitoren…, i erren syte por ajo gjen force te shikoj…, humbet shpresen por jo pergjithnje, zhgenjehet por perseri enderron, beson… kjo eshte FEMRA.
Rëndesia e një personi nuk vlerësohet nga hapësira që zë, por nga boshlleku që le kur nuk është më.
Sorkadhe_Kelcyre (12-12-2013)
.....eshte bota e nje mashkulli,![]()
Ndryshuar për herë të fundit nga prishtina75 : 12-12-2013 më 16:33
Nene,Moter,Shoqe,Gjyshe,Grua,Vajz,Mbes....
Loti nuk sjell dhimbje,por dhimbja sjell lot,mos thuaj o Zot kam 1 dhimbje,por o dhimbje kam 1 Zot
Krijoni Kontakt