Close
Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 41
    Mbi te gjitha Dashuria Maska e xixe xixellonja
    Anėtarėsuar
    13-02-2006
    Vendndodhja
    Amerik - Miami
    Postime
    404

Pershendetje

Citim Postuar mė parė nga fatijonuk
    Pyetje shume e bukur kjo,

Per mendimin tim cdo njeri qe eshte lindur ne kete bote kane te drejten e tyre per te shijuar jeten dhe kur ti vije kohe ata do te vdesin. Desha te thosha qe nese je i ri apo i vjeter jeten e shijon per ate moshe dhe cdo minute qe ti jeton eshte e vlefshme. Eshte mentaliteti i shoqerise.............
    .................................................. .............................
    Si perfundim per mua kjo pergjigje eshte e hapur por do te them qe si nje i ri ose i vjeter qe vdes do te me vije keq ne te njejten nivel sepse ata une i shikoj si qenie qe marrin te njejten fryme dhe nuk i ve nje etikete.
    ...fatijonuk,e ke me plot te drejt, ket qe ceke...po asht ndoshta shum gjera jan mentalitete te shoqeris,... por kur eshte pyetje te nji jet, dhimbset si te jet i Ri apo i vjeter, e sidomos nese eshte i afermi i jone, dua te them prej Familjes,sepse ketu jan ndenjat , dashuria e jo vetem mosha.
    ...ndoshta vet e kam gabim, por mua met vertet me dhimbet kur te vdes qdo i Ri pa mar parasyesh se a e kam njoftur persanolkisht apo jo,...po me e keqeja eshte nese dike e kam njoftur kejo vuejtje eshte shum e madhe ndoshta gjat ter jetes, me nji menyr shpesheher e kisha nderruar jeten time per at te tjetres, apo te tjetrit, por siq thash kejo eshte nji Mister,... ndoshta nuk mendoj mir keshtu por vet kisha pasur deshir te vdisja jo ne mosh aq te shtyer rreth 55-60 vitesh nuk doja asnje me shum, por fat i keq eshte per ata qe e paten nji fat te zi qe te vdesin te Ri, dhe fat per ata qe jetojn ne mosh shum te shtyer, qe met vertet une nuk jav kam aq lakmi,sepse vet nuk kisha pasur deshir te jetoja aq shum, flas per veten, se psh. Prindrit e mi kisha pasur deshir qe te jetojn sa me shum...por prap kejo eshte e pa kjart... Pse vdekja, pse ne ket mosh dhe ne at mosh...etj...etj...SIQ PO SHIFET KEJO JET ESHTE ME SHUM MISTERE... siq thojn Jeta eshte per ta jetuar e jo per ta kuptuar, me duket qe kejo eshte shummm e vertet.
    "Dashuria e vertetė dhe e sinqertė nuk shuhėt kurrė"

i/e regjistruar Maska e DEA27
    Anėtarėsuar
    18-08-2004
    Postime
    511
    dy gjera jane te parathena ne kete bote lindja dhe vdjekja!
    te them te drejten me ka vdek nje miku im ne moshe te re dhe pse ka 4 vjet se besoj se ka vdek! me vjen tmerrsisht keq por nga ana tjeter ndergjegjesohem me shume se gjithcka eshte azgje dhe sqenka me radhe kjo pune por qenka me short! ne shqiptaret kemi nje zakon te keq e jetojme jeten sikur te jetonim 1000 vjet shqetsohemi shume per jeten e niperve dhe leme pas dore jeten tone. po mundohem ta ndreq pak kete huq te trasheguar ne gen po perpiqem ta shijoj jeten ne kulm pa shume kokcarje! e pra miqte e min jetoheni jeten sikur te ish dita juaj e fundit ! cfare ka me shume vlere se e tashmja!!!!
    failure is not an option!

ThjeShtENjeMysAfiR Maska e fatijonuk
    Anėtarėsuar
    16-03-2006
    Vendndodhja
    In the land of the unkown man
    Postime
    137
    Citim Postuar mė parė nga xixe xixellonja
    ...ndoshta vet e kam gabim, por mua met vertet me dhimbet kur te vdes qdo i Ri pa mar parasyesh se a e kam njoftur persanolkisht apo jo,...po me e keqeja eshte nese dike e kam njoftur kejo vuejtje eshte shum e madhe ndoshta gjat ter jetes, me nji menyr shpesheher e kisha nderruar jeten time per at te tjetres, apo te tjetrit, por siq thash kejo eshte nji Mister,... B][/COLOR]
    E kuptoj shikimin tend ne kete lidhje dhe jam mese dakort. Me perpara une fola ne nje menyre te pergjitheshme por kur vjen puna ne nje nivel personal atehere dhimbja eshte akoma me e madhe sic e the edhe vete ti.
    Kur flet me shume njerez te vjeter ne moshe ata thone te njejten gje: "Une a pashe kete jete dhe e di se fare eshte lumturia, dhimbja, lindja e femijes, vdekja e nje te afermi, e di si te qesh dhe si te qaj" dhe po te kisha mundesine do te shkembeja jeten time me ate te djalit/vajzes se re qe ata te kene mundesine e te jetojne keto ne jeten e tyre"

ThjeShtENjeMysAfiR Maska e fatijonuk
    Anėtarėsuar
    16-03-2006
    Vendndodhja
    In the land of the unkown man
    Postime
    137
    Citim Postuar mė parė nga DEA27
    dy gjera jane te parathena ne kete bote lindja dhe vdjekja!
    te them te drejten me ka vdek nje miku im ne moshe te re dhe pse ka 4 vjet se besoj se ka vdek! me vjen tmerrsisht keq por nga ana tjeter ndergjegjesohem me shume se gjithcka eshte azgje dhe sqenka me radhe kjo pune por qenka me short! ne shqiptaret kemi nje zakon te keq e jetojme jeten sikur te jetonim 1000 vjet shqetsohemi shume per jeten e niperve dhe leme pas dore jeten tone. po mundohem ta ndreq pak kete huq te trasheguar ne gen po perpiqem ta shijoj jeten ne kulm pa shume kokcarje! e pra miqte e min jetoheni jeten sikur te ish dita juaj e fundit ! cfare ka me shume vlere se e tashmja!!!!

DEA27, nuk dua te te gjykoj sepse e respektoj mendimin tend por te lutem mos i fut te gjithe Shqiptaret ne nje shporte. Cdo qenie ne kete bote ka nje lidhje te forte me familjen, dhembsurine ndaj tyre dhe ata mundohen ta mbrojne ate me cdo kusht. Keshtu eshte edhe puna kur dikush i njohur or i panjohur vdes, eshte dhembusia dhe humaniteti ai qe ka rendesi dhe besoj se ajo nuk eshte nje "kohe e humbur". Mos harro se ndoshta nje dite ato niper e mbesa do jene ata qe mund te na varrosin kur te na vije dita se kjo bote eshte me rrota....
    Eshte thjeshte nje diskutim dhe shpresoj qe nuk te kam ofenduar....

SupremacY Maska e IL__SANTO
    Anėtarėsuar
    23-08-2004
    Vendndodhja
    Larg
    Postime
    4,248
    Citim Postuar mė parė nga xixe xixellonja
    ...eshte e vertet qe e vetmja gje ne Jet eshte e sigurt Vdekja...por nuk e kemi te sigurt, Psen...PSE? Pse,Vdesin disa ne mosh te Re, dhe disa te tjeret jetojn ne mosh te shtyer...
    Ky eshte nji Mister per te gjith...siq po e shof ju lash pa fjal...apo eshte nji Mister i madh qe nuk ka pergjigjeje as diskutime.
    ... mund qe mos te ket pergjigjeje,sepse eshte nji Mister sikurse shum gjerat tjera ne Jet...POR MUND TA SHPREHENI MENDIMIN E JUAJ...APO NDOSHTA MBI KET PYETJE MBETENI PA PERGJIGJEJE...

Xixe ska per mister sepse ne jete ekziston Aksion edhe Reaksion. Aksioni: Kemi lindur. Reaksioni: 1 dite do te vdesim.Prandaj nuk ka per mister sepse kush vdes ne moshe te re apo ne moshe te vjeter eshte e bazuar cdo gje mbi ecurin e Shoqeris se sotme pasi edhe ata qe vdesin nga semundjet nuk mund te konsiderohet si puna e Fatit apo e Perendis.Cdo gje ka shpjegimin e vet prandaj fati edhe perendia skane lidhje me moshen e vdekjes. Gjithashtu edhe rastet e tjera nuk i klasifikon dot si pune Fati apo Perendie.

Anėtarėsuar
    13-02-2006
    Vendndodhja
    Amerik - Miami
    Postime
    404
    Citim Postuar mė parė nga IL__SANTO
    Xixe ska per mister sepse ne jete ekziston Aksion edhe Reaksion. Aksioni: Kemi lindur. Reaksioni: 1 dite do te vdesim.Prandaj nuk ka per mister sepse kush vdes ne moshe te re apo ne moshe te vjeter eshte e bazuar cdo gje mbi ecurin e Shoqeris se sotme pasi edhe ata qe vdesin nga semundjet nuk mund te konsiderohet si puna e Fatit apo e Perendis.Cdo gje ka shpjegimin e vet prandaj fati edhe perendia skane lidhje me moshen e vdekjes. Gjithashtu edhe rastet e tjera nuk i klasifikon dot si pune Fati apo Perendie.
    ...Santo, e respetoj mendimin tend, dhe te gjithve qe jan shprehur gjeri me tani, per ket arsye e hapa ket tem sepse me interesojn mendimet e Antarve te Forumit mbi ket qeshtje, sepse per mua mbetet te jet nji Mister dhe nji humbje e Madhe e vdekjes psh. rreth moshes 20-45 kur konsiderohet shuuuum i ri apo e re....

i/e regjistruar Maska e Renegata
    Anėtarėsuar
    05-01-2006
    Vendndodhja
    perbri me ke
    Postime
    296
    Larg Qofte.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    1,599
    Vdekja eshte nje pjese e jetes.Por kur ndodh ne jeten rinore eshte akoma me fatkeqesi sepse jeta eshte dicka e rendesishme por do te ishte fatkeqesi qe kjo jete rinore te ndaloji pergjithmone.

Anėtarėsuar
    13-02-2006
    Vendndodhja
    Amerik - Miami
    Postime
    404
    Citim Postuar mė parė nga vajze_mire
    Vdekja eshte nje pjese e jetes.Por kur ndodh ne jeten rinore eshte akoma me fatkeqesi sepse jeta eshte dicka e rendesishme por do te ishte fatkeqesi qe kjo jete rinore te ndaloji pergjithmone.

...eshte e vertet, por siq po shifet ēdo gje ne ket jet eshte nji Mister per ne Njerzimin mbar.
    ....vetem e tashmja eshte sado pak e kjart dhe reale, se sa per tjerat ne tersi jan nji MISTER...me pyetje por pa pergjigjeje...
    ...e kan me te drejt qe shumica thojne qe- Jeta eshte per ta jetuar e jo per ta Kuptuar-, sepse po te hyjesh ne psehat e Jetes kurr nuk do te delesh nga Pseja?...!...POR PRAP MBETET NJI MISTER.

Warranted Maska e Qerim
    Anėtarėsuar
    06-12-2003
    Vendndodhja
    Home
    Postime
    1,641
    Para ca kohesh vdiq ketu ku jam une nje artiste rreth 34 vjec bashke me te shoqin ne nje aksident automobilistik.

Me vone nje i njohuri i saj tha ne shtyp se ajo artistja e kishte pasur vijen e jetes mbi pellemben e dores te shkurter.

Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Qerim : 04-06-2006 mė 15:37

Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Maksim Gorki
    Nga Fiori nė forumin Shkrimtarė tė huaj
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 20-09-2012, 07:47
  2. Vdekja e njeriut, ėshtė mbarimi apo....?!
    Nga toni77_toni nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 31-07-2009, 11:05
  3. "Vizitori" i befasishėm
    Nga biligoa nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 11-06-2009, 15:23
  4. Vdekja e vėrtetė dhe ajo qė vėzhgohet lidhur me vdekjen
    Nga fisniku-student nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 21-03-2007, 15:02
  5. Dita kur Unė u kryqėzova
    Nga Matrix nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 09-03-2006, 07:27

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •