Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 21
    i/e regjistruar Maska e ChuChu
    Anėtarėsuar
    03-06-2002
    Vendndodhja
    nyc
    Postime
    3,400

Ligje per emigrimin ne USA (Amerike)

kjo teme ndoshta eshte diskutuar 10ra here, por ngaqe s'kam pasur nevoje dhe s'e kam lexuar.

pyetja eshte si me poshte:

nje shoqja ime ne itali kerkon te shperngulet ne amerike, dhe eshte e gatshme te paguaje per martese me dokumenta.
    si eshte ligji, cfare duhet te kete parasysh? kush e ka bere kete pune, ose kush mendon se ka njohuri te mjaftueshme, please te pergjigjet ketu a privat.

faleminderit.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ChuChu : 09-05-2006 mė 13:52

i/e regjistruar Maska e SnoW~DroP
    Anėtarėsuar
    05-05-2004
    Postime
    432
    Ai me te cilin do martohet duhet te shkoj ne Shqiperi.
    Te bej martesen ne gjendjen civile,te mari dokumentat me vete (certifikaten e marteses)
    Te plotesoj formen qe mund ta mari pran zyrave te Emigracionit ( e cila gjendet dhe online) pagesen e cila me duket eshte bere 310 $,te fuse brenda dokumentat qe kerkohen atje dhe ti postoj.
    Menjehere do te mare pergjigjen e cila do ti shpjegoje nese dokumentat i ka te plota apo jo.
    Mbase 6-9 muajsh vine pergjigja e dyte ku duhet te paguaj dhe nja 600 $$ te tjere
    Mbas kesaj brenda 2 muajsh merr pergjigjen e fundit me daten e Intervistes .
    Intervistat sjane te veshtira fare dhe personi do mare nje greencard 2 vjecare.
    Mbas 2 vjetve i jepet nje greencard 10 vjecare( e cila si nevojitet pasi ne 3 vjet mer PASS)

per ndonje sqarim me teper me pyet me MP

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Citim Postuar mė parė nga Kuqalashja
    kjo teme ndoshta eshte diskutuar 10ra here, por ngaqe s'kam pasur nevoje dhe s'e kam lexuar.

pyetja eshte si me poshte:

nje shoqja ime ne itali kerkon te shperngulet ne amerike, dhe eshte e gatshme te paguaje mijera dollare per martese me dokumenta.
    si eshte ligji, cfare duhet te kete parasysh? kush e ka bere kete pune, ose kush mendon se ka njohuri te mjaftueshme, please te pergjigjet ketu a privat.

faleminderit.
    Ca ligji mi ? lol

Ajo do paguaje mijera dallare , plus duhet te jetoje me ate personin per 3 vjet .. te paraqisi cdo gje psh kur ben taxat , statemente ... etc etc qe ti prove atyre qe me verte jane te martuar . Po mbas ketyre do bjeri me verte ne dathuri ajo .
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

Perjashtuar Maska e diikush
    Anėtarėsuar
    12-07-2003
    Vendndodhja
    konaku i ri
    Postime
    2,069
    snow po publikime lajmi martese etj ne gazeta duhet bere?

se kam edhe une nje shok ne shqiperi qe don te vije me te njejten menyre (Kuqe po u be kjo shoqja jote nenshtetase para shokut tim, le tia beje atij dokumentat lol)

Anėtarėsuar
    05-05-2004
    Postime
    432
    Nuk besoj se ishte e nevojshme te shtoja se Bandilli duhet te jete Amerikan,ose te kete fituar nenshtetesine

PINK nuk eshte e vertete se duhet te jetojne
    Kontrolle ska fare pasi martesa do behet e rregullt .
    Edhe taksat mund ti bejne individuale
    Duhet te kene CC te perbashket dhe ndonje llogari bankare,e cila do ti duhet vetem kur te aplikoj per Green Card-en 10 vjecare ose per pashaport

Anėtarėsuar
    03-06-2002
    Vendndodhja
    nyc
    Postime
    3,400
    Citim Postuar mė parė nga SnoW~DroP
    Ai me te cilin do martohet duhet te shkoj ne Shqiperi.
    Te bej martesen ne gjendjen civile,te mari dokumentat me vete (certifikaten e marteses)
    Te plotesoj formen qe mund ta mari pran zyrave te Emigracionit ( e cila gjendet dhe online) pagesen e cila me duket eshte bere 310 $,te fuse brenda dokumentat qe kerkohen atje dhe ti postoj.
    Menjehere do te mare pergjigjen e cila do ti shpjegoje nese dokumentat i ka te plota apo jo.
    Mbase 6-9 muajsh vine pergjigja e dyte ku duhet te paguaj dhe nja 600 $$ te tjere
    Mbas kesaj brenda 2 muajsh merr pergjigjen e fundit me daten e Intervistes .
    Intervistat sjane te veshtira fare dhe personi do mare nje greencard 2 vjecare.
    Mbas 2 vjetve i jepet nje greencard 10 vjecare( e cila si nevojitet pasi ne 3 vjet mer PASS)

per ndonje sqarim me teper me pyet me MP

rrofsh.

martesa duhet bere ne shqiperi? Po ajo pastaj si do vije ketu? Nqse s'i japin vizen, mund te vazhdohen gjithe procedurat andej? I am guessing not...

c'eshte CC e perbashket?

thanks all!

Perjashtuar Maska e diikush
    Anėtarėsuar
    12-07-2003
    Vendndodhja
    konaku i ri
    Postime
    2,069
    Komshio urt ti lol se ta kam inatin e shiut sot :P
    Ke pare ti ata nga Shqiperia i regullojne dokumentat ne ketu vuajme lart e posht
    U prish dynjaja thuaj
    une per vete i kam rregulluar dokumentat, thjesht interesohem per shokun tim.
    Te paskam komshije une ty? lol

Kuqe CC do te jete Credit Card, pse ben sikur nuk ke imagjinate te zhvilluar tani ti

Gjithashtu kam degjuar qe duhet te kene te njejten adrese postare (pasi kjo eshte e verifikueshme) por edhe kjo mund te behet pa qene nevoja te jetojne bashke, pasi shkon aty nje her ene jave dhe mer faturat/billat dhe ja u zgjidh lol

llogarine e perbashkete bankare ... nuk eshte e thene qe te kete milliona aty, ver ca para sa per te thene dhe ja
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga diikush : 09-05-2006 mė 14:06

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Nuk besoj se ishte e nevojshme te shtoja se Bandilli duhet te jete Amerikan,ose te kete fituar nenshtetesine

PINK nuk eshte e vertete se duhet te jetojne
    Kontrolle ska fare pasi martesa do behet e rregullt .
    Edhe taksat mund ti bejne individuale
    Duhet te kene CC te perbashket dhe ndonje llogari bankare,e cila do ti duhet vetem kur te aplikoj per Green Card-en 10 vjecare ose per pashaport
    Po mire mund te mos jetojne bashke po me letra ato adresat duhet te jene te njejta apo jo ? Taksat po ke te drejte . Duhet te kene nje account bashke . Dhe asaj do i duhet nje kopje e passportes te atij kur te aplikoje per greencarden , me nje fjale shume info personale nga ai ....

pastaj martesen skane pse e bejne ne shqiperi .. ketu mi , 2 deshmitare ne gjendjen civile dhe hopa Congrats . lol
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

Anėtarėsuar
    05-05-2004
    Postime
    432
    Citim Postuar mė parė nga Kuqalashja
    rrofsh.

martesa duhet bere ne shqiperi? Po ajo pastaj si do vije ketu? Nqse s'i japin vizen, mund te vazhdohen gjithe procedurat andej? I am guessing not...

c'eshte CC e perbashket?

thanks all!
    Martesa duhet te behet ne vendin ku goca ka dokumenta edhe eshte qytetare e ligjshme.Nuk e di nese mund te aplikohet ne Italy ku ajo jeton.
    E gjithe proceduara zgjat 1 vite,veprimet kryhen nepermjet Emigracionit ketu,pergjigjet vijne tek Djali,dhe ajo shkon ne Ambasad dhe mer vizen si bashkim Familjar.
    CC= CREDIT CARD lol

Anėtarėsuar
    03-06-2002
    Vendndodhja
    nyc
    Postime
    3,400
    Citim Postuar mė parė nga diikush
    Kuqe CC do te jete Credit Card, pse ben sikur nuk ke imagjinate te zhvilluar tani ti

CC te perbashket nuk mbajne me burrat prej verteti robte, e jo me kta fallcot. Ndaj... Apo ajo qe vetem kepuce e rroba di te bleje, dhe ajo i duhet mavriut te kete credit card me cupken.

Ok, ta ftilloj muhabetin me te e do vij prape me pyetje.

Fanks!

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Theofan Stilian Noli: Jeta dhe veprat e tij
    Nga ILovePejaa nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 85
    Postimi i Fundit: 15-11-2022, 22:39
  2. Muslimanėt nė Amerikė para Kristofor Kolombos!
    Nga Florim07 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 16-04-2009, 17:25
  3. JONUZ NDREU - shqiptare nė Amerikė, nė rrjedhėn e viteve
    Nga CEZARND nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 19-04-2008, 17:34
  4. Amerike yll i Lirise! (A literary declaration of love to the US)
    Nga wittstar nė forumin Letėrsia shqiptare
    Pėrgjigje: 32
    Postimi i Fundit: 15-05-2004, 04:48
  5. Ortodoksia dhe Shqipėria
    Nga shendelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 258
    Postimi i Fundit: 07-04-2004, 18:16

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •