Close
Faqja 44 prej 66 FillimFillim ... 34424344454654 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 431 deri 440 prej 651
    OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga -BATO- Lexo Postimin
    por ka zëra që thonë se frëngjishtja e sotme dhe latinishtja, janë gjuhë të reja të krijuara në Mesjetë.

per kte zbulim sensacional

meriton

HONORIS CAUSA
    Ndryshuar për herë të fundit nga land : 24-04-2010 më 14:08

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    ...................................
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  

Perjashtuar Maska e Zëu_s
    Anëtarësuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Citim Postuar më parë nga alnosa Lexo Postimin
    Zeus, po ngjyra lylc nga vjen ?!Edhe une perdor kur me duhet
    Per kete ngjyren 'lylc' s'paskam ndegjuar ndonjehere. Cfar ngjyre eshte kjo edhe nje here ?

Hierark i lartë Maska e Uriel
    Anëtarësuar
    07-02-2010
    Vendndodhja
    Torre della Fame
    Postime
    1,207
    Citim Postuar më parë nga -BATO- Lexo Postimin
    por ka zëra që thonë se frëngjishtja e sotme dhe latinishtja, janë gjuhë të reja të krijuara në Mesjetë. Unë mendoj se frëngjishtja e vjetër dhe latinishtja kanë qenë gjuhë të ngjashme me shqipen e sotme.
    Zëra të tipit Çlirim Xhunga?! Latinishtja është gjuha më e mirë dokumentuar, me qindra e mijëra dokumente e artefakte që kanë mbijetuar gjer më sot.

Energji të pashtershme paskan individët që bëjnë veç vrima në ujë, dmth ata që lëshojnë këto zëra.
    relata refero

i/e regjistruar Maska e Sharri-Liburna
    Anëtarësuar
    13-09-2009
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    2,171
    Citim Postuar më parë nga Rina_87 Lexo Postimin
    Sharri-Liburna lexoni edhe postimet e meparshme se keshtu dicka thashe edhe une (dhe jo vetem). Dhe, edhe une besoj ne kete teorine arBan - arVan.
    Me fal se nuk i kam lexu te xhitha megjithate ky qe e lexova me beri te dyshoj se ju po e mohoni se Dhame pires ka prejardhje tjeter dhe ashte e ndryshme nga(Vampir),e qe nuke qendron.Megjithate ju falem eres,qe po e pasuroni kete teme.

i/e regjistruar Maska e Sharri-Liburna
    Anëtarësuar
    13-09-2009
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    2,171
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Epo ti solle si argument se fjala "dhampir"(vampir) duhet te jete shqip, pasi ti, kujton shume mire, qe edhe para 50 vjetesh, perdorej ne Kosove.......e une t'u pergjigja se kjo nuk perben argument, pasi Evropa e perdor prej shekujsh.......e per me teper, fjala "dampyr", nuk eshte njesoj me "vampir", pasi tregon armikin e vampirit..!!!!!
    Te mos i ngaterrojme gjerat......

Per emrat qe ke sjellur, ndoshta ke eshte te drejte.....por prape duhen argumenta shkencore, jo hamendje....

Pranvera=pran(shqip)+vera(?)
    Arsim=ar(lat-aurum)+sim(?)
    Fatmir=fat(lat?)+mir(shqip)
    Syzana=sy(shqip)+zana(shqip).....por, si jane syte e zanes????
    Sadete=sa(shqip)+deti(shqip)
    Ermira=ere(shqip)+mire(shqip)
    Gazmend=gaz(shqip)+mend(lat??-mente)..etj....

Pershendetje...(e mos u nxeh, se s'po ndajme tokat...)
    Gabim e keni besoj,pasi qe (dampir.llampir,vampir)e kan te njejtin burim nga fjala shqipe dhame pires,por keto te larte permendurat i perdorin kryesisht popujt skllav,ndersa nuk besoj se ashte evertete se evropjanet e perdorin para shqipes,pasi gjuhet evropjane nuk jan ma te vjetra se hylirishtja(shqipja e sotme).Gjithashtu kete radhitje te emrav qe e keni ba nuk mendoj se keni te drejte,pasi laatin-ishtja nuk ashte gjuhe ma e vjeter se shqipja,por kjo ka qen gjuhe e favorizume,pasi ka qen gjuhe e prifterinjeve(gjuhe qe i ka mbajt gjerat sekrete te prifterinjeve),dhe ashte kryekput e nxjerrun nga gjuha shqipe,vetem shqipe e deformume.

Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Citim Postuar më parë nga Zëu_s Lexo Postimin
    Keta me keso far pallavra te budallme mundohen te mjegullojne e t'ia humbin tragun origjinalit , sepse po iu djeg shum qe dalngadal po dalin te gjitha ne fushe qe keta kan qene gjithmone dhe jan nje race e pavlefshem qe kurre nuk ka dalur diçka nga ta, pikerisht siç tregojne edhe emertimet e tyre Sllav (Skllav), Serb (serv) e Shkavi (alb), Schiavo (ita), şchiau (rum) = skllavi.

Ps.: leri t'ia bejne qefin vetit e ta genjejne vetveten, se per Zo e kan shum te nevojshme
    Nuk eshte problemi vetem te "kombi" serv, problemi eshte edhe tek tanet qe ne cdo menyre mundohen ti hekin apo lene ne harrese fjalet e vjetra se na qenkan demode (mos te flasim tani per kete standardin qe e ka myt gegnishten), te cilat jane deshmia me e mire se ne jemi populli autokton ketu. Pse per shembull te hiqet fjala "shka" qe eshte emertimi me i mire i mundshem per sllavet dhe eshte fjale e vjeter po aq sa ardhja e tyre ne Iliri? Politike sllavo-komuniste, se po na u ofendokan shkiet me i quajt me emertimin e tyre origjinal

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga Sharri-Liburna Lexo Postimin
    Gabim e keni besoj,pasi qe (dampir.llampir,vampir)e kan te njejtin burim nga fjala shqipe dhame pires,por keto te larte permendurat i perdorin kryesisht popujt skllav,ndersa nuk besoj se ashte evertete se evropjanet e perdorin para shqipes,pasi gjuhet evropjane nuk jan ma te vjetra se hylirishtja(shqipja e sotme).Gjithashtu kete radhitje te emrav qe e keni ba nuk mendoj se keni te drejte,pasi laatin-ishtja nuk ashte gjuhe ma e vjeter se shqipja,por kjo ka qen gjuhe e favorizume,pasi ka qen gjuhe e prifterinjeve(gjuhe qe i ka mbajt gjerat sekrete te prifterinjeve),dhe ashte kryekput e nxjerrun nga gjuha shqipe,vetem shqipe e deformume.
    A ke ndonje burim mbi legjendat shqiptare per vampiret ti????
    Kane egzistuar nder shqiptare raste vampirizmi, ashtu si nder serb???

Shqipja nuk eshte gjuhe e vjeter....mos e ngaterro me ilirishten...!!!!!
    Jarigas

i/e larguar Maska e GL_Branch
    Anëtarësuar
    02-11-2003
    Vendndodhja
    Arbany
    Postime
    1,592
    Citim Postuar më parë nga eye Lexo Postimin
    segurs(prov),segur(cat), seguro(port)(sp).ETC
    origjina e kesaj fjale eshte SECURUS(LAT)
    pOST sCRIPTUM(sriptum kuptohet se nga del, shkrim).PERSERITJE.
    Ca e ke perzi aty?, gjenden ato fjale ne fjalorin latin me njejten kuptim po apo jo?, se une nuk i gjeta dot.

Shqipja nuk eshte gjuhe e vjeter....mos e ngaterro me ilirishten...!!!!!
    Dmth qenka gjuhe e re, e shekullit XVIII-te apo jo?, dhe kush e thote kete?

Jarigas, e ke idene qe shqipja (panvarisht si te duash quaje ndryshe arberisht, ilirisht) ben pjese ne trungun e vecante te IE? dhe eshte nje nga 8 degezimet e saj? dhe e din qe jane me qindra gjuhe ne IE por shumica nuk kane rrenje te vecante si shqipja dhe ti e klasifikon te re, e ke idene se cfare thua?

Ti tani e barazon me boshnjakishten, maqedonishen (kjo e fundit qe u shpall si gjuhe zyrtare pas vitit 1945) etj apo jo?

Akademiket serb e quajne gjuhen e tyre te vjeter dhe thojne qe eshte formuar pas shekullit VII-VIII (poashtu pranojne si degezim e gjuhes sllave) kurse neve qe e kemi vendin tek "rrenjet amze" te IE-te qenkemi gjuhe e re, shume bukur atehere.
    Ndryshuar për herë të fundit nga GL_Branch : 24-04-2010 më 21:53

i/e larguar Maska e GL_Branch
    Anëtarësuar
    02-11-2003
    Vendndodhja
    Arbany
    Postime
    1,592
    A ke ndonje burim mbi legjendat shqiptare per vampiret ti????
    Kane egzistuar nder shqiptare raste vampirizmi, ashtu si nder serb???
    Po kane ekzistuar sidomos ne Shqiperine Veriore por edhe ne Jug ne kohen e mesjetes?, kukuthi, shtriga, lugati, Llamja, Kore etj nga u pjellen ne kohen mesjetare tek legjendeat shqiptare?, ne fakt disa nga keto fjale nuk jane shqipe por ka rendesi qe kane ekzistuar ne legjendat shqiptare qe ne mesjete.

Shiko qe fjala Vampir (dhampir) qe nuk eshte sllave eshte e vertuar edhe nga gjithe linguistet evropian e sllav kshtu qe deri sa pretendojne mbase mund jete fjale mongole sepse "Ubur" i thojne ata vampirit, pse mos te jete hipoteze edhe e shqipes kur ne fakt kjo legjende ka dalur per here te pare nga Ballkani?

Thjeshte nuk duhet nenvleresuar si hipoteze.
    Ndryshuar për herë të fundit nga GL_Branch : 24-04-2010 më 22:24

Faqja 44 prej 66 FillimFillim ... 34424344454654 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Gjuha Shqipe - Kisha dhe Kleri Katolik
    Nga toni77_toni në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 02-10-2011, 14:48
  2. Dështimi i gjuhës standarde shqipe te gegët!
    Nga Davius në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 460
    Postimi i Fundit: 31-01-2010, 20:27
  3. Armiqtë e gjuhës shqipe dhe triumfi i saj
    Nga brooklyn2007 në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-11-2008, 11:35
  4. A vihet ne diskutim Sovraniteti Kombit?
    Nga Dito në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 06-10-2006, 20:17
  5. Armiqte e Gjuhes Shqipe?
    Nga Tastiera në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 10-10-2005, 10:57

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •