Close
Faqja 33 prej 66 FillimFillim ... 23313233343543 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 321 deri 330 prej 651
    i/e regjistruar Maska e ZANOR
    Anëtarësuar
    25-09-2002
    Postime
    1,114
    Huazimet shqipe ne gjuhet tjera.
    HISTORIA NUK SHKRUHET ME SHKROLA E SHKOKLA!

i/e regjistruar Maska e Daja-GONI
    Anëtarësuar
    21-03-2006
    Postime
    1,546
    Emri i gjinise femerore Syzana, sikurse edhe madre,mutter

18 scudetti Maska e Gjinokastra
    Anëtarësuar
    29-08-2009
    Postime
    1,159
    Citim Postuar më parë nga javan Lexo Postimin
    Cfare etniteti ishin Venetet?
    Venetet e lashte ishin etni ilirike, por jo ilir drejteperdrejt. Iliriket ishin kombE ashtu sic jane sllavet, pro as sllavet nuk jane nje etni e vetme.

Paeonet ne kete kategori?
    Dakisht? Nje fis shume i rendesishem i megalorumuneve, te cilet pretendojne se nuk jane sllave.
    Nuk e kuptova mire, Pajonet ishin Trakik. "Megalo-Rumunet"? Hahha cfare gjuhe eshte? Edhe cfare lidhje ka me Daket? Rumunet jane mbi 50% me origjina gjenetike italiane, pa lidhje me Daket! Madje nje krahasim gjenetik shume interesant aprovoj se edhe shqiptaret jane me te ngjashem me popullsi si traket sesa rumunet!
    Po sllavet ca lidhje kane? Ne fakt rumunet nuk jane sllave as gjuhesish, edhe as gjenetikisht!

Rethi i kuq i ka transmetuar bluse, apo bluja te kuqit? He, Gjinokastra?
    Cfare i ka transmetuar mo? (hehe)

Citim Postuar më parë nga GL_Branch Lexo Postimin
    Korrekte eshte: Ilirishtja+Thrakishtja+Dakishtja ne nje grupe.....per cdo studiues te ndryshem balkanolog,iliriolog,thrakolog etj. keto 3 gjuhe antike i kane nxjerr ne nje origjine te perbashket ose shume ngjashmeri mes veti krahasim me gjuhet tjera indo-europeane.
    Kud, kjo teori eshte shume e vjeter edhe eshte kundershtuar forte! Edhe sot e kesaj dite ilirishtja futet ne grupin ilirik te gjuheve, grup me vete nga gjuha trake apo dake.

Kurse Mesapishtja eshte nendialekt ilir, Venetishtja nuk ishte dialekt ilir por venetet kane qene fisi me i perzier ne gjithe fiset e evropes jugore.....aty jane gershetuar fiset kelte,latine,gjermane dhe ilire sa qe ka 100 teori/supozime per perkatsine e ketyre.
    Mesapet kane levizur ne Itali rreth 1000 vite para se te krijohej Iliria qe ne njohim me Bardhylin.
    Mesapishtja konsiderohet gjuhe me vete nga Ilirishtja, por natyralisht konsiderohen gjuhe simotra.
    JUA PERSERIS TE GJITHEVE ! MOS NGATERRONI PADANET ME VENETET!
    Padanet jane perizerje mes Keltesh, Gjermanesh etj.

Venetet jane Venet! Nuk jane perzier me askend!

Citim Postuar më parë nga beni33 Lexo Postimin
    nje e di se gjuha shqipe po dhunohet gjdo dit e meshum si domos nga disa persona qe ka kan hap disa tv Private aty hyn e del gjdo mbeturin
    Ke te drejte, cdo dite ne televizor poshterohet pastertia e gjuhes sone.

Citim Postuar më parë nga Daja-GONI Lexo Postimin
    Suzana eshte perzierje mes dy emrave te ndryshem "Suzi" edhe "Ana". Tipik jane keto perzierje emrash ne kultura te ndryshme Evropiane.
    [QUOTE =puroshkodran;2654864]Roma del kampion[ /QUOTE]

Perjashtuar Maska e Zëu_s
    Anëtarësuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Si dhe:

Debora(h), Hana(h), Mirjam, Mira, Mara, Luana, Zoe, Malina, Maya, Nani, Liza, Ana etj. etj.

Ps.: Te gjith keta emra kan nje skjarim absurd nga ndonje gjuhe tjeter.

Citim Postuar më parë nga Gjinokastra Lexo Postimin

Mesapet kane levizur ne Itali rreth 1000 vite para se te krijohej Iliria qe ne njohim me Bardhylin.

Une, nuk e di nga te buron gjithe ai vetepelqim per vetveten, por kjo eshte e zakonshme per ata qe nuk dine shume. Duke mos pasur shtyse intelektuale per te debatuar per te gjitha ceshtjet qe jam cituar prej teje, po te sjelle vetem nje fakt, nga ato qe kundershtojne dukshem njohurite(lexo mosnjohurite) e tua per shumicen e ceshtjeve, qe ti cuditerisht nuk perton te pozohesh si njohes i tyre.

Sic shihet mesapet jane nje dege e ilireve, dhe kjo deshmohet direkt nga autoret antike, dhe nuk ka nevoje te domosdoshme per investigim.
    e verteta dhe e drejta jane miq me te mire se edhe vete Platoni, miku im

Nje fjale qe sa mu kujtua:

Ne gjermanisht: Schleuse

Ne shqip: leshues (let.), shlus (geg.)

Nje tjeter:

Ne gjermanisht: Der spurt

Ne shqip: shpurth (geg.)
    Ndryshuar për herë të fundit nga DYDRINAS : 21-03-2010 më 16:15

i/e regjistruar Maska e Daja-GONI
    Anëtarësuar
    21-03-2006
    Postime
    1,546

Suzana eshte perzierje mes dy emrave te ndryshem "Suzi" edhe "Ana". Tipik jane keto perzierje emrash ne kultura te ndryshme Evropiane.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------

Ketu i fute " teorine e tahminit " , ashtu kot, vetem sa per te thene diqka. Une nuk e perjashtoj mundesine e perzierjeve te emrave ne kulturen europiane dhe ne kulturat e tjera, mirepo shpjegimi yt i varfer " suzi " dhe ana " eshte shume qesharak dhe primitiv.

Nese nuk te vie mundim na i perkthe ne shqip.

18 scudetti Maska e Gjinokastra
    Anëtarësuar
    29-08-2009
    Postime
    1,159
    Citim Postuar më parë nga Zëu_s Lexo Postimin
    Si dhe:

Debora(h), Hana(h), Mirjam, Mira, Mara, Luana, Zoe, Malina, Maya, Nani, Liza, Ana etj. etj.

Mira eshte sllav. Mara, Mirjam jane cifute i ka perhapur Krishterimi. Maja e kane perhapur Spanjollet, per shkak te popullit te quajtur Maja. Debora, Debbie etj jane kultura gjermanike.

Citim Postuar më parë nga dias10 Lexo Postimin
    Une, nuk e di nga te buron gjithe ai vetepelqim per vetveten, por kjo eshte e zakonshme per ata qe nuk dine shume. Duke mos pasur shtyse intelektuale per te debatuar per te gjitha ceshtjet qe jam cituar prej teje, po te sjelle vetem nje fakt, nga ato qe kundershtojne dukshem njohurite(lexo mosnjohurite) e tua per shumicen e ceshtjeve, qe ti cuditerisht nuk perton te pozohesh si njohes i tyre.

Sic shihet mesapet jane nje dege e ilireve, dhe kjo deshmohet direkt nga autoret antike, dhe nuk ka nevoje te domosdoshme per investigim.
    O Zeus, 1 here ne muaj flet ti ne kete forum edhe vetem .... .... , une nuk thashe qe Mesapet nuk jane te ngjashem me iliret, madje edhe thashe se jane gjuhe simotra.

Citim Postuar më parë nga DYDRINAS Lexo Postimin
    Nje fjale qe sa mu kujtua:

Ne gjermanisht: Schleuse

Ne shqip: leshues (let.), shlus (geg.)

Nje tjeter:

Ne gjermanisht: Der spurt

Ne shqip: shpurth (geg.)
    Po pra, ngjashmerite mes gjuheve simotra IE.

Anglisht "To be", Shqip "të bëhesh".
    Anglisht "key", Shqip "çels".
    Anglisht"road" , Shqip "rrugë"

e shume e shume te tjera.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Ketu i fute " teorine e tahminit " , ashtu kot, vetem sa per te thene diqka. Une nuk e perjashtoj mundesine e perzierjeve te emrave ne kulturen europiane dhe ne kulturat e tjera, mirepo shpjegimi yt i varfer " suzi " dhe ana " eshte shume qesharak dhe primitiv.

Nese nuk te vie mundim na i perkthe ne shqip.
    "Tahnimi"? Cfare eshte?

Suzi + ana = Suzana eshte shume primitiv?

Pse cfare eshte e llogjikshme mer?

Qe barijte arberor te mesjetes tja kene kaluar Perandorise Franke kete emer?

Kete te kane mesuar ty kur kullotje delet?
    [QUOTE =puroshkodran;2654864]Roma del kampion[ /QUOTE]

i/e regjistruar Maska e ikthus
    Anëtarësuar
    07-02-2008
    Postime
    146
    SUZANNE
    Origin: English
    Meaning: Lily, shqip,zambak

Perjashtuar Maska e Zëu_s
    Anëtarësuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Citim Postuar më parë nga Zëu_s Lexo Postimin
    Si dhe:

Mira eshte sllav. Mara, Mirjam jane cifute i ka perhapur Krishterimi. Maja e kane perhapur Spanjollet, per shkak te popullit te quajtur Maja. Debora, Debbie etj jane kultura gjermanike.

Suzi + ana = Suzana eshte shume primitiv?
    Citim Postuar më parë nga ikthus Lexo Postimin
    SUZANNE
    Origin: English
    Meaning: Lily, shqip,zambak
    Edhe ne i kemi lexuar e i dijme keto "domethenjet" à la futja kot si kavi peles qe i sollen keta ... veq ketije minoritarit nuk po i del boll ajo qe ia kan fute pordhes ata qe na ia paskan gjet kuptimin ne sllavisht, gjermanisht e hebreisht, e po ia fute edhe nje here vet kshtu pak ma rrast.

Faqja 33 prej 66 FillimFillim ... 23313233343543 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Gjuha Shqipe - Kisha dhe Kleri Katolik
    Nga toni77_toni në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 02-10-2011, 14:48
  2. Dështimi i gjuhës standarde shqipe te gegët!
    Nga Davius në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 460
    Postimi i Fundit: 31-01-2010, 20:27
  3. Armiqtë e gjuhës shqipe dhe triumfi i saj
    Nga brooklyn2007 në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-11-2008, 11:35
  4. A vihet ne diskutim Sovraniteti Kombit?
    Nga Dito në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 06-10-2006, 20:17
  5. Armiqte e Gjuhes Shqipe?
    Nga Tastiera në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 10-10-2005, 10:57

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •