Close
Faqja 17 prej 66 FillimFillim ... 7151617181927 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 161 deri 170 prej 651
    i/e regjistruar Maska e elen
    Anëtarësuar
    07-01-2005
    Vendndodhja
    United States of Albania
    Postime
    919
    E si s pertove o lumadhi ti?Sa per informacion mor qyq emri im eshte me shqiptar nga yti.Po ti kishe hapur syte do ta kishe vene re qe me quajne ENKELENA.(po cfaredo emri te kisha ,emri nuk perfaqeson njeriun apo jo?Emrin nuk e zgjedh po e zgjedhin te tjere per ty.
    Po ku e di ti mor princ se c lidhje kam une me greket,apo cfare historie kemi ?Kur nuk di mos fol me hamendje se llap kot.
    Po kur ka vdekur, mor zullap, nje nga te njohurit e gjysht tim ne Amerike greket nuk e varrosen sepse nuk pranonte qe ishin ortodokse greke por se qene ortodokse shqiptare dhe u detyruan ta bejne shtepine kishe, per te varrosur te vdekurin.Ajo kishe eshte dhe sot dhe quhet kisha e shen Dhimitrit
    Po keto nuk kane lidhje me temen apo me ato qe zotrote shpif per mua???
    Never take life seriously. Nobody gets out alive anyway

i/e regjistruar Maska e bela70
    Anëtarësuar
    23-05-2003
    Vendndodhja
    Pejë
    Postime
    812
    Citim Postuar më parë nga elen

Zotrote ik meso shqipen njehere .Kur te mesosh se ne shqip ekziston dhe c dhe jo vetem q dhe gjithashtu ka dhe e me dy pika ne fund te fjaleve..Do ta kisha per nder sikur argumentat e tua te kishin baze ,po ama nuk me genjen mendja qe gjitha gjuhet e botes e paskan bazen nga shqipja.

Per ty kam vetem nje gje ,ta e perseris prap te njejtin tekst qe ke cituar nga un,ajo me duket mjafton per ty dhe mjerimin se ku paske ren moj mjerane

Mos e ke merak ti shkrimin qe bej un me c apo q apo pa ë nuk esht detyr e jotja ketu te na korigjosh ok,dhe per tjeter nuk pres te me korigjoj nje person qe ul veten dhe kulturen e popullit te vet aq posht(kjo shihet nga postimet tua te me parshme ketu), ti separi duhesh te korigjosh mendjen tande se te ka ikur ne an te gabuar(si duket andej nga Heleniki)pastaj ndoshta dhe ndokend ketej,,por,,,por vetem ather kur te te japin leje ato njerez vet...ore po pse humb koh un me nje injorante si puna jote...
    Duajeni njëri tjetrin.

i/e regjistruar Maska e elen
    Anëtarësuar
    07-01-2005
    Vendndodhja
    United States of Albania
    Postime
    919
    Me fal madheria jote ,nuk e dija se ju mund te shkruani cfare te doni ( dhe me gabime akoma) po une nuk paskam te drejten e fjales.Helbete Mire ketej e tutje
    1-Gjuha shqipe eshte baza e gjuheve te gjithe rruzullit ...

2-Gjuha shqipe nuk ka huazuar asnje llaf nga gjuhet e tjera.
    3-Gjuha greke eshte kot ,nuk ka ekzistuar me pare ( e shumta 200 vjet ,dhe cfare llafe la nga shqipja,i mori nga turqishtja)
    4-Po harrova gje ,plotesojeni vet
    5-3 me lart eshte dhe per italishten,anglishten e tere te tjerat.

Tani jemi tanet ,apo jo???????
    Never take life seriously. Nobody gets out alive anyway

Perjashtuar Maska e Zëu_s
    Anëtarësuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    E si s pertove o lumadhi ti?Sa per informacion mor qyq emri im eshte me shqiptar nga yti.Po ti kishe hapur syte do ta kishe vene re qe me quajne ENKELENA.(po cfaredo emri te kisha ,emri nuk perfaqeson njeriun apo jo?Emrin nuk e zgjedh po e zgjedhin te tjere per ty.
    Po ku e di ti mor princ se c lidhje kam une me greket,apo cfare historie kemi ?Kur nuk di mos fol me hamendje se llap kot.
    Po kur ka vdekur, mor zullap, nje nga te njohurit e gjysht tim ne Amerike greket nuk e varrosen sepse nuk pranonte qe ishin ortodokse greke por se qene ortodokse shqiptare dhe u detyruan ta bejne shtepine kishe, per te varrosur te vdekurin.Ajo kishe eshte dhe sot dhe quhet kisha e shen Dhimitrit
    Po keto nuk kane lidhje me temen apo me ato qe zotrote shpif per mua???
    Perseri me mua ke ??????????

Nese e ke me mua, at'her ky texti yt ketu me lart, nuk ka kurrfar lidhje me shkrimet mia qe i kam postuar ne kete forum. Pra nuk di se perçka i shkruan ti keto fjale qe nuk lidhen askund me fjalet e mia. Me duket qe edhe ky reagim yti eshte nje nga ato reagimet e dikujt qe tregojne ato mendimet e fshehura qe i mbajne ne zemer apo ne koke, dhe i tregojne vetem at'here kur e humbin kontrollin nga inati.

Apo ndoshta nuk flet fare me mua.

E nese nuk e ke me mua, at'here trego se me kend po flet, pasi qe keto fjale e tua te pakuptimta dhe qe nuk zene vend te asnje forumist ketu ne kete theme, jan thjesht air i ndotur qe del nga goja yte, si nga ata njerzit ne Greece (perjashtuar shqiptaret atje).

Tung

------------------------------------
    Këta Greket fallso jan bash dhelpra, jo aq dinak, por po qelben ashtu.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Zëu_s : 02-06-2006 më 19:16

i/e regjistruar Maska e bela70
    Anëtarësuar
    23-05-2003
    Vendndodhja
    Pejë
    Postime
    812
    Me fal madheria jote ,nuk e dija se ju mund te shkruani cfare te doni ( dhe me gabime akoma) po une nuk paskam te drejten e fjales.Helbete Mire ketej e tutje
    1-Gjuha shqipe eshte baza e gjuheve te gjithe rruzullit ...

2-Gjuha shqipe nuk ka huazuar asnje llaf nga gjuhet e tjera.
    3-Gjuha greke eshte kot ,nuk ka ekzistuar me pare ( e shumta 200 vjet ,dhe cfare llafe la nga shqipja,i mori nga turqishtja)
    4-Po harrova gje ,plotesojeni vet
    5-3 me lart eshte dhe per italishten,anglishten e tere te tjerat.

Tani jemi tanet ,apo jo???????
    EE te lumt moj..seq na shkrive.hallall

jo jo ende ....a prit ...jo jo ende sje e kthjelluar, te duhet dhe ca koh...ore po ja ke fut si puna e femijve ketu nema gishtin dhe do pajtohemi. .
    Duajeni njëri tjetrin.

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Pyetje - Styx
    Cfare sinonimesh te tjera ka veriu per fjalen Kersh-I? Cila eshte fjala shqip ne veri per Mendra Piperita?
    Citim Postuar më parë nga Pergjigje - Nordiku1
    O Styx po s'e pate problem na i thuj disa sinonime te "kshiave" ne veri dhe na e shpjego te lutem ate fjalen e dialektit geg "mendra peperita" se si shume fjale e gjate per te qene ne ate dialekt.
    Pjesa e pare e dy citimeve ngjason si pikat e ujit. Nuk kam te qarte faktin se perse nuk kopjove edhe pjesen e dyte. Mbase fakti qe “Mendra Piperita” nuk eshte fjale shqipe dhe dialekt geg te pengoi?

Kam pershtypjen se kjo bime quhet nenexhik ose dhjozme ne disa zona te vendit. "Menta Piperita" eshte emerimi latin, ose shkencor si i thone. Vazhdoj te mos e di se si quhet ne Veri ose Kosove. Kjo eshte nje bime e rendesishme, historia e te ciles eshte falsifikuar per te mbulura nje detaj shume te rendesishem te kultures pellazge. Fjala “kershi” per “qershine” qe kishe sjelle ofroi nje piste interesante hulumtimi, te parrahur me pare.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-05-2006
    Postime
    78
    Dardhanus greja gryken ne pazar se nuk dihet se ka merr.

The per ku-z(h)in eshte shqip . Ta them une qe je gabim prape.
    1. Ne krahinat tona e para e punes me perpara por edhe sot nuk ka qene thene po shkoj te ha mengjes, dreke apo darke. Perhere eshte thene po shkoj te ha buke.
    2. Ne shqip vazhdimisht eshte perdorur: A u bone gati pre me dale, me shku ne pazar, me shku ke ara? Au bo buka gati? Jo akoma,hala, por po e gatis,GATUAJ(gatuj) Pra baza e shqipes nuk ka qene fjala zin por gati. Ato te paret tane nuk e kane zi perhere por e kane hanger edhe te pjekur ndonjere mos me thene me te shumten.

Kur nuk di mos ngul kembe. The terror eshte fjale e huazume nga shqipja. Thuj ma mire ebesoj se eshte ashtu. Ai shpjegimi yt nuk ma mush menen mu qe jam Shqipetar e jo me nje te huaji, e jo qe jo dikujt qe studion gjuhet dhe fjaleformimin. Po te kishe thene TERR-OR ose shqip ora e territ e zise hajde se shtyhet deri diku po me ato therjet na trme dhe ne.

Sa per Shqipetare dhe shqipfolsit dakort. Por mos na i perzij ketu. Nqs dikush nuk eshte dakort me ty eshte shqipfoles e nqs eshte dakort me ty eshte Shqipetar. Nanes dhe djali ma ikeq nuk i bje hasha. Nuk e di nese ti e do ma shume Shqiperine se shume shoke qe po shkruajne ketu( harroje tanhouser se eshte minoritar dhe ka kombesi tjeter). Pranaj po te them prape nqs do debat beje me argumenta jo duke share e bere etikime pershoket.

Te falem'neres

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-05-2006
    Postime
    78
    Sa per greket tregohet nje histori e vjeter. Aleksandri i Madh ka pas mbajtur nje sherbetor a sllav quje si te duash vetem per nje pune. Puna e tij ishte qe pasi Aleksandri te ulej per te fletur ai do te hapte deren dhe nje here dhe do ta pyeste: - O i madhi Aleksander a po flen? -Po! - do pergjigjej ai. Dhe ky duhej te thoshte perseri: Mos harro gregek o i Madhi Aleksander

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-05-2006
    Postime
    78
    Styx per ate bimen do te interesohem t'ia gjej pamjen dhe emrin e ta kthej pergjigjen mbas dy ditesh ishallah. Mos me thuaj eshte shume gjate se jam ne pune e nuk mundem me shpejt.

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Kurdo qe te mundesh vlen. Falemderit per mundimin dhe interesin, Nordiku1.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Faqja 17 prej 66 FillimFillim ... 7151617181927 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Gjuha Shqipe - Kisha dhe Kleri Katolik
    Nga toni77_toni në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 02-10-2011, 14:48
  2. Dështimi i gjuhës standarde shqipe te gegët!
    Nga Davius në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 460
    Postimi i Fundit: 31-01-2010, 20:27
  3. Armiqtë e gjuhës shqipe dhe triumfi i saj
    Nga brooklyn2007 në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-11-2008, 11:35
  4. A vihet ne diskutim Sovraniteti Kombit?
    Nga Dito në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 06-10-2006, 20:17
  5. Armiqte e Gjuhes Shqipe?
    Nga Tastiera në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 10-10-2005, 10:57

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •