Terror atehere mund te shpjegohet edhe me terr ore dmth eshte shume erresire ore...Postuar më parë nga Dardhanus
Terror atehere mund te shpjegohet edhe me terr ore dmth eshte shume erresire ore...Postuar më parë nga Dardhanus
Hmmm e cka paska terri te beje me terror, therrur ka dicka te beje me terror nese don te kuptosh, dhe nese nuk mendon qe gjuha shqipe eshte asgje dhe shqiptaret jan askushi, kurse te tjeret jan popuj hyjnore, sic e kam shkruajtur edhe njeher.Postuar më parë nga Edvin83
-----------------------------
Armiku më i madh që i ka shkaktuar dëmet më të mëdha popullit Pellazgo-Iliro-Shqiptarë, ka qenë gjithmonë Shqipfolsi …
Ndryshuar për herë të fundit nga Zëu_s : 29-05-2006 më 14:34
E cka prite ti tjeter nga Gjermanet, Francezet, Anglezet, Italianet, Greket fallso, e Serbet.Postuar më parë nga Edvin83
Qe te thone se kan marre fjale nga Shqiptaret ???
Jo shoki ata nuk jan shqiptare te nenvlersojne vetveten e ti ngritin te tjeret ne Qiell.
Per ate arsye duhet ne t'ia argumentojme atyre gjerat e t'ia mbyllim gojen nje here e per gjithmone.
Armiku më i madh që i ka shkaktuar dëmet më të mëdha popullit Pellazgo-Iliro-Shqiptarë, ka qenë gjithmonë Shqipfolsi …
Ndryshuar për herë të fundit nga Zëu_s : 29-05-2006 më 14:41
Dardhanus ,te pergezoj dhe pajtohem plotesisht me ty ne te gjitha fjalet,e qe me te vertete i ke shtjelluar me logjike.
Per kete arsye thash me heret se ekzistojne disa shqiptare ne turqi qe ende e flasin gjuhen e vjeter gege ,e nga e cila rrjedhe gjuha e sotme gege me transformime te shumta.Per toskerishten e di se ka marre forma te latinishtes me shume per shkak se jane zene rob dhe derguar ne Rome si skllever nje pjese e madhe e shqiptareve te jugut te asaje kohe ,dhe te cilet pas nje permbysje te pushtetit arrijne te ikin dhe te kthehen ne vendelindje.Per kete arsye gjuha greke me shume ka ngjajshmeri me gegen se sa me tosken edhe pse jemi me larg nga kufiri me Greqine.
Te faleminderoj per mbeshtetjen tende rreth fjales "Kuzhine" ,se s'ka askush te me binde qe nuk ka kuptimin shqip por i kane shtremberuar.Edhe sot e perdorim shpesh per dhomen ku rrime psh "shko aty ku rrime dhe merre kete e kete" ose "aty ku flejme" ose "ku ziejm" apo "ku zine" apo "ku hijne " hyjne e dalin, se sigurisht e kane pasur me heret vendin ku gatuajn me afer deres se hyrjes per te dalur ererat dhe tymi jasht ose edhe per te ngrohur ajrin e ftoft qe hyn nga dera,e qe edhe sot praktikohet te ne.
Faleminderes Shoki
Shoki une jam nga Malsia e Gollakes (i lindur se tash s'jam ma, tash jam ba Zvicran) qe as Turku e as Shkau nuk ma mundur ti sundoj, keshtu qe s'kan pase shume pune me pushtues te ndryshem. Te cilet Shqiptare (po me duket mua) qe e kan gjuhen me te pastert Shqiptare (gjuhen e Zotit, Gegnishten e vjeter mijravjeqare).
Ndryshuar për herë të fundit nga Zëu_s : 29-05-2006 më 14:41
Postuar më parë nga Edvin83
Shpikje de shpikje,edhe une e theme kete per nje grup te caktuar njerezish ashtu sic e kame thene edhe me larte per gjuhen Latine dhe Greke .Dhe qe me vone eshte perhapur me shume,sikur se tani te perhapet me te madhe kjo e shpikur e jona dhe qe eshte duke u perhapur.Dikure i vendosin edhe rregullat dhe ja u formua nje gjuhe e re,e cila pastaj do te luftoje per t'i marrur te gjitha meritat e historise shqiptare ashtu sic i moren Greket e qe deri ne vitet e voneshme nuk eshte quajtur Greqi ,dhe kjo nga latinet GRAECIA apo GRACIA e qe ju e dini me mire se si shkruhet kjo fjale dhe cfare kuptimi ka.
Me kujtohet kur kam qene i ri ne shkolle (gjimnaz) por edhe kur dilnim per tu shetitur aty jasht ne qytet flitnim me shoket tane nje gjuhe artificiale te krijuar nga ne per te mos kuptuar te tjeret se cka po flasim.
Tingellonte keshtu :
O Arci tonci aci poci vjenci meci lujtci teci fuci shaci futci bollci dheci mosci kallxoci vllaci vitci tanci teci voci gelci
Qe do te thot:
O ARci TONci Aci POci VJENci MEci LUJTci TEci FUci SHAci FUTci BOLLci DHEci MOSci Ici KALLXOci VLLAci VITci TANDci TEci VOci GELci.
Ose si ne Prishtine qe ndryshojn rradhitjen e shkronjave te fjaleve, sic na tregoi kolegu nga Prishtina.
Ka shume studiues apo shkenctare qe kann pohuar se gjuha latine dhe gjuha e ashtuquajtur „Greqishte e vjeter“ jan gjuhe artificiale te krijuar nga gjuha e popullit per te dalluar klasen e ngritur dhe te pasur nga klasa e ult dhe e varfer, e cila gjuhe kurr nuk ka mundur te behet gjuha e popullit. Kete gjuhe e kan perdorur te pasurit kur kan shkruar, dhe kur ka qene aty afer nje i varfer apo sherbetore i tyre, qe te mos kuptojne te varferit (pra populli i thjesht) se cka po shkruhet aty dhe percka e kan fjalen kur kan folur p.sh. per politike ne prezencen e sherbetorve, pra ka qene akt sigurie nga Spiunet.
Mundet te jete e vertet kjo, por une besoj me shume qe shkrimet e vjetra te shkruara ne gjuhen Pellazgo-Iliro-Shqipe jan fallsifikuar me vone, apo me mire te them shume me vone. Pasiqe kjo gjuhe „greqishte e vjeter“ nuk eshte si shqip, por eshte perplot me fjale shqip, te cilat fjale i perkthejne (pershtatin) gabimisht ose nuk e dijn fare se çka do te thojn ato fjale. Mirpo kjo far gjuhe e ashtuquajtur „Greqishte e vjeter“ i ngjante shume me teper gjuhes shqipe (dhe sidomos dialektit Geg) se sa kesaj gjuhes „Greqishte e re“.
Shkaku se percka sot ka fjale te "greqishtes" se vjetër ne greqishten e sotme është KATHAREVUSA (e pasterta) e krijuar nga disa Grek për te "rikthyer gjuhën e vjetër Greke", siç thonin ata ne atë kohe, e cila 200 vite me rradhë ishte gjuhe zyrtare ne këtë far shtetin fallso te Persianve (Iranianve) orthodoks te Ballkanit qe po e quajn veten "Grek" apo "Helen", dhe mbi 200 vite me rradhë me regjime diktatoriale u mundua ta asimiloj popullin Persian (Iranian) orthodoks te Ballkanit qe po e quajn veten "Grek" apo "Helen", kjo është arsyeja e fjalëve te "greqishtes" se vjetër ne kete far "greqishten" e sotme.
Paramendojeni se çka do të ndodhte p.sh. nëse ne Gjermani 200 vite me rradhë do të ishte gjuhe zyrtare Katharevousa, dhe Gjermaneve do t'ju duhej ta perdornin këtë gjuhe 200 vite me radhe ne të gjitha vendet, përveç ne shtepi te vet. Natyrischt qe do të kishte shumë fjale te Katharevouses ne gjuhën Gjermane dhe do ti ngjante shumë te ashtu quajtures "Greqishte e vjetër". Ose shikoni sot ne Maqedoni dhe Mal te Zi pas 100 viteve se sa fjale sllave kan disa shqiptare qe nuk kishin te drejt shkollimi ne gjuhën shqipe, kurse tek këta far "Greket" fallso ishte Katharevousa 200 vite me rradhë gjuhe zyrtare dhe ndalonte përdorimin e gjuhës se popullit të tyre Dimotiki, përveç ne shtepit e tyre.
Këta far "Greket" e sotëm mendojnë qe me disa -os, -as, -is në fund te fjalëve dhe me disa ndryshime te rradhitjes se shkronjave ne emrat e vjeter Pellazgo-Iliro-Shqiptar mund ti bëjnë të gjitha gjërat per vete dhe askush nuk do ta hetoj. Unë i quaj këta "Greket" e sotëm fallsifikues amatera sbashku me progreket qe jua kan lënë emrin "Grek" këtyre Persianve (Iranianve) apo Perso-Turqve orthodox te Ballkanit, dhe qe ju kan ndihmuar me herët për fallsifikim te historisë dhe po iu ndihmojne edhe sot panderpre.
Ndryshuar për herë të fundit nga Zëu_s : 29-05-2006 më 15:14
OOOO te lumte prap o Gollak .Une mendova se do te ndalet ai far Edvini,andaj nuk ia spjegova te foluren tuaj,se as nuk pyeti ,ama e mbaj mend mire si femije kur kusherijt e mi flisnin ne kete menyre dhe une vetem i hapja veshet kot se gje nuk kapja fare.
aman more Dardhanus paske bere tere ate mundim per te gjetur fjale qe kujton ti se jane marre nga shqipja....Kur ka ekzistuar shteti i pare grek shqiptaret nuk kane ekzistuar fare(mos shih greket e tanishem qe jane injorante) dhe shumica e fjaleve internacionale jane greke ( s do shume mend).Ne greqisht dhe shqip ka shume fjale te huazuara nga turqishtja po kjo vjen fale sundimit turk dhe prapeseprape jane fjale te fjalorit te perditshem dhe jo si fjalet nderkombetare qe vijne nga greqishtja si p.sh.telefoni ,zhelozia (zilia)gjithe emrat e mjekesise (pediater,orl(otorinolaringologos)etj.etj.Sa keq qe nuk kam kohe te te shkruaj me shume.
Personalisht kam mbaruar gjuhe letersi shqiptare ,gjuhe letersi greke dhe angleze keshtu qe me vjen mire qe ti beson se gjuha shqipe eshte themeli i botes ama me vjen keq qe nuk eshte (per fat te keq joo ,
Never take life seriously. Nobody gets out alive anyway
Ketu me poshte do te mundohem te skjaroj se si deshifrohen shkrimet e vjetra qe jan te shkruara neper gurë, p.sh. shkrimet Pellazge dhe Etruske.
Marrim shembull kete fjaline qe e kam shkruar me lart (eshte vetem nje shembull nga une) :
OARTONAPOVJENTEFUSHAMELUJTFUTBOLLDHEMOSIKALLXOVLLA VITTAND
Nga studiuesit qe kan autoritet ne bote por qe nuk e dijne shqipen dhe nga studiuesit qe e dijne shqipen per ti bere dëm Shqiptareve (pra ata qe e studiojne gjuhen shqipe per te shkatrruar popullin shqiptare dhe gjuhen e tyre), e deshifrojne kete text ne kete menyre :
OART ONA POVJE NTEFU SHAMEL UJTFU TBOLLD HEMOSI IKAL LXOVL LAVITT AND
Dhe dalin me kete tekst te „deshifruar“ (i mbushin gjepat plot para) dhe pohojne qe kjo eshte gjuha Pellazge apo Etruske, dhe eshte nje gjuhe e vdekur qe nuk i ngjan asnje gjuhe tjeter boterore.
Kurse ata Studiues qe e djine gjuhen shqipe dhe nuk jan te politizuar, ose ndonje studiues qe nuk paguhet nga armiqt e shqiptareve per te zhdukur te gjitha gjurmet e tyre, e deshifron kete text ne kete menyre :
O ARTON A PO VJEN TE FUSHA ME LUJT FUTBOLL DHE MOS I KALLXO VLLAVIT TAND
Qe eshte deshifrimi i vertet i ketije texti. Mirpo ky Studiues nuk guxon fare te dal para botes dhe te thot qe ata studiuesit para tije kan bere deshifrime te gabuara, dhe kjo eshte gjuha e vertet e Pellazgeve apo Etruskeve qe i ngjan gjuhes Shqipe, se po ta beje kete do ta gjeje e njejta sic e gjeti Aristidh Kolen dhe shume te tjere, pra to te ju behet atentat nga armiqt e Shqiptareve.
(ky texti me lart nuk ka asgje te beje me shkrimet e vjetra Pellazge apo Etruske ne gure, eshte thjesht nje shembull nga une per te skjaruar shtremberimet e gjerave nga njerz te pa ndergjegjshem qe paguhen nga dikush ta bejne kete fallsifikim, ju lutem mos e keqkuptoni kete, dhe mos i thoni dikujt qe nje Pellazg apo nje Etrusk kishte emrin Arton dhe kishin luajtur futboll para mijra viteve)
Krijoni Kontakt