A do ta vazhdojme pak punen e qershise Tano... si thu se Legjoni e pasuroi me me teper informacion.
A do ta vazhdojme pak punen e qershise Tano... si thu se Legjoni e pasuroi me me teper informacion.
"The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML
C'te themi me teper?
Kjo eshte mencuria e Legjionit?:
Nga ta dije Legjioni se Qershori eshte emer krahinor, si shume emra te muajve (qe sot nuk egzistojne) dhe u be vone i mbar gjuhes?Postuar më parë nga Legjion
Ne qofte se interesohesh per muajt, mund te botoj (jo sot) disa pjese nga studimet e nje gjermani per emrat e muajve ne shqip.
Ti ke hap teme per ket pune... pra ke qene vet i interesuar dhe ne gjithashtu jemi te interesuar per origjinen e muajve. Tema eshte gati... materiali si gjithome eshte ne pergatitje "perenniale".
"The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML
Nuk kuptoj c'fare do te thuash. Kur kam hapur teme per kete pune?Postuar më parë nga Cyclotomic
Do apo jo te postoj ndonje teme per ceshtjen e muajve?
Une nuk nxorra ndonje ekuacion krahinor =/= i lashtePostuar më parë nga Legjion
U nxitova n'fakt, m'fal... thashë se mos të qenit krahinor po i mohonte zanafillësinë dhe prandaj dhe e përmende. E kam nga vapa... kupto.
Nese e keni fjalen per BIR (djalë), at'here me duket qe edhe Hebrejt apo çifutet (miqt tane te çmuar) i thone djalit Bir, nese nuk gabohem.
Kurse per Qershia. Muaji Qershore eshte me te vertet nje argument i fort. Ketu ku jam une, ne Qershore piqen Qershiat e te ju se di.
-----------------------------
Armiku më i madh që i ka shkaktuar dëmet më të mëdha popullit Pellazgo-Iliro-Shqiptarë, ka qenë gjithmonë Shqipfolsi …
Ti me te vertete beson se gjuhet e tjera kane huazuar fjale nga gjuha jone ???????????HAHAHAHAHANe ate krah fli mor mik..
Never take life seriously. Nobody gets out alive anyway
Shume here kam menduar per fjale te ndryshme te gjuhes sone ,fjala vjene KUZHINE e qe e kam degjuar nga italianet t'i thone KUZINA dhe me lidhej me fjalen tone KU--ZIJNA d.m th. ku zihet dicka.
Pastaj serbet e kane KUHINJA qe me gjason me KU--HYJNA ose KU HINA te geget q.d.t.th. ku hyjme.
Sipas nje historiani francez,(ja kam harruar emrin per fat te keq), mbishkrimet etrurske mund te deshifrohen vetem me shqipen e vjeter ,gegenishten e lashte saktesisht,e cila ende flitet te nje pjese e shqipetareve te turqise.
Pastaj fjala BARDAK ne turqishte = GOTE = BARDHAK i bardhe ,por qe te disa popuj nuk ekziston shkronja< DH> dhe keshtu e kane shenderruar ne< D>.Nuk e di a e kane ne turqishte DH-ne.
Po mor po, se qe te dy popujt kemi nje rrenje te perbashket,etrursk .Bile greket jane dege e gegenishtes, te ndare me vone.Ma merr mendja se latinishtje dhe greqishtja jane formuar vetem per eliten e atyre koherave,qe te mos i kuptoje masa e gjere,ose qe te dallohen nga shtresat e gjera popullore.Dhe asnjehere nuk eshte perdorur ne mase te madhe.Per latinishten jame i sigurte.Ndryshe si spjegohet zhdukja e saje dhe ende perdoret vetem ne mjekesi dhe jurisprudence .Shembull kemi te folurit se prapthi ne Prishtine,ose shtimin e nje bashketingelloreje pas gjdo zanorejePostuar më parë nga Edvin83
Krijoni Kontakt