Close
Faqja 10 prej 66 FillimFillim ... 891011122060 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 651
    R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    A do ta vazhdojme pak punen e qershise Tano... si thu se Legjoni e pasuroi me me teper informacion.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Larguar.
    Anëtarësuar
    02-11-2005
    Vendndodhja
    në Blog
    Postime
    1,121
    C'te themi me teper?

Kjo eshte mencuria e Legjionit?:

Citim Postuar më parë nga Legjion
    Po qershori i importuar nga qershitë e "greqishtes" që s'e "fliste" njeri përveç papireve... përpara se të vinin ata të Romës me Junin dhe Julin e të na jepnin kalendarët. Çër lomshi... çër lomshi...
    Nga ta dije Legjioni se Qershori eshte emer krahinor, si shume emra te muajve (qe sot nuk egzistojne) dhe u be vone i mbar gjuhes?

Ne qofte se interesohesh per muajt, mund te botoj (jo sot) disa pjese nga studimet e nje gjermani per emrat e muajve ne shqip.

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Ti ke hap teme per ket pune... pra ke qene vet i interesuar dhe ne gjithashtu jemi te interesuar per origjinen e muajve. Tema eshte gati... materiali si gjithome eshte ne pergatitje "perenniale".
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Që kur krahinor =/= i lashtë?

Larguar.
    Anëtarësuar
    02-11-2005
    Vendndodhja
    në Blog
    Postime
    1,121
    Citim Postuar më parë nga Cyclotomic
    Ti ke hap teme per ket pune... pra ke qene vet i interesuar dhe ne gjithashtu jemi te interesuar per origjinen e muajve.
    Nuk kuptoj c'fare do te thuash. Kur kam hapur teme per kete pune?

Do apo jo te postoj ndonje teme per ceshtjen e muajve?

Citim Postuar më parë nga Legjion
    Që kur krahinor =/= i lashtë?
    Une nuk nxorra ndonje ekuacion krahinor =/= i lashte

U nxitova n'fakt, m'fal... thashë se mos të qenit krahinor po i mohonte zanafillësinë dhe prandaj dhe e përmende. E kam nga vapa... kupto.

Perjashtuar Maska e Zëu_s
    Anëtarësuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Nese e keni fjalen per BIR (djalë), at'here me duket qe edhe Hebrejt apo çifutet (miqt tane te çmuar) i thone djalit Bir, nese nuk gabohem.

Kurse per Qershia. Muaji Qershore eshte me te vertet nje argument i fort. Ketu ku jam une, ne Qershore piqen Qershiat e te ju se di.

-----------------------------
    Armiku më i madh që i ka shkaktuar dëmet më të mëdha popullit Pellazgo-Iliro-Shqiptarë, ka qenë gjithmonë Shqipfolsi …

i/e regjistruar Maska e elen
    Anëtarësuar
    07-01-2005
    Vendndodhja
    United States of Albania
    Postime
    919
    Ti me te vertete beson se gjuhet e tjera kane huazuar fjale nga gjuha jone ???????????HAHAHAHAHANe ate krah fli mor mik..
    Never take life seriously. Nobody gets out alive anyway

Nallban Maska e alko71
    Anëtarësuar
    24-03-2006
    Vendndodhja
    Tokë
    Postime
    707
    Shume here kam menduar per fjale te ndryshme te gjuhes sone ,fjala vjene KUZHINE e qe e kam degjuar nga italianet t'i thone KUZINA dhe me lidhej me fjalen tone KU--ZIJNA d.m th. ku zihet dicka.
    Pastaj serbet e kane KUHINJA qe me gjason me KU--HYJNA ose KU HINA te geget q.d.t.th. ku hyjme.
    Sipas nje historiani francez,(ja kam harruar emrin per fat te keq), mbishkrimet etrurske mund te deshifrohen vetem me shqipen e vjeter ,gegenishten e lashte saktesisht,e cila ende flitet te nje pjese e shqipetareve te turqise.
    Pastaj fjala BARDAK ne turqishte = GOTE = BARDHAK i bardhe ,por qe te disa popuj nuk ekziston shkronja< DH> dhe keshtu e kane shenderruar ne< D>.Nuk e di a e kane ne turqishte DH-ne.

Nallban Maska e alko71
    Anëtarësuar
    24-03-2006
    Vendndodhja
    Tokë
    Postime
    707
    Citim Postuar më parë nga Edvin83
    Ishte interesante se ndersa po bisedoja me nje Grek dhe po krahasonim fjalet pashe qe shume nga fjalet ne greqishten e vjeter ishin shume te ngjashme me formen e tyre ne shqip ose kishin rrenje te perbashketa.
    Po mor po, se qe te dy popujt kemi nje rrenje te perbashket,etrursk .Bile greket jane dege e gegenishtes, te ndare me vone.Ma merr mendja se latinishtje dhe greqishtja jane formuar vetem per eliten e atyre koherave,qe te mos i kuptoje masa e gjere,ose qe te dallohen nga shtresat e gjera popullore.Dhe asnjehere nuk eshte perdorur ne mase te madhe.Per latinishten jame i sigurte.Ndryshe si spjegohet zhdukja e saje dhe ende perdoret vetem ne mjekesi dhe jurisprudence .Shembull kemi te folurit se prapthi ne Prishtine,ose shtimin e nje bashketingelloreje pas gjdo zanoreje

Faqja 10 prej 66 FillimFillim ... 891011122060 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Gjuha Shqipe - Kisha dhe Kleri Katolik
    Nga toni77_toni në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 02-10-2011, 14:48
  2. Dështimi i gjuhës standarde shqipe te gegët!
    Nga Davius në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 460
    Postimi i Fundit: 31-01-2010, 20:27
  3. Armiqtë e gjuhës shqipe dhe triumfi i saj
    Nga brooklyn2007 në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-11-2008, 11:35
  4. A vihet ne diskutim Sovraniteti Kombit?
    Nga Dito në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 06-10-2006, 20:17
  5. Armiqte e Gjuhes Shqipe?
    Nga Tastiera në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 10-10-2005, 10:57

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •