Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 12
    ** ParT oF mY LiFe ** Maska e LoveLyBruneTT
    Anėtarėsuar
    23-05-2002
    Vendndodhja
    *** Same plaCe I was Last niGht ***
    Postime
    805

Sa ka Ndikuar Tek Ju........

Pershendetje te gjitheve.

Cila ka qene Deshmia juaj qe jeni kthyer perseri ne frymen e Tij?

Ndoshta shume nga ju jeton ne vend te huaj ( ndoshta askush) larg vendit traditave shoqerive te tyre qe kane pas e jane rrit dhe kane shkuar larg jashte atdheut duke nisur cdo gje nga fillim ( cdo gje) shoqerine tradita menyren e te jetuarit etj etj. une jetoj ne NYC qe prej 6 vitesh tani dhe me thene te drejten ka raste ( shumicen e rasteve) nuk e njof me vetveten se kush jam ne lidhje me anen time shpirterore....... Ideja e ksaj teme me lindi sepse mendova te bashke shkruanim te gjithe; Sa ka ndikuar tek ju, Jeta juaj largimi nga vendlindja juaj ( ne moshe te re apo te madhe) sepse mendoj se edhe kjo ka te beje shume. Nuk me pelqen te gjykoj dhe te me gjykojne pasi vetem Nje eshte Ai qe ka kete te drejte. Pres Opinonet tuaja sa e veshtir ka qene largimi per ju? ( ose Aspak)................ Sa kohe ju eshte dashur te arrini aty ku e keni lene veten para shume vitesh?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga LoveLyBruneTT : 07-05-2006 mė 14:04

Perjashtuar Maska e strano
    Anėtarėsuar
    07-04-2006
    Vendndodhja
    n'toke
    Postime
    371
    ---------------- Peniel mu duk se isha brenda temes prandaj shkruajta ashu, nese paskam ber gabim po e fshi postimin.

Faleminderit
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga strano : 07-05-2006 mė 13:31

...dhe jeta ime u fal Maska e Peniel
    Anėtarėsuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    -|- Atje ku njeriu takohet me Perėndinė
    Postime
    1,257
    LoveLyBruneTT..

Tė them tė drejtėn, kjo tema mu duk mė tepėr shoqėrore, por pastaj mendova se ndoshta e ke fjalėn pėr besimtarėt e krishterė. Do tė ishte e mira qė tė jepje njė sqarim lidhur me kėtė pasi ekziston rreziku i fshirjes sė kėsaj teme nga Smod dhe nga Admin.

Strano.. po ta fal kėsaj here , por kujdes herėn tjetėr tė jesh brenda temės.

Nėn Hirin e Tij,

ns
    קָדֹושׁ קָדֹושׁ קָדֹושׁ יְהוָה צְבָאֹ

I Shenjtė I Shenjtė...

Anėtarėsuar
    23-05-2002
    Vendndodhja
    Postime
    805
    Me thene te drejten ka raste ( shumicen e rasteve) nuk e njof me vetveten se kush jam ne lidhje me anen time shpirterore..
    Sa kohe ju eshte dashur te arrini aty ku e keni lene veten para shume vitesh?
    Cila ka qene Deshmia juaj qe jeni kthyer perseri ne frymen e Tij?

Mendova se e bera te qarte te hapja e temes qe jemi duke folur ne menyre shoqerore , persa i perket anes sone Shpirterore........( me falni nese nuk eshte ne venin e duhur kjo teme)
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga LoveLyBruneTT : 07-05-2006 mė 13:39

...dhe jeta ime u fal Maska e Peniel
    Anėtarėsuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    -|- Atje ku njeriu takohet me Perėndinė
    Postime
    1,257
    Atėhere janė tė mirė pritura postimet.

Zoti me ju.

ns
    קָדֹושׁ קָדֹושׁ קָדֹושׁ יְהוָה צְבָאֹ

I Shenjtė I Shenjtė...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-06-2003
    Postime
    1,550
    lovely edhe un po bej 6vjet ktu ne angli!
    tani, largimi nga shqiperia ka ndikuar shume tek une si person!
    por edhe pse mundohem ti pershtatem traditave edhe zakoneve te vendit ku jetoj(gje qe eshte e lehte se kta skan as i lloj tradite:P) prap mundohem me mish e me shpirt qe asnjeher mos te harroj traditat e mia si SHQIPTAR, eshte vertet disi e veshtire qe ti ruash traditat tua ne vend te huaj, por un them qe me mire te jem krenar kshu si jam (SHQIPTAR) se sa te humbas veten time brenda nje personazhi te ri qe i pershtatet vendit ku jam...................i would rather be the odd one but a proud odd one

me repekt
    w_s

Anėtarėsuar
    23-05-2002
    Vendndodhja
    Postime
    805
    Snake hon Bukur kur jemi proud per ate qe jemi por pytja ime eshte:

Vijojne me lart, lexoi edhe nje here nga ana ime........... Ato me Bold.......
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga LoveLyBruneTT : 07-05-2006 mė 14:31

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-06-2003
    Postime
    1,550
    Citim Postuar mė parė nga LoveLyBruneTT
    Mendova se e bera te qarte te hapja e temes qe jemi duke folur ne menyre shoqerore , persa i perket anes sone Shpirterore........( me falni nese nuk eshte ne venin e duhur kjo teme)

thash se tema kishte te bente me ndikimin e personit, e jo nga ana fetare
    sorry!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Anėtarėsuar
    23-05-2002
    Vendndodhja
    Postime
    805

Talking Peniel...............

Citim Postuar mė parė nga Peniel
    Atėhere janė tė mirė pritura postimet.

Zoti me ju.

ns
    Me sa shof nuk paska ndikuar tek askush hon vetem tek una...........lol

Njeriu kur ndodhet perballe pergjegjesise per te vendosur per jeten eshte gjithmone ne pike pyetje dhe i ngaterruar. Nderkohe qe kjo ngaterrese vjen pikerisht nga deshira per t'iu larguar kesaj pergjegjesie, pasi gjerat jane shume te thjeshta. Ose beson dhe jeton ate qe beson (jeta ne besim eshte pergjegjesia e te mos fluturuarit me presh, por te qendruarit me kembe mbi shkembin qe eshte Krishti) ose thua qe beson (per hir te te genjyerit te vetes) dhe jeton ate jete qe te vjen per mbare per momentin duke iu larguar pergjegjesise te besimit.

Keto fjale jane shume te ashpra, por duke qene se jo shume kohe perpara isha adoleshente ishin pikerisht keto hapa qe duhej te merrja. Ose te beja sipas kokes sime dhe te behesha pishman 100 here me pas, ose te mohoja ate "liri" te genjeshtert te moshes dhe te mbaja pergjegjesine e besimit.

Kur kam ardhur ne Amerike, thjesht kam kuptuar se njerezit jane kudo njelloj. Kudo genjejne (madje dhe ata turistet evangjeliste), kudo feja eshte nje lloj maske dhe shume pak e kane per fytyre te vertete. Nderkohe kjo fasade nuk me trembi dhe as me zhgenjeu, por thjesht me beri te kuptoj dallimin midis Zotit dhe njerezve. Pavaresisht se njerezit mund te flasin Fjalen e Zotit, madje dhe ata me "hyjnoret" mbeten perseri njerez, dhe ne fund te fundit ne nje menyre apo ne nje tjeter do te te zhgenjejne. Vetem Zoti eshte besnik.

Lovley, shkurt puna eshte qe po qe se ke vendosur besimin ne njerezit do kesh trajektore si puna e Qafirit (pa ofendim) dhe ne fund te fundit perjetesia do te jete nje siguri me perqindje shume te ulet jete, ndersa nese vertet gjen Zotin, gjithe zhgenjimet ne njerezit kalohen me lehte (madje dhe ato te krijuara nga miq te ngushte) dhe siguria e perjetesise eshte me e madhe se e vete jetes qe jeton.
    Te shpėtohesh do tė thotė tė transformohesh prej Perendise, tė ribėhesh ashtu siē Ai donte qė ne tė ishim qė nga fillimi!

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Historia rreth vdekjes sė ish-kryeministrit komunist Mehmet Shehu
    Nga BlueBaron nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 86
    Postimi i Fundit: 20-03-2014, 11:58
  2. Shkenca ne Islam
    Nga Shėn Albani nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 66
    Postimi i Fundit: 18-08-2010, 11:10
  3. Kontributi i shkenctarėve islam nė shkencė
    Nga Bleti002 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 15-03-2009, 22:29
  4. Faktorėt qė kanė ndikuar nė indekset e bursės sė Parisit
    Nga Force-Intruder nė forumin Ekonomi & biznes
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 18-12-2006, 10:28
  5. e ndikuar, krejt e ndikuar
    Nga macia_blu nė forumin Letėrsia shqiptare
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 21-11-2002, 20:59

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •