Close
Faqja 0 prej 8 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 72
    el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952

Pse nuk besojme

Pershendetje jobesimtare te cmuar. Ideja e kesaj teme eshte te shpalosim motivet e verteta (ato qe i shohim ne si te verteta) per mosbesimin tone. Kjo eshte e rendesishme, sepse ne jobesimtaret shpesh here nga fete - sidomos nga feja islame (Kurani) - pershkruhemi me terme nencmuese, denigruese, difamuese. Thuhet per ne se nuk besojme, sepse jemi te pamoralshem. Thuhet per ne se nuk besojme, sepse jemi te keqinje. Sepse jemi budallenje. Sepse jemi frikacake. E tjera terme edhe me te vrazhgeta, por per te mos eskaluar temen, po i permend vetem keto.

Cilat jane motivet tua per mosbesim?

Une per vete nuk besoj per keto arsye:
    1. Nuk ka deshmi per ato qe thote feja.
    2. Feja islame ka ardhur me dhune.
    3. Feja islame meson gjera, te cilat per mua jane te pamoralshme, si per shembull martesa me kusherira (vajzen e dajes, tezes, e tjera).
    4. Feja islame meson te urrej, nencmoj e sulmoj te gjithe jobesimtaret e Allahut (pra te pakten gjysmen e kombit shqiptar).

Keto jane arsyet kryesore. Nisem nga keto arsye dhe them se Kurani genjen, kur thote se jam person sic e pershkrova ne paragrafin e pare. Mosbesimi im bazon ne virtytet me te larta qe njeh kodi shqiptar i vlerave (dashuri per shkence/dije, dashuri per atdheun/njeriun tend, dashuri per familje te shendosha, pa kurverime ne to).

Pershendetje.

i/e regjistruar Maska e prizrenasi_30
    Anėtarėsuar
    18-11-2008
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    729
    Ja arsyet e mija pse nuk e praktikoj fene islame:

Duhet te ngritesh nga gjumi para lindjes se diellit e te falesh!

Gjate faljes duhet patjeter te kthehesh kah Qabja (qe eshte ne Arabi)!

Gjate faljes duhet te recitosh ne gjuhen Arabe!

Si musliman e ke obligim ta vizitosh nje here ne jete Qaben, te sillesh rreth saj (si injorant) dhe ta prekesh Gurin e Zi!

Duhet te agjerosh, sillesh e te dukesh (ta rrisesh mjekrren e ti shkurtosh pantallonat) si Muhamedi (arab i pashkolluar qe ka jetuar para 1400 viteve)!

Duhet ta duash "Allahun" dhe "te derguarin e tij" me shume se anetaret e familjes tende!

Dhe shume gjera te tjera te cilat po t'i permendi marrin shume kohe.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga prizrenasi_30 : 15-05-2011 mė 10:48
    Mos ja bėj tė tjerėve atė qė nuk ke qejf tė ta bėjnė ty!

Anėtarėsuar
    18-11-2008
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    729
    P.S. Nuk ben te aplikosh per pune ne nje vend ky shefi yt nuk eshte "musliman i mire" qe e praktikon fene islame (kurse nese lajmerohesh si i papune te Bashkesia Islame apo te ndonje shoqate tjeter islamike ata nuk ta varin fare) ose ku ty nuk te lejohet ta praktikosh fene islame!

Anėtarėsuar
    18-11-2008
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    729
    Pastaj, ne fene islame nuk te lejohet ta perdoresh trurin, p.sh. t'i logjikosh hadithet apo ajetet e kur'an-it dhe t'i kritikosh "dijetaret" qe i kane shkruar ato gjera.

Dominus Albanae Maska e Geri Tr
    Anėtarėsuar
    17-08-2009
    Vendndodhja
    Tirana the Shitty Metropolis
    Postime
    1,837
    nuk e besoj fene islame per te vetmin motiv qe nuk e kam ne gjak ashtu sic nuk e ka asnje shqiptar tjeter,dhe kur nje gje nuk me perket pse duhet ta dua???
    Tė gjitha gjėrat qė ne shohim apo duken, janė vetėm njė ėndėrr brenda njė ėndrre

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    Si te arrish te besosh:
    1. Te mendosh serjozisht kure deshiron per ta kuptuar nji qeshtje serjozisht, edhe udhzimi i Allahut xh.h nuk do mungoi.
    Pra nese thua se vertet jom i interesuar per te zbuluar ose mesuar nji qeshte qoft nga bota qe e shofim dhe te asj qe nuk e shofim.
    Me jon dukur ne jeten time disa gjera qe feja islame na i meson si te pa kuptimta dhe pa as nji baze.
    Ja po i numroi disa .Profeti Muhamed a.s me nji rast kishte udhzuar se femiu afer prindit duhet ta duroj dhembjen...nuk qesh pajtuar se si kure ka dhembje e dashka te hesht femiu i gjor.
    Jon rrefime te cilat me kan ndodhur ne jete.
    Nji dit nji vajzes sime ju lajmrua nji dhembje ne kemb ,mbase e kishte zen ne ndej keq dhe kishte ardhur deri te bllokimi i arterjeve te gjakut..vajza filloj te qaj dhe ua them sikur ata lot te ju perseriteshin edhe nji her do pranoja qe kemba ime tete heqej me ndonji lloj te preht do pranoja te me hiqej kemba.
    Rreth nji qeshte tek mbulesa ose higjabi qe me esht duk si i pa kuptim dhe pa as nji baze.
    Isha ne airoportin e Prishtines ,befas u shfaq nji grua e gjat me higjab ..sigurisht futej ne rradh per nisje .Ne momentin qe u duk quni ime vrejti dhe mbase nuk kishte pas rast te shihte nji person me te tilla veshje nga befasia gati kerceu 2 metra dhe leshoi nji britm oooaiiii (ishte rreth 5 vjeqar)
    e mora ne dor e zemra po i fluturonte nga frika,isha gati te pajtoja me vdekjen e tij ,zemra i rrifte si nji bomb e kurdisur..I thash femiut esht polic qe te mos e identifikojn hajnat..se di disi dukej se quni po vinte pak ne vete ..e vrejten edhe te pranishmit madje nji polic i huaj deshi ta arrestonte personin qe shkaktoi friken por e keshillova te mos brengosej per ket qeshtje mbase dukej se femiu po mirte veten.
    Pasi e vrejti gruaja e mbuluar erdhi e me tha ..jom muslimane dhe ju kerkoj falje nese ju shqetsova ..ngadal perkdheli djalin dhe i zbuloi fetyren qe te shifte nji njeri te zakonshem.
    JU drejtova se te fal madje edhe sikur edhe te vdiste do e falja.Me tha me duhet ta mbuloj fetyren se kshtu urdhron feja ,une ju pergjigja se une te thash moter dhe .......me tha flmpore esht urdher i Allahut e kuptova ku pas pak nga motra ajo ftyre e bukur te bente te luaj djalli me mua ..i thash mbulohu .ju jeni ne rrugen e drejt e ne per ne humner ..dhe kshtu u hoq dilema e feregjes dhe higjabit.
    Pra besoni me sinqeritet dhe do ju shpaloset besimi dita dites sa do befasoheni kendshem
    Edhe para nji kohe avijonet skishin mundsi ku vetem se per tok te fluturonin.
    Chino forca.

he he hee... Maska e halla mine
    Anėtarėsuar
    05-01-2011
    Vendndodhja
    brojė
    Postime
    1,466
    ganimet..
    Sikur te arrija ti kuptoj ato qe shkruan do ti lexoja me gjithe deshire sepse mendoj qe ja vlen dhe zgjojne interes te une..
    Problemi eshte se s'ka qe te merr vesh.. eshte shume veshtire te kuptohet ajo qka shkruan..
    Behu me serioz dhe qartesoi komentet, flm.

Sa per temen, dita dites me behen me simpatik besimtaret islam..
    Asnjė kompromis, kurr asnjėher.. deri n'apokalips!

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    Citim Postuar mė parė nga halla mine Lexo Postimin
    ganimet..
    Sikur te arrija ti kuptoj ato qe shkruan do ti lexoja me gjithe deshire sepse mendoj qe ja vlen dhe zgjojne interes te une..
    Problemi eshte se s'ka qe te merr vesh.. eshte shume veshtire te kuptohet ajo qka shkruan..
    Behu me serioz dhe qartesoi komentet, flm.

Sa per temen, dita dites me behen me simpatik besimtaret islam..
    Oj Halla MIn ,esht pleqri e shkreta ,te len syt e vesht.ne ket rast me vesh ske pune, po edhe une ne ambjentin qe po shkruaj ka te qeshura, se nji goc qe kom afer shkruan me nji far kali te Zvicres qitja shkrimit tim do presa e besoi te ndihmojn dhe ja vle te lexohet sepse ,Te kom rrefyer me sinqeritetin me te madh ndodhi nga jeta ime, per te mi largu dyshimet e fjalve te derguarit Muhamed a.s.
    Nji te keshilloj edhe pse pleqri, qe as gje qe shkruan ne Kuranin famlart mos e hudh posht por besoi se ta gjesh lumturin e jetes.Mos shiqo njerzit qe kan devijuar ,dhe qe kan humbur llogjiken per jeten esht porosia ime vllazrore.

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Chino te ka kap me duket anti-islamizmi .

Te gjitha fete jane genjeshtra dhe jo vetem Islami .

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    Citim Postuar mė parė nga Geri Tr Lexo Postimin
    nuk e besoj fene islame per te vetmin motiv qe nuk e kam ne gjak ashtu sic nuk e ka asnje shqiptar tjeter,dhe kur nje gje nuk me perket pse duhet ta dua???
    Mixhe?! ...nese ske kerku (shiju) mjalt ske baz ti thash e pa shishme ,e sert ,e tharbt e njemt.Te besosh nji logjike te arsyshme nuk te ben me pak shqiptar.Ktu njerit si pelqente feja islame se ..jo me u qu heret ,jo me agjeru ,jo pej Kible me u lut !!!!.
    Si duket aj edhe jastek nuk ve nen koke kur ben gjum se i duket pun e zahmetshme.
    Mua sme pelqe nji musliman qe as gjilperen per te thur sta jep e lere ma tutje e gojen e ka plot llafe te hogjes.Nese dikujt si pelqe Islamizmi do te thot se as nji varg te kuranit famlart as se ka lexuar e as komentuar.

Kte postim sta bera met qortu
    te persh.

Faqja 0 prej 8 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •