E premte.12.07.1991........ora-22.00.
Dje s`mund te shkruaja se punova 16 ore dhe erdha ne shtepi ne oren 24.30.
Sot shkova me vonese ne pune ne oren 08.30. por s`me tha njeri gje. Dje dhe sot kemi bere pune mjaft te rrende, duke ngritur pllaka mermeri mjaft te medha 150x40x4 cm. Duart me jane vrare mjaft, ndoshta edhe ngaqe i kam pa kallo, por tani me jane bere plage dhe i kam care edhe nja dy gishta. Besoj se do te kalojne shpejt. vetem se ndihem shume i lodhur. Sot shkova ne Korinth tek Mimi pasi u ngrita nga gjumi i drekes rreth ores 19.30. Gjitoni i tij qe eshte gjykates i kishte dhene per mua nje kostum teritali ngjyre gri. Me tha se e kish blere 100 mije dhrahmi.(kuptohet kur ishte i ri)Ne Shqiperi nuk do te bente me shume se 5000 leke, por me cmimet e ketushmee besoj. Jane ca cmime te cudicme, qe s`i mar vesh hic.
Mora dhe nja 3 buke te medha. Per qente i mora , por jane buke te mira dhe do ha edhe vete . Jane nga buket e shtrenjta qe perdor Mimi.
Tere diten shaj veten , e kritikoj, i them idiot, mendjemadh, dembel, ngordhalaq dhe per cdo gje , duke kritikuar veten perpiqem te mos gaboj dhe te kryej sa me mire cdo pune, por kjo me shkakton mjaft mundime fizike. Vec kesaj me cmimet e llahtareshme qe jane nuk mund te blej dot as pantallona, as kepuce, as kemishe apo bluze verore . Keto jo se s`kam para, por i kursej. Sot i lejova vetes te blija nje koka-kola 80 dhrahmi.
Per pak harova, sot mora rrogen 27800 dhrahmi . Orea, ama une e di si kam punuar. Sot me autobus dhe me psonisje prisha 1000 dhrahmi, por kam tani rreth 54000 dhrahmi. Keshtu qe jam pak a shume i lumtur.
Kam shume dite qe ha vetem buke me djathe dhe me sallam, pervec rasteve qe po rrallohen ker zonja Mimi me dergon ndonje gje te gatuar. C`te bej? .Tani qe erdha ne sheshin e "fshatit" nja 250meter katror , ishte zene me tavolina e karige dhe ne ane te tyre , nje sistem i tere me heje elektrike ku piqeshin njeheresh 10 derra Te shkonte leng goja ti shikoje. Ka dhe gjera me te bukura ketu, por jo per mua. Ketu eshte e vertete fjala se vetem nene e baba nuk gjen ne dyqan, ama te tjerat i gjen dhe me pagen qe mar une, po te mos kursej per te ndihmuar shtepine, mund ti shijoj te gjitha. Por tani per tani se paku, nuk mundem. Qirie Mimit i erdhi fatura e telefonit qe kam folur une me Shqiperine-25000 dhrahmi. Kete rradhe , - me tha, do ti paguaj une, here tjeter po fole do ti paguash vete. Degjoj lajmet perdite , ne Shqiperi thone ; do behet kjo , ajo, ajo, urgjent do behen te tera dhe asgje s`po behet. S`behet buke me krunde.
vazhdon................
Krijoni Kontakt