Close
Faqja 24 prej 29 FillimFillim ... 142223242526 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 231 deri 240 prej 287

Tema: Ditari im.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398
    Me sa duket, kjo teme nuk moderohet.
    S`ka gje , nuk eshte hera e pare.

E shtune 21.03.1992……………….ora – 20.22.

Dje me mori ne telefon babi me mamin dhe per kenaqsine time edhe te tyren me thane se kishin blere frigoriferin, televizorin me ngjyra si dhe tharese flokesh per mamane.
    Propaganda greke po arin kulme te reja. Nuk ka dite qe ne kanalin e pare te Tv, te mos flitet per problemet e “vorioepirit”. Por me habit shovinizmi i Mimit ne kete ceshtje. Dje me nje ton qe nuk e kasha vene re ndonjehere me kerkoi qe familja ime te votoje per Omonian, e cila paska nderuar emrin dhe qenka bere Parti me vete.Ariti deri atje sa te me thote , se po nuk fitfituan nga minoriteti 10 vende ne parlament, mund te kete edhe lufte midis Shqiperise dhe Greqise, dhe ne greket me tha , per lufte jemi te gjithe ushtare. po qe se nuk fitohet kjo perqindje , do ti perzeme te gjithe shqiptaret nga Greqia. Nuk kemi interes tha, te ndihmojme shqiptaret, por vorioepiriotet. (Me sa kuptova , nuk u hapet barku as per vorioepiriotet, por duan te hane Shqiperine.)
    E shoh se nuk i kam edhe shume te gjata mardheniet me Mimin . Sot pas punes, shkova ne shtepine e Janit i bera dhurate edhe nje centro te madhe tavoline qe ma kishte dhene mamaja. Me tha se do interesohej per ndonje shtepi me qera deri ne 20000 ne muaj ne Korinth. Sidoqofte duhet te jem i pergatitur per tu shkeputur nga Mimi, i cili mund te me perzere sic e ka beret e ditur disa here ne menyre indirekte.

vazhdon...........................................
    Unė jam njeri i thjeshtė.
    Kėnaqem me pak.
    Mė mjafton mė e mira.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398
    E djele. 22.03.1992………………………ora 20.10.

Sot perseri kishim pune 08.00 deri 13.30. Pastaj erdha dhe bera makarona supe, per drake e darke. Degjoj lajmet tek Tirana. Asgje per te degjuar. Radio Sofia tha per nje incident ne Gramsh, ku policia kishte hapur zjar kunder nje makine me 3 qytetare te etnise greke, duke plagosur njerin prej tyre. Tirana nuk tha gje.
    Dhente zoti , qe sot ne votimet ne Shqiperi te humbasin nje here e mire komunistet ne pushtet dhe Shqiperine me ne fund ta afroje bota si nje vend i lire , mes vendeve te lire.

Kėnaqem me pak.
    Mė mjafton mė e mira.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398
    E hene 23 MARS 1992 …………………………..…ora = 09.04.

Tani sapo mbaroi emisioni i pare i lajmeve ne kanalin ET1 te tv grek. Pasi dhane rezultatet paraprake , jo perfundimtare te zgjedhjeve, kishin mare ne interviste kryetarin e organizates se vorioepirit ne Athine, si dhe kryetarin e keshillit te Himares, si dhe nje vorioepirot tjeter.
    Ishin ata qe pardje i bene thirrje popullit te mos e hidhte voten per asnje parti tjeter vec asaj te Omonias.
    Sot nuk e di se sa deputete ka fituar kjo parti, pasi nuk e tha as Tirana e as Athina, por nga surratet e te intervistuarve, kuptova se nuk kishin fituar gje. Dukeshin si qen te rrahur, qe nuk kishin as fuqi te lihnin fort. Therrisnin vetem se zgjedhjet u zhvilluan ne nje klime dhune , fizike e terrori dhe ju bene thirrje minoritareve te bejne durim se beteja do te vazhdonte. Te rrinin ne shtepite e tyre se Greqia do ti ndihmonte me cdo gje qe do te kishin nevoje.
    Te gjitha gazetat , ne faqet e para kishin artikuj per Shqiperine dhe votimet atje. Dhe friken e dhunen e ilustronin me plagosjen e nje vorioepirioti ne Dervican para nje jave nga policia. Sic duket nuk gjeten dot fakte te tjera.
    Thane gjithashtu se mbi 1000 vorioepiriote qe i cuan me autobuza, per te votuar, nuk kishin votuar pasi rregjistrimet kishin perfunduar dhe ishin mbyllur. Dhe kjo sipas te intervistuarve, ishte e padrejte dhe vazhdim i dhunes.
    Por dhane ne lajmet edhe fjalen e Sali Berishes, se ne do te forcojme maredheniet me Greqine. Ne ET1 pashe zotin Sali Berisha te jepte interviste ne anglisht dhe degjova fjalet e tij . Me pelqeu intervista.
    Gjithe naten degjova here pas here informacionet qe jepte radio Tirana.
    Fitorja e PD eshte e dukshme dhe e padiskutueshme.
    Deri tanithone per rreth 68 % . Informacionin perfundimtar do ta degjojme ne darke.
    URIME DEMOKRACISE ME TE RE NE BOTE
    Uroj qe te mos jete nje ekstrem i komunizmit pasi do te na zhgenjeje keq dhe do te kete jete te shkurter dhe vuajtje te gjata per ne.

Kėnaqem me pak.
    Mė mjafton mė e mira.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398
    E marte 24.03.1992…………………………ora - 13.47

Sot qe ne mengjes shpejt me mori ne telefon motra e Krisanthit nga Athina dhe me tha se do vinte ketu dhe mu lut qe ti thosha Krisanthit(hahaha telefonin ja kam hequr vromjarit). Tani qe po shkruaj jane ketu. Iu be qefi qe ne dhomen time kishte pasterti. I shoqi I saj me tha se do interesohet te me gjeje pune ne Athine(baaa) Me vjen gjume pasi kam 2 - 3 dite pa fjetur duke degjuar lajmet, por sot s`fle dot pasi kam “ miqte” neper kembe.

Vazhdon……………………………………………………..
    Kėnaqem me pak.
    Mė mjafton mė e mira.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398
    E merkure 25.03.1992..............................ora - 19.15.

Sot eshte feste kombetare ketu. Me sa kuptoj dita e pavaresise. Pra nuk ka pune. Ne mengjes dola per te blere buke dhe meqenese nuk kishte ne fure, shkova ne dyqanin perballe kishes. Sa hyra aty, (dhe duhet te them se ne dyqan dhe jashte tij kishte shume njerez, ashtu si edhe ne kishe dhe jashte saj) me thane se buka kishte mbaruar. Po rrija para dyqanit per te pare si festonte fshati dhe rastesisht, pashe se dikush tjeter hyri ne dyqan dhe doli andej me buke ne dore. Kjo nuk me pelqeu , jo vetem per faktin se mbeta pa buke, por edhe per ate qe mund te fshehi ne vetvete ky fakt dhe kjo te ndodhte perballe kishes ne diten e festes kombetare.
    Nuk e kuptoj. Si perfundim bleva dy bira dhe erdha ne shtepi. Rrofshin makaronat.
    Kėnaqem me pak.
    Mė mjafton mė e mira.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398
    E premte 27.03.1992.....................................ora - 09.00

Dje ne pune si zakonisht. E vetmja gje e re ishte se bera qofte. Pastaj psonisa se nuk me kish ngelur gje ne dollap.
    Ah po, lava edhe robat si dhe u lava vete.

vazhdon.........................................
    Kėnaqem me pak.
    Mė mjafton mė e mira.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398
    E djele.29.03.1992.............................ora - 10.22.

Per te ngrene vura patate per te zjere dhe do ti bej pure.
    Dje pas punes shkova ne Korinth ne shtepine e dy shokeve bullgare, qe kane nje muaj e ca qe punojne bashke me mua. Me kishin ftuar disa here qe te shkoja , te pinim nga nje gote bashke. C`eshte e verteta edhe une i kam qerasur e i kam mbajtur afer , pasi duken djem te mire. Por dje si dite e shtune, punova ne mengjes dhe ne dreke shkuam ne shtepine e tyre. Aty banonin 5 bullgare bashke ne tre dhoma dhe ndanin qerane 100 mije dhrahmi, nga 20 mije secili. Bleme uzo dhe birra. Une kisha qe kur kisha ikur nga Shqiperia qe s`kisha vene pije alkolike ne goje. Pasi pime nga nje dopjo uzo dhe beme muhabet, une e ktheva me birre dhe piva tre shishe. Pas asaj u be pureja me patate dhe vune nje tas te madh ne mes , por pa buke. Mua me haej buke dhe e ndjeja veten te lodhur, pasi kisha dy dite qe beja pune te rrende, por si duket edhe pija beri punen e vet. Keshtu qe pa shume turp u thashe se dua te shtrihem te fle nja dy ore dhe u shtriva e fjeta jo dy , por tre ore. U ngrita , i falenderova dhe u nisa per ne shtepi me biciklete.
    Mirepo pija sic duket nuk me kishte dale mire akoma dhe kur ndalova ne nje lokal per te ngrene dicka, u rezova me gjithe biciklete, por shyqyr qe nuk u vrava shume. Hengra dhe u nisa perseri. Rruga dje me eshte dukur shume e gjate dhe e tera malore. Nuk me besohej se do mberija deri ne shtepi. Dy here ndalova rruges , pasi e pashe veten ne ane te kanalit me biciklete. Me ne fund mberita mire dhe sot jam ne rregull.
    Dale te shoh se mos u bene patatet.

Kėnaqem me pak.
    Mė mjafton mė e mira.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398
    E marte 31.03.1992...............................ora 09.13.

Dje gatova makarona dhe mu bene shume te mira. Mora edhe nje tas me vete ne pune per darke. Ne pune nuk u lodha edhe aq. Ne pushimin e ores 21.00 mora xhiro motorin e nje shoku pakistanez , mirepo nuk arita te frenoj(me frenat e kembes , pasi te dores nuk i funksionojne) dhe ja futa deres se madhe prej llamarine te fabrikes. E urova deren qe me ndaloi se pale ku do kisha perfunduar. Per fat nuk pesoi gje as motori, as dera , e as une. Duhet te kem me teper kujdes per here tjeter.

vazhdon........................................... .....
    Kėnaqem me pak.
    Mė mjafton mė e mira.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398
    E merkure 1.prill.1992……………………..ora- 08.30.

Sot eshte dita nderkombetare e genjeshtrave, por neser eshte ditelindja e motres sime, zemres se vellackos qe mbush me duket 25 vjec
    Dje kam qeshur me vete. Me vajti mendja te beja byrecka me veze e djathe dhe fillova e bera brumin dhe alamet brumi. Pastaj u mendova me ca do hap petet. Mora nje gote kristali dhe fillova te hap peten e pare, por gota mu thye, keshtu qe e hodha gotten dhe peten. Pastaj erdha verdalle neper shtepi, dhe nuk gjeta gje me te sakte per kete pune se pompa e bicikletes.
    I hapa pra pete me pompen e bicikletes duke qeshur me vete e duke thene se sikur te me shikonte tani mamaja, nuk do ta besonte. Beja cdo gje duke kujtuar tim me kur bente byrek.
    Brumin e zura me uje me kripe, pastaj si hapa petet I leva me vaj ulliri dhe mora 4 kokra veze, si dhe nje cope djathe dhe pasi I raha vezet, e thermova djathin Brenda dhe I trazova. Vura tenxheren me fund te madh ne sobe dhe hodha edhe net e vaj ulliri dhe si u be vaji, vendosa byreckat qe kasha pregatitur ne kete menyre: Kuptohet nga nje pete te cilen pasi I hidhja dy luge gjelle me veze e djathe , e palosja aneve duke e mbuluar. Soben e gradova me pak nxehtesi dhe keshtu u bene bureckat e mija te dashura. Bera 8 cope. 4 I hengra ne drake dhe 4 I mora me vete ne pune. Edhe shoket I pelqyen mjaft byreket e mij. (Se mos dine te bejne ata me te mire). Kjo me nxit te provoj prape here tjeter. Sot them te bej fasule me mish derri.
    Mish nuk kam , por do vete te blej.

Vazhdon……………………………………………
    Kėnaqem me pak.
    Mė mjafton mė e mira.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398
    2.prill.1992..........................ora- 12.36.

Sot pasi u ngrita nga gjumi, si lava tenxheret e pjatat, vura nje kove me uje dhe lava koken si dhe Lolen , pasi sot kemi feste. Eshte ditelindja dhe duhet ta festojme te lare e te paster. Sa per tavolinen sot mendova te shtroj pure me patate. Pastaj rregullova nje radiokasetofon te nje shqiptari qe punon me mua. Dje ne TV mesova te bej edhe pjatat e mezese me te bukura, me domatet qe u mar lekuren dhe e ben si karafil, duke i vene dicka jeshile(majdanoz) siper, si dhe sallam te cilin e ben feta te holla dhe e mbledh si krimb. Si dhe pulen, vecse duhet te them, se duhet te jete pule fshati, pasi e therr , e rrjep, i pastron te perbrendeshmet dhe i fut ne bark pak piper, kripe dhe erezat. Pastaj ne nje tenxhere qe duhet te jete hermetike , shtrojme nje shtrese te trashe kripe (duhet gjithsej tre kg kripe) dhe i hedhim siper disa pika uji sic u hedhim rrobave kur i hekurosim. Vendosim pulen siper kripes dhe siper saj hedhim gjithe kripen tjeter, duke e mbuluar komplet pulen me kripe, perseri e sperkasim me uje e konjak dhe e mbyllim kapakun , e fusim ne fure per nje ore dhe kur e nxjerim e thyen shtresen e kripes qe eshte bere gur dhe nxjer pulen e pjekur.

vazhdon........................................
    Kėnaqem me pak.
    Mė mjafton mė e mira.

Faqja 24 prej 29 FillimFillim ... 142223242526 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Ditari im pa flete
    Nga ash nė forumin Letėrsia shqiptare
    Pėrgjigje: 49
    Postimi i Fundit: 19-03-2010, 10:27
  2. Zekeria Cana: Ditari i luftës, 1999
    Nga Dita nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 09-06-2007, 02:51
  3. Pjese nga ditari qe s'mbaj - II
    Nga Henri nė forumin Ditari i meditimeve
    Pėrgjigje: 34
    Postimi i Fundit: 23-08-2004, 07:44
  4. (Shkėputur nga ditari im) "Na ishte njėherė... Otranto '97"
    Nga Auloni nė forumin Ditari i meditimeve
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 26-09-2003, 17:40
  5. Ditari I Njė Adoleshenti
    Nga eris nė forumin Letėrsia shqiptare
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 31-08-2003, 23:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •