Close
Faqja 14 prej 29 FillimFillim ... 4121314151624 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 287

Tema: Ditari im.

...dhe jeta ime u fal Maska e Peniel
    Anėtarėsuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    -|- Atje ku njeriu takohet me Perėndinė
    Postime
    1,257
    Ndjenja tė pėrziera mė pushtojnė kur e lexoj kėtė ditar. Ėshtė gjithashtu njė pjesė nga jeta ime. Ėshtė shumė e dhimbshme tė shikoje nė ato vite, por edhe tani se nė vendin e quajtur Greqi, shqiptarėt ishin si skllevėrit e mesjetės.

Tani gjėrat nuk janė mė mirė. Urrejtja e akumuluar me shekuj, nuk mund tė ērrėnjoset lehtė nga zemra e kėtij populli. Qė tė jemi tė pėlqyer prej tyre, duhet tė ulim kokėn, tė sillemi si shėrbėtorė, tė themi po pėr ēdo gjė, tė luajmė rolin e tė paditurit dhe njeriut injorant.

Jeta e shumė emigrantėve ekonomikė tė Greqisė ėshtė e mbushur me plot histori tė hidhura. Sa prej tyre janė urryer, janė flakur jashtė, janė ndjekur e plot tė tjera, vetėm se guxuan tė kėrkojnė tė drejtėn e tyre, guxuan tė ngrejnė kokėn dhe tė hedhin njė hap mė tutje.

Lexoni pra kėtė ditar dhe gjithmonė tė kujtoni dhe tė keni parasysh se ēfarė iu desh tė hiqnin bijtė e Shqipes pėr tė siguruar njė tė ardhme sa mė tė mirė nė kėtė vend.

ns
    קָדֹושׁ קָדֹושׁ קָדֹושׁ יְהוָה צְבָאֹ

I Shenjtė I Shenjtė...

2. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar Peniel pėr postimin:

2043 (21-10-2015)

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    09-05-2006
    Postime
    15
    2043,
    Urime edhe falenderime per emocionet qe na ke dhene(dhe shpresoj te vazhdosh te na japesh se shpejti).

Urime dhe gjithe te mirat,
    Anri

Ej 2043!
    Na ke harruar fare keto dite! Te lutem do vazhdosh te botosh?
    Apo edhe ketu u mbyll sezoni, e takimi ne shtaror (si ne serialet televizive hahahaah)

KuCoVaR Maska e Olimp
    Anėtarėsuar
    24-03-2006
    Vendndodhja
    QS
    Postime
    484
    2043 perse nuk e bere DITARI YN sepse ditari eshte dicka personale dhe ne kete po marim pjese dhe ne kurse po te ishte dhe i joni do te ndryshonte dicka

i/e regjistruar Maska e adibela
    Anėtarėsuar
    06-01-2006
    Vendndodhja
    larg dhe afer
    Postime
    46
    Ditareshkrues pse kaq mungesa? Ne, te pakten une , po presim faqet e tjera.

2043 perse nuk e bere DITARI YN sepse ditari eshte dicka personale dhe ne kete po marim pjese dhe ne kurse po te ishte dhe i joni do te ndryshonte dicka
    o lupen duhet patjeter te thush dicka ti edhe kur nuk ke gje per te thene??
    Ja te qofte e lehte vapa, se andej nga anet tone te djeg toka nen kembe.

Tung
    koha eshte armiku i vetem qe kam

~Alb-Digital~ Maska e viganv
    Anėtarėsuar
    27-12-2004
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,771
    Na humbe ditareshkrues ishalla kthehesh dhe na shkruan prap fletat e ditarit tend,sepse me te vertete eshte i mrekullueshem.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398
    Falenderoj lexuesit e mi, e ne vecanti ;Peniel, Anri 1, ooooo, lupen22, adibela, i fundit , viganv, dhe nje kohesisht u kerkoj ndjese per nderprerjen e ditarit, i cili sigurisht vazhdon. Nuk e shoh te nevojeshme te shpjegoj aresyet e kesaj nderprerje reletivisht te gjate dhe duke ju uruar te gjitheve qe te kene me teper fat e kembengulje se une ne ato vite.
    Po vazhdojme me ditarin;

E enjte 14. 11. 1991..............ora- 17.24.

U bene 11 dite qe nuk kam shkruar dhe jo pse nuk kam pasur c`te shkruaj, por, kam ardhur ne shtepi kaq i lodhur, sa kam pertuar te shkruaj dy fjale, qe neser te mos haroj ato qe vuaj sot. Me pak fjale do ti pershkruaj sot ngjarjet me kryesore.
    Te premten mora 24200 dhrahmi. 20000 i vura ne libreze ne te cilen tani ndodhen 195000 dhrahmi.
    Para nje jave mora nga nje komshie ketu (Vula) nje mace te vogel , te bukur, me lara te bardha e te zeza, te ciles i vura emrin Lola (qe te me kujtoje Lolen). Eshte nje mace e bukur dhe e mire e cila me fali kenaqesi, pasi me kupton edhe kur i flas greqisht , edhe kur i flas shqip. Fleme bashke dhe e bej banje me shampo cdo dite.I flas e me pergjigjet e ne pergjithesi kuptohemi mire bashke.
    Ne Korinth policia ka nje muaj qe s`ka mare asnje shqiptar, por ne Patra pashe ne tv qe kishin mare 40 vete, dy prej te cileve (njera ishte grua e re) kishin vene parate ne banke dhe nuk i linin qe ti terhiqnin.
    Ngjarja e fundit qe s`duhet haruar eshte e sotmja. Tek vija me biciklete dhe isha ngadale e ne krahun tim , ne ane te rruges degjova nje makine qe frenonte fort pas meje. Ktheva timonin nga kanali ne ane te rruges, dhe ne te njejten kohe pesova nje goditje ne thembren e cizmes dhe fluturova ne kanal me gjithe biciklete. Shpetova mire, u vrava vetem pak ne bryl. Bicikleta ishte ajo qe e kam blere vete dhe nuk pesoi gje. Zoteria qe me rrezoi , ndaloi makinen dhe erdhi me pyeti mos kisha nevoje te shkoja ne spital. Ndaluan edhe makina te tjera qe me pane tek u rrezova dhe me pyeten si isha. I thashe se isha ne rregull dhe i falenderova per kujdesin. Zoteria me thoshte te paguante cdo gje qe mund te kisha pesuar. E falenderova dhe i thashe se isha ne rregull por vetem disku i rrotes se pare ishte shtremberuar pak. Sa ben me tha ? Nuk e di i thashe . Nxori 5000 dhrahmi e mi dha per ta riparuar.
    Ka edhe gjera te tjera te vogla qe mund te shkruheshin , por edhe sot nuk jam me pak i lodhur nga heret e tjera.

vazhdon.......................
    Unė jam njeri i thjeshtė.
    Kėnaqem me pak.
    Mė mjafton mė e mira.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    09-05-2006
    Postime
    15
    Faleminderit per rikthimin.
    Te lutem kete here mos na ler te presim kaq gjate.

Me respekt ,Anri 1

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398
    E shtune 16 nentor.1991........................ora -19.25.

Sot nuk shkova ne pune. Ne mengjes pertoja te ngrihesha nga krevati. Nga ora 10.00. zbrita me biciklete ne Korinth dhe shkova te beja pazar. Bleva 1 pale tuta dhe nje bluze me menge te shkurtra si dhe 3 pale breke.
    Dje bleva per Kelen nje ore dore dhe i mora dhe nje bateri alkaline rezerve.
    Dje me mori ne telefon barba Niko dhe me tha se ishte martuar me nje shqiptare nga Lushnja. Kishte nje jave qe e kishte mare ne Kakavije. Vajta dhe i takova. Vajza ishte goxha vajze por personi qe e kishte sjelle , nje gjitoni i saj, ishte nje malaka qe se kishte shokun. Dhe per me teper ishte dhe i martuar dhe me gruan me vete.
    Ka nje jave qe me dhemb dhemballa. Para 3 ditesh bleva 750 dhrahmi ilace qe te ulja enjtjen dhe megjithate dhimbje kam akoma.Me cmendi nga koka. Sot ne mengjes prita mos me mernin ne telefon ata te shtepise por hicgje. Ka mundesi qe te me marin neser ne mengjes.
    Dje morem rrogat 24250 dhrahmi.
    25000 i lashe tek Mimi te mi vere ne libreze dhe keshtu mu bene 220000.

vazhdon......................
    Kėnaqem me pak.
    Mė mjafton mė e mira.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398
    E djele 17.11.1991........ora -19.16.

Sot qe ne mengjes ne oren 06.22. me zgjoi zilja e telefonit qe binte nga Shqiperia. Fola me mamin , me babin e me Kelen. Me thane se ishin mire me shendet . Babi me kerkonte pinca qe te bente rremuje ne shtepi, mami kerkonte fotografi, Kela flinte dhe e zgjuan me kerkesen time. Babin e porosita qe te shikonte per cmimin e shtepive.
    Sot erdhi ne dreke qirie Mimi me nje mikun e tij doktor. E porosita te pyese c`fare ilacesh te mare per babin per stomakun e per mamin per kolitin e per reumatizmen ne zemer.
    Gjithe diten nuk u largova nga shtepia. Pasdite ra shi. Lava koken dhe bera banje Lolen e cila kur i ferkoja koken me shampo duket i dogjen syte se me kafshoi dy here sa me nxori gjak dhe u mjekova. Pasi e lava mire e mire , i futa nje te rrahur dhe tani eshte zemeruar me mua dhe ka vajtur tek krevati tjeter.

vazhdon.....................
    Kėnaqem me pak.
    Mė mjafton mė e mira.

Faqja 14 prej 29 FillimFillim ... 4121314151624 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Ditari im pa flete
    Nga ash nė forumin Letėrsia shqiptare
    Pėrgjigje: 49
    Postimi i Fundit: 19-03-2010, 10:27
  2. Zekeria Cana: Ditari i luftës, 1999
    Nga Dita nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 09-06-2007, 02:51
  3. Pjese nga ditari qe s'mbaj - II
    Nga Henri nė forumin Ditari i meditimeve
    Pėrgjigje: 34
    Postimi i Fundit: 23-08-2004, 07:44
  4. (Shkėputur nga ditari im) "Na ishte njėherė... Otranto '97"
    Nga Auloni nė forumin Ditari i meditimeve
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 26-09-2003, 17:40
  5. Ditari I Njė Adoleshenti
    Nga eris nė forumin Letėrsia shqiptare
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 31-08-2003, 23:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •