Close
Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 48
    i vetlarguar Maska e Arcimedes
    Anëtarësuar
    26-12-2005
    Vendndodhja
    Holland
    Postime
    591
    [QUOTE]
    Citim Postuar më parë nga student romak
    Maredhenia qe ne kemi me Zotin .......... si Krijuesi me krijesen me te dashur,....... si dy vete qe duhen me dashuri te pa fund!
    K'tu qendro studenti. Ky eshte Zoti. Zoti eshte nje dhe s'behet dy. Dalengadale do pastrohesh edhe ti nga helmi i Kishes me ate aristokracine, manipulimin dhe propaganden e saj.

Jezusi ka ate vendin e vet dhe meriten e tij dhe Jezusi thote vete vazhdimisht qe Ai nuk mund qe te bej dot as nje gje pa ndihmen e Zotit.

Zoti e dergoi Jezusin ketu ne toke qe Jezusi te na tregoje ne njerezve gjera rreth Zotit dhe qe te bej mrekullira ne emer te Zotit.
    I vetlarguar per arsyje fshirje shkrimesh nga moderatore arrogante si puna e Dariusit me shoke....

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Nganjehere hyj ne (nenforumet) Boten (pa)Shpirterore te disa "fetarve"
    Postime
    700
    Citim Postuar më parë nga Cappuccino
    Pedofilit i them pedofil.
    Vrasesit i them vrases.
    Mashtruesit i them, mashtruaes.
    Kalorasit i them kaloras.
    Perdhunuesit i them, perdhunues.

c'lemosh kerkon nga une zotrate jotja?
    cappuccino edhe ne fene islame ka pasur njerez qe i kane bere disa gjera sikur ne fene katolike .Edhe ne fene islame ka pasur sundimtar dhe njerez te tjere keqberes qe kane bere disa ligje dhe kane thurrur disa thenje per Muhamedin a.s njashtu siç kane bere per Jezusin (Isain a.s).

Disa thenje per Muhamedin a.s nuk jane te verteta edhe pse gjenden ne librat me te njohur per sa i perket haditheve (thenjeve te pejgamberit).

Disa hadithe i kane ndryshuar sundimtaret e ndyshem njejte sikur i kane ndryshuar thenjet e Jezusit (Isait a.s).
    Kto ndyshime sundimtaret e ndryshem si ne fene katolike ashtu ne ate muslimane i kane perdorur per qellimet e tyre politike ,fetare etj .etj .

Te dashurit e Zotit nuk kane pasur aç shume kohe per jeten e tyre private dhe une mendoj se ata ndoshta nuk kane pasur edhe jete private hiç .

Shume pak besimtar si ne fene katolike ashtu edhe ne fene muslimane mund ti kuptojne te derguarit e Zotit .

Kerkojeni te miren se e mira do tju vij

i/e larguar
    Anëtarësuar
    30-05-2004
    Vendndodhja
    Ministria e Mbrojtjes Se Republikes Demokratike te Shqiperise
    Postime
    1,499
    Citim Postuar më parë nga buki19
    Por kur nje muslimane vendos havale (Hijab) e ndalojne ate te futet ne universitet!
    nuk di si perkthehet ne shqip "intimidation" por kur ne mes te parisit emigrante ti vajze apo gjysherit e tu. dmth nuk eshte vendi yt del hijab, indirekt i thua vajzave vendase:

"shikomeni mua myslymanen, une vesh hijab ndersa ju jeni ku-rva"
    ==>>universiteti perfaqeson se nga ty pritet direkt nje rang kulture,kompromisi dhe respekti.

per cfare e vesh hijab ti vajze? nuk te ka ndaluar te veshesh njeri hijab ne shtepi apo ne rruge.

pergjigja eshte e thjeshte. denohet "intimidation" aq me keq kur kerkon te urdherosh ligjet arsimore te nje vendi qe ti nuk e ke themelet prej.

e morre pergjigjen pse?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-03-2006
    Vendndodhja
    rome
    Postime
    44

Per ARCIMEDES!

Besoj ne nje Hyj te vetem, Atin e gjitepushtetshem, Krijuesin e qiellit e te tokes e te gjitha sendeve qe shihen e qe nuk shihen. Edhe në një Zot të vetëm, Jezu Krishtin,
    një të vetmin Birin e Hyjit,
    të lindur prej Atit para të gjithë shekujve.
    Hyj prej Hyjit, Dritë prej Dritës, Hyji i vërtetë prej Hyjit të vërtetë.
    Të lindur, jo të krijuar, të njëgjëjtë me Atin:
    nëpërmjet të cilit u krijuan të gjitha sendet.
    Ai për ne njerëzit dhe për shpëtimin tonë zbriti prej qiellit.
    E u mishërua për virtyt të Shpirtit Shenjt
    në kraharorin e Virgjërës Mari: e u bë njeri.
    Dhe u kryqëzua për ne nën Poncin Pilat;
    pësoi dhe u varros,
    dhe u ngjall të tretën ditë sipas Shkrimeve,
    e u ngrit në qiell dhe rri në të djathtën e Atit.
    Dhe përsëri do të vijë me lavdi për të gjykuar të gjallët e të vdekurit,
    e mbretëria e tij nuk do të ketë mbarim.
    Edhe në Shpirtin Shenjtë, qe eshte Zot dhe jeteberes, qe rrjedh prej Atit e prej Birit e se bashku me Atin e me Birin adhurohet e lavderohet.
    Qe foli me anen e profeteve.
    Edhe ne nje Kishe te vetme, Shenjte, katolike dhe apostolike.
    edhe ne nje pagezim te vetem per faljen e mekateve.
    Pres ngjalljen e te vdekurve dhe jeten e pasosur. Amen!

Ky eshte besimi im Arcimedes dhe besimi i katolikeve te gjithe botes. Edhe i ortodokseve me nje ndryshim fare te vogel!

E shkrova gjithe kete sepse ne urimin tend ka nje diçka qe une NUK E PRANOJ KURRE! Une e dua Kishen time dhe e konsideroj NENE e MESUESE dhe as edhe per nje moment nuk e kam ndjere veten te dhunuar apo te detyruar!

E kuptoj nga shkrimet e tua se ke shume konfuzion ne besimin tend. Nuk po bej polemike por nuk po e mar vesh ku beson (dhe nuk me intereson...puna jote!) Vetem se ai mendim qe ke ti mbi Jezu Krishtin qe nuk ben asgje pa Atin...bie era SUBORDINACIONALIZEM, herezi e shekujve te pare pas Krishtit!

Vlonjat sa te jete jeta Maska e Igli_Vlonjati
    Anëtarësuar
    24-03-2006
    Vendndodhja
    Vlore/Tirane
    Postime
    439
    Ia bej shume here kete pyetje vetes...
    Ne Jete Duhet Te Udhehiqemi Nga Arsyeja Dhe Jo Nga Pasioni

i/e regjistruar Maska e buki19
    Anëtarësuar
    20-09-2005
    Postime
    313
    Citim Postuar më parë nga Alket123
    nuk di si perkthehet ne shqip "intimidation" por kur ne mes te parisit emigrante ti vajze apo gjysherit e tu. dmth nuk eshte vendi yt del hijab, indirekt i thua vajzave vendase:

"shikomeni mua myslymanen, une vesh hijab ndersa ju jeni ku-rva"
    Dyshoj qe nje femer me hixhab don te thot keshtu ne menyre direkte apo indirekte.E nese ato mendojn se jan ku-rva,puna e tyre.

==>>universiteti perfaqeson se nga ty pritet direkt nje rang kulture,kompromisi dhe respekti.
    Pikrisht hixhabi, per femra muslimane eshte kulture islame.Pa kompromis.

ps.Fjala intimidation mund te perkthehet : frikesim,kercenim,kanosje.
    Ndryshuar për herë të fundit nga buki19 : 07-05-2006 më 11:53

i vetlarguar Maska e Arcimedes
    Anëtarësuar
    26-12-2005
    Vendndodhja
    Holland
    Postime
    591
    Citim Postuar më parë nga student romak

Ky eshte besimi im Arcimedes ..............

Studenti, un mundem me pak fjale qe ta zberthej ate besimin tend te bazuar ke Testamenti i ri i Bibles dhe i Kishes, por nuk po e bej kete gje, sepse eshte me mire kur ti e kupton vete dhe me ndihmen e Zotit se sa kur ta shpjegoj une, sepse une nuk jam mesues dhe dua qe te qendroj i paster.

Testamenti i ri eshte per ty deri tani i shenjte dhe un e kuptoj kete qe shkruan ti.
    Deri tani eshte i shenjte per ty, por ndoshta nje dite dhe un jam i bindur qe do te vij ajo dite, do ta gjesh, do ti zbulosh dhe do ti kuptosh keto qe shkruajta tani.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Arcimedes : 07-05-2006 më 11:45
    I vetlarguar per arsyje fshirje shkrimesh nga moderatore arrogante si puna e Dariusit me shoke....

i/e larguar
    Anëtarësuar
    30-05-2004
    Vendndodhja
    Ministria e Mbrojtjes Se Republikes Demokratike te Shqiperise
    Postime
    1,499
    Dyshoj qe nje femer me hixhab don te thot keshtu ne menyre direkte apo indirekte.E nese ato mendojn se jan ku-rva,puna e tyre

Pikrisht hixhabi, per femra muslimane eshte kulture islame.Pa kompromis.

ps.Fjala intimidation mund te perkthehet : frikesim,kercenim,kanosje.
    pikerisht ky eshte perkthimi, "pa kompromis" te kercenon. te vjen ne shtepine tende dhe te kercenon.

ndihet e ofenduar pse ligjet e atij shteti qe dhe gjyshrit e saj jane emigrante e detyrojne ate te heqi hijabin.

ndryshe nga shklleverit ne amerike myslymanet psh. ne france erdhen me deshire dhe kerkojne te bejne ligjin. mua nuk do me duket cudi qe mund te ndodh nje holokaust me keta myslymanet ne europe.

ka nje konsistence djallezore qe duhet patjeter luftuar me keta myslymanet nje dite e me pare.

dy kullat ne ny psh. nuk ishte hera e pare qe myslymanet kane dashur te i hidhnin ne ere. ne 9/11/2001 ishte hera e trete.

i/e regjistruar Maska e buki19
    Anëtarësuar
    20-09-2005
    Postime
    313
    Citim Postuar më parë nga Alket123
    pikerisht ky eshte perkthimi, "pa kompromis" te kercenon. te vjen ne shtepine tende dhe te kercenon.

ndihet e ofenduar pse ligjet e atij shteti qe dhe gjyshrit e saj jane emigrante e detyrojne ate te heqi hijabin.

ndryshe nga shklleverit ne amerike myslymanet psh. ne france erdhen me deshire dhe kerkojne te bejne ligjin. mua nuk do me duket cudi qe mund te ndodh nje holokaust me keta myslymanet ne europe.

ka nje konsistence djallezore qe duhet patjeter luftuar me keta myslymanet nje dite e me pare.

dy kullat ne ny psh. nuk ishte hera e pare qe myslymanet kane dashur te i hidhnin ne ere. ne 9/11/2001 ishte hera e trete.
    Mos e merr aq tragjike,kuptoje si shpagim per kohen e kolonializmit.Cdo gje kthehet.
    Sa i perket konsistences djallezore sic e quan ti,mos humb kohe.Filloja tash.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691

E ti or djal e ke degjuar tregimin per xhinin qe gjindet i fjetur ne fund te llambes magjike,qe duket i madh e i tmerrshem,kur zgjohet e del nga llamba pasi e njejta te eshte ferkuar ....e pikrisht keshtu eshte edhe puna e Islamit.
    Vetem qe ai nuk zgjohet nga ferkimi por nga...urrejtja,..., dhe nuk ploteson deshira !

Sa i perket demokracise,te jesh i bindur qe as danezet e askush tjeter ate se kan vendosur per muslimanet,por per veti.E keqa e saj eshte se eshte me dy tehe.
    Po ashtu kam degjuar se per dikend thuhet : nese ja pren koken i dalin 3 .
    pra islami udhehiqet nga urrejtja dhe nuk ploteson deshira , ka vetem imponim.

nese e thua ti qe je mysliman.

Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Akademia e Shkencave dhe heshtja ndaj sfidave te kohes
    Nga &Mitrovicalia& në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 96
    Postimi i Fundit: 18-06-2009, 19:10
  2. Çfarë nxjerrim në dritë nga filozofimi?
    Nga Albo në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 64
    Postimi i Fundit: 07-12-2008, 01:02
  3. C++ - Algoritëm për mbrojtjen e programit
    Nga Neritan Hyso në forumin Arti i programimit
    Përgjigje: 34
    Postimi i Fundit: 27-04-2007, 17:44
  4. Inatet ne Dashuri.
    Nga Nice_Boy në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 02-02-2005, 11:08
  5. Si e justifikoni moralen?
    Nga Veshtrusja në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 23-10-2004, 23:02

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •