Close
Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 48
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga only truth
    cappuccino edhe ne fene islame ka pasur njerez qe i kane bere disa gjera sikur ne fene katolike .Edhe ne fene islame ka pasur sundimtar dhe njerez te tjere keqberes qe kane bere disa ligje dhe kane thurrur disa thenje per Muhamedin a.s njashtu siç kane bere per Jezusin (Isain a.s).

Disa thenje per Muhamedin a.s nuk jane te verteta edhe pse gjenden ne librat me te njohur per sa i perket haditheve (thenjeve te pejgamberit).

Disa hadithe i kane ndryshuar sundimtaret e ndyshem njejte sikur i kane ndryshuar thenjet e Jezusit (Isait a.s).
    Kto ndyshime sundimtaret e ndryshem si ne fene katolike ashtu ne ate muslimane i kane perdorur per qellimet e tyre politike ,fetare etj .etj .
    Mos do te thuash se islami eshte fe e devijuar si krishterimi?
    kete me duket se po thua.

i/e regjistruar Maska e buki19
    Anëtarësuar
    20-09-2005
    Postime
    313
    Citim Postuar më parë nga xfiles
    pra islami udhehiqet nga urrejtja dhe nuk ploteson deshira , ka vetem imponim.

nese e thua ti qe je mysliman.
    Jo.Xfiles,nuk mendova ashtu,gabim e kuptove.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga buki19
    Jo.Xfiles,nuk mendova ashtu,gabim e kuptove.
    mbase ti nuk doje te thoje ate por e verteta ashtu eshte.

Siç e tha edhe FLORIRI sikur te ekzistonte nje fuqi,shtet islamik ata do ta kishin per detyre te nenshtronin te gjithe boten me hir a me pahir qe te gjithe te ketheheshin mysliman ose te nenshtroheshin superioritetit te myslimaneve dhe te jetonin me taksa etj si i ka ligjet islami.
    kjo eshte e verteta.

If i ruled the world... Maska e GinoTheGodFather
    Anëtarësuar
    01-02-2004
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    311
    Une i perskas fese muslimane sepse dhe familja ime me ka thene qe eshte muslimane. Respektoj fene time ne nje fare menyre, i fesoj rregullisht festat e saj por nuk kam ndonje besim te zjarrte dhe e di pse? sepse gjithmone kam qene me ate idene qe feja eshte dicka abstrakte qe ekziston sepse njerezit nuk dine ti pergjigjen disa pyetjeve. Para shume kohesh greket kane patur perendi edhe per shiun, diellin, eren dhe shume dukuri natyrore sepse nuk dinin si te pergjigjeshin pyetjeve se cfare eshte era, shiu etj etj. Nje filozof i madh ka thene qe nese vazhdojme ta bejme pafundesisht pyetjen "pse" arrijme ne nje shkak pa shkak qe quhet zoti. Ne ditet e sotme ato cfare greget e lashte i supozonin si perendi i quajme dukuri natyrore dhe dime nje shpjegim te sakte pse ndodhin. Ndoshta pas shume vitesh mund te dalin pergjigjiet edhe per shume gjera te tjera qe nuk i dime ende dhe do zhduket hipoteza qe "e ka krijuar zoti" Deri me sot akoma nuk kam marre ndonje pergjigjie te sakte per keto aludimet e mia edhe pse kam bere biseda shume interesante me njerez qe e njohin mire islamin. Pergjigjia ka qene "eshte ceshtje besimi" Dhe ne te vertete feja ka te beje ne besimin ne dicka virtuale qe nuk eshte e vertetuar. Gjithesesi une vazhdoj te mbetem musliman...

Nallban Maska e alko71
    Anëtarësuar
    24-03-2006
    Vendndodhja
    Tokë
    Postime
    707
    Ashtu edhe do te behet X-files,por jo me dhune nga ana e jone por nga e verteta te cilen do ta sjelli ardhja e dyte ne toke e Isa-se a.s.(Jezusit) i cili do i heqi koken Dexhallit(Antikrishtit) e per cudi nuk do ta doje e as nuk do t'ia ktheje faqen tjeter.Kete e pohojne edhe te krishteret(se do ta vras), por jane ngaterruar ac shume sa nuk po rezonojne fare.

Nuk po theme se lufta eshte e mire ama kur kercenohet lloji njerezore nga vlerat dhe shkaterrimi i qetesise ne toke nga nje grup tjeter qe tenton t'i nenshtroje dhe ti beje skllever nen mbulesen e kinese lirive dhe te drejtave (e qe me vone do t'ia shihni tymin)dhe kete nuk po e vereni asnje sepse jeni verbuar nga ky hi i lirive qe me gjason sikur lirija e pulave te rrethuara me tel e qe i pergatisin per therretore pa e kuptuar kete !!!

Dhe nuk do te kete me taksa fare sepse Isa a.s nuk do te pranoje asnje besim tjeter.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-03-2006
    Vendndodhja
    rome
    Postime
    44

Ne e kemi Zot kurse ju e prisni...epo kjo!!!!

I forte Alko... me dy shprehje hedh poshte 2000 vjet jete te Kishes me Krishtin e pa gje te keq na kercenon duke na treguar se ne fund te botes do te kthehet Isai (Jezusi) per te gjykuar... te isha si ju...do te filloja te shqetesohesha!

Arcimedes...vellai im! Po i bej thirrje modestise time ne kete moment por nuk po me pergjigjet! Pasi te besh qartesi ne veten tende, ndoshta me pas, mund edhe te me tregosh ndonje gje...tani per tani nuk ke absolutisht asgje per te me mesuar!!!

Eshte normale qe gjithesekush te shprehet si ti vije... por per rrespekt te kultures se tjetrit... peshojini ato qe thoni. Mos ngaterroni dijen me emocionet dhe lironi trurin nga inate e komplekse inferioriteti!

shnet!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga alko71
    Ashtu edhe do te behet X-files,por jo me dhune nga ana e jone por nga e verteta te cilen do ta sjelli ardhja e dyte ne toke e Isa-se a.s.(Jezusit) i cili do i heqi koken Dexhallit(Antikrishtit) e per cudi nuk do ta doje e as nuk do t'ia ktheje faqen tjeter.Kete e pohojne edhe te krishteret(se do ta vras), por jane ngaterruar ac shume sa nuk po rezonojne fare.

Nuk po theme se lufta eshte e mire ama kur kercenohet lloji njerezore nga vlerat dhe shkaterrimi i qetesise ne toke nga nje grup tjeter qe tenton t'i nenshtroje dhe ti beje skllever nen mbulesen e kinese lirive dhe te drejtave (e qe me vone do t'ia shihni tymin)dhe kete nuk po e vereni asnje sepse jeni verbuar nga ky hi i lirive qe me gjason sikur lirija e pulave te rrethuara me tel e qe i pergatisin per therretore pa e kuptuar kete !!!

Dhe nuk do te kete me taksa fare sepse Isa a.s nuk do te pranoje asnje besim tjeter.
    po pra isa do i vrasi te gjithe te pafete nuk do pranoje asnje fe tjeter.
    "prit gomar te mbije bar" i thone kesaj, kur te vije isa(po erdhi) nuk do jemi gjalle as une e as ti
    megjithate isa duke qene aq i drejte duhet it leri te lire njerezit te besojne ç'te duan ,fundja çfare demi i bej une ises nese besoj ne diçka qe atij nuk i pelqen.
    apo ky eshte isa sipas modelit islamik. Nejse prape se prape njerezimi nuk ecen perpara sepse eshte i zene shume fare duke e vrare trurin se kush jane te mire islamistat apo kristianet, ka zot apo nuk ka, do ikim ne parajse apo ferr, ne nje kohe kur mund te jetojme ne paqe perseri feja nxit lufte me anen e urrejtjes qe predikon.

Po ta marrim me gjere ketu perfshihen te gjitha llojet e fese qe vendosin ideologjite e tyre perpara mireqenies se njeriut.
    nuk e ke keq qe amerika ka liri hipokrite, po edhe islami nuk eshte me i mire.

i/e larguar
    Anëtarësuar
    30-05-2004
    Vendndodhja
    Ministria e Mbrojtjes Se Republikes Demokratike te Shqiperise
    Postime
    1,499
    demokrqcia ju solli fene.
    ja cna sjell demokracia. lufte fetare dhe porosi profetike nga shkretetirat.

ne komunizem nuk ka fe, te gjithe te barabarte. ne komunizem ekziston toleranca me e larte qe njeh njerezimi, ju jeni deshmimtare por nuk ju le feja ta pohoni.

hapni syte shikojeni "shoqerine e qelbur" demokratike.

Perjashtuar nga Mod. Maska e brahobravo
    Anëtarësuar
    23-04-2006
    Vendndodhja
    Mallakaster
    Postime
    26
    Citim Postuar më parë nga Alket123
    :

"shikomeni mua myslymanen, une vesh hijab ndersa ju jeni ku-rva"
    ?
    ok se ti po me dukesh cobani me i zgjuar i forumit

hixhabi ose shamia eshte obligim me Kuran dhe hadithe te Muhammedit qe muslimanja must ta vesh , pra eshte urdher nga Zoti i shtat pal qiejve

Vet ju te krishtosurit kini Mejremen maman e Ises (alehi selam) te mbuluar me hixhab, dhe nuk ka asnje ndryshim nga veshja muslimane. Pra kuptohet fare qarte, qe ka qene urdher nga Allahu i Madheruar ,qe kur Ademi (alejhi selam) zebriti ne toke dhe ky ligj eshte deri ne diten e ringjalljes

Pra femra bukurin e saj e ka per obligim tja tregoj burrit te saj, prinderve, vellezerve, djo, xhaxha, etj etj . Femra nuk duhet te jet tabel qitje rruges te majoshi burrat ne rrug me trupin e saj
    Cdo femer qe nuk mbulohet, me dashje apo pa dashje, me dije ose injorante, kryen nje lloj prostitucioni me trumin e saj. burrat shuaj epshtet rruges

se ju jane veshur syte juve dhe nuk shikoni ne nuk ju kemi faj

muzika alkoli genjeshta thashethemet interesi bankar mishi i derit (qe ju e kini kaq shume qef) ju kame veshur syte

Por Por me e keqa eshte ajo qe keni ne zemra "shirku" qe ju i beni Zotit tuaj

ps"shirk" d.m.th kur adhuron tjeter pervec Zotit ose i shoqeron Atij ortak
    Ndryshuar për herë të fundit nga brahobravo : 07-05-2006 më 21:48

Nallban Maska e alko71
    Anëtarësuar
    24-03-2006
    Vendndodhja
    Tokë
    Postime
    707
    Citim Postuar më parë nga student romak
    I forte Alko... me dy shprehje hedh poshte 2000 vjet jete te Kishes me Krishtin e pa gje te keq na kercenon duke na treguar se ne fund te botes do te kthehet Isai (Jezusi) per te gjykuar... te isha si ju...do te filloja te shqetesohesha!

Arcimedes...vellai im! Po i bej thirrje modestise time ne kete moment por nuk po me pergjigjet! Pasi te besh qartesi ne veten tende, ndoshta me pas, mund edhe te me tregosh ndonje gje...tani per tani nuk ke absolutisht asgje per te me mesuar!!!

Eshte normale qe gjithesekush te shprehet si ti vije... por per rrespekt te kultures se tjetrit... peshojini ato qe thoni. Mos ngaterroni dijen me emocionet dhe lironi trurin nga inate e komplekse inferioriteti!

shnet!
    A po e kupton tani se ti nuk di gjdo gje per islamin?

Ju e quani "Zot" dhe do te zhgenjeheni shume kur te vije dhe ta kuptoni se nuk eshte ashtu.Pra 1960 vite keni qene gabim,apo me pak vite.
    Lexo me teper per islamin dhe do t'i mesosh edhe shume gjera te tjera.

Ne e presim por jo si ju,por si i derguar qe do te gjykoj me Kur'an.Pra do ta vendose ligjin sipas Kur'an-it dhe do te vendoset paqja ne toke per nje kohe te gjate edhe pasi qe Isai te nderroj jete.Deri sa njerezimi te harroje tere shpalljet dhe atehere do te vije nje dite kur dielli do te linde nga perendimi dhe ketu fillon shkaterrimi i planetes Toke dhe tere sistemit kozmik.Dhe do te krijohet nga Krijuesi nje Toke e re dhe do t'i fryhet surit(burise,bririt,nuk dihet saktesishte se cka eshte suri) nga nje engjell dhe te gjithe do te ngriten nga varret ku ishin shtrire(edhe te djegurit edhe te mbyturit ne uje)dhe do te paraqitemi para Allahut Zotit te boterave dhe aty fillon gjykimi i vertete.E kesaje dite duhet ti frikesoheni edhe ju e edhe ne.Kur te pyetet Isai :A ti ju ke thene qe te adhurojne ty krahas meje? Isai a.s. pergjigjet : Zoti im ti je deshmitar i imi se cka ju kam thene ,e pasi me ngrite mua nga mesi i tyre ,ti e di me mire se cka vepruan ata pas meje.

Ndoshta ne nuk e presim por pas ardhesit tane X-file.A mendove ti se ne jemi pa kurfar qellimi ne kete bote,dhe mund te bejme c'te duam ?

Sa e sa popuj jane zhdukur para nesh per shkak te kryeneqsise se tyre apo talljeve me fjalet e Zotit.
    Ndryshuar për herë të fundit nga alko71 : 08-05-2006 më 06:09

Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Akademia e Shkencave dhe heshtja ndaj sfidave te kohes
    Nga &Mitrovicalia& në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 96
    Postimi i Fundit: 18-06-2009, 19:10
  2. Çfarë nxjerrim në dritë nga filozofimi?
    Nga Albo në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 64
    Postimi i Fundit: 07-12-2008, 01:02
  3. C++ - Algoritëm për mbrojtjen e programit
    Nga Neritan Hyso në forumin Arti i programimit
    Përgjigje: 34
    Postimi i Fundit: 27-04-2007, 17:44
  4. Inatet ne Dashuri.
    Nga Nice_Boy në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 02-02-2005, 11:08
  5. Si e justifikoni moralen?
    Nga Veshtrusja në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 23-10-2004, 23:02

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •