Citim Postuar mė parė nga EuroStar1 Lexo Postimin
Jo jo Nuh je shume larg me te dhenat dhe sidomos me krahasimin e pagave ndermjet te huajve dhe vendasve.

Ne europe ky dallim nuk ekziston dhe as ne USA apo Kanada. Nje zyrtar vendas mer njelloj me te huajin poashtu dhe nje puntore vendas mer njelloj me te huajin. E vetmja gje qe i ndan eshte vjetrsia e punes ne ate ndermarrje.

Ndesa ne vendet Arabe ka diskriminim, ose te pakten Arabet qe me kan thene mua kan inat me vendet e zhvilluara Arabe. Kete e them vetem nga goja e tyre , pa hyre per te marre informacione mbi kete ceshtje. Megjithse ne nje dokumentare para disa diteve per Dubain pashe se i kishin lene me nga 6/7 muaj pa rroga dhe u ipnin para vetem sa per te ngrene ( keta ishin Indiane dhe Pakistaneze ).

Keshtu pra qe ka nje ndryshim te madh mes Perendimit dhe Lindjes per sa u perket ketyre gjerave , por jo vetem ketyre, psh ne perendim nuk te ngrene cmimin sapo te shohin qe je i huaj, nderkohe qe ne lindje dhe ne zonat tona kjo gje ndodh. nuk mundesh kurresesi te besh krahasime per te keq mes Perendimit dhe Lindjes.

Te pershendes
Mire de, me paske keqkuptuar, edhe une e kritikoj ate zhvillim !!!, nuk eshte diksriminim ajo qe ndodh atje, ajo eshte cmenduri, ajo eshte shtazarake !!!

Kritika ime aman u perqendrua tek kompanite perendimore dhe vendore qe veprojn atje ne terren !!!, eshte edhe detyre e perendimoreve te perkujdesen per te drejtat e punetoreve ne pergjithesi, ngase i kane edhe mundesite, faktikisht pa perendimoret ne vendet arabe akoma do te jetohej ne kasolla me tulla balte.....

Kurse, ne vendet perendimore ku edhe vet jetoj, dhe ku e kam ligjin e punetoreve ne kete kompjuterin qe te shkruaj te memorizuar, natyrisht se nuk ka shanca te ndodhin diskriminime te tilla. Por edhe ketu ka diskriminime ne korniza legale. Natyrisht se avantazhohet vendaliu para te huajit !!!, kete ta deshmoj kure te duash, por perpjesetimet nuk krahasohen me ato qe i shohim ne vendet arabe, kete krahasim edhe nuk e bera !!! Une thjesht fajin ja u lash "kompanive perendimore" dhe vendase qe i keqperdorin punetoret e mjere !!!

tung