Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 10
    mos e luaj; I DEBUAR! Maska e qoska
    Anėtarėsuar
    17-05-2004
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    837

Sa mbrohen postimet ne forum!

Shume diskutime behen ne forum, te pakten ne pjesen per informatiken ku une jam me aktiv.

Disa nga pjestaret me aktive te ketij forumi shkruajne shpesh njhoruite e tyre ne formen e nje "tutoriali" per te shkembyer njohurite e tyre.

Shqetesimi im eshte sa te ndergjejshem jane lexuesit e ketyre postimeve dhe se sa kreditohen keto shkembime njohurish kur perdoren ne publikime te ndryshme jo nga autoret origjinale?!

Jam ne dijeni qe forumishqiptar.com ofron nje "agreement" ku ai mund ti perdori te gjitha keto postime sipas interesave te tij dhe doja te dija deri ku i respekton kjo license autoret origjinal te ketyre postimeve?!
    Sigurisht qe dikush mund te argumentoje me mos pjesmarrjen ne forum per te tilla shqetesime por ne insteresin tim do te ishte vazhdimi i kesaj pjesemarrje, qe besoj ka ndikuar sadopak tek te gjithe ne gjate shkembimit te ideve, dhe respektimi, kreditimi, i ketyre autoreve gjate perdorimit te materialeve te ndryshme. Besoj se eshte e drejte, te pakten, morale si e forumishqiptar.com dhe te gjithe atyre qe lexojne, pervetesojne dhe perfitojne nga keto postime.

Faleminderit per mirekuptimin!

P.S. Eshte thjesht nje kurizoitet i imi dhe te me falni nese e kam keqkuptuar licensen qe ofrohet nga forumi. Por me duket e drejte qe te sqarohet dhe nese e duhur te korigjohet kjo pjese ne mos emrin e vertete, te atyre qe e kane bere publik, te pakten me ndonje URI ne temen ku eshte bere diskutimi dhe postimi i ketyre "tutorialeve" thjesht per te respektuar dhe disi kredituar personat perkates.

BASTARDODENTRO Maska e reni00
    Anėtarėsuar
    04-12-2002
    Vendndodhja
    * jetoje jetėn sic e di unė :-) *
    Postime
    805
    Shume interesante kjo pjese e bisedes.Me shtyu fakti te shkruaja per me shume se dje lexova nje postim ketu qe nje anetar donte te hiqete shkrimin e autorit ne fund te faqes.Te futemi ne teme mendoj se kreditet per postimet e bere dmth ato qe cfare jepen nga anetaret jane te kredituara vetem ne forumin perkates, pasi mendimi ime nje here postuar nuk ke me kredit ne ate qe ke shkruar vecse aty ky siper ne profil eshte emri jot.
    Gjithemon mendimi im bazuar mbi cfare kam hasur.

RENI.

Mbi te gjitha Dashuria Maska e xixe xixellonja
    Anėtarėsuar
    13-02-2006
    Vendndodhja
    Amerik - Miami
    Postime
    404

Pershendetje...

Citim Postuar mė parė nga qoska
    Shume diskutime behen ne forum, te pakten ne pjesen per informatiken ku une jam me aktiv.

Disa nga pjestaret me aktive te ketij forumi shkruajne shpesh njhoruite e tyre ne formen e nje "tutoriali" per te shkembyer njohurite e tyre.

Shqetesimi im eshte sa te ndergjejshem jane lexuesit e ketyre postimeve dhe se sa kreditohen keto shkembime njohurish kur perdoren ne publikime te ndryshme jo nga autoret origjinale?!

Jam ne dijeni qe forumishqiptar.com ofron nje "agreement" ku ai mund ti perdori te gjitha keto postime sipas interesave te tij dhe doja te dija deri ku i respekton kjo license autoret origjinal te ketyre postimeve?!
    Sigurisht qe dikush mund te argumentoje me mos pjesmarrjen ne forum per te tilla shqetesime por ne insteresin tim do te ishte vazhdimi i kesaj pjesemarrje, qe besoj ka ndikuar sadopak tek te gjithe ne gjate shkembimit te ideve, dhe respektimi, kreditimi, i ketyre autoreve gjate perdorimit te materialeve te ndryshme. Besoj se eshte e drejte, te pakten, morale si e forumishqiptar.com dhe te gjithe atyre qe lexojne, pervetesojne dhe perfitojne nga keto postime.

Faleminderit per mirekuptimin!

P.S. Eshte thjesht nje kurizoitet i imi dhe te me falni nese e kam keqkuptuar licensen qe ofrohet nga forumi. Por me duket e drejte qe te sqarohet dhe nese e duhur te korigjohet kjo pjese ne mos emrin e vertete, te atyre qe e kane bere publik, te pakten me ndonje URI ne temen ku eshte bere diskutimi dhe postimi i ketyre "tutorialeve" thjesht per te respektuar dhe disi kredituar personat perkates.
    Ne fillim e falenderoj hapsin e kesaj teme.
    Eshte nji Tem, apo nji Pyetje shuuummm interesante dhe e rendesishme...KET PYETJE NDONJEHER E BEJ DHE VET, SEPSE NE TE SHUMTEN E RASTEVE MUNDEN TE KEQPERDOREN, SHKRIMET, apo temat, mesazhet, e Antarve te ketij Forumi, shpresoj dhe kisha pasur deshir te marrin pjes Moderatoret, admin..., dhe Kryesoret e ketij forumi, se qe pergjigjeje na japin ne ket pyetje kaq te rendesishme...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga edspace : 08-05-2006 mė 01:08
    "Dashuria e vertetė dhe e sinqertė nuk shuhėt kurrė"

Mbi te gjitha Dashuria Maska e xixe xixellonja
    Anėtarėsuar
    13-02-2006
    Vendndodhja
    Amerik - Miami
    Postime
    404
    ...qoska, i paskemi len pa fjal keta te Forumit... , E PO TI DJAL E PYETJE JU KE QITUR...QE NUK ARRIN KURR PERGJIGJEJA... ...
    ...te deshiroj nji fund te javes shum te bukur...
    "Dashuria e vertetė dhe e sinqertė nuk shuhėt kurrė"

Anėtarėsuar
    17-05-2004
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    837
    Meqe tema shkoi ne nenforumin perkates, moderuar pak me vonese :P, a ka ndonje shans qe une te kem ndonje pergjigje serioze ndaj pyetjeve te shtruara me siper apo injorimi i derimetanishem do te vazhdoje ?!

Faleminderit!

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet nė Bllog
    22
    Nuk e kuptova se cila eshte pyetja apo sqarimi qe kerkon. Megjithate po te sqaroj qendrimin e stafit ne baze te rregullores dhe misionit te forumit ne lidhje me mbrojtjen e te drejtes se autorit. Qendrimi yne eshte i thjeshte, i hapur dhe shume i qarte.

Nese ti hedh ne forum pjese nga nje liber, nje gazete apo cfaredo mjet informacioni qe eshte material i mbrojtur me te drejten e autorit, a) ti je pergjegjes per kete gje b) duhet ti kerkosh lejen autorit per ripublikimin c) ne pamundesi te kontaktit me autorin, duhet te vendosesh ne fund te artikullit nga eshte mare ai informacion (emri i autorit).

Nese ti publikon ne forum nje artikull apo nje studim qe e ke perpiluar vete, duhet qe ne fund te artikullit te vendosesh emrin tend dhe daten e publikimit poshte tij. Ne kete menyre, kushdo qe e lexon apo ripublikon ate material, eshte i detyruar te publikoje emrin tend si autor i artikullit dhe adresen e temes ne forumin shqiptar. Nese e shikon te ripublikuar pa te drejte ne nje forum tjeter pa pelqimin tend, kontakto me stafin e forumit.

Persa i perket te gjitha shkrimeve qe behen ne forum, pergjegjes per to jane anetaret e forumit te cilet i bejne, jo forumi apo stafi i tij. Forumet jane publike dhe te hapura per te gjithe, keshtu qe cdo anetar eshte i ndergjegjshem qe mendimi qe ai hedh ne forum do te lexohet nga shume njerez te tjere. Ajo qe ne u rekomandojme te gjithe anetareve tane eshte qe te vendosin emrin e tyre te vertete ne profil, ne menyre qe sa here qe dikush deshiron te ripublikoje mendimin tuaj ne nje mjet tjeter informacioni, ai te kete nje emer e nje mbiemer si autor.

Ne si staf jemi pergjegjes karshi anetareve tane, qe te mbajme forumin ne linje dhe te sigurojme qe te gjitha shkrimet tuaja te qendrojne ne tema dhe te hapura per te gjithe. Shume anetare, per arsye nga me te ndryshmet, kane dashur qe te fshijne emrin e postimet e tyre ne forum pas nje kohe pjesmarrje ne forum, dhe kjo nuk eshte e mundur sipas rregullores se forumit. Nese do te lejonim fshirjen e mesazheve te nje anetari, kjo do te thote qe do te fshihen te gjitha temat e hapura prej tij, te gjitha postimet e bera prej tij ne tema, dhe kjo nuk ndikon vetem shkrimet e atij anetari, ndikon mbarevajtjen e e gjithe forumit dhe shkrimet e te gjithe anetareve qe kane marre pjese ne tema e kane replikuar me ate anetar.

Gjithashtu, nga eksperienca disa vjecare e jona dhe duke qene faqja e pare shqiptare qe njeh te drejten e autorit ne Internet, sa here qe nje autor eshte ankuar per publikim te paligjshem ne forum te materialeve te tij, pa e zene ne goje fare autorin, ne kemi nderhyre duke ndryshuar materialet e publikuara qe te kene emrin e autorit ne fund. Vetem ne nje episod ne 7 vjetet e fundit, ne kemi nderhyre per te fshire nje artikull te publikuar pa te drejten e autorit, pasi autori kembenguli qe artikulli te fshihej nga forumi. Ne rastet e tjera na eshte dashur vetem qe te shtojme emrin e autorit ne fund te artikullit. Ashtu sic ka patur shume raste qe autore te ndryshem na kane falenderuar dhe mbeshtetur per ekspozimin e puneve te tyre ne nje publik te gjere shqiptar. Disa prej tyre jane edhe vete anetare te regjistruar ne forum.

Gjithcka qe ne kemi bere ne vite ka qene jo-fitimprurese dhe ne perfitim te anetareve tane qe gjejne ne forum nje leme te gjere informacioni fale pjesmarrjes se nje numri te madh anetaresh.

Albo

P.S Cdo shqetesim ne lidhje me te drejten e autorit, nisni email tek webmaster@forumishqiptar.com.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Albo : 05-08-2006 mė 21:06

Anėtarėsuar
    17-05-2004
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    837
    Te them te drejten pyetja ishte e drejtperdrejte por e shprehur paksa me delikatese per te lejuar dhe shjegime politike si ai me siper!

Nese nuk gaboj(dhe te them te drejten as nuk mund ta verifikoj sepse nuk e gjej me linkun e licenses neper faqe!) licensa e ketij forumi merr autoresi te plote ndaj te gjitha postimeve te bera ne database-n e saj. Qe shkurt do te thote qe ju me xhentilese mundoheni ti ruani te drejtat e autorit por me t'ju ardhur ofertat(qe une them qe edhe ka ndodhur) ju nuk jeni me te tille, ndoshta per te ruajtur sy e faqe beni disa modifikime "piktoreske".

Prandaj nese doni qe ti keni direkte ja ku eshte pyetja ime e thjeshte e qarte e bukur:
    A do te ndryshoni ndonjehere licensen e forumit ne mbeshtetje te pjesmarresve, qe ju garantojne ato reklamat aty siper dhe fitimet e tjera nga trafiku i madh i internetit, qe edhe ju te plotesoni ate shprehjen "jofitimprures" nga postimet politike si ai me siper?!.

P.S. Faleminderit per mundimin dhe kohen tuaj ne sqarimin e disa gjerave elementare ne nje komunitet sic eshte e drejta e autorit. Edhe ju lutem mos kerkoni te dal me emer mbiemer mundesisht dhe numer telefoni ne nje forum sepse ky informacion nuk eshte i garantuar qe te ngelet privat.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga qoska : 08-08-2006 mė 15:42

Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet nė Bllog
    22
    Per cilen "license" forumi e ke fjalen? Forumi shqiptar nuk ka "license", programi qe ne kemi blere per kete forum ka license, por licensa e tij nuk ka te beje fare me postimet apo me te drejtat e autorit te anetareve te forumit.

Forumi shqiptar ka nje mision dhe nje rregullore qe cdo anetar i forumit duhet ta lexoje e pranoje si te drejte para se te regjistrohet. Dhe pjesmarrja eshte falas, kostoja e pjesmarres per anetaret eshte $0. Me mire se kushdo ti si anetar i regjistruar qe prej vitit 2004 duhet ta dish kete.

Te ardhurat e reklames ne forum jane minimale dhe mbulojne me pak se 10% te shpenzimeve te forumit. Restoja e lekeve del nga xhepi i nismetareve dhe atyre anetareve qe bejne donacione me deshire pasi vleresojne ate qe gjejne ne kete forum.

Forumi ka qene dhe do te mbetet falas dhe jo-fitimprures, dhe e kemi deshmuar kete gje ne 5 vitet e fundit qe forumi ka qene ne linje.

Albo
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Albo : 08-08-2006 mė 17:19

Anėtarėsuar
    17-05-2004
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    837
    Albo,

nuk e kam per sulm mbase menyra e te shprehurit te ka ngaterruar. Thjesht dua te jem i qarte dhe vete dhe mbase te tjere si puna ime; nese une ve nje tip "Copyright" si firme kjo nuk krijon problem me ndonje "agreement" qe ju keni?!

Per sa i perket autoresise kete e mbaj mend qe kur jam regjistruar dhe me sa duket ka qene ajo e vete forumit dhe qenka interpretimi im gabim, keshtu qe qenka keqkutpim.

Gjithsesi pune te mbare!

P.S. nuk kam ndermend te bej financat e forumit por edhe permendja e shpeshte e faktit qe forumi eshte me financime personale nuk me duket fort e drejte.

Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet nė Bllog
    22
    nuk e kam per sulm mbase menyra e te shprehurit te ka ngaterruar. Thjesht dua te jem i qarte dhe vete dhe mbase te tjere si puna ime; nese une ve nje tip "Copyright" si firme kjo nuk krijon problem me ndonje "agreement" qe ju keni?!
    Copyright ne firme? Cdo mendim qe ti shpreh ne forum, kushdo qe te lexon e di qe ky eshte mendimi i nje anetari me emrin qoska, pra vetekuptohet qe eshte (c) qoska. Mirepo, fakti qe ti e ke hedhur ate mendim ne forumin shqiptar, kushdo qe deshiron ta riprodhoje, krahas emrit tend si autor, duhet te riprodhoje edhe burimin nga e ka marre, ne kete rast, forumi shqiptar. E njejta praktike ndiqet edhe ne gazeta, artikulli ka nje autor, por kushdo qe e citon, jep burimin nga e ka marre. Prandaj te thashe me lart, qe nese vertet do ti japesh peshe e vlere mendimit qe shpreh ne forum ne syte e lexuesve te tu, vendos emrin tend ne profil sic e kam bere une e shume te tjere.

Problemi i vetem me firmat qe ne kemi patur ne vite kane qene vendosja e faqeve personale jashte forumit, si tip reklame, ose perdorimi i germave shume te medha shumengjyreshe qe vrasin syte e anetareve neper tema. Per aq kohe sa firma jote nuk i shkel keto rregulla te thjeshta, nuk ka per tu prekur nga stafi.

Albo

Tema tė Ngjashme

1. Cilėt mbrohen dhe kush i pėrligj?
    Nga Brari nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 05-03-2009, 04:38
  2. Nė Vėrmicė…Ku shtėpitė mbrohen nga hyjnitė
    Nga Brari nė forumin Folklori shqiptar
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 22-12-2008, 18:32
  3. Censure mbi postimet dhe postuesit qe kerkojne antishqiptarizem?
    Nga Inteligjentja nė forumin Votime dhe sondazhe
    Pėrgjigje: 78
    Postimi i Fundit: 20-12-2008, 11:49
  4. Sqarime pėr postimet nė kėtė forum
    Nga shigjeta nė forumin Muzika botėrore
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 28-04-2006, 01:04
  5. Apel BE-sė: Tė mbrohen pakicat nė Kosovė
    Nga Albo nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 17-06-2004, 14:23

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •