Close

Rezultati i Sondazhit: A e mbeshtesni posedimin e ligjshem te armes nga qytetari?

Votues
43. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Jo nuk e mbeshtes. Cdokush duhet te jete i paarmatosur

22 51.16%
  • Po e mbeshtes.Cdo qytetar i lire duhet te kete te drejten te mabje arme.

16 37.21%
  • Jam i rezervuar per nje/disa arsye

5 11.63%
  • Nuk e di/Nuk me intereson/Nuk kam opinion

0 0%
Faqja 0 prej 9 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 82
  1. #-9
    Dash...me kembore Maska e Toro
    Anëtarësuar
    26-04-2002
    Vendndodhja
    CALIFORNIA
    Postime
    1,404

E drejta e mbajtjes së armës.

Ne nje shoqeri te lire dhe demokratike, a mendoni se e drejta e mbajtjes se armes, eshte e drejte individuale, privilegj apo nuk ekziston nje e drejte e tille. A duhet qe qeveria te lejoje qytetarin e ligjshem te mbaje arme apo duhet ta parandaloje ate?

2. #-8
    Gezuar Kosoven e Pavarur Maska e dodoni
    Anëtarësuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Une votova gabim Toro, desha te votoj per Jo, e ne vend te Jo-se votova per Po, aksidentalisht.
    Leje mos m'trano, pashe zotin!!!!

Rrofte Shqiperia Etnike

3. #-7
    Anëtarësuar
    26-04-2002
    Vendndodhja
    CALIFORNIA
    Postime
    1,404
    Citim Postuar më parë nga dodoni
    Une votova gabim Toro, desha te votoj per Jo, e ne vend te Jo-se votova per Po, aksidentalisht.
    Dakort D....po ka mundesi ta shpjegosh se perse jo? Cfare e keqe i vjen shoqerise kur nje individ i cili nuk eshte kriminel, zbaton ligjet, mban arme per vetembrojtje, qitje, gjueti,koleksion etj?

4. #-6
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-11-2002
    Postime
    1,509
    Une zgjodha opcionin e trete. Ata qe duan te mbajne arme duhet:

- te kalojne ndonje test psikologjik, i cili te vertetoje qe jane ne rregull nga trute.
    - te mos kene kryer krime asnjehere, pra te jene qytetare model.

Nese i plotesojne keto kushte, duhet te jene te lire te mbajne arme.
    Ignore List: Den Bossi

5. #-5
    Anëtarësuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Une votova per Jo nga pervojat e mia ne Amerike. Ketu shpesh me ka rene te shoh njerez ne rruge, vende publike, e kudo me arme ne brez, e nuk me pelqente kjo gje sepse ne pergjithesi i ben njerezit tjere te ndihen jo te sigurte, sidomos femijet, femrat etj. Pastaj, njeriu shpesh ne raste kur humb kontrollin mund te bej dicka qe ne rrethana normale nuk do ta kishte bere, pra po e pati armen mund te vrase dike kurse e kunderta po mos ta kete armen. Pastaj, kemi shume raste ne Amerike, kur femijet jane vrare duke luajtur e edhe ato krimet ne shkolla kur tinejxhera kane vjedhur armet e prinderve te tyre dhe kane masakruar dhjetera bashkenxenes te tyre ne shkolle. Po te mos kishin akses ne armet, keto krime nuk do kishin ndodhur. Pra, sipas mendimit tim, legalizimi i armembajtjes e rrit numrin e vrasjeve.

PS: Jam per legalizimin e armeve te gjuetise por jo tjerave dhe vetem nepermjet nje kontrolli shume te madh nga ana e qeverise dhe shoqatave te gjuetareve.

Rrofte Shqiperia Etnike

6. #-4
    Anëtarësuar
    26-04-2002
    Vendndodhja
    CALIFORNIA
    Postime
    1,404
    A well regulated Militia being necessary to the security of a free State, the right of the people to keep and bear Arms, shall not be infringed.
    Nje milici e rregullt eshte e nevojshme per sigurimin e nje Shteti te lire, e drejta e popullit per te poseduar dhe mbajtur arme, nuk duhet te privohet.

- Second Amendment to the United States Constitution
    -Neni i dyte i Kushtetutes se Shteteve te Bashkuara.

---------------------------------------------------------------------------

"No free man shall ever be de-barred the use of arms. The strongest reason for the people to retain the right to keep and bear arms is, as a last resort, to protect themselves against tyranny in government."

Asnje njeri i lire nuk duhet te ndalohet nga perdorimi i armeve. Arsyeja me e forte per popullin qe te ruaje te drejten te posedoje dhe mbaje arme eshte ne fund te fundit, per te mbrojtur veten e tyre kunder tiranise ne qeveri.
    - Thomas Jefferson

7. #-3
    bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Kurse une votova per Po . Eshte e drejta e secilit te mbaje arme me ndergjegje te plote. Nese nje njeri eshte i vetedijshem ne veprimet qe ben dhe di te kontrolloje cdo situate pse jo mos ta mbaje ne rast vetmbrojte te familjes se tij/saj ?
    Nese cdo gje kryehet brenda normave ligjore dhe cdo rregjistrohet me numer dhe informacionin e duhur pse jo . Keshtu policia dhe qeveria eshte me ne kontroll te perdorimeve/mbajtjen e armeve . Cdo arme qe te shitet/blihet te jete e rregjistruar.
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

8. #-2
    Anëtarësuar
    26-04-2002
    Vendndodhja
    CALIFORNIA
    Postime
    1,404
    Citim Postuar më parë nga dodoni
    Une votova per Jo nga pervojat e mia ne Amerike. Ketu shpesh me ka rene te shoh njerez ne rruge, vende publike, e kudo me arme ne brez, e nuk me pelqente kjo gje sepse ne pergjithesi i ben njerezit tjere te ndihen jo te sigurte, sidomos femijet, femrat etj. Pastaj, njeriu shpesh ne raste kur humb kontrollin mund te bej dicka qe ne rrethana normale nuk do ta kishte bere, pra po e pati armen mund te vrase dike kurse e kunderta po mos ta kete armen. Pastaj, kemi shume raste ne Amerike, kur femijet jane vrare duke luajtur e edhe ato krimet ne shkolla kur tinejxhera kane vjedhur armet e prinderve te tyre dhe kane masakruar dhjetera bashkenxenes te tyre ne shkolle. Po te mos kishin akses ne armet, keto krime nuk do kishin ndodhur. Pra, sipas mendimit tim, legalizimi i armembajtjes e rrit numrin e vrasjeve.

PS: Jam per legalizimin e armeve te gjuetise por jo tjerave dhe vetem nepermjet nje kontrolli shume te madh nga ana e qeverise dhe shoqatave te gjuetareve.
    Arsyet qe ti ofron, nuk justifikojne ndalimin total te armeve ne popull....Psh eshte mese e vertete se femije vdesin ne aksidente me arme....por ama eshte mese e vertete se numri i femijeve qe vdesin ne aksidente me arme eshte shume me i vogel sesa numri i femijeve qe mbyten ne pishine! Nese 13 femije ne vit vdesin ne Amerike nga aksidente me arme dhe njerezit kerkojne ndalimin e armeve, atehere cfare duhet te themi per 1500 femije qe mbyten ne pishine?

Mendimi yt, ( i respektueshem)se legalizimi i armeve rrit numrin e vrasjeve eshte i kundert me statistikat e FBI ....Numri i vrasjeve, perdhunimeve, vjedhjeve me arme eshte me i vogel ne shtetet ku armet jane te pandaluara me ligj, sesa ne shtetet qe kane "gun control".

9. #-1
    Anëtarësuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Toro, sipas teje nuk justifikojne, sipas meje po. Pastaj nuk mund te behen krahasime midis pishines (qe eshte e shendetshme dhe argetuese per te gjithe) dhe armes (fare e panevojshme). Jeta e atyre 13 femijeve ne vit eshte me e shtrenjte dhe me e rendesishme se qefi i disave qe duan te luajne me arme, per mua natyrisht.

Poashtu, ato statistika une nuk i besoj per vete, sepse sigurisht jane statistika midis Amerikes qe ka policine shume te forte me shtetet nga bota e trete qe ende e kane policine me thupra druri. Qe statistikat dhe krahasimet te jene te sakta, duhet krahasuar Amerika me legalizim te armembajtes dhe Amerika pa legalizim te armembajtjes.

Rrofte Shqiperia Etnike

Football Factory Maska e Moltisanti
    Anëtarësuar
    22-11-2002
    Postime
    1,437
    Toro e kishe fjalen per shqiperi apo kshu ne pergjithesi ?

Mire do ishte qe seicili nga ne te kishte nga nje arme per vetmbrojtje , por vetem ne shqiperi nuk mund te vendoset nje ligj i tille , atje te heqin qafe per hobi jo mo per gjona tjera , ose pse i ke ngacmu njonen qe e ka fiksim tjeter kush te ik jeta per shishtufine .
    Ne asnje menyre (kur thote sala) , nje popull gjaknxehte si shqiptari te kete legalizim armesh , kthehet 97 per pune 1 jave

shnet

Faqja 0 prej 9 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Deklarata universale e të drejtave të njeriut dhe Islami
    Nga Cappuccino në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 98
    Postimi i Fundit: 30-11-2013, 13:37
  2. Islami Ndërmjet Lindjes E Perëndimit
    Nga forum126 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 69
    Postimi i Fundit: 21-06-2011, 13:41
  3. Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 18-04-2006, 18:06
  4. Debat mes anti liberalëve dhe liberalëve
    Nga liridashes në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 22-03-2005, 19:26
  5. Të drejtat e njeriut në Islam
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 02-02-2005, 17:11

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •