Close
Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 42
    FarewellToNavy Maska e FTN_2004
    Anėtarėsuar
    09-11-2004
    Vendndodhja
    West by God Virginia
    Postime
    326

Guns N' Roses / Velvet Revolver

Pershendetje,
    Pashe te gjitha faqet dhe nuk ka asnji per GNR keshtu qe duke qene se jam fans i ketyre, thashe te filloi vete i pari. Shkruani opinionet tuaja (jo me nje rresht), nqs keni pare ndonje koncert (Arcimedes ki menjen n'mesim), cfare mbani mend nga koha kur GNR ishin ne krye te skenes se rock n'roll etj etj.
    Mua me kujtohet dikur, mbase nga viti '92, '93 (kur isha 12 vjec), MTV sa pati nisur te lejohej, sapo kisha fillu anglishten ne shkolle dhe nuk merrja vesh shume. Si kalamaj qe po kalonin ne adoleshence nga muzika nuk merrnim vesh shume, Metallica (black album) ishte shume i forte per veshin tim te pamesuar me metal. Po nje grup me nje video te titulluar November Rain me pat terhequr vemendjen. Mbase nga video, apo menyra e te kenduarit, ose fundi i videos (nuk kuptoja pse vdiste nusja ne fund) nuk e di. Mora vesh qe emri i grupit ishte Guns N Roses dhe me terhoqi si emer, plus fakti qe shume "metalaret" e athershem nuk flisnin me shume adhurim per ket banden qe nuk luante metal te fuqishem. Me ne fund e gjeta per ke grup do beja tifozllik. Problemi ishte qe athere nuk kishte shume informacion per te. Nejse se po zgjatem shume, albumi i pare qe bleva ishte "Appetite for Destruction" kasete pirate nga Polonia qe nuk perfshinte 2 kenge kryesore po kush e dinte athere ? Mbaj mend zhgenjimin tim kur lexoj titujt e kengeve dhe nuk ishte "don't cry" (Ku e dija un qe don't cry ishte album tjeter) Akoma me kujtohet hera e pare kur e futa albumin ne manjetofonin e athershem ( me nji speaker haha) dhe kitarra e fillimit Welcome to the Jungle me rrenqethi mishin. Qe nga ai moment e dija cili do ishte grupi im i preferuar. Qe athere kane kaluar 13 vjet, dhe "Appetite for Destruction" kendohet akoma ne cd-player te pakten nje here ne dite. Ky album per mua eshte i magjishem, cdo kenge eshte sa e thjeshte, po dhe aq komplekse. Zeri i Axlit eshte madheshtor, i vecante, ndryshon nga kenga ne kenge. Nuk eshte cudi qe ky album eshte debut albumi me i sukseshem ne historine e rockut. Kaq kisha un per albumin.
    Fatkeqesisht, me famen, parat, karakterin e Axlit, grupi u prish ose me sakte antaret kryesore u larguan. Kjo nuk e pengoi diktatorin Axl te sjelle pjestare te rinj ne bande duke u perpjekur te mbaje emrin gjalle. Per mendimin tim, GNR nuk jam me dhe nuk kane qene GNR qe nga '91 me largimin e Steven Adlerit ne bateri. Jam kurioz te di nqs ndonjeri prej jush ka pare Live in Tokyo, DVD , ose Koncertin ne Hipodromin e Frances ose Rock in Rio ne 2001 me ate monsten e cuditshme me emer Buckethead qe perpiqet te zevendesoi Slashin. Kaq kisha per GNR un tani per tani. Do shkruaj prap ndonje dite tjeter.

VELVET REVOLVER: 3/5 e GNR dikur, jo keq. Ne fillim nuk me bene ndonje pershtypje shume, derisa shkova te shoh nje koncert te tyre per ditlindje (dhurata me e bukur). Grupi me i mire i rockut tani per tani, e cuditshme, energjia e dikurshme eshte akoma, Slash duket sikur nuk ka ndryshuar fare nga ai slash i dikurshem me solot ne kitare. Scott Weiland mgjs nga levizjet duket si gay, eshte leader i vertete, di sesi te gjalleroi turmen. Mgjs nuk ia fal manaxhereve qe kishin prure Hoobastank per grup hapes (ca eshte ky emer Hoobastank?) me demek per te prure kalamajte brezin e ri te koncert, prap kishte lezet te shifsha burra, gra me kalamaj qe kendonin Mr. Brownsone ose It's so easy.. Mbarova un tani per tani, se mu mbaru dhe boja. pres opinionet , shkrimet tuaja.
    NeverAgainVolunteerYourself

Pak a shume histori e ngjajshme dhe e imja.. nje kasetofon i vogel dhe nje kasete pirate. As qe i kuptoja fjalet e kenges vetem shkundja koken (as floket si kisha te gjata lol) pas kitares. Ne fillim degjoja nga 20 here rrjeshtaz Paradise Cityn dhe Knockin' On Heaven's Door se me dukeshin me energjetike. Sot megjithse secila kenge sjell emocione te vecante, mbi te gjitha do te vecoja I Used To Lover Her. Axel ka zerin flori po karakter idoti... ne kulm te cdo mosmarrveshje mes anetareve te ish GNR, ai dhe Slash hedhin ne gjyq njeri tjetrin ne lidhje me copyrights te kengeve.

Para disa javesh lexova qe kishin dal ne internet ca kenge te albumit te shumpritur "Chinese Democracy". Me saktesisht 4 prejt tyre: "I.R.S" , " Better", "The Blues", "There was the time" . Kenget jane te ngjashme me "Yesterday" 'Patient" dhe nja dy kenge tjera nga GNR e vjeter.. Vete grupi i kish nxjere per pune publiciteti. Kritikat e atyre qe kishin aritur ti degjojne ishin shume pozitive, Axel mban te njejten tempo, ate duan dhe fansat e GNR nga ai... Te shpresojne qe se fundi ky album te del ne shitje.

Velvet Revolver jane nje grup legjenash (dhe drogaxhinjsh ).. Bashko Scott Weiland, Slash, Duff McKagen, dhe Matt Sorum.. dhe nxjer nje eksploziv si VR. Ne albumin Contraband sgjen asnje kenge keqe, por eshte komplet ndryshe nga stili i GNR te meparshme. Fansat e GNR prisnin te kunderten prandaj dhe kritikat ne lidhje ne VR i gjen te perziera.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga StterollA : 09-03-2006 mė 15:52

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Manchester, UK
    Postime
    1,079
    Na kujtuat kohet e shkolles se mesme, lol. Edhe une kam pas qene pak a shume tifoz i cmen i Guns'ave. Kaseta e pare qe i kam degju G&R've ka qene Use Your Illusion 1, fatmiresisht per mu, kasete origjinale e ardhme nga Greqia, bile dhe me tekste kengesh . Ishte nje kohe qe Don't cry degjohej deri 10 here ne dite. Kurse Garden of Eden me Perfect Crime perfaqsonte kulmin e muzikes se rende per veshin tim asokohe. Pastaj vjen Use Your Illusion 2, me perla si Civil War, Locomotive (sidomos ajo soloja ne fund) dhe Estranged. Nga Appettite for Destruction, kur e kam degju per here te pare kam ngele pak i zhgenjyer. Megjithate me kalimin e kohes, ca kenge filluan te me pelqenin jashtezakonisht shume sidomos Nightrain dhe sigurisht Sweet Child of Mine. Kurse zgjenjimi total ishte me Spaghetti Incident. Bile mbaj mend qe e kam degjuar per here te pare si gjysem mceftas ne ore te historise. Akoma me teper zhgenjim kur mora vesh qe e vetmja kenge qe me pelqeu nga albumi, "Ain it Fun", kendohej nga Duff dhe jo Axl.

Si per fund: kur po lexoja nje reviste, "Kerrang" me duket para nje 7-8 vjetesh, mbaj mend qe kishte nje lajm per G&R qe po beheshin gati te regjistronin nje album te ri dhe jepte perberjen e grupit. Si perfundim nga garda e vjeter ishte vetem Axl dhe ne fund fare artikulli mbyllej me "Ok thats cool but why the hell is this group called Guns & Roses?".

Dont damn me, when I speak a piece of mind
    Cause silence isn't golden when I'm holding it inside
    Cause I've been where I've been and I've seen what I've seen
    I put my pen to the paper cause it's all a part of me.

Sometimes I wanna kill, sometimes I wanna die
    Sometimes I wanna destry, sometimes I wanne cry
    Sometimes I could get even, sometimes I could give up
    Sometimes I could give, sometimes I never give a ****
    Lulet edhe mund ti shkelin por Pranveren nuk mund ta ndalin dot.

i/e regjistruar Maska e vampmirela666
    Anėtarėsuar
    09-01-2005
    Vendndodhja
    in Valhalla
    Postime
    54
    don't you cry tonighaiaiaiaiaiaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiit

me behet qejfi te shoh kete rubrike sepse me kete grup jam rritur dhe kam kujtimet e femijerise sepse pastaj kalova ne 'metal extreme'(thrash/black/death) por Gansat ngelen te pavdekshem sidomos qe ne Tirane kam pase qene nje nga ato te vetmet femra qe kur dilja ne xhiro kisha rrypin e kuq si Axl dhe nuk e ēaja koken se ēfare thonin njerezit, floket i kisha lyer me te njejten ngjyre si Axl-i,ēfare nostalgjie qe mu ringjall...

"appetit for destruction" ishte dashuria ime e pare sidomos me notat e para te 'sweet child of mine' qe ma rrenqethnin mishin,gjithashtu dhe "live like a suicide" shume i lezetshem me 'nice boys' dhe nje nga kenget e marra nga AC/DC qe e kendonte Bon Skot (legjende me vete dhe ky) me titull 'whole lotta rosie' qe Axl e kendon me nje stil te vetin dhe teper origjinal,nje kuq i talentuar jo vetem ne ze por dhe ne piano

gjithashtu dhe G'n'R lies shume album simpatik me 'patience' etj...
    por kur dolen Use you illusion I + II aty ishte kulmi i tyre,kur i veja ne manjetofon nuk i veja vetem per vete por i degjonte dhe gjithe lagjja bashke me pleq e plaka besoj se i njifshin duke i degjaur aq shpesh hahaha
    "spaghetti incident" ishte nje dekadence dhe u zhgenjeva por me e tmerrshmja ishte ndarja,kjo gje nuk durohej me dot

po albumi "chinese democracy" ekziston dhe me pelqejne kenge si 'madagascar'
    por nuk eshte me ajo epoka e kompozimeve me Slash Duff apo Izzy,i mungon ajo perzierja pikante qe quhej Guns'n'roses me 'old line up'=formacioni i dikurshem

per nje gje jam e lumtur sot pas kaq vitesh nje enderr feminore do me realizohet
    sepse kam bileten e koncertit te Gunsave ne 20 qershor 2006 ne Paris ne nje salle gjigande ku me zor pres ti shoh,megjithese as Slashi as Duffi as Gilby as Matt as Izzy as Steve nuk jane me ( e padurueshme kjo) vetem Dizzy ka mbetur

JA VLEN NJE HERE NE JETE TE SHOH AXL ROSE DUKE KENDUAR PERBALLE MEJE
    dhe pastaj le te vdes yeahhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

Per mua ajo qe ndodhi me GNR eshte fatkeqesi me permasa historike. Nuk mund te them dot se kush ka me shume faj Axel apo Slash, por mund te them as Velvet Revolver as GNR te tanishmit nuk jane GNR te dikurshem. I pashe ne koncert Velvet Revolver. Vertet grup i fuqishem. Slash si gjithmone i shkelqyer me cigaren qe nuk e hiqte nga goja. Provova emocione te rralla por edhe te cuditshme. Pashe dhe shijova live Guns N Roses pa Axel ose nje supergrup qe ishin po thuajse Guns N Roses por qe ne fakt nuk ishin. Te vinte per te qare dhe fjala e vetme qe me vinte ishte "PSE?"
    Tani pervec ndonje nderhyrje hyjnore qe GNR te bashkohen nuk pres ndonje gje as nga Axel as nga Velvet Revolver (meqe ra fjala duhet te gjejne nje solist tjeter me shpejtesi)

Anėtarėsuar
    09-11-2004
    Vendndodhja
    West by God Virginia
    Postime
    326
    Pershendetje adis68 dhe ju te tjereve qe keni shkruajtur ketu. Me behet qejfi qe ka akoma fansa shqiptare te GNR ose VR.
    Un jam shume dakort qe ajo qe ndodhi me GNR eshte fatkeqesi por nga ana tjeter jam me dakort qe GNR te ishin shperndare pas largimit te Slashit dhe Duffit ne 96. Shumica e grupeve te asaj kohe qe ndejten bashke (Motley Crew, Metallica psh) nuk kane bere asgje per tu permendur pasi ajo muzike fatkeqesisht ka vdekur. GNR ishin bashke pa nja 10 vjet , bene disa albume te paperseritshme dhe ketu duket te mbaroje. Axli duhet 1) te nderroi emrin e grupit (me mire Axl Rose sesa GNR pasi i ben me mire egos se tij) ose 2) ti kerkoi falje tifozave, Slashit Duffit dhe Steven Adler dhe te dalin ne tour boteror prap. Fundi i fundit na e kan nje borxh te tille apo jo ? Kaq per sa i perket ankimeve per Axlin. Ej, ka pa njeri koncerte te tjere te ketyre meqe ra fjala ? ke youtube.com ka shume kenge booteg te Gunsave te dikurshem.
    Velver Revolver.hmm...ne koncert jane te fuqishem fare sic tha adis68 po prap ka dicka qe mungon. Mbase eshte veshtire te besh muzike rock ne vitin 2006. Ky Scott Weiland si gay anoreksik duket? Vetem ket ankim kam un per te, sikur ta levizte me pak ate mbrapmen mir do ishte.
    Pytja e fundit per sot: Preferoni me mire GNR e para Use your illusion ose cirkun qe u be me mbrapa me 6 antare + femrat kengetare ? Mua me pelqen me shume GNR e pare. Rock n'fuckin roll !

i vetlarguar Maska e Arcimedes
    Anėtarėsuar
    26-12-2005
    Vendndodhja
    Holland
    Postime
    591
    Edhe un te njejtin mendim kam FTN. Axli me mire te kishte emrin e grupit tani Axl Rose, se sa GNR. Mua me pelqen GNR pa cirkun, por edhe me cirkun, sepse edhe ato femrat kishin ate lezetin e tyre. Tani, cdo pjesetar i grupit te 'cirkut' kishte ate rendesin dhe bukurine e tij/te saj. Per mendimin tim, Axli i mblidhte keta te gjithe bashke me ate zerin dhe edhe figuren e tij charmante.

Un mendoj qe me fundin dhe me ndarjen Guns 'n Roses mbaroi edhe Rock 'n roll. Tani, pothuajse nuk e ndjek me fare muziken e re, sepse me duket si muzike comerciele, prandaj. Per mua GNR ishin grupi i fundit dhe me i madh i rock'n fuckin roll.

Kaq njehere per njehere. Ika ne pune tani. Te ndez makinen dhe ta ndigjoj edhe njehere ne makine ate Civil War, apo Knockin on Heavens Door edhe pastaj i piva ilacet e dites. Ha...ha...ha...
    I vetlarguar per arsyje fshirje shkrimesh nga moderatore arrogante si puna e Dariusit me shoke....

i/e regjistruar Maska e ēuēo
    Anėtarėsuar
    14-04-2006
    Vendndodhja
    Piter Panin e kam ne pallat
    Postime
    32
    perdhendetje te gjithve.dua te them qe sa per guns n' roses eshte me mire qe te na ngelet ai kujtimi i vjeter.Jane vertet grupi me i mire hard rock dhe te pa arritshem por kjo perpjekja e fundit per ribashkim per mua eshte thjesht nje deshtim qe njollos emrin e tyre dhe pa axel rose nuk ka kuptim sepse ka qene ai qe e ngriti kete grup dhe e hudhoqi per te mos folur per zerin qe nuk e gjen dot sikur edhe 400 milijarde te kete bota
    S.O.S!!!!uomo in mareeeeeeeeeeeeeee......................

i vetlarguar Maska e Arcimedes
    Anėtarėsuar
    26-12-2005
    Vendndodhja
    Holland
    Postime
    591
    Thoni c'te doni, por un jam tuj shku edhe njehere me i pare. Vin ne Nijmegen (Goffertpark) me 2 Korrik.

Edhe s'ma ndin mu fare per antaret e tjere. Axli eshte fantastik fare. Ata tjeret le ti vijne e ti puthin doren atij se ai i ngriti e i boni njerez me emer ne te gjithe boten, per mendimin tim. Axeli eshte prape i ri nga mosha keshtu qe ai ka fuqi perseri mendoj une me e ngrit gjithe parkun ne kembe (kapaciteti 82.000) dhe me e bere megjithmend nje Rock n' Fuckin Roll fest per ne tifozat e cmendur, te ashtequajtur
    "The Motherfuc kers".

Un nuk mund ta lej dot ne balt kete kengetar te shkelqyer me ate zerin e tij gjenial, te cjerrur, prekes dhe shume te dhimbshem, por edhe shume te fuqishem qe ka me shume se 10 vjet qe me frymzon.

Keshtu qe do te shkoj aty ne koncert e tij edhe le te vdes edhe un aty. Edhe per ty FTN po vesh ate bluzen e Slashit, OK, qe ta bej pak me nerva Axelin.

Kalofshi mire.
    I vetlarguar per arsyje fshirje shkrimesh nga moderatore arrogante si puna e Dariusit me shoke....

Anėtarėsuar
    09-11-2004
    Vendndodhja
    West by God Virginia
    Postime
    326
    haha ku m'jan mledh nji tuf fansash t'Axlit mu mer ne nuk m'lejn rahat. E di si eshte puna ? Axl ka qene anetari me i rendesishem, lideri i grupit po deshe me e qujt keshtu se ai ishte i vetmi qe ishte esell ne vitet e lavdishme dhe gjithashtu i vetmi qe e kishte me seriozitet ket punen e grupit. Pislliku me i madh qe ka bere Axli per mendimin tim eshte kur i detyroi te tjeret ti japin atij te drejat e emrin "Guns N' Roses" ose perndryshe nuk do dilte te kendonte.Kjo eshte dhe arsyeja qe Axli i lejohet te dale te kendoje me 5 monstra te tjere (4 se Buckethead ka ikur) nen emrin Guns N'Roses, kur Velvet revolver ke 3 ex- Gunners. Bile kjo percarje besoj un eshte dhe arsyeja qe GNR kane dhjetra koncerte bootleg ne ebay, dhe vetem nje DVD koncert zyrtare. F$*#ing AXL :P Nejse, kaq kisha un, mbarova me ankimet per Axlin. Meqe ra fjala, do e nderroi fare ket avatarin se nuk e merito Axli te kete fotografine ke emri im.
    Hey Arcimed...vish bluzen me Slash dhe do behesh i famshem dhe ti rrezik si ai robi ne ROck in Rio qe u nxorr jashte nga rojet pasi Axlit nuk i pelqeu bluzja. E ke pa ate incidentin ?

PS: Po kerkoja ndonje foto te ketij grupit te ri te quajtur Guns N Roses po s'po gjej asnji. Ne nje interviste qe lexova Dizzy s'ia kishte idene fare se cfare ndodhte me GNR (persa i perket koncerteve dmth) Diktatori flokekuq me duket vazhdon akoma si dikur. Oh se harrova, Matt Sorum kishte shkruajtur ne blogun e tij qe kishte takuar Axlin ne nje klub ne New York javen e kaluar dhe ia kishin kaluar mire.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga FTN_2004 : 19-04-2006 mė 13:09

Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Perfundoi gjykimi nė Hagė i Limajt, Balajt dhe Musliut
    Nga Arb nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 470
    Postimi i Fundit: 05-08-2006, 18:56
  2. Padi pėr shpifje ndaj Hashim Thaēit
    Nga Arb nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 134
    Postimi i Fundit: 22-05-2005, 15:04
  3. Kafeneja "Muzike e Zgjedhur" (Origjinali)
    Nga Brari nė forumin Muzika botėrore
    Pėrgjigje: 432
    Postimi i Fundit: 24-04-2003, 12:54

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •