Ngushellime per familjen e tij dhe te gjithe atyre qe e donin dhe i donte. Nje humbje e madhe per Korcen dhe tere Shqiperine.
Ngushellime per familjen e tij dhe te gjithe atyre qe e donin dhe i donte. Nje humbje e madhe per Korcen dhe tere Shqiperine.
Artist i madh, sidomos shokun Kopi te "Dy here mat" e qante![]()
Më erdhi keq kur e dëgjova në lajmet e mëngjesit në radio.
Akoma më keq më erdhi kur të nesërmen gazeta që bleva ("Shqip") kishte publikuar foton e momentit të vdekjes (në mos u gabofsha). Nuk isha i sigurtë dhe dyshova me mendjen time kur e pashë mbi skenë duke u rrëzuar (fotoja nuk kishte asnjë shënim poshtë apo anash). Vetëm sot dëgjova nga goja e dikujt që ishte për t'u habitur sesi e kishin fotografuar pikërisht në atë moment, ndaj dhe i besova dyshimit tim të djeshëm.
Mendoni që është mirë të publikohen foto të tilla që plagosin zemrën e të afërmëve, miqve dhe dashamirësve në këtë rast të të ndjerit Prodani, por edhe ndaj çdo rasti tjetër të kujtdo?
U let him hold a gun 2 ur head during sex?I thought u were a feminist
Usually he takes the clip out
Ngushellimet per Familjen. Le te prehet ne paqe dhe i qete.
Nderimet e mia te sinqerta Aleko Prodanit. dhe ngushellime familjes per humbjen e te dashurit te tyre.
Dito.
Ngushellime familjes Prodani...
Shqiperia humbi nje artist te madh i cili ja dhuroi jeten e vet skenes.
By Piranha
Ngushullimet e mia te sinqerta per artistin e madh Prodani. Panvarsisht nga kushtet e punes qe ai ka pasur gjate gjithe karieres se tij, ka ditur me mjeshtri ti dhuroj humor shqiptareve.
Ngushellime te sinqerta per familjen.Eshte humbje jo vetem per familjen por edhe per artin dhe skenen shqiptare.
Njerëzit që janë në gjendje të njohin bukurinë, nuk plaken kurrë.
Qe i nga humoristat e mi te preferuar ,me ka ardh shume keq kur e morra vesh kete lajmNgushellime familjes .
B
Ai e donte skenën dhe pikërisht aty përjetoi edhe momentet e fundit të jetës së tij. Ky është "fati" i artistëve të mëdhenj dhe Aleko Prodani ishte i tillë. Pikërisht një vit më parë, në fillim të majit të 2006-ës ai mbylli sytë përgjithmonë, teksa interpretonte para publikut korçar që aq shumë e donte.
Prej më shumë se 30 vjetësh, Prodani ishte një nga yjet më të mëdhenj të teatrit shqiptar, i shquar sidomos në zhanrin e komedisë. Në vitin 1961 ai u bë bashkëthemelues i Estradës së Ushtarit, ku edhe u formua si aktor gjatë një stazhi gjashtë vjeçar. Më pas u emërua aktor në Estradën e Korçës, ku u bë menjëherë margaritari i kurorës. Për shkak të “biografisë së keqe” e largojnë nga Estrada, pas Plenumit IV dhe e dërgojnë për “riedukim në prodhim”. Por burokratët komunistë u bënë shpejt të vetëdijshëm se zbrazëtia që ai kishte lënë pas vetes në Estradën e Korçës nuk mund të mbushej kurrsesi. Pas rikthimit në Estradë, fillon për të një periudhë e artë. Interpreton në rreth 60 premiera të Estradës së Korçës, ku shquhet për aftësi të rralla në të gjitha zhanret. Për 15 vjet (1980–1995) bëhet njeriu kyç i kësaj trupe. Është autor i libretave, regjisor dhe aktor kryesor në 30 premiera, e dhjetëra skeçe dhe komedi me një akt që shfaqen edhe në TVSH në programet e Vitit të Ri. Nën drejtimin e Prodanit, në vitet ’80, Estrada e Korçës bëhet më e mira në vend.
Në Teatrin “A. Z. Çajupi” të Korçës, ai interpreton rreth 20 role në komedi. Pas sukseseve në teatër, arrin të tjera në kinematografi, ku interpreton në tri kinokomedi, si edhe TV, ku interpreton në një seri spektaklesh dhe telekomedish. Këto arritje i japin, më 1992, titullin “Artist i Merituar”. Ka fituar tri herë rresht, në tri pjesëmarrje, çmimin për aktorin joprotagonist në Festivalin e Aktrimit në Fier, në edicionet 2003, 2004 dhe 2005.
Gazeta Metropol
Jeta eshte labirinth.. nese do ta fitosh.. zbuloje
Krijoni Kontakt