Ju drejtohem te gjithe atyre forumnistave qe jane nga pjesa shqiptare e Maqedonise. Para shume vjetesh nga familja e gjere e imja nji djale ne moshe afersisht 17 vjeqare eshte larguar ne drejtim te pjeses shqiptare te Maqedonise dhe nuk eshte kthyer me.Duke qene se ne ate kohe mundesite e komunikimit ishin shume te pakta familja ime i humb lidhjet me te.Pastaj ardhja e komunizmit beri izolimin e plote te Shqiperise dhe perfundimisht familja ime e konsideron te humbur. Pas ardhjej se demokracise dhe hapjes se kufijvet shume shqiptar iken ne Maqedoni per pune sezonale. Nje punetor nga nje fshat fqinj me fshatin tim i kishte thene nji bashkefshatari timit se dikush ne Maqedoni e kishte pyetur nese kishte fshat me emerin Lusen dhe se a kishte ne kete fshat fis me emerin Lleshi.Ai i kishte thene se e kishte prejardhjen nga fshati dhe fisi im. Ne mendojme se duhet te jene pasardhezit e djalit tone te larguar diku para 80 vitesh.Keshtu qe po ju drejtohem te gjithe forumnistave nga pjesa shqiptare e Maqedonise qe nese dine dicka apo qe njohin dike me mbiemrin LLESHI te shkruajne ne kete forum ose ne mesazh privat.Do ju falenderoja per ndihmen tuaj
Edhe nji sqarim. Djali quhet Zyber Lleshi nga fshati LUSEN krahina e LUMES ne pjesen verilindore te Shqiperise dhe eshte larguar rreth 70-80 vjet me pare ( nuk jam shume i sigurte per kohen kur ka ikur). Ne jemi te bindur qe vete Zyberi nuk jeton me por shpresojme te kete pasardhes te tij.
Krijoni Kontakt