Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 5

Lightbulb Grupi Negociator pajtohet që në Mitrovicë të krijohen dy njësi komunale

Prishtinë, 18 Prill 2006 (Kosovapress) Koha 17:24

Ekipi Negociator i Kosovës është pajtuar me propozimin e Grupit Politik Strategjik që në qytetin e Mitrovicës të formohen dy njësi komunale brenda një komune të bashkuar.

Kryetari i Kosovës, Fatmir Sejdiu tha pas takimit të martën se Grupi Negociator është pajtuar që në Mitrovicë të krijohen dy njësi komunale, gjë që sipas tij, synim i faktorit politik vendor dhe atij ndërkombëtar është që në qytetin e Mitrovicës të ruhet tërësia territoriale.

Ndërkaq, Sejdiu sqaroi se karakteri organizativ i qytetit do të jetë me dy njësi të rëndësishme brenda një komune të qytetit të bashkuar.

“Qasja jonë themelore është një qytet i integruar i Mitrovicës. Ne ende nuk kemi ndonjë projekt konkret të mënyrës së saktësimit të komunave të reja. Por për ne është shumë më rëndësi që të mbajmë kriterin, ku komunat që do të krijohen të mbështeten në ligjet e Kosovës, që do të jenë të qëndrueshme ekonomikisht dhe të kenë konsideratën e shtrirjes etnike edhe të komuniteteve të tjera”, ka deklaruar pas takimit Sejdiu, duke vlerësuar lartë punën e grupit Politik Strategjik, i cili ka hartuar dokumentin që parasheh integrimin e qytetit të Mitrovicës me dy njësi komunale.

Ndërkaq, se kush do të udhëheq me dy njësitë komunale, sipas Sejdiut janë çështje që do të përpunohen dhe analizohen dhe krejt në fund do të arrihet një ujdi e përbashkët e faktorit politik të Kosovës në bashkëpunim me faktorin ndërkombëtar rreth kësaj çështje.

“Unë s’besoj se do të ketë emra të ndryshëm rreth udhëheqjes se dy njësive komunale, sepse Mitrovica është Mitrovicë”, tha shkurt ai.

Sipas tij, është shumë e rëndësishme që të krijohet një proces që parasysh integrimin e përgjithshëm të qytetit të Mitrovicës.

Grupi Negociator i Kosovës gjithashtu ka diskutuar edhe rreth takimit të katër të Vjenës që do të mbahet më 4 maj, me ç’rast pala kosovare dhe ajo serbe do të diskutojë për çështjen e kufijve të komunave të Kosovës dhe integrimin e qytetit të Mitrovicës.

Ekipi Negociator për statusin ka biseduar edhe për përshpejtimin e procesit të mëtejmë rreth përgatitjeve të legjislacionit të nevojshëm në kuptim organizativ territorial që do ta ketë Kosova, duke pasur parasysh nevojën që komunat të jenë njësi bazë e qeverisjes lokale.

Ndryshe, sipas dokumentit të Grupit Politik Strategjik, në këtë kuadër do të formoheshin edhe 3 komuna të tjera me shumicë serbe, Ranillugë, Graçanica dhe zgjerimi i Artanës.

Mirëpo, zëvendëskryeministri Lutfi Haziri, i cili e kryeson delegacionin e bisedimeve në Vjenë, tha se ky është vetëm dokument pune që do të pësojë ndryshime në funksion të zgjidhjeve më të mira për çështjen e decentralizimit.

“Sigurisht deri në fund të majit do të pësojë ndryshime, me angazhim maksimal që duhet të bëhet në mënyrë që ta përmbyllim procesin e Vjenës që ka të bëjë me reformën e pushtetit lokal,” tha ai.

Jakup Krasniqi, anëtar i Grupit Politik nga radhët e Partisë Demokratike, pohoi se në dokumentin e tyre është pranuar zgjidhja që Mitrovica të ketë dy komuna, një në jug dhe një në veri.

Ndryshe, as Haziri dhe as Krasniqi nuk mendojnë se me formimin e dy komunave do të legjitimohet ndarja e Mitrovicës./L.Blakaj/

Perjashtuar Maska e Sabriu
    Anëtarësuar
    29-12-2005
    Postime
    1,283
    Se do të ket ndarje etnike të Kosovës ne të mendimit të njejtë i kemi shprehur shqetsimet tona qysh nga viti 2001 e këmdej,por jemi trajtuar si....dihet se si.. e dini edhe ju këtu në kët forum sepse edhe ju disa të këtij forumi e keni bërë të njejtën gjë kundër meje, por ...

Tani do të mbetet edhe qështja e statusit të Kosovës ku mendoi se do të jet koloni serbe,jo pse kam dëshirë por se kështu kan shkuar dhe janë duke shkuar gjërat.

Kështu flasin vet faktet sociopolitike dhe juridike për sa i përket statusit të Kosovës.

Shqiptarët edhe më tej gjenden duke fjetur në një gjum të thellë sepse nga liderët e tyrepolitik u është dhënë dozë e madhe e narkozës.Kur t`i shtohet kësaj edhe doza e narkozës e thithur nga shqiptarët e e dhënë nga faktorët ballkanik,europian dhe ndërkombëtar mund të thuhet lirisht se gjumi për shqiptarët do të vazhdoi edhe për një kohë të pacaktuar ,e deri kur?do të shofim.

Kështu pra në Kosovë në një kohë jo të largët nuk do ta njoh as qeni të zotin e vet.

Tani ne duhet ta prgadisim melodinë për këngën që do ta këndoim të gjith së bashku në vazhdim të cilën do ta titulloin vet shqiptarët dhe titulli i saj do të jet
    Oooo.....Ku..ku..ku..ku...Ça i banëm vetes.....Oooooo....
    -----------------------------------------------------------------------------------------------
    Kemi hyrë në tynelin e pakthim sepse kemi fjetur shum kur të tjerët nuk kan fjetur as natën.

i/e regjistruar Maska e Harudi
    Anëtarësuar
    08-09-2004
    Postime
    622
    Ne ende nuk kemi ndonjë projekt konkret të mënyrës së saktësimit të komunave të reja. Por për ne është shumë më rëndësi që të mbajmë kriterin, ku komunat që do të krijohen të mbështeten në ligjet e Kosovës, që do të jenë të qëndrueshme ekonomikisht dhe të kenë konsideratën e shtrirjes etnike edhe të komuniteteve të tjera”, ka deklaruar pas takimit Sejdiu

Kryetar IDIOT!
    Ende nuk ka projekt konkret,kurse në anën tjetër rrin në krye të vendit dhe grupit negociator!
    Huazoje nga Daci,i cili kishte elaboruar projektin dhe është bërë publik vitin e kaluar për reformën e pushtetit lokal në Kosovë (Decentralizim).
    Me çka mirresh ti dhe i gjith kabineti yt,o i paditun!?Me përshëndetje dhe urime dhe pasurimin e albumit duke u fotografua me lloj-lloj guxhumi që hyn e del në/nga Kosova!?
    Pijetoret janë vendet ku çmenduria shitet me shishe! (Uendell Filips)

Lista e injorimit: Llapi

Anëtarësuar
    29-12-2005
    Postime
    1,283
    “Xhuxhmaxhuxhët nuk kanë patur kurrë mendim të mirë për viganët”

Anëtarësuar
    29-12-2005
    Postime
    1,283
    INTERVISTË E IMAGJINUAR

-Mirëdita zotri kryetar!

-Dobardan, novinar!

Më duket unë shqip të fola!

-Mua kështu m`është mësuar goja.

-Kështu flisni edhe në shtëpi?

-E gjithë familja këtë gjuhë e di.

-Doni të thoni ashiqare

Këtë e keni gjuhë zyrtare?

Kryetar, o skile e vjetër

Po kalojmë në një temë tjetër.

-Më thoni si patët fytyrë

Ta pranoni këtë detyrë?

-Nuk e zgjodha, por ma dhanë

Puno kundër shqiptarëve-më thanë.

-Ti duke përdorur dhunën

Ua ndalon shqiptarëve punën!

Si të duket pa shoqëri

S`ke guxim n`kafe me hy?

Eh, këtu nuk jam me ty

N`kafe t`shkjeve pi raki.

-Por më thuaj kur të vije liria

A do të falë shqiptaria?

-Kam dëgjuar një fjalë qemoti

Se shqiptarët janë si zoti.

Ata janë të mëshirshëm shumë

Në fund me ta kthehem unë.

-Por kryetar s`thuhet sëkoti

Kur s`të do populli,s`të do as zoti.

Për ty nuk ka tjetër derë

Pos të mbytesh, o të rrosh i mjerë.

Halil Xani

Tema të Ngjashme

1. Dosja e krimit politik në Kosovë
    Nga kosovar në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 295
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 15:05
  2. Gjilani
    Nga cod3r në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 10-05-2009, 13:18
  3. Paketa e propozuar nga Ahtisari për statusin final të Kosovës
    Nga Nice_Boy në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 451
    Postimi i Fundit: 21-10-2007, 12:59
  4. Kosova me kod të ri ndërkombëtar postar
    Nga Arb në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 19-06-2005, 07:40

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •