Close
Faqja 5 prej 10 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 99
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-03-2006
    Vendndodhja
    rome
    Postime
    44

Sallate e bukur!

Te falem nderit! E ça do me tregu ti me kete sallate ruse?

Mesazhi eshte i qarte edhe nga kjo permbledhje suresh qe ke sjelle! Ju prisni nje Mesi luftarak por une nuk jam i tille. Une kam ardhur te sjell nje permbysje ne mendimet tuaja prej njerezish, kam ardhur te krijoj rremuje ne liturgjite tuaja te deritanishme, kam ardhur te permbys mendimin tuaj qe keni mbi Zotin... sepse keni degjuar te thone... ndersa une po ju them...etj etj.

Me lufte se kaq do ti? Me revolucion se kaq do ti?

Pa tjeter qe apostujt ia mbathen sepse ne fillim mbeten te zhgenjyer nga ai "mbret" qe nuk kishte ushtare, nga ai Mesi qe nuk perdor shpaten e kur e pane edhe te kryqezuar si me kriminelin nder kriminele...ia mbathen!!

Por me pas e kuptuan se kush ishte Mbreti i tyre, kush ishte Mesia qe kishe ardhur e kuptuan se nuk kishin te benin vetem me nje mesues e profet por me Zotin!

Ke sjelle shume pak copeza...perpiqu me shume...Bibla e sidomos Testamenti i Ri eshte plot me dhune, me ftesa per prerje duarsh, vrasje me gure ne mes te rruges, kamikaze. Nese ke durim mund te te ndihmoj edhe une!

Eshte normale qe bej shaka!

Sami Frasheri Maska e Arrnubi
    Anëtarësuar
    19-07-2003
    Vendndodhja
    dynja
    Postime
    741
    36 Jezusi u përgjigj: ``Mbretëria ime nuk është e kësaj bote; po të ishte mbretëria ime e kësaj bote, shërbëtorët e mi do të luftonin që të mos u dorëzohesha Judenjve; porse tani mbretëria ime nuk është prej këtej``(Gjoni 18).
    Ndersa muslimanet luftuan per mbreterine e Zotit dhe profetit te tij dhe vendosen monoteizmin.Ato nuk e abandonuan profetin e Zotit por perkundrazi e perkrahen dhe luftuan bashke me te derisa rrezuan mbreterite e idhujtarise.Keshtu do te veprojne dhe kur te vije Jezusi ne rikthimin e dyte ne toke do ti bashkangjiten atij kunder atyre qe luftojne islamin dhe me lejen e Zotit do te luftojne dexhallin(antikrishtin), dhe do ti thyej Jezusi kryqet per ti bere me dije njerzve qe ai nuk eshte Zot dhe bashke me muslimanet doti luftoj dhe armiq e tjere te Zotit do ti nenshtrojne.(Armagedoni musliman)

Ke lexuar ndonjehere per ardhjen e dyte e Jesusit ne toke sipas islamit?

Lufta eshte ligj i Zotit mbi toke.Kjo per shkak qe te dominoje e mira dhe te mbrohemi nga e keqa.Kush nuk lufton per te mbrojtur vendin e tij fen, pasurine nderin e tij nuk quhet as musliman as kristian por hipokrit dhe burracak.Prandaj mos i thoni muslimaneve qejane te ashper kur nderkohe ato vetem po ruajne fene dhe nderin e tyre nderkohe qe pasurine e tyre deshirojne tia vjedhin politeistet evangjeliste.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Arrnubi : 04-05-2006 më 08:36
    Sa budalla eshte "Odisea"

In God I trust Maska e fjollat
    Anëtarësuar
    15-02-2005
    Vendndodhja
    Para shfaqjes së hitlerit
    Postime
    1,085

studenti romak

Sa i "sinqertë' dhe sa i 'drejtë' që je... ti mund të flasish për islamin dhe Kuranin, kurse të tjerët nuk mund të flasin për Testamentin... Jo se dua të humbas kohë me hipokrizi të llojit, por vetëm për të të përkujtuar se ishte premtim shkrimi në vijim, i yti!!!
    shëndet

Citim Postuar më parë nga student romak
    Nuk dua te komentoj me forum 126 e te tjeret sepse e kam prishur pak fjalorin...e sinqerisht nuk ia vlen barra qerane! Pastaj, jam ende i mendimit qe forum126 nuk e ka me te voglen ide çfare shkruan sepse nuk shkruan ai...por na sjell materiale qe kopiacon andej kendej!

Kam dhene fjalen te mos shkruaj me mbi kete teme dhe do ta mbaj!
    Ti nuk mund te gjykosh mbi sinqeritetin tim!

Pershendetje!
    I'm muslim, don't panic please.. oh bloody sheeps

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-03-2006
    Vendndodhja
    rome
    Postime
    44

Dhe e kam mbajtur fjalen!

Fjollat... hiqe ferexhene nga syte e lexo! E kam mbajtur fjalen! I kam kthyer pergjigje atyre qe shtremberojne Biblen time...minimumi apo jo?! Por nuk jam marre me me Kuranin.

Arrub mor burre... kam degjuar e lexuar per armagedonin mysliman e per paruzine islame!!! E ça me duhet? Lexoj shume libra ne te njejten kohe dhe ato me fantazi me pelqejne shume!

Nuk mund te ndaloj askend te interpretoje TESTAMENTIN e RI, do te kisha qef ta beja per te menjanuar çdo keq-interpretim po nuk di sesi. Por edhe nuk dua te ndaloj askend. Kushedi, duke lexuar Biblen ndonjerit nga ju i flet Zoti dhe i ndriçon mendjen. E kush jam une ti prish pune Zotit?

Tani po ke te drejte fjollat te thuash qe nuk e mbajta fjalen.

Mjaft me keto nderhyrje Abdibaletase se po ndjej lodhje...

In God I trust Maska e fjollat
    Anëtarësuar
    15-02-2005
    Vendndodhja
    Para shfaqjes së hitlerit
    Postime
    1,085
    Tani po ke te drejte fjollat te thuash qe nuk e mbajta fjalen.

Mjaft me keto nderhyrje Abdibaletase se po ndjej lodhje...
    Pusho nga pak ti, mos u lodh shumë se nuk ke noj zor!
    I'm muslim, don't panic please.. oh bloody sheeps

musliman krenar Maska e Shiu
    Anëtarësuar
    20-02-2003
    Postime
    1,040
    Ndoshta e kupton me mire! Luka 11-27 11وَإِذْ كَانُوا يَسْمَعُونَ هذَا عَادَ فَقَالَ مَثَلاً، لأَنَّهُ كَانَ قَرِيبًا مِنْ أُورُشَلِيمَ، وَكَانُوا يَظُنُّونَ أَنَّ مَلَكُوتَ اللهِ عَتِيدٌ أَنْ يَظْهَرَ فِي الْحَالِ. 12فَقَالَ:«إِنْسَانٌ شَرِيفُ الْجِنْسِ ذَهَبَ إِلَى كُورَةٍ بَعِيدَةٍ لِيَأْخُذَ لِنَفْسِهِ مُلْكًا وَيَرْجعَ. 13فَدَعَا عَشَرَةَ عَبِيدٍ لَهُ وَأَعْطَاهُمْ عَشَرَةَ أَمْنَاءٍ، وَقَالَ لَهُمْ: تَاجِرُوا حَتَّى آتِيَ. 14وَأَمَّا أَهْلُ مَدِينَتِهِ فَكَانُوا يُبْغِضُونَهُ، فَأَرْسَلُوا وَرَاءَهُ سَفَارَةً قَائِلِينَ: لاَ نُرِيدُ أَنَّ هذَا يَمْلِكُ عَلَيْنَا. 15وَلَمَّا رَجَعَ بَعْدَمَا أَخَذَ الْمُلْكَ، أَمَرَ أَنْ يُدْعَى إِلَيْهِ أُولئِكَ الْعَبِيدُ الَّذِينَ أَعْطَاهُمُ الْفِضَّةَ، لِيَعْرِفَ بِمَا تَاجَرَ كُلُّ وَاحِدٍ. 16فَجَاءَ الأَوَّلُ قَائِلاً: يَا سَيِّدُ، مَنَاكَ رَبحَ عَشَرَةَ أَمْنَاءٍ. 17فَقَالَ لَهُ: نِعِمَّا أَيُّهَا الْعَبْدُ الصَّالِحُ! لأَنَّكَ كُنْتَ أَمِينًا فِي الْقَلِيلِ، فَلْيَكُنْ لَكَ سُلْطَانٌ عَلَى عَشْرِ مُدْنٍ. 18ثُمَّ جَاءَ الثَّانِي قَائِلاً: يَا سَيِّدُ، مَنَاكَ عَمِلَ خَمْسَةَ أَمْنَاءٍ. 19فَقَالَ لِهذَا أَيْضًا: وَكُنْ أَنْتَ عَلَى خَمْسِ مُدْنٍ. 20ثُمَّ جَاءَ آخَرُ قَائِلاً: يَا سَيِّدُ، هُوَذَا مَنَاكَ الَّذِي كَانَ عِنْدِي مَوْضُوعًا فِي مِنْدِيل، 21لأَنِّي كُنْتُ أَخَافُ مِنْكَ، إِذْ أَنْتَ إِنْسَانٌ صَارِمٌ، تَأْخُذُ مَا لَمْ تَضَعْ وَتَحْصُدُ مَا لَمْ تَزْرَعْ. 22فَقَالَ لَهُ: مِنْ فَمِكَ أَدِينُكَ أَيُّهَا الْعَبْدُ الشِّرِّيرُ. عَرَفْتَ أَنِّي إِنْسَانٌ صَارِمٌ، آخُذُ مَا لَمْ أَضَعْ، وَأَحْصُدُ مَا لَمْ أَزْرَعْ، 23فَلِمَاذَا لَمْ تَضَعْ فِضَّتِي عَلَى مَائِدَةِ الصَّيَارِفَةِ، فَكُنْتُ مَتَى جِئْتُ أَسْتَوْفِيهَا مَعَ رِبًا؟ 24ثُمَّ قَالَ لِلْحَاضِرِينَ: خُذُوا مِنْهُ الْمَنَا وَأَعْطُوهُ لِلَّذِي عِنْدَهُ الْعَشَرَةُ الأَمْنَاءُ. 25فَقَالُوا لَهُ: يَا سَيِّدُ، عِنْدَهُ عَشَرَةُ أَمْنَاءٍ! 26لأَنِّي أَقُولُ لَكُمْ: إِنَّ كُلَّ مَنْ لَهُ يُعْطَى، وَمَنْ لَيْسَ لَهُ فَالَّذِي عِنْدَهُ يُؤْخَذُ مِنْهُ. 27أَمَّا أَعْدَائِي، أُولئِكَ الَّذِينَ لَمْ يُرِيدُوا أَنْ أَمْلِكَ عَلَيْهِمْ، فَأْتُوا بِهِمْ إِلَى هُنَا وَاذْبَحُوهُمْ قُدَّامِي».
    Jo, aspak nuk e kuptova kete, POR ATE SHQIP QE TA POSTOVA E KAM KUPTUAR FARE MIRE... Leri ti parabolat, hiperbolat, karbohidratet e trigliceridet: fjalia qe citova eshte fare e thjeshte per t'u kuptuar. Pra, sipas Llukes, Jezusi thote:

"Veç kësaj, i sillni këtu armiqtë e mi, të cilët nuk donin që unë të mbretëroja mbi ta dhe i vritni përpara meje!" (Luka, 19:27)
    Ndryshuar për herë të fundit nga Shiu : 04-05-2006 më 11:53
    The greatest obstacle to discovery is not ignorance - it is the illusion of knowledge.

Larguar.
    Anëtarësuar
    02-11-2005
    Vendndodhja
    në Blog
    Postime
    1,121
    Jo Shiu, nuk ke te drejte.

Parabole (ose me shqip shembelltyre) eshte nje menyre shprehjeje per te bere gjerat me te kuptueshme.

Ajo qe ben ti eshte se menjanon nje varg te vetem dhe pastaj thua se keshtu tha krishti.

eshte njelloj sikur ta bej edhe une kete ne shkrimin me posht:

Agroni tha: Hajde te lozim top.

Ti c'fare ben? Thua:
    Citim Postuar më parë nga Tannhauser
    Hajde te lozim top
    .

vertete kete fjali e gjete tek shkrimi im por harrove te thuash se fjaline e tha Agroni.

kete deshi te te thoshte studenti_romak me larte. Vertete, e tha Krishti, por duke treguar nje shembelltyre.

edhe kjo qe bej une tani eshte forme parabole.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-03-2006
    Vendndodhja
    rome
    Postime
    44

Shiu me analiza biokimike!!

Shiu, ia dhe pergjigjen vetes!

Ti nuk kupton e nuk do te kuptosh! Nese ajo qe thashe une te duket e pa vlere vazhdo me idene tende! Preferoj me mire t'ia shpjegoj monitorit tim, jam i sigurt do ta kuptoje para teje!

Cilen gjuhe kupton me mire? Do te ta shjegoj ne koreançe? Mos thuaj qe e kupton shqipen...genjen!

Kujdes nga trigliceridet dhe kolesteroli...kur rriten mund te te demtojne enet e gjakut!

musliman krenar Maska e Shiu
    Anëtarësuar
    20-02-2003
    Postime
    1,040
    Citim Postuar më parë nga Tannhauser
    Jo Shiu, nuk ke te drejte.

Parabole (ose me shqip shembelltyre) eshte nje menyre shprehjeje per te bere gjerat me te kuptueshme.
    Po, Tannhauser, une po te kuptoj ty plotesisht cfare deshiron te thuash.

Mirepo, ne anen tjeter duhet te dish qe edhe ne Kuran perdoren shume alegori (psh. pamja e Parajses, bukurite e parajses...) te cilat nuk duhet te kuptohen bukvalisht, por ja qe shume nga bashkefetaret e tu kapen per "72 virgjeresha" qe s'permendet askund ne Kuran, kapen per "veren qe nuk deh" qe s'ka kurrfare lidhje me veren ashtu sic e kuptojme ne kete bote, e shume alegori te tjera. Kristianet nuk hezitojne qe ato alegori t'i interpretojne bukvalisht duke banalizuar poetiken e shkrimit kuranor. Nese ne shkrime biblike perdoren elemente stilistike, poashtu ato perdoren edhe ne shkrimin kuranor.

Prandaj, perderisa u jepni vetes lirine qe ta interpretoni Kuranin si t'ua kenda qejfi, pse ne mos ta intepretojme Dhjaten e Re apo te Vjeter ashtu sic qendron aty tekstualisht, pa u thelluar ne kuptimin e fshehur, apo mesazhin qe duhet nenkuptuar nga konteksti.

Shume ajete kuranore jane shpallur varesisht prej kontekstit, ndonje ngjarjeje te caktuar te jetes se bashkesise islamike, dhe kane pasur validitet per nje moment te caktuar, por kjo nuk ju pengon aspak qe ne baze te disa citateve te shkeputura pak kendej e pak andej te nxjerrni konkluzione te pergjithshme dhe te perhershme per Islamin, e qe kryekeput krijon nje pershtypje absolutisht te gabuar.

Nese me kaq finese i caseni leximit te Dhjates se Re, poaq finese (ne mos me teper) ju nevojitet qe ta lexoni tekstin kuranor e ta kuptoni esencen e mesazhit qe percillet.

Ketij "studentit romak" nuk po i pergjigjem sepse sipas nickut ka mbetur diku ne periudhen e Konstandinit, e jo ne kete shekull.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Shiu : 04-05-2006 më 16:21
    The greatest obstacle to discovery is not ignorance - it is the illusion of knowledge.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-03-2006
    Vendndodhja
    rome
    Postime
    44

Per t'i bere qefin fjollat, shiu and co.!

Isha duke lexuar Biblen pak me pare, e ne Veprat e Apostujve lexova nje diçka te tmerrshme. Po te mos kisha lexuar çka shkruani ju kur interpretoni Testamentin e Ri, me siguri nuk do ta kisha kuptuar, por tani mu hapen syte!

Pikerisht ne V e Ap. 11,7 shkruan: "E degjova nje ze qe me thoshte: Pjeter, ngrihu, vriti dhe haji!"

Me siguri eshte Krishti qe meson Pjetrin te dale e te vrase ndonje e pasi ta gatuaje, ta haje. Pra SHIU; jo vetem qe Krishti meson per dhune por edhe per kanibalizem!

E interpretova drejt?
    ------------------------------------------------------------------------------------------

"Une jam bariu i mire, i njoh delet e mia e delet e mia me njohin mua, si Ati me njeh mua e une njoh Atin; e une jap jeten per delet e mia. E kam edhe dele te tjera qe nuk jane te ketij stani(vathe); edhe keto duhet t'i drejtoj; do te degjojne zerin tim e do te behen nje tufe e vetme e nje bari i vetem." Gjoni 10,14-16.

Shpresoj dhe pres!

Faqja 5 prej 10 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Civilizimi në Islam
    Nga AsgjëSikurDielli në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 81
    Postimi i Fundit: 01-11-2013, 09:18
  2. Të drejtat e gruas në një këndvështrim global
    Nga Lioness në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 171
    Postimi i Fundit: 25-03-2013, 09:30
  3. Islami Sot Dhe Nesër
    Nga llokumi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 22-09-2012, 10:50
  4. Islami Ndërmjet Lindjes E Perëndimit
    Nga forum126 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 69
    Postimi i Fundit: 21-06-2011, 13:41
  5. Sheriati, xhihadi dhe shtetësia e muslimanit.
    Nga Klevis2000 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 04-02-2005, 05:32

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •