Close
Faqja 2 prej 10 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 99
    i vetlarguar Maska e Arcimedes
    Anëtarësuar
    26-12-2005
    Vendndodhja
    Holland
    Postime
    591
    Citim Postuar më parë nga student romak
    Bibla eshte shume ndryshe.............

Mirmbrema,

Kur e lexova kete fjali ketu siper qe Bibla eshte ndryshe, mu kujtua dicka qe un e mesova dikur. Dhe erdhi koha qe ta shkruaj tani: Testamenti i ri eshte shume me ndryshe dhe shume me i thjeshte nga se sa e dime ne.

Un shkruajta "i thjeshte", sepse eshte shume i thjeshte per disa njerez ne bote qe e quajne veten e tyre "Gnostic". Gnostic do te thote Ai qe din (i dituri) dhe un e mbaj veten nje "I ditur Kristian". Un kam shkruajtur gjithmone ketu ne forum qe Bibla, por edhe Kurani ne pergjithesi kane shume perbashkesi me njera-tjetren.

Testamenti i ri eshte shkruajtur simbas tregimeve te 4 aposteve, por mungon edhe tregimi i nje apostulli dhe ky eshte Judas.

Un e di tregimin e Judes. Ke Judas Jezusi tregon nje histori qe eshte e ngjashme me besimin tim:
    "Zoti jeton ne trupin e te gjithe njerezve". Neqoftese shume njerez do ta dinin kete histori, atehere kjo ndoshta do te ishte me mire per Kristianet, por edhe per shume njerez qe kerkojne drejtesi ne kete bote.

Aposteli Judas njihet si tradhetari i Jezusit, mirepo do te vij nje dite dhe ju te gjithe do ta njihni historine e tij te vertete, ashtu sikur e mesova dhe e kuptova edhe une. Judas eshte njeriu me i paster nga te gjithe apostelet e tjere dhe Jezusi i tregon atij qe ai do te denohet e do te vuaje shume ne kete bote, sepse Judas e njeh Jezusin dhe Jezusi i premton Judas te fshehta e Zotit.

Zotin qe ka brenda Judas ka edhe Jezusi dhe ata jane te njejte, sepse qe te dy kane nje Zot qe i njeh ata shume mire.

.................................................. .................................................. ...................

Cappuccino, nje njeri shpirtmire nuk hakmerret e as nuk e lufton.
    Por, Zoti do te pastroje edhe ty, ashtu sikur ai na pastron ne te gjithe.

.................................................. .................................................. .......................

Te drejtat e njeriut kane ngjashmeri shume te madhe me tregimin e Judas qe kisha Katolike, apo besimi Otordoks e kane fshehur gjithmone. Testamenti i ri nuk eshte korrekt, sepse mungojne disa gjera shume te rendesishme.

Tani vazhdoni perseri e shkruani cfare te doni. Un shkruajta ato qe kisha per te shkruar.

P.s. : Nuk dua qe te shkruaj me dicka per Testamentin e ri, sepse shume njerez ketu, por edhe anembane botes din shume pak rreth tij dhe un nuk kam deshire qe te debatoj. Do te shkruaj perseri kur te gjej ata qe din dicka rreth besimit tim dhe rreth Judas. Zoti jeton ke te gjithe ne njerezit dhe na don ne te gjithe njesoj . Te drejtat e njeriut do te ishin me te lehta per me u zbatuar neqoftese njerezit do te ishin dakort me kete qe nevizova un siper, sepse askush nuk don qe te vrasi nje Zot qe kurre nuk mund te vritet, apo denohet.

Dhe ju lutem lereni kete qe shkruajta, sepse do te ishte gjynah per ata qe megjithmend duan qe te dijne dicka rreth Testamentit te ri.

Kalofshi mire.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Arcimedes : 30-04-2006 më 17:06
    I vetlarguar per arsyje fshirje shkrimesh nga moderatore arrogante si puna e Dariusit me shoke....

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-03-2006
    Vendndodhja
    rome
    Postime
    44
    Archimedes... e shoh se besimin tend e ke bazuar mbi fantazirat e National Geographic! Pergezime! Por mendoj edhe se ende nuk e ke kuptuar ç'eshte AGNOSTICISMI...informohu!

Per te shtuar fene tende... po te propozoj edhe librin e fundit shkencor qe me ne fund na zbuloi te fshehtat e kristianizmit... Kodi da Vinci....(me dhemb zemra kur mendoj se po ndihmoj edhe une ta bej milioner ate qelbanik....).

Ungjilli i Judes nuk eshte ndonje zbulim i ri e pikerisht sepse eshte gnostik eshte edhe i pa vlere.

Duke perfunduar, te keshilloj te lexosh edhe libra te tjere me permbajtje fetare:
    Maga Amelia
    Teletobies
    Tom and Jerry

lexo!!!!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-09-2004
    Postime
    2,389
    Shpresoj te jete shaka!!!!!!!

Sinqerisht!!!! forum126 e mora vesh qe eshte teresisht i çmendur dhe capuccino ia fut kot fare....

"Artikulli 5) Askush nuk guxon t'i nenshtrohet dhunes ose trajtimit poshterues dhe jonjerzor.

Quran5/38 Hajduti dhe hajdutja - keputjauni duart per ate qe kane bere dhe si denim frikedhenes nga Allahu. Dhe Allahu eshte i gjithefuqishmi."

Dhe keni guxim te flisni per tolerance fetare e per te mirat e kuranit???????????????????????????????????

Hapu o qiell!!!!! Ore keni tru juve apo jo? Nese e keni bere per shaka... eshte shume e lezetshme! Nese e keni me te vertete eshte per te qare sepse po degjeneroni veten tuaj!

Zoti i vertete na ruajt nga nje tolerance e tille fetare!

Mos keni ngaterruar faqen o tolerante islamike.... kjo nuk quhet "humor fetar"!!!
    Bibla nuk eshte njesoj si Kurani jot, eshte shume ndryshe. Heren e fundit te thashe qe interpretimin e Bibles lerua teologeve te krishtere, sepse vetem ata jane te afte ta interpretojne siç duhet...sepse atye ua ka besuar Kisha interpretimin e Fjales se Zotit.
    Ti student romak permbahu dhe mos bej rolin e psikiatrit ketu se nuk te pagun njeri me caktu se kush eshte i çmendur e kush eshte ne rregull. Pastaj, keto gjera jane relative. Mua, per shembull, shume me i çmendur me dukesh ti, qe vjen e fut hundet ne nje teme per nje fe qe s'te takon (bashke me ate Capuccinon), sesa forum126 qe po flet per fene se ciles i beson, gje qe eshte krejt normale. Por une s'e them kete. Po qe i çmendur, je per veten tende. Qofsh me nder!

Ne tjeter ane, je shume kontradiktor. Ndersa thua qe Biblen e ka lene Kisha ne dore te teologeve (mentalitet mesjetar), keshtu qe nuk i takon nje muslimani te flase per te, nuk ngurron qe te vish e te besh komente per nje varg Kur'ani. Pse nuk i terheq vemendjen atij bashke-fetarit tend, qe rrin tere kohes duke folur per Kur'anin, qe te mos flase per gjera qe nuk i takojne, po vetem forum126-es?!

Sa i takon prerjes se dores per hajdutin, ajo ty mund te duket shume e tmerrshme por ne te vertete nuk eshte aspak ashtu. Per nje gje te tille ka shume kushte. Per shembull, nje personi qe eshte ne nevoje dhe vjedh per kete arsye nuk i pritet dora. Nje denim i tille vlen per rastet ekstreme. Po te lexosh Historine Islame e sheh se nje denim i tille eshte aplikuar shume rralle. Ka shume arsye per kete. Ne rradhe te pare, nuk jane denuar njerezit kot me kot, per arsye te thjeshta dhe ajne marre ne konsiderate situatat. Se dyti, fakti qe ekziston nje denim i tille, ka luajtur rol tek njerezit. Se treti, ndjenja e komunitetit ka qene shume e zhvilluar. etj. etj.

Ketu ishin disa shkrime shume me vend dhe qenkan fshire. Moderatoret, po te jene te sinqerte, duhet te fshijne temen fare, qe s'ka vend ne kete nen-forum, jo te krasisin edhe deget me te bukura te kesaj peme te shemtuar, qe e ka mbjell kapuqino prej Kosove me shume pasion, siç ka bere ne te gjithe forumin.
    Ndryshuar për herë të fundit nga [xeni] : 01-05-2006 më 07:38

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-03-2006
    Vendndodhja
    rome
    Postime
    44

Dy gjera jane te pa fund: universi dhe budallalleku i njerezve!

[QUOTE='[xeni]']Ti student romak permbahu dhe mos bej rolin e psikiatrit ketu se nuk te pagun njeri me caktu se kush eshte i çmendur e kush eshte ne rregull. Pastaj, keto gjera jane relative. Mua, per shembull, shume me i çmendur me dukesh ti, qe vjen e fut hundet ne nje teme per nje fe qe s'te takon (bashke me ate Capuccinon), sesa forum126 qe po flet per fene se ciles i beson, gje qe eshte krejt normale. Por une s'e them kete. Po qe i çmendur, je per veten tende. Qofsh me nder!

O Xeni (a) ça jeti se nuk e di!!!

...jam une ai qe i fus hundet e qe bej rolin e psikiatrit (gje qe mund ta bej fare mire sepse e kam studiuar...).

Nuk eshte kontradiktore kur them qe duhet te jene teologet te interpretojne Shkrimin tim te Shenjte (ça mund te dish ti....) sepse BIBLA interpretohet, kurse shkencetaret e kalibrit tend dine vetem te lexojne e ta marin ashtu siç eshte shkruar, duke e shkeputur nga e gjitha! Prandaj edhe une kam guximin te flas per Kuranin tuaj; e para sepse e kam studiuar, e dyta - sepse bej te njejten gje qe beni ju: e lexoj dhe e ve ne praktike. "...hajdutit duhet ti priten duart....tia presim!" Kontradikten une e shikoj ne ate perpjekjen tende anemike per te justifikuar...nuk i pritet te gjitheve... jo po mund ti presim vetem nje gisht... por nese e ka bere nga uria ti presim vetem thonjte... qesharake them une!

Nuk eshte me normal nje ligj; qe nuk meret me prerje gjymtyresh e organesh te tjera por qe jep denim me burgim ose demshperblim????

Mendoj se si une, si noname apo capuccino kete gje duam te shprehim...absurditetin e nje ligji qe perendimi ka 10 shekuj qe e ka braktisur e qe ju po sforcoheni t'ia ri-servirni botes si progresiv!!!!

Mos kam shkruar gje ke dhoma e myslimaneve???? JO!

Ceno... prit te te dale alkoli pastaj shkruaj! Edhe ti qofsh me nder! Mi bej te fala forum126!!!!

Dy gjera jane te pa fund: universi dhe budallalleku i njerezve! Edhe une i Einstein...per te parin kam ende dyshime. Fajin e ke ti Xeni!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-09-2004
    Postime
    2,389
    Nuk eshte kontradiktore kur them qe duhet te jene teologet te interpretojne Shkrimin tim te Shenjte (ça mund te dish ti....) sepse BIBLA interpretohet, kurse shkencetaret e kalibrit tend dine vetem te lexojne e ta marin ashtu siç eshte shkruar, duke e shkeputur nga e gjitha! Prandaj edhe une kam guximin te flas per Kuranin tuaj; e para sepse e kam studiuar, e dyta - sepse bej te njejten gje qe beni ju: e lexoj dhe e ve ne praktike. "...hajdutit duhet ti priten duart....tia presim!" Kontradikten une e shikoj ne ate perpjekjen tende anemike per te justifikuar...nuk i pritet te gjitheve... jo po mund ti presim vetem nje gisht... por nese e ka bere nga uria ti presim vetem thonjte... qesharake them une!
    O miku, po flet perçart. Akoma nuk arrin te kuptosh ate qe kam thene. Ti thua qe Bibla nuk mund te komentohet, perveçse nga teologet, sepse atyre ua ka besuar Kisha. Ta thashe njehere, po ta perseris perseri: Ky ehste mentalitet mesjetar, eshte mentaliteti qe i pat lene mbrapa evropianet, eshte mentaliteti qe i dha mundesi Kishes te mbaj pushtetin ne dore, duke mos lejuar as perkthimin e Bibles ne gjuhe te tjera. Sidoqofte eshte e drejta jote te jetosh akoma ne Mesjete. Ama, ka nje problem. Nuk mund te aplikosh standarte te dyfishta. Vetes t'ia lejosh te besh ç'komente te duash, ndersa te tjereve t'u thuash qe s'kane te drejte. Se ç'kaliber kane njerezit ketu ti nuk mund ta dish, sepse nuk njihemi. Ti, nese ke ndonje diplome, ajo mund te te hyje ne pune te zesh ndonje vend ne Kishe ose ne hierarkine e Vatikanit, e jo per te potencuar argumentet e tua ketu. Thuaj gjerat ashtu si i mendon. S'eshte nevoja te thuash une kam studiuar, ndersa ju jo. Nuk di gje per kete. Nuk ke te drejte te besh derr derr per Kur'anin, ndersa te tjereve t'i thuash qe s'mund te flisni per Biblen. Nese nuk e kupton kaq gje te thjeshte, athere me vjen keq per ty.
    Mendoj se si une, si noname apo capuccino kete gje duam te shprehim...absurditetin e nje ligji qe perendimi ka 10 shekuj qe e ka braktisur e qe ju po sforcoheni t'ia ri-servirni botes si progresiv!!!!
    Çfare thua, se nuk je ne terezi fare! Kush po u servir gje?! Temen e hapi ai tipi qe e ka zakon te beje nje gje te tille, askush nuk po u imponohjet juve. Meqe je student shembullor i kalibrave te larte, dhe meqe jemi tek Deklarata Universale e te Drejtave te Njeriut, a s'me thua se kur eshte formuluar kjo deklarate. 10 shekuj me pare? Ti nuk e dike qe barazine me mashkullin femra e ka marre shekullin qe kaloi dhe akoma na hiqesh si studiues ketu.

Ceno... prit te te dale alkoli pastaj shkruaj!
    une fatmiresisht nuk pij alkool, grupi.
    Dy gjera jane te pa fund: universi dhe budallalleku i njerezve! Edhe une i Einstein...per te parin kam ende dyshime. Fajin e ke ti Xeni!
    E njihke Ajnshtajninm e? Good for you. Po ça thote Kisha per te njehere?
    Fajin e ka budalleku jot, o tipi.
    Ndryshuar për herë të fundit nga [xeni] : 01-05-2006 më 08:25

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-09-2004
    Postime
    2,389

Question Edhe diçka per kete tipin romak.

Na thuaj, meqe ke studiuar ka shume, se sa veteve u eshte prere dora ne Arabine Saudite, qe eshte nje vend ku nje ligj i tille aplikohet.

i vetlarguar Maska e Arcimedes
    Anëtarësuar
    26-12-2005
    Vendndodhja
    Holland
    Postime
    591
    Ungjilli i Judes nuk eshte ndonje zbulim i ri e pikerisht sepse eshte gnostik eshte edhe i pa vlere.

lexo!!!!

Studenti,

Jo po eshte Bibla me vlere...... Rri more djale rehat se je duke mbrojtur nje liber qe nuk eshte per tu mbrojtur, sepse eshte shume i manipuluar, pa marre parasysh shume arsyet qe nuk dua ti permend. Ky eshte konkluzioni im persa i perket Bibles.

Kur flasin njerezit 'besimtar' per Biblen, apo testamentin e ri un shkrihem duke qeshur.

Jam Kristian, por nuk kam te bej fare me Papen e Romes, apo me Vatikanin qe vetem rrin e shpelajne trurin e njeriut me ato rituelet e fantazite e tyre.

Jam Kristian dhe ja ku po e shkruaj ketu qe ta dish ti edhe kush don me e ditur: Un e dua Jezusin, por dua nje tjeter histori te tij qe per mua eshte shume me e besueshme se sa historia qe tregon Kisha, apo Testamenti i ri dhe Kurani ka shume te drejte kur thote qe Muhamedi eshte vula e profeteve. Ki durim te lutem, sepse un mendoj qe do te vij nje dite dhe do ta kuptosh kete qe shkruajta une.

Ti tani e mbron me zjarr Biblen ndoshta, sepse te kane helmuar dhe manipuluar, prandaj, por un kam besim qe do te pastrohet edhe shpirti i jot, ashtu sikur eshte pastruar dhe po pastrohet cdo dite edhe shpirti i im.

P.s. : nuk doja qe te shkruajta kete qe shkruajta, mirepo un bera detyrimin tim, sepse dua te ndihmoj neqoftese ti deshiron.
    .................................................. .................................................. ......................

Persa i perket temes: Besimi eshte dicka per shpirtin dhe per besimtarin dhe eshte e drejta e besimtarit qe te besoje ne fene e tij.

Cappuccino, te lutem rrespektoje kete te drejte te njeriut. Besimi eshte i lejueshem dhe ne duhet qe te rrespektojme njerezit qe besojne. Meqense e kishe fjalen per te drejta e njeriut, cappuccino.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Arcimedes : 01-05-2006 më 12:39
    I vetlarguar per arsyje fshirje shkrimesh nga moderatore arrogante si puna e Dariusit me shoke....

Perjashtuar Maska e Cappuccino
    Anëtarësuar
    01-12-2005
    Vendndodhja
    N'bisht t'ballanes
    Postime
    311
    Citim Postuar më parë nga Arcimedes
    Cappuccino, te lutem rrespektoje kete te drejte te njeriut. Besimi eshte i lejueshem dhe ne duhet qe te rrespektojme njerezit qe besojne. Meqense e kishe fjalen per te drejta e njeriut, cappuccino.

Arcimedes

Ju silleni dhe pshtilleni dhe keni mbetur duke pastruar te tjeret nga e keqja. Je bere si hoxha i fshatit me keto pastrime. Une rrespektoj te drejten e njeriut, bile me shume se ti. Ti nuk e bene kete sepse kerkon nga une te mos diskutojme per islamin, pra me nje fjale kerkon indirekt qe te zezat e islamit nuk duhet te nxirren ne shesh! Eshte kjo e drejta njerzore qe propagon ti?
    A nuk eshte e drejta e njeriut te shkruaj ketu mbi fete, qoft edhe gjerat negative te tyre?? C'nenkupton ti me te drejten e njeriut?
    Une e definoi te drejten ne kete forum keshtu: Kame te drejt edhe t'i nxjerri ne shesh te zezat e fese dhe te kritikoj, mirepo askujt ti imponoj mendimin tim dhe askush nuk eshte i detyrueshem t'i perfill postimet e mia.

E ti tash fillo prap me pastrime shpirterore dhe fantazi hallucinative mbi Juden, Jezusin e Muharremin.

Nallban Maska e alko71
    Anëtarësuar
    24-03-2006
    Vendndodhja
    Tokë
    Postime
    707
    A ka krim me te madhe se ti pershkruash Zotit shok apo femije.I paster eshte ai nga ato qe ju te krishteret i pershkruani.A ka kund kriminel me te madh se ai qe i meson femijet me doktrina teresisht te gabuara dhe ua turbullon mendjen dhe shpirtin e tyre te paster.
    Nga diskutimet tuaja edhe me teper po bindem se jeni te verbuar nga urrejtja ndaj islamit,e per dashuri ne shpirtin tuaj vetem mund te genjeheni se ajo nuk ka vend aty,ashtu mund te ju duket juve.
    Lexoni ligjeraten e fundit qe e mbajti Profeti yne i nderuar Muhamed a.s.(e di se ua vret syte ky emer) e qe quhet ligjerata e lamtumires, dhe te shihni pa
    paragjykime a mund te gjeni vetem nje fjali te vetme qe te mos pajtoheni me te.

Ti nxenesi romak mjaft se e teprove.Ti as se paske lexuar Kur'anin e lere me studijuar.Apo ndoshta e ke lexuar por me udhezime te mesuesve tu se si duhet te lexohet,se po e lexove ndryshe s'ben se luhatet themeli i kristianizmit ne bote.
    Pse i merrni nga Kur'ani vetem ato qe ju konvenojne dhe te shkurtuara duke i nxjerrur nga kuptimi i vertete i tyre? A.....po, se harrova se ju jeni nga ai lloji njerezore me i ulet qe e shtremberojne apo fshehin te verteten, me qellim perfitimi nga kjo bote(e kam fjalen per ju tre musketeret)
    Cappucino krahasoje deklaraten tende me Hytben(Ligjeraten) e permendur me siper dhe sjelle ketu nese je qe e don te verteten.
    E di se nuk do ta sjellish sepse te dhemb fooooort po ta paraqesish islamin real.

Arkimedis ti je tashme nje musliman edhe pse ndoshta nuk je i vetedijshem per kete. Te kam vella qe tani e tutje dhe te uroj nga zemra e shpirtit te ngritesh sa me shume mbi armiqt e se vertetes.

Perjashtuar Maska e Cappuccino
    Anëtarësuar
    01-12-2005
    Vendndodhja
    N'bisht t'ballanes
    Postime
    311
    Neni 1) Te gjithe njerzit jane te lire dhe te barabart ne dinjitet dhe te drejta qe nga lindja. Ata posedojne arsyen dhe ndergjegjen dhe duhet te ndeshin njeri tjetrin ne mendje dhe vllazeri.

Koran 4/144. O ju qe besoni! mos i beni pabesimtaret per shoke para besimtareve. Deshironi t'i jepni Allahut nje deshmi te hapur kunder juve?

Koran 9/28. O ju qe besoni! Me te vertet, sherbetoret e idhujve jane te papaster...

Koran 4/101. Dhe kur te levizni neper vendin, atehere nuk eshte per ju mekat, ne qoftese ju e shkurtoni lutjen, kur te frikoheni se pabesimtaret do te ju bien ne qafe. Me te vertet, pabesimtaret jane armiku i bindur i juve.

Koran 2/178. O ju qe besoni, hakmarrjen per te vrarit e keni obligim: I liri per te lirin, skllavi per skllavin, dhe gruaja per gruan. Sikur t'i hiqet (lirohet) njerit dicka nga vllau i tij, atehere duhet te ngritet kerkesa per larje te denimit me liresi, dhe vrasesi vullnetmire duhte t'i paguaj viktimes para per gjakun. Kjo eshte nje lehtesi per juve dhe nje zemergjeresi. Dhe kush te bene me vone nje krim, ate e kap nje denim i rende.

Me fjale te tjera, barazia e njerzeve ne islam nuk akzeptohet. Takime vllazerore duhet te kete vetem ne mes te besimtareve. Tmeeeerr.....

Ju lutem juve dijetareve te islamit te me jepni sqarim se vertet keto vargje me kane tmerruar se tepermi???!

Faqja 2 prej 10 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Civilizimi në Islam
    Nga AsgjëSikurDielli në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 81
    Postimi i Fundit: 01-11-2013, 09:18
  2. Të drejtat e gruas në një këndvështrim global
    Nga Lioness në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 171
    Postimi i Fundit: 25-03-2013, 09:30
  3. Islami Sot Dhe Nesër
    Nga llokumi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 22-09-2012, 10:50
  4. Islami Ndërmjet Lindjes E Perëndimit
    Nga forum126 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 69
    Postimi i Fundit: 21-06-2011, 13:41
  5. Sheriati, xhihadi dhe shtetësia e muslimanit.
    Nga Klevis2000 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 04-02-2005, 05:32

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •