Aida Dumani, fotomodele nė Skoci
Njė prishtinase nė Glasgow
Dalėngadalė po i pushton pistat e modės, por e ka ndėrmend ti pėrkushtohet edhe aktrimit. Se sa ėshtė e bukur, thotė se duhet ta vlerėsojnė tė tjerėt. Por, nuk e ka ndėrmend tė pozojė nudo
ARDIAN JASIQI
Tetėmbėdhjetėvjeēarja nga Prishtina Aida Dumani, e cila jeton nė Glasgow tė Skocisė tash tetė vjet, me modelim merret prej dy vjetėsh. Bukuroshja kosovare tashmė ėshtė paraqitur nė London Fashion Week dhe, me 178 centimetrat e saj, premton karrierė tė bujshme.
Nė njė bisedė pėr Lajmin, ajo thotė se ka nisur tė bėhet e njohur, pasi pėr tė janė interesuar agjentėt e modės. Nė fillim, kur jam ftuar tė marr pjesė nė sfilita, jam frikėsuar, por me kalimin e kohės ndjenja e tė qenit modele mė ka bėrė tė ndihem mirė.
Edhe pse merret me njė profesion delikat, ajo nuk mban dietė. Aq mė pak kur mami ėshtė shumė e zonja nė kuzhinė. Mendoj se dieta shkakton probleme shėndetėsore. Familja ime nuk e ka harruar traditėn e pėrgatitjes sė ushqimit tradicional, megjithėse mua mė shumė mė pėlqejnė ushqimi italian dhe ai kinez.
Nuk ėshtė e dashuruar dhe, thotė, as aventuriste, ndėrkaq premton se nuk do tė zhvishet nė skenė dhe nuk do tė pranojė tė pozojė nudo. Pėr mua shumė i rėndėsishėm ėshtė respekti ndaj vetes dhe familjes.
Dhurata mė e mirė qė ia ka bėrė dikush ėshtė ajo ēfarė i ka pėrgatitur njė shoqe e saj. Ajo ia ka organizuar ditėlindjen e 18-tė pa e pyetur fare.
Nuk i njeh shumė modelet kosovare, por thotė se tashmė ėshtė njohur me supermodelen Kate Moss. Po ashtu, e njeh modelen nga Mali i Zi, Emine Ēunmulaj.
Nė tė ardhmen planifikon ti pėrkushtohet aktrimit, ndėrkaq tashmė ka luajtur njė rol episodik - atė tė njė mėrgimtareje kosovare, nė serialin Flashmarket Close.
marre nga www.lajm.info
Krijoni Kontakt